Şimdi Ara

12v 1.3amper akü şarj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam aküler hakkında fazla bir bilgim yok, elimde 12 volt 1.3 A kuru tip bir akü var, yapmak istediğim buna otomatik kesimli bir şarj devresi, internette araştırdım ama kararsız kaldım, akü yü tam verimli bir şekilde kullanabilmek için şarj devrelerinde ve şarj ederken nelere dikkat etmem gerekiyor ve mümkünse elinizde varsa şarj devresi ekleyebilirmisiniz?

• öncelikle elindeki akünün tüm özelliklerine hakim olman lazım bence. bunu her komponent için düşünmelisin, elindeki akünün datasheet'inde birçok bilgi sana sunulmuştur. akünün ne zaman dolduğu, ne kadar sürede dolduğu, kaç amperle şarj edilmesi gerektiği gibi... aküyü yeterince tanırsan ona uygun davranman da o kadar kolay olur.
  • 100-130 mAh ile sarj etmen gerekiyor.
  • elimdeki akünün datasheeti yok,akü datasheetlerinin olduğu bir site biliyormusunuz? neyse fazla bir fark olacağını sanmıyorum, üzerindeki bilgileri yazayım,

GP12 -1.3 (12 V 1.3AH/20HR)

constant voltage chare
    cycle use 14.4-15.0 v
    standby use 13.5-13.8 v
    initial current less than 0.36 A

anladığım kadarı ile; şarj etmek için 14.4-15.0 v kullanmam gerekiyor ve akımda en fazla 0.36 a olmalı değilmi?

@kenakord08 verdiğiniz devreyi deneyeceğim teşkkürler

birde sormak istediğim birşey daha var; aküde 1.3ah yazıyorya ben bu aküyü 0.2a ile deşarj edersem 1.3/0.2 den 6.5 saat kullanabilirim değilmi? doğru anlamışmıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper81 -- 23 Haziran 2010; 20:02:32 >
  • bu devreyide siz çizmişiniz, ikisinide deneyeceğim ilginiz için teşekkür ederim

12v 1.3amper akü şarj
  • Tampon şarj denen bir olay var. Yaklaşık akü voltajının %10 fazlası voltajla ve etiketinde yazan akımın %10 u kadar bir akımla şarjda sürekli bırakabilirsiniz diye hatırlıyorum. Tabi bu sürekli kullanımda olmayan aküler için geçerli. Hazır satılan switch power lar var. Ucuzdur üstelik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 amper diyot
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.