Şimdi Ara

12585 tl tutuyor sizce almalı mıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhabalar öncelikle herkese
    Mimarlık mezunuyum iç mekan ağırlıklı dekorasyon,mobilya işleri ile uğraşıyorum.Render işleri için bir sistem toplamak istiyorum.
    Sizlere danışmak istediğin husus sizce fiyatlar daha da düşer mi beklemeli miyim ? İndirimleri kovalasam bundan daha uygun fiyata bir sistem kurabilir miyim ? Bir de kurmak istediğim sistemin açıkları, eksikleri var mıdır varsa nedir nelerdir?
    Şimdiden çokça teşekkür ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sistemi render için kullanacaksan anakarta bu kadar para vermenin mantığı yok. Sağlam bir B450 işini fazlasıyla görür. Arta kalan parayı da diğer bileşenlere ilave edersin.

www.hepsiburada.com
    MSI B450 Tomahawk Max AMD B450 4133MHz DDR4 Soket AM4 ATX Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/msi-b450-tomahawk-max-amd-b450-4133mhz-ddr4-soket-am4-atx-anakart-p-HBV00000MZ8EO

• Aslında render yanında oyun oynamayı da düşünüyorum x570 serisini daha ileride oluşabilecek gelişimlere açık olması ve sistemi geliştirmek istediğimde tekrar bir anakart masrafına girmemek için ileriye dönük olarak tercih etmiştim.Yanlış bir düşünce mi olmuş ki

500 daha koy paranı çöpe atma:

%30 daha hızlı işlem yaparsın. Hatta bana kalırsa olay sadece render ise ekran kartı 1660 Super yapılıp anakart X570, SSD GEN4 1TB NVMe ve Ram 32GB yapılırsa çok daha başarılı bir sistem olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 7 Nisan 2020; 17:25:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E7830F89C

Bu mesaj silindi.

Önerileriniz doğrultusunda şöyle bir takım değişiklikler yaptım 9500 e düşürebildim lakin ramler dahil olmadan..RAM konusu çokça kafamı karıştırıyor.3700x için forumda okuduğum kadarıyla hep önerilen 3600 MHz ramler olmuş onların fiyatları oldukça yüksek yine 3200 MHz ile uyumlu güzel çalışabilecek fiyatı da makul bir RAM önerisinde bulunabilir misiniz nokta atışı olarak
    Sistemin bu hali nasıl olmuş bir de ikinci el ekran kartlarına da baktım bu arada 3500 den satılıyor 1080 ti ler rtx 2070 super fiyat performans olarak bana oldukça makul geldi ama yine de msi VENTUS oc nasıl 400 lira farkla msi gaming rtx2070 super alınır mi performansı çok fark eder mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

12500 TL nasıl harcanmaz görüyorsunuz

%30 daha hızlı işlem yaparsın. Hatta bana kalırsa olay sadece render ise ekran kartı 1660 Super yapılıp anakart X570, SSD GEN4 1TB NVMe ve Ram 32GB yapılırsa çok daha başarılı bir sistem olur.
    Hangi sitede fiyatlar böyle ki acaba çokça ucuz duruyor fiyatlar güncel bir liste mi acaba bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cllszr_ -- 7 Nisan 2020; 19:10:53 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

12500 TL nasıl harcanmaz görüyorsunuz

sogutucusuz 3900x sistem

• quote:

Orijinalden alıntı: cllszr_

Hangi sitede fiyatlar böyle ki acaba çokça ucuz duruyor fiyatlar güncel bir liste mi acaba bu

Alıntıları Göster
    Güncel. Sinerji.gen.tr
  • alp arkdaş iyi güzel toplamıs buda düsünülebilir ama sinerjide gördügünüz fiyatlar kdv haric fiyattır en altta kdv eklenmiş toplam fiyatı görürsünüz eger taksitle vs alıcaksanız sinerji vade farkı koyar ama ben direk tek çekim alıcam diyorsan mantıklı sinerji

buda benden olsun bir inceleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 7 Nisan 2020; 20:24:55 >
    Xbox One GT:xXxRaZoRxXx1 İphone SE 2020 64GB Xbox Series S 2 TB 2 MSI B450-A PRO MAX RYZEN 5 5600 MAX 4.65 ghz 16GB DDR4 2400MHZ RAM WD BLUE 250GB SSD 1TB M2 SSD PATRİOT JAMES DONKEY 120GB SSD 500GB HDD RTX 4070 12G WİN 11 64 AOC 75 HZ 1 MS

KONULARIM
    F/P ANAKART ANA KONU
    RYZEN İŞLEMCİ OC YARDIMLAŞMA- 10.NESİL İNTEL İŞLEMCİ FİYATLARI- SİSTEM TOPLANIRKEN YAPILAN HATALAR- MARKALAR B550 DE BOMBAYI BIRAKTI- PC UPGRADE
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E7830F89C

Bu mesaj silindi.
    Max ile normal arasındada fark yok bios güncellemesile tüm anakart lar max oluyo zaten :) bunu bilmeyen adam çok var gidip fazla veriyo

• 3900x al, X570in en iyilerini almayacaksan almanın manası yok. B450 Tomahawk Max yap gitsin. Kasanın da airflowu sağlam olursa (önü komple mesh olan 4x fan takılı kasaları tavsiye ederim) stok soğutucu ile 3900x in üstesinden gelme ihtimalin var

düz olanda bioslar stabil degil sıkıntılı

max da gelen bios daha kararlı daha stabil

düz olana gelen bios 9 mb

max a gelen bios 14 mb

max ile bios daki hafıza miktarı düzeltildi yenilendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 7 Nisan 2020; 21:38:11 >
    Xbox One GT:xXxRaZoRxXx1 İphone SE 2020 64GB Xbox Series S 2 TB 2 MSI B450-A PRO MAX RYZEN 5 5600 MAX 4.65 ghz 16GB DDR4 2400MHZ RAM WD BLUE 250GB SSD 1TB M2 SSD PATRİOT JAMES DONKEY 120GB SSD 500GB HDD RTX 4070 12G WİN 11 64 AOC 75 HZ 1 MS

KONULARIM
    F/P ANAKART ANA KONU
    RYZEN İŞLEMCİ OC YARDIMLAŞMA- 10.NESİL İNTEL İŞLEMCİ FİYATLARI- SİSTEM TOPLANIRKEN YAPILAN HATALAR- MARKALAR B550 DE BOMBAYI BIRAKTI- PC UPGRADE
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

max ile normal arasında fark var

düz olanda bioslar stabil degil sıkıntılı

max da gelen bios daha kararlı daha stabil

düz olana gelen bios 9 mb

max a gelen bios 14 mb

max ile bios daki hafıza miktarı düzeltildi yenilendi
    Bırakın bu işleri ya stabilmiş felan bende düz model var gelen biosla Ram hızı maxla aynı oldu. Nerden biliyorsun onda stabil bunda ne oldunu 2 sini de kullandınmı?

elime de önceden msı b450m gaming plus geçmişti fark oluyor

KONULARIM
    F/P ANAKART ANA KONU
  • 12585 tl tutuyor sizce almalı mıyım

Hepinizin söylediklerini dinleyerek,sistem halkında fikirlerinizi alarak onları kendi içimde değerlendirip imkanlarım dahilinde bir sentez haline Getirerek ortaya şöyle bir sistem çıkardım ve son sonuç 10450 tl oldu.Bu gece 00.00 itibariyle sanırsam ekran kartının fiyatı 700 lira daha artacak o saate kalmadan sipariş vermeyi düşünüyorum.en kötü 700 lira piyasaya kârda olduğumu düşünüyorum fiyat bazında tabi diğer ürünlerde de fiyat performans durumlarına çokça dikkat ettim.Hepinize çokça teşekkür ediyorum önemseyip cevap verdiğiniz fikirlerinizi paylaştığınız için.
    Son olarak böyle çokta değişikliğe beni götürmeyecek şekilde sistemde bir uyumsuzluk var mı değerlendirmenizi rica edeceğim.
    Ve en son olarakta bu sisteme şimdi değil ama bütçem elverdiği zaman monitör almayı düşünüyorum bu konu hakkında da fikirlerinizi almak isterim

• Maxlarda usb gibi farklarda var

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.