|
|

|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 21 Ekim 2013; 15:18:14 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malisert32 -- 23 Ekim 2013; 19:18:09 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piramitpc2 -- 24 Ekim 2013; 13:44:09 > |
|
hocam 5 yıldır depoda beklemiş 12v 200 a jel akü 0 v. gösteriyordu aküyü desülfe ettim şu youtube da yaptıkları gibi voltaj olarak 11.47v gördüm ama inverter çalışmadı bende 2 adet led ampül bağladım öğlen saat 12 de, saat 21 de baktığımda ancak 11.22 v 'a düşmüş olduğuun gördüm. sabah 11 civarlarına düşerse tekrar desülfe edeceğim bunu 3-4 kez tekrarlamayı düşünüyorum en son aküyü akücüye götürüp gerçek şarj cihazı ile şart etmeyi düşünüyorum ama ilginç olan bu inverterler normalde 10.5v a kadar çalışmaz mı? 11.47v iken çalıştığını gösteren led yandı uyarı sesi verdi ama çıkış alamadım sanırım 12 v üstünü göremediğim için inverter çalışmasına rağmen 220v çıkış vermedi. |
|
Merhaba,yazıyı yeni gördüm cevap geç olacak ama kusura bakmayın foruma nadir giriyorum artık. İnverter modelleri genel olarak 10,5-10,8 VDC ve altında çalışmayı durdururlar.Malûm bu teknik aküyü aşırı deşarj'dan korumuş olur. Bu sebeple o aküyü inverter ile çalıştırmayın şarj edip diğer 12V yükler ile çalıştırın.Ör;12V led lamba, led grubu gibi.Bu arada 5 yıl depo da beklemiş bir aküyü geri kazanabilmek çok-çok zor. 11.47 V'da çalışıp hemen kapandığına göre bu aküden pek bir şey beklememek gerek.Kolay gelsin. |
|
Hocam bu jel akü 0 volt gösteriyordu içine 28 bomeli (1020 bomeli daha iyi olurdu) su koydum 2 defa desülfe ettim ve dün dinlenmiş hali ile 13 volt üstünde idi buzdolabını taktığımda yardımcı sargı devreye girmiyor bir türlü, ya akünün zayıflamasından ya da 1000w modifiye sinüs inverter in gücü yetmiyor eğer bu buzdolabı (arçelik ev tipi büyük A+)ilk çalışmada anlık 5.5 amper akım çekiyorsa 220x5,5=1210 watt eder bundan dolayı inverter işe yaramaz tv lamba vs de sorun yok onları çalıştırıyor. yarın panelleri çatıya kuracağız ve belli bir müddet bu şekilde bırakacağız şarj esnasında deneyebilirsem tekrar çalıştırmayı deneyeceğim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0785A3856 -- 29 Ekim 2020; 13:36:47 > |
|
|
Paneller üretimde iken buzdolabı çalıştırma da inverter yine kapanıyorsa kesin inverter gücü yetmiyor diyeceğiz.Zaten 1000W inverter modelleri % 90 yetmiyor 1500w yada 1800watt inverter gerekiyor.Ama yine de bu aküyü tekrar çalıştırmak büyük başarı helal olsun. |
|
teşekkürler hocam bende inverter dan şüpheleniyorum buzdolabının rölesini değiştirebilirsem mekanik röle ile ve buna seri bağlı motor starting kondansatör bağlayabilirsem buzdolabıda çalışacak ama uygun mekanik röle ve birde termik bulmam lazım güncel olan rölelerde yardımcı sargıya seri kondansatör bağlanamıyor |
|