Şimdi Ara

125CC Scooter öneri hangisi üzmez (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
3
Favori
34.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce arama motoruna yazdım, 100 den fazla şikayet var, en çok montaj hatası ve sıfır motorlarda bile servisin garanti dışı onarım yapması, parça temin problemleri... tvs jupiter 125 kullanıcısı yoksa görürsem direkt durdurup sorucam. AMA internette şikayetleri okuyunca direkt vazgeçtim, sorup araştırırken kullanıcı lara sormayı unutmayın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• volkan_efe kullanıcısına yanıt

Ben kullanmadım hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Güç ve Performans Arayanlar için: QJ Motor TRX 125 Naked (ürüne gitv) ve Yuki Defender Maxi ADV 125 (ürüne gitv)
    • İkiside performansı ön planda tutanlar için en güçlü 125 cc motor diyebiliriz. QJ Motor TRX 125, 8.2 kW gücü ve güçlü ABS fren sistemine sahip. Bu sebeple listemizdeki en hızlı 125 cc motor olduğunu söylebiliriz.
    • Scooter Tasarım ve Kolay Kullanım Arayanlar İçinArora Mojito 125 cc Scooter (ürüne gitv) ve Mondial 125 Elegante (ürüne gitv)
    • Bu modeller kompakt yapılarıyla özellikle şehir içi sürüşlerde pratik bir kullanım sunuyor. Her iki model de pratikliği ve kolay taşınabilirliği ön planda tutan sürücüler için ideal seçenekler arasında yer alıyor. İki modelde en iyi scooter modellerden…
    • Sessiz ve Konforlu Sürüş Arayanlar İçin: Kuba SUPERLIGHT 125 (ürüne gitv) ve Altai Tank X 125 (ürüne gitv)
    • Sessiz ve konforlu sürüş deneyimi arayanlar için uygun seçenekler sunar. Her iki model de sürücüyü yormayan yapıları ve yüksek tork kapasiteleriyle dikkat çeker. İki ürününde sessiz ve konforlu kullanım arayanlar için en iyi 125 cc motorlar olduklarını düşünüyoruz.
    • Fiyat-Performans Olarak En İyi 125 cc Motosiklet: Mondial 125 Drift L CBS (ürüne gitv) ve Revolt RSX3 125 (ürüne gitv)
    • 125 cc motor modelleri arasından Mondial 125 Drift L CBS ve Revolt RSX3 125, fiyat-performans açısından en iyi seçenekler arasında öne çıkıyor. Mondial 125 Drift L CBS, 8.0 kW gücü ile güçlü bir performans sağlarken ekonomik bir kullanım sunar. Revolt RSX3 125 ise Euro 5 uyumlu motoru ve düşük yakıt tüketimiyle ekonomik bir sürüş sağlayan bir diğer 125 cc motor modelidir.

Şöyle bir listeye denk geldim hocam. Kaynak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerus.karez -- 2 Kasım 2024; 18:21:41 >

• zerus.karez Z kullanıcısına yanıt

liste fena değil. listedeki bazı ürünler daha önce de karşıma çıkmıştı.

• 12 taksit ödeme düşünürseniz sym jetx 140 bine vade farksız taksitle satılıyordu bayiide. Garaj problemim olmada beni felaket gıdıklıyor ve abs'li olması çok güvenli kılıyor motoru tavsiye ederim.

Ön arka ABS TCS gelişmiş ekran 125 cc ile çok iyi bir makine. Bir düşünün derim.

GM 5 Plus ++ _ NIKON COOLPİX S10_ 10 optik zoom &#9632; 270 derece dönebilen objektif &#9632; 230.00 pisel 2.5 inç LCD 2006 ____||| \
  • Evet makinenize kavuştuk.
    İlk kalkışlı seri ve hızlı. 20 km altına düşünce motor kendini boşa alıyor, aslında 30 altında olunca boşa alsa çok iyi olurmuş.
    Güzel bir adv yapmış YUKİ. Gidon çok rahat tutuluyor ve dik rahat duruyorsun, sele oldukça çok iyi. Frenler çok iyi ve hızlı şekilde durduruyor. Ekran aydınlatması 4 yada 5 kademe açıp katılabiliyor ve gece adamın gözünü almıyor. Gece konforu özellikle ekran için çok iyi göze almadığı için rahat ekrana bakabiliyorsun veya sağa sola karşıya bakarken ekran senin gözünü rahatsız etmiyor, yüzüne ışık çarpmıyor..

GM 5 Plus ++ _ NIKON COOLPİX S10_ 10 optik zoom &#9632; 270 derece dönebilen objektif &#9632; 230.00 pisel 2.5 inç LCD 2006 ____||| \
  • Arkadaşlar adım Erdal. Yaş 52. 125cc Türk üretimi maxi scooter yada scooter almayı düşünüyorum. Araştırmalarım sonucu 3 Motor arasında kaldım. Kanuni Seha 125cc,Arora Max pro ve Rks Rafaele. 3 Motorda da Abs Mevcut. Su soğutmalı, otomatik 4 vites,Led aydınlatmalar,Start stop,Anahtarsız çalıştırma,Alarm,El freni, Ayarlanır frenler,traction control,sele altı bagaj vs.ortak özellikler. Kanuni Seha ve Arora Max pro da ekstradan büyük tft ekran var. Telefonu ekrana yansıtabiliyorsunuz Bluetooth özelliği sayesinde navigasyon yada film bile oynatabilirsiniz. Bu 3 Motordan birini kullanan var mı aranızda tecrübeleriniz nedir? Parça kalitesi, titreme yapıyor mu? Kronik sorunları var mı? Konforu nasıl? Amörtisörler sert mı yumuşak mı? Şuanda ilk tercihim Kanuni Seha ikinci Arora Max pro ve Rks Rafaele. Rks Beatrix de de tft ekran var ama Abs yok. Abs çok önemli olduğundan dolayı Beatrixi eledim.

Kanuni 152.000tl 38.000tl peşin kalanı 12 taksit peşin fiyatına.

Arora Max pro 132.000Tl 9 taksit

Rks 125.000tl 12 taksit.

Hangisini tavsiye edersiniz?

• Erdal G. E kullanıcısına yanıt

Türk üretimi diye birşey yok.

18 yılık motorcuyum.

Hintli Bajaj-Hero-Tvs alın.

Arora, Mondial,Kanuni,Rks,Kuba, Yuki vb 200% Çinli.

Türkiye'de montajı olan var, direk Çin'den gelenler var.

Bütçe sorun değilse Sym yada Kymco alın.

İlla Çinli alacaksanız!!!

Rks Qj motorun bazi modellerini getirdi Raele 125 X gibi.

Sus soğutmalı.

Rks çok aşırı modeli var.

Bu yıl aldığınız seneye gelmeyebilir!

Parça bulamayabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 17 Nisan 2025; 23:7:20 >

Teşekkür ederim ibo 83. Bende biliyorum Kanuninin motoru tayvan Rks ve Arora elektrik aksamı ve motoru çinden aldıklarını. Abs ve enjeksiyon sistemlerini Avrupadan aldıklarını. Kanuni 1980 den beri Türkiyede üretim yapıyor. Ve bazı parçalar TR.de üretiliyor. 100% Çinli almaktan ise TR.de üretileni alırım bir Türke daha istihdam sağlamaya gayret etmiş olurum. Tr.de kalite arttı eskisi gibi değil.Parça sıkıntısı olacağını sanmıyorum. Yeni çıkan yasa ile Üretici 7 yıl parça tedariki garanti etmek zorunda. Şimdi bu saydığım 3 Motorun kullanım deneyimlerini öğrenmek istiyorum. Kullanımı kolay mı? Yol tutuşu nasıl? Konforu nasıl? Yakıt durumu v.b. teşekkürler yorumunuz için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdal G. -- 18 Nisan 2025; 8:19:21 >

Hocam, peki Honda, Yamaha aldığımız da yada SYM aldığımızda o firmaların TÜRKİYE'de istihdam sağlamasına katkı sağlamış olmuyormuyuz?

Satış yaptığı bayisinde çalışanları var, servislerinde çalışanları var bunların hepsi de istihdam değil mi ? bunlar bayilere de japon mu getiriyor çalışmaya ?

Bende SYM var, 2014 yılından beri de Kuba ve Arora marka birçok motorum oldu..

AMA, yerli milli mevzusundan önce; Bana yorumların ve üye olur olmaz yaptığın 2 yoruma da bakınca sen Kanuni çalışanısın ve satılmayan modelleri övmeye geldin gibi geldi ne dersin ? yada aldın kanuni yi övüyorsun... bunlara gerek yok.

yazacak çok şey var da ...

• volkan_efe kullanıcısına yanıt

Almadım ama almayı düşünüyorum. Aldığınız motorlar hakkında ki tecrübeleriniz nedir Volkan bey. Ben bu motorlar hakkında videolar izledim ve olumlu konuşuyorlardı. O yüzden bu modelleri tercih ettim. Abs olması ve premium özelliklerin bulunması.Ve fiyat tabiki. Yedek parça ve bakım maliyeti ucuzluğundan.

Sym

Kymco

Hero

Tvs varken Kanuni derseniz kesinlikle reklam olmuş olur.

Diyelim Hintliler teknoloji olarak geride.

Su soğutmalı model yok Hero/Tvs

Sym ve Kymco varken kim baksın ne yapsın Kanuni, Arora vb..

Şu var her Kanuni motoru saglam ve tayvan değil.

Sorunsuz modeli olduğu gibi Rokko gibi gelen parçası bulunmayan modeli'de var adam en sonunda yaktı!!

Su soğutmalı vb..

Teşekkür ederim. Sym 125 adx yada Voge SR1 Adv nasıl motor bilginiz var mı? Voge için Çin markaları içinde premium marka deniyor videolarda baya bir övüyorlar. Voge hiç duymadım biraz tereddüt ettim. Sym de ekran yansıtma yok. El freni var mı bilmiyorum her ikisinde de. Start srop zaten yok. Kalite yol tutuş ve konfor hakkında bilgisi olan var mı? Yedek parça sorun olur mu servisi pahalı mıdır yamaha ve Honda gibi? Benim arkadaşlar Yamaha aldı arıza yaptı motor. Biri 2 ay parça bekledi biri 4 ay parça bekledi Japonya'dan gelecek diye. Servis ücretleri de uçuk. Neredeyse araba servisi gibi ücret alıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdal G. -- 18 Nisan 2025; 22:17:3 >

Voge sr1 kullanan kurye var,10.000 de şükür tık yok dedi.

Sym daha çok JetX su soğutmalı 200cc modelini görüyorum.

1 kuryede adx var 20.000 yapmış sorunsuz dedi.

Teşekkür ederim ibo83. Ben araba kullanıcısıyım. Motoru yazları işe gidip gelmek için kullanıcam. 6km git 6km gel. Yani Voge sr1 adv , sym hariç saydığım diğer motorlardan daha iyi diyorsunuz? Kanuni sea 125cc geçen gün yakından baktım. Gözüme küçük geldi.Yaş 52 Boy 181cm kg 110kg. Biraz daha yüksek ve heybetli dursun diye ADV alayım dedim. Bir de Barrosa diye bir model buldum ADV. Markaları tanımadığım için teredütteyim. Yedek parça vs. Yol tutuş kalite,Sorunlu mu diye. Voge için iyi diyorsanız yakından bugün bir bakayım.

Hocam, sıfır alıp 1 yıl sonra aldığın fiyatın %30-40 altına satmak senin için uygun ise istediğin modeli alabilirsin, 10 inç ekranlı, 125 ama adv 350 gibi heybetli, bir sürü özelliği olan ama Dio fiyatına satılan çin çon markalar vardır, al istediğini kullan sonra çok değil 1 yıl sonra sat bakalım ne olacak, hem tecrübelerini de yazarsın bizde okuruz.

yok ben alayım 3-5 yıl kullanayım 25-30.000 km lerde iken değiştirmek isteyeyim o durumda iken 2. el alıcısı çıksın diyorsan Honda - Yamaha ve belki SYM ile KYMCO alabilirsin.

Ben 2014 den beri keyif amaçlı (ticari değil) motor kullanıyorum, bu sürenin 4 yılında 50-80 cc kullandım. sıfır aldım 2.000 km ye geldiğinde sattım.

2. el ise pcx aldım, joymax aldım, sattım...

güncel durumda 2 hafta önce Forza 250 aldım 2023 model 22.000 km'de bir arkadaşım sıkışmıştı ani oldu atladım aldım... mevcut kullandığım ve sıfır aldığım motor da SYM Jet 14 200 i ABS idi, o da şuan 2.100 km de...

2 motorumda da tablet yok :) motor alırken tablet değilde giderken dururmu? 6 km lik yolda 3. km de aniden durup beni yolda bırakırmı? ve servisi nerde diye bakarak aldım... mesela SYM'nin 2 lastik disk ve ABS var, motoru seramik piston dünyada bilinen bir marka, frenleri forzadan daha iyi,

Sen keyif amaçlı alacaksan 1-2 yıl sonrasını düşünerek ilk 2 paragrafı şimdi tekrar oku ve bundan sonrasını bizlere sorma git kendin karar verki sonra bizlerin kulakları çınlamasın...

Sağlıklı günler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.