Şimdi Ara

128K sıralama ile Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği okunur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
4
Favori
4.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam herkese, malumunuz sınav sonuçları açıklandı. Herkesin gönlüne göre yerler kazanmış olmasını dileyerek başlayayım. Benim için öyle olmadı maalesef. Mezun senemde işler hedeflediğimin çok uzağında sonuçlandı. Esasen Yapay Zeka bölümünde okuma hedefiyle mezuna kalmıştım. Bu sıralamayla hayal oldu tabii.

Merak ettiğim şey ise ben bu sıralama ile yerleşeceğim herhangi bir üniversitede kendimi geliştirsem bile bunun karşılığını alabilir miyim? Halihazırda İngilizce konusunda sıkıntı yaşamıyorum ve bu eğitim esnasında ikinci bir yabancı dili öğrenmeyi planlıyorum.

Bu sıralama ile öğrenci kabul eden en azından ortalama üzeri denilecek bir üniversite ismi var mı?

Ve diğer bir sorum da böyle bir sıralama ile tercih yapılacaksa bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği bölümlerinden hangisinin tercihi daha uygun olur?

Son olarak da üniversitede iyi bir derece elde edersem yüksek dereceli puanlarla öğrenci kabul eden üniversitelere geçiş yapabilir miyim?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

128K sıralama ile Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği okunur mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği Okunur mu?

Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte, bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliği alanlarında uzmanlığa olan talep artmaktadır. Bu alanlarda okumayı düşünenler, "Bilgisayar mühendisliği okunur mu?" veya "Yazılım mühendisliği okunur mu?" gibi sorular sorabilir.

Yazılım Mühendisliği İyi Bir Seçim mi?

Yazılım mühendisliği, yazılım sistemlerinin tasarımını, geliştirmesini, testini ve bakımını kapsayan bir disiplindir. Yazılım mühendisleri, web uygulamaları, mobil uygulamalar, işletim sistemleri ve diğer yazılım ürünleri geliştirir. Bu alanda kariyer yapmak isteyenler, problem çözme, analitik düşünme ve yaratıcı olma becerilerine sahip olmalıdır.

Yazılım Mühendisliği Zor Bir Alan mı?

Yazılım mühendisliği, teknik olarak zorlu bir alandır. Karmaşık algoritmalar, veri yapıları ve programlama dillerini anlama becerisi gerektirir. Öğrencilerin, matematik, fizik ve bilgisayar bilimleri alanlarında güçlü bir temele sahip olmaları beklenir. Ancak, bu zorluklar tutkulu ve kararlı bireyler için ödüllendirici olabilir.

Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Geliştirme Arasındaki Farklar

Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım bileşenlerinin tasarımını ve analizini kapsar. Yazılım geliştirme ise daha çok yazılım ürünlerinin geliştirilmesine odaklanır. Bilgisayar mühendisleri, donanım ve yazılım arasındaki arayüzü anlamalıdır, yazılım geliştiriciler ise belirli programlama dillerinde ve yazılım geliştirme araçlarında uzmanlaşmalıdır.

Türkçe Yazılım Mühendisliği

Türkiye'de yazılım mühendisliği bölümü birçok üniversitede Türkçe olarak okutmaktadır. Türkçe öğretim programları, öğrencilere yazılım mühendisliğinin temel kavramlarını ve uygulamalarını kendi ana dillerinde öğrenme fırsatı sunar.

Sonuç

Bilgisayar mühendisliği veya yazılım mühendisliği alanında okumayı düşünüyorsanız, ilgi alanlarınızı, becerilerinizi ve kariyer hedeflerinizi dikkatlice değerlendirmelisiniz. Bu alanlar zorlu olabilir, ancak tutku, azim ve sıkı çalışma ile ödüllendirici olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu sıralamadan +3.5 ortalama yaparsan 40 k bandına kadar yatay geçiş yapabilirsin ondan sonrası çok zof

• Okunur kardeşim yurt dışında 4K € maaşın hazır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer yapay zeka kesin hedefse okunur ama çok iyi ortalama ile mezun olmalısın.
    Matematik ve Bilgisayar Bilimleri - Kültür Üniversitesi | Bunu yazarsan diplomanı alırsın ama kendini geliştirmeli İstanbul avantajını kullanarak fırsat kovalamalısın. Üstüne yüksek lisans iyi gider. Derslerde çok başarılı olmalısın.
    Yada Dokuz Eylül Bilgisayar Bilimleri okuyup bunu yapabilirsin.

Olmadı aynı senaryoyu Ankara gibi büyük ve imkan sağlayan şehirlerde Bilgisayar Mühendisliği bölümü ile de deneyebilirsin.

Her halükarda iyi bir mesai harcaman gerekecek. Ayrıca alana asgari düzey bir yatkınlığın da olmalı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Öncelikle dönütünüz için çok teşekkürler. Şuan biraz panik halinde sayılırım ve bilmediğim bir çok şey var o yüzden bazı sorularımı anlamsız bulabilirsiniz, kusura bakmayın şimdiden.

Ben bu alanda okuma düşüncesindeyken eğer yapay zeka olmaz ise ona yakın veya hazırlayan nitelikte bölümler olarak Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği tercihinde bulunurum düşüncesindeydim. Sizin bahsettiğiniz Bilgisayar Bilimleri ile Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümleri hakkında bilgi sahibi olmadığım bölümler. Bu bölümlerin Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliklerine kıyasla ne gibi farkları var acaba. Mutlaka araştırmasını yapacağım ancak bilen birisinden duymak da faydalı olacaktır benim için. Bir diğeri bu bölümde tercih yapacak kişiler için bölümün İngilizce olmasının çok önemli olduğuna dair geri bildirimler almıştım. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, malum burslu ve sıralamama uygun yer aradığım için İngilizce olmayan seçenekler de karşıma çıkıyor. Ve son olarak da yine araştırmasını yapmam gerekecek ancak ben düşüncelerimi devlet üniversitesi üzerine kurmuş olduğumdan burslu da olsa vakıf üniversitesinin maliyeti konusunda bihaber sayılırım. Mali açıdan çok rahat bir konumda olmadığından, aileme de yük olmak istemem, burslu vakıf üniversiteleri hakkında da bilgi paylaşımı yapabilirseniz çok sevinirim. Mesajımın başında da dediğim gibi biraz paniklemiş haldeyim ve mesajınız benim için çok kıymetli.

• Merhaba. Öncelikle dönütünüz için çok teşekkür ederim. Yatay geçiş yaparken okuduğunuz bölümün tam olarak aynısına mı başvuruda bulunabiliyoruz yoksa örnek veriyorum Yazılım Mühendisliği okuyan ben Bilgisayar mühendisliği alanına geçiş yapabiliyor muyum? Ve bu süreç nasıl işliyor? Örneğinizden ilerleyecek olursam 40k bandındaki bir okulda kontenjan açığı oluşuyor ve başvuruları değerlendirmeye mi alıyorlar, ortalama haricinde hangi kriterler ön plana çıkarıcı olur? Üniversitenin işleyişi hakkında bilmediğim çok şey var araştırmasını yapacağım elbette ama çok bilgi dağınıklığı oluyor, siz bilen birisi olarak cevaplarsanız sevinirim.

• bana kalırsa okunur şu an piyasada lise mezunu alaylı bir sürü çalışan yazılımcı var ama ekstra çaba göstermen lazım tek bi alana yoğunlaşıp o alanda uzmanlaşmak daha iyi yukarıda birisi istanbul avantajını kullanırsın falan demiş ama o işler eskide kaldı şu an çoğu şirket remote çalışıyo stajı vs herşey remote yapılıyor.o yüzden farklı bir şehirde de olsan bir istanbul firmasında çalışabilirsin.Benim sana tavsiyem Elazığ fırat üniversitesi yazılım mühendisliğini araştır derim.hakkında çok iyi şeyler duydum eğitim açısından hocaları vs. baya övülüyor ve sektörde bilinen bi okul alan olarak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okunur başka soru

• TheYoungTurk T kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sakin kafayla düşünüp karar vermenizi öneririm. İlk etapta normaldir ama kısa sürede kendinizi yatıştırın. Yapay zeka alanı için matematik önemlidir. Matematik kısmı o yüzden. Bilgisayar bilimleri ise Bilgisayar Mühendisliğinden pratikte çok farkı yok. Aynı gibi düşünebilirsin. Yurtdışında mesela Bilgisayar bölümlerinin çoğu Bilgisayar Bilimleri diye geçer. Türkiye’de ise Bilgisayar Mühendisliği ismi yaygın. Bölümlerin müfredatları dersleri incelenebilir ama daha kötü okuldaysa bu okullar yada istanbul kısmı bence daha önemli bir kriter.

Yazılımda ise bilgisayardan farklı olarak donanım dersleri yok. Onlar yerine yazılımla daha çok ilgili dersler var.

Eğer İngilizceyi kendin hallettiysen veya halledebiliyorsan Türkçe seç. Sırf İngilizce için daha kötü okul seçme. İngilizceyi de öğren diye öyle diyorlar. Ayrıca gittiğin okuldaki hocaların İngilizcesi kötü olup sana bir şey katmama ihtimali de var.

Vakıf üniversitesinde okumuyorum. Maalesef mali kısmı bilmiyorum o yüzden. Devlet tavsiye ederim bu sıralamalara ben de ama İstanbul’da okumak için araştırmak kaydıyla vakıf seçilebilir diye düşünüyorum.

Bölümün adı aynı ise sorun olmuyor ama değilse başvurduğun okula sizin okulun müfredatını ayrıntılı bir şekilde temin edip sunuyorsun. İnceliyorlar ve en az %80 benzer olduğuna kanaat getirirlerse oluyor yoksa başvurun değerlendirilmiyor. Kısaca adı farklı ise tamamen karşıdaki okula kalmış bölümler için tamam yeterince benzer derlerse oluyor. Teorik olarak benzerlik %80-%100 aralığında olmalı yani.

Kontenjan açığı veya başka sebeplerle okul isterse kontenjan açıyor ve her okul farklı kriterler istiyor. Ama çoğu geçmek istediğin okula en yakın sıralamalı ve en yüksek ortalamalı kişileri seçiyor kontenjan kadar. Tabi her okulun çok farklı şartları var. Her okula bakmak gerek. Yatay geçiş kısmı mümkün ama çok zor.

İngilizce biraz pratik eksiklik dışında sıkıntı olmayacaktır benim için. Eğer tek artısı bu ise bir önemi yok o halde benim için. Dediğiniz gibi öğretim verenlerin İngilizcesinin kötü olması işleri sıkıntılı hale getirebilir.
    Vakıf üniversitesini de Kültür Üniversitesinin Matematik ve Bilgisayar Bilimleri bölümünü önermenize istinaden sormuştum. Kendi sitesinde tüm öğrenim ücretlerini kapsıyor dese de realitede işler çoğu zaman öyle olmuyor. O konuda bilgisi olan başka kişiler paylaşımda bulunursa sevinirim.

Bunun dışında yazılım ağırlıklı bir öğrenim ve iş planlayan benim için donanım eğitimini okulda almamış olmam büyük bir kayıp olmayacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca kurslarla da takviye edebilirim gerekirse. Bu alana 50k üzerindekiler tenezzül etmesin, yüksek sıralaması olan okulların öğrencileri bile sıkıntı yaşayabiliyor diye de yazılar okuyunca biraz daha umutsuzluk yaşamıştım. Her ne kadar kendimi geliştirmek önemli olsa da bu yüzden sıkıntı yaşamak illa karşılaşacağım bir durum gibi geliyor nedense. Yatay geçiş yaparken benim sıralamamdaki birisini seçmeleri için kendimi öne çıkaran ortalama dışında niteliklere sahip olmam gerekecek. Belki 2. yabancı dili biraz çabuk kavrayabilirsem faydalı olabilir diye düşünüyorum.

Konuştuklarımız ve sorduklarım dışında da söylemek istedikleriniz varsa duymaktan memnun olurum.

• karakorsan5800 K kullanıcısına yanıt
    Elazığ olması biraz dezavantajlı gibi gözüküyor benim için ancak eğitim kalitesini oldukça önemsiyor ve önceliyorum. Paylaşımda bulunduğunuz için teşekkür ederim, mutlaka araştıracağım.

Ayricaa nerde okursan oku +3.5 ortalama emek ister bunu bilmelisin

50k altı bulaşmasın demelerinin sebebi kolay olmaması. İngilizceniz varsa bu önemli bir avantaj. Başka bir dil daha olsa çok çok iyi olur. Ama her halükarda bir Hacettepe yapay zeka okumuş kişiden daha çok emek vermeniz gerekecek.

• erzurum ceng ingilizce okunur

Vereceğim emek beni Hacettepe Yapay Zeka'daki bir kişinin önüne çıkarabilir mi, çok zor. Orayı kazanmış kişiler de boşlamayacaklardır elbette. Çok zor günler bekliyor gibi gözüküyor..

Okunur . Yazılım alanında çalışmak istiyorsan ve bu alanda zevk alacağını düşünüyorsan yazabilirsin. Zaten sen gayret edip bir şeyler öğrenme isteğinde olan bir öğrenciysen diplomanın hatta okuduğun okulun hiç bir önemi yok. Bilgisayar mühendisliği okulu okuyup her şeyi öğrenebileceğin bir yer değil .Okulun sana katacağı şey %5 falandır geri kalan kısmı senin doldurman gerekiyor. 10k ya gideceğin bir bilgisayar mühendisliğinden tek farkın orayı kazanan öğrenciler senden daha başarılı .

• K3BL4 kullanıcısına yanıt
    Eğer fark bu kadarla sınırlıysa o kadar müsterih olurum ki. Türkiye'deki üniversitelerin hali mâlum. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında, okuduğum yerden dolayı bir olumsuzlukla karşılaşmaktan çok endişe ediyorum. Ben zaten kendimi biliyor ve kendime kendimi geliştirme konusunda güveniyorum. Bu konulara da ilgiliyim esasen. Yanıtınız için çok teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.