Şimdi Ara

12V çaliştirmak için 10W Powerled ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracimda park lambalarina koymam gerekiyor en az 10W powerled , ama 12Volta nasil uygulariz istanbuldayim yardimci olabilicek birileri varmi acaba :)

• sürücü devreleri satılıyor ama 10w park lambası için çok parlak olur
  • park lambası için 10w çok büyük bir değer.

park lambası için standart 3 adet beyaz led 220 ohm direnç ile paralel bağlanır.
  • 10W lık bir power led nasıl çok büyük bir değer oluyor kusura bakmayın sizi sorgulamıyorum bilmediğim için soruyorum. biryerden duymuştum high power ledlerin çok güçlü olduğunu 10W çok mü büyük gerçekten ?
  • benim aracimda parklar direk gözükmüyor yansitici olarak kullanildiğindan , 10W guclu bir deger biliyorum ama benim için yeterli bir güç, birisi yardim etse bunu baglayabilsek çok iyi olur,veya nerede yaptirabilirm , sabit akima direk baglanabiliyormuş bu 10Wlik power ledler. varmi bilidğiniz bir yer veya yapabilicek bir arkadaş :(
  • karaköy'de bu ledler için sabit akım regülatörleri satılıyor onlardan temin edebilirsin
    veya 10ohm 10w taş direnç'i led'e paraler bağlayarak kullanabilirsin ama birinci yöntemi öneririm
  • 10W led sinyal camını eritir hacı. 3W lıklar sinyal için uygun kanısındayım.Ben de motosiklet stop lambasından sonra sinyallere de power led düşünüyorum. Ayrıca zırt pırt yanan sönen sinyal devresinde sürücü sıkıntı çıkabilir. Onun yerine de regülatör entegreli akım sınırlayıcı kullanamalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla şuan üzerinde 5W var , bu farkli bir sistem direk göze batan bir sistem degil, yansitmali bir sistem oldgundan dolayi 10W istiyorum hangi şekil daha saglikli olur karakoyden ne alayim fiyati yaklaşik nekadardir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperalper23

valla şuan üzerinde 5W var , bu farkli bir sistem direk göze batan bir sistem degil, yansitmali bir sistem oldgundan dolayi 10W istiyorum hangi şekil daha saglikli olur karakoyden ne alayim fiyati yaklaşik nekadardir?

o sendeki 5watt deil o w5w ampül modeli o led ampül 0.5 waat bile çekmez. ben aracıma gündüz farı olarak 6 sag 6 sol olmak üzere 12 power led yaptım toplam 12 watt. far kadar aydınlatıyor akşamları :D park için arkadaşında söyledigi gibi 3 normal led ve 220 ohm dirinçtir. yada ytek olarak 1 watt power led ama oda sogutucu olmadan çalışmıyor
  • arkadşlar :) benim kisa farlarim projeksiyon yansitmalidir, ve içerisinde 5W powerled var w5w filan degil :D cikardiğim şeyi biliyorm benimde sorum şudur yani yardim edebilicek birisi varmi yapmamda veya nereden temin edebilirm diye , sordm , 10W powerled beyaz ampulü aracima baglamak istiyorum, duydugum kadaryla sabit akim olmasi gerekiyormuş, ve nasil yapabilirm ????
  • quote:

arkadşlar :) benim kisa farlarim projeksiyon yansitmalidir, ve içerisinde 5W powerled var w5w filan degil :D cikardiğim şeyi biliyorm benimde sorum şudur yani yardim edebilicek birisi varmi yapmamda veya nereden temin edebilirm diye , sordm , 10W powerled beyaz ampulü aracima baglamak istiyorum, duydugum kadaryla sabit akim olmasi gerekiyormuş, ve nasil yapabilirm ????

power led için driver lar var. 3x1 watt led destekleyen, 15 20 waat a kadar destekleyen driverler bulunuyor piyasada. ama önceki mesajımdada belirttigim gibi 10 watt power led park lambası için aşırı bi degerdir. kısa farların ise ne yansıtmalı olursa olsun 5 watt kısa farı mümkünatı yok aydınlatmaz. ki kısa farın 5 watt iken parkların 10 watt ters bi durum bence. birde bu 5 watt power led in boyutu ne kadar

• http://www.instructables.com/image/FNVCWO9FDYPTCX6/Super-simple-high-power-LED-driver.jpg

bu linkteki resimdeki gibidir, bu şekilde aracimin üzerindeki 1.2 cmdir ama 1.5 cmye kdr yer vardir, bunun 10W olanini istiyorum bu şekilde arkasinada akim sabitleyici şekilinde kullanip yapabilirmiyiz ? olay bu resimdeki gibidir, bendeki 5W power led ampuldur onun yerine 10W power led ampul yapmak istiyorum yanliş bir durum yok , kisa park şekilinde yanliş yazmiş olabilirm ama, bu direk göz temasi olan bir durumda degildir, aracin angel yani halkalarini projeksiyon yöntemi ile yansittiğindan dolayi sadece parklambalari açikken yaniyor :)

• quote:

http://www.instructables.com/image/FNVCWO9FDYPTCX6/Super-simple-high-power-LED-driver.jpg

bu linkteki resimdeki gibidir, bu şekilde aracimin üzerindeki 1.2 cmdir ama 1.5 cmye kdr yer vardir, bunun 10W olanini istiyorum bu şekilde arkasinada akim sabitleyici şekilinde kullanip yapabilirmiyiz ? olay bu resimdeki gibidir, bendeki 5W power led ampuldur onun yerine 10W power led ampul yapmak istiyorum yanliş bir durum yok , kisa park şekilinde yanliş yazmiş olabilirm ama, bu direk göz temasi olan bir durumda degildir, aracin angel yani halkalarini projeksiyon yöntemi ile yansittiğindan dolayi sadece parklambalari açikken yaniyor :)

resimdeki 1w gücündedir,10w kulllandın diyelim gerekli sogutmayı sağlayabilecekmisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

http://www.instructables.com/image/FNVCWO9FDYPTCX6/Super-simple-high-power-LED-driver.jpg

resimdeki 1w gücündedir,10w kulllandın diyelim gerekli sogutmayı sağlayabilecekmisin?

ya ben anlatamadim glba :) Elimdekinin resmini koyamiormn elimdeki 5W gücündedir sogutmali şekildedir,resimdeki tip ve boyut olarak örnek zaten orada yaziyor resimdeki gibidir diye, anlamadiğim şey şu bu ufak elektrik devresine ndn herkes karşi 10Wde israr ediyorum çnkü istediiğm gücü biliyorm, sogutucusu ve devresi ile beraber nasil temin edebilirm veya yapabilicek bir arkadaş varmi onu soruyorum bunun dişinda hertürlü cevap var :D
    yardima ihtiyacm var yani:)

• quote:

ya ben anlatamadim glba :)

Tam tersi biz seni anladık fakat sen anlamamakta ısrarcısın sanki , 5w lık led in sogutucusu eksta sogutucu yoksa 10w ledi sogutmaya yetmez.

*ikincisi bu 5w ledi yakan devreyi modifiye demiyormusun ?10w a çıkarmak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke2011

quote:

ya ben anlatamadim glba :)

Tam tersi biz seni anladık fakat sen anlamamakta ısrarcısın sanki , 5w lık led in sogutucusu eksta sogutucu yoksa 10w ledi sogutmaya yetmez.

*ikincisi bu 5w ledi yakan devreyi modifiye demiyormusun ?10w a çıkarmak için

yok arkadaşim benim istediğm en baştan 10W lik bir powerled sistemi, okadar , sogutucu sürücüsü ve akim sabitleyicisi vs neye ihtiyaclarim var bunu aracima baglamak için onlari ögrenmek istedim:)

• quote:

yok arkadaşim benim istediğm en baştan 10W lik bir powerled sistemi, okadar , sogutucu sürücüsü ve akim sabitleyicisi vs neye ihtiyaclarim var bunu aracima baglamak için onlari ögrenmek istedim:)

elektronik malzeme satanlara bir bakman gerek; istediigini istanbulda bulamazsan başka yerde bulman zor
  • işte onu diyorum bende nerelerde bulabilirm tanidiğiniz yerler varmi yapabilicek birileri varmi, başka bir forumda bir arkadaş hertürlü devreyi kendisi yapiyordu ama mail attim ulaşamadim, yardim edebilecek birisi varmi ona bakiyorm :) burada
  • elektronik&led malzemesi satan herhangi bir dükkana gidip 10w için sürücü + akım sabitleyici + soğutucu istersen verirler. toplam maliyeti de yaklaşık 40- 50 tl arası birşey olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.