Şimdi Ara

128K sıralama ile Bilgisayar/Yazılım Mühendisliği okunur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
4
Favori
4.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Arkadaşın dediği gibi %5 falan değil hocam. Bazı okullarda yazılımcı olmadan seni mezun etmiyorlar. Bazıları gerçekten %5 ama hepsi aynı değil. Herhalükarda işin sende bittiği doğru ama.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Yazılımcı olmadan mezun etmeyen bir yere denk gelebilsem keşke. Sıralamamın düşük olması beni eğitimin kalitesi hakkında da çok endişelendiriyor. Bunun dışında bugün başlıkta biraz olsun içime su serptiniz, yardımcı oldunuz, çok teşekkür ederim. Sabah kafayı yemiş gibiydim. Şuan tabii ki çok zor olduğunun farkındayım ama diğer bölümlere kıyasla işin daha çok kendini geliştirmekle ilgili olduğunu öğrenmek, başka seçeneklerim de olduğunu görmek beni daha iyi hissettirdi. Çevremde bilgi paylaşımı yapabileceğim çok kişi olmadığından hissettiğim çaresizlik biraz olsun kayboldu. Vakit ayırıp, geleceğime dokundunuz. Eksik olmayın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 4 yıl okul okuyoruz illa bize bir şey katıyor hatta dediğin gibi yazılımcı olmadan mezun etmiyor da olabilir ama ben zaten bireysel çabalarımla kendimde başarabilirim bunu okulun diploma dışında ekstra bir şey kattığına inanmıyorum. Bilgisayar mühendisliği çok geniş bir alan okulda her bir alanı öğrenmemiz beklenemez ama bireysel olarak kendini belirli bir alanda geliştirmek isteyen biri daha çok yol kat eder diye düşünüyorum. Mesela mobil alanında kariyer yapmak isteyen biri 4 yıl boyunca okulda kaç defa mobil ile ilgi bir şey öğreniyor ama ben 4 yıl boyunca kendim bu alanla ilgili çalışmalar yaparsam daha fazla bilgi edinirim. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm İşletme mezunu birini görmüştüm ismini vermiyim facebookta yazılım mühendisi olarak çalışıyor .Belki zor olmuştur başarması diğer insanlara göre ama başarmış . En iyi okuldan mezun olmak seni en iyi mühendis yapmıyor ama şu da bir gerçek diploma ülkemizde önemli .

• Okunur. KOU BSM son sınıfım.

İsminden dolayı bilinmiyor o nedenle sıralaması olması gerektiğinin çok altında. Bu puanla gelebileceğin daha iyi bir yer bilmiyorum. İşsizlik sorunu bir kişiden bile duymadım, allah kahretsin bu da meslektaşım olacak dediğim adamlar bile bir yerlere geldi. Şehir ve hocaların sektörle bağlantısının etkisi var.

Yazılım Müh. yeni açıldı 70k ile aldı. Bizim bölüm de bu isimle açılsa aynı sıralamayla alacaktı. Yakın sıralamadaki bölümler arasında en mantıklısı burası. Kanser edecek çok durum var ama birkaç idealist hocamız var, imkan yaratmak diğer ünilere nazaran kolay.

Alternatif olarak Bilgisayar Bilimi, Endüstri Müh., BÖTE veya YBS düşünülebilir, önlisans bitirip DGS ile tamamlanabilir, diğer mühendisliklere girip çift anadal ile bilgisayar okunabilir. Yatay geçiş bunlardan daha zor en azından bizim okulda. Ortalama kasmak kolay değil.

Sektörle bağın olması ve güzel bir öğrencilik hayatı için sırasıyla:

İstanbul
    Diğer büyükşehirler
    Bu şehirlerin büyükşehir sayılacak komşuları
    Bulunduğu bölgenin merkezi sayılan şehirler

şeklinde tercih yap. İstanbul, Ankara, İzmir olmazsa Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya. Son çare Adana, Gaziantep, Kayseri Antalya gibi.

Remote çalışma şehrin önemini biraz azalttı ama network, teknik geziler, stajlar, konferanslar, yarışmalar, sanayiye / teknoparklara erişim, sosyal etkinlikler ve insan çeşitliliği için önemi var. 4 yılı evinde yurdunda geçireceksen bu dediğimi es geçebilirsin.

Bizde alaylı yetişmek kolay olduğu için okulun şehrin imkanlarını sömür geç gerisi gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• öyle bir şey yok arkadaşım 135k ile kütahya da 4.00 ortalamasıyla çanakkaleye bile geçemedi

• Online dönemde mı yaptı yoksa online olmayan dönemde mı ?

• Eğer online dönemden bahsediyorsaniz 4 yapmayan yok zaten xD

• kendini geliştirme hikayesi çok dönüyor bu dediklerini yapan kaç kişi var acaba gerçekçi olun ha okuyacağım diyorsan okursun fakat okudugun yerden çok bir şey bekleyemeceksin gerçi TR de üniversitelerin durumu orta da yani okumak istiyorsan oku kardeşim

• şu anda 4.00

• Hocam imkansız Çanakkale'nin başvuruları daha yeni açılmış. Yani kabul almadığını nerden çıkardınız

• ha geçen sene alamadı geçen sene online dı doğru bu sene bakalım ne olck

• Çanakkale ortalama ile yatay geçiş yapılan bir yer muhtemelen arkadaşınız sizi kekliyor . Geçen onlinede bile 3.83 ile giren var. Yüz yüzede +3.7 ortalama bence Çanakkale'ye geçirir.

• sadece ortalamaya bakılmıyor yks puanı da var

• Takvimde başarı durumuna göre yaziyor . Ben yks puanını göremedim.

• K3BL4 kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle. Mesela BOUN’da okuyan birinin otomatik olarak iyi bir dil, iyi staj, sağlam network, yazılım derslerine hakim paketiyle mezun oluyor. Bunun üstüne kendisini geliştiriyor. Birçok okulda ise sadece kendisini geliştirmekle bir şey başaraılabiliyor.

• Infinitum kullanıcısına yanıt
    Bu arkadaş da benim sana anlattıklarımın yaşanmış hali. Bu arkadaşın dedikleri önemli. Faydalan derim.

• TheYoungTurk T kullanıcısına yanıt
    Ne demek. Başarılar diliyorum.

• Infinitum kullanıcısına yanıt
    Hocam agü ceng yazıcam önerirmisiniz hemen hemen aynı sıralamalar fakat ingilizce agü ve şartlarını da iyi buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arapismaill -- 19 Temmuz 2022; 17:21:56 >
  • Evet oranın imkanları hakkında bir iki güzel şey duydum.

Ancak, çok net sebeplere dayanmasa da kişisel tercihim, bir siyasetçinin, özellikle de hayatta olan bir siyasetçinin ismini taşıyan bir okulda okumamaya çalışırdım. Direkt mezunlarına öğrencilerine ulaş hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.