arkadaşımın golf v vardı 30000 de ben pek beğenmemiştim ama diğerlerini bilmediğim için kıyaslayamam
quote:
Orjinalden alıntı: bianconera
En sessizini bilmem de en seslisi kesinlikle Megane II 120'den sonra arabanın içinde fırtınalar kopuyor
konuya sırf bunu yazmak için girmiştim gerek yokmuş
1.BMW 1 2.A3 3.Focus 4.Golf
Bence bunlardır.Ama itiraf ediyim.Bunlar arasında 1 serisi ve Focus binmedim.Bindiğim Golf ve A3 gerçekten sesi içeri az alıyor.Ama Golf V lastik sesini alıyor biraz.A3 ve 1 serisi dergideki yorumlara göre zirvedeler.
quote:
Orjinalden alıntı: gooogle96
peki tırtıklı asfaltta durum nasıl. hangi araba?
Ben Honda City kullanıyorum. Tırtıklı zeminleri neredeyse hissettirmiyor. En beğendiğim özelliklerinden birisi... :)
Arkadaşlar bir arkadaş tempra demiş bende katılacağım bu arkadaşa, o ne güzel yaylanırdı 56 chevrolet mübarek, sürtünme katsayısına 0.30 hala günümüz araçlarında ulaşan nadir. Tabi artık devri çoktan bitti.
focus
Bizde tempra sw vardı.
Tüp takıldıktan sonra performansı oldukça düşmüştü. Otobanda 150-160 ı fazla geçmiyordu. Hafif yokuşlarda max 120.
Ama hakkaten fazla rüzgar sesi almıyordu. Sadece motor sesi geliyordu içeri.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bizde de tipo vardı eskiden. Aynaları çok ses yapardı ama genel olarak sessizdi.
Jetta ve Golf çok az ses alan araçlar. Focus değil de Focus C-Max'le uzun yol yaptım. Araç çok fazla yol ve rüzgar sesi alıyor. Hadi yüksek araç, rüzgar sesini anlarım da yolun sesi vıjjvıjj diye içerdeydi. Ve de araç sıfırdı. Ayrıca süspansiyonları çok sert. Çukurlardan geçerken araba kırılıyor sanıyorduk. Heryerden bozuk para sesine benzeyen şangır şungur sesler geliyor, bu da araç sahibini çok üzüyor. Yenisi değil de, bir önceki Corolla'lar fena değil. Basıldıkça biraz motor sesi içeri alıyor ama yol konforu güzeldi. Eski kasa Focus'ta da Astra'da da hafiften bir takozluk hakim. Tamam iyi yol tutabilirler kendi zamanlarına göre ama langur lungur sert araçlar. Ve Astra çok fazla rüzgar & yol sesi alıyordu. Yeni kasa Astra da güzel, ses yalıtımı gayet iyi. Sadece Haliç köprüsüne 130-140'lar inerken biraz rüzgar sesi alıyor o kadar.
Bu arada aynı segment araçlar değiller ama sonuçta Caddy de c sınıfı Golf üzerine kurulu bir araç olduğu için belirteyim. Kaymak asfaltta yol sesi neredeyse hiç yok. Bozuk yollarda da çukurlara girince arka makas biraz hopluyor ve çok sert girdiğiniz zaman tak diye vuruyor. Bunun dışında konforlu araç, ancak şu var. Ön süspansiyonu biraz yumuşak tutmuşlar, o da dalgalı asfaltta çok yaylanmasına sebep oluyor. 150'ye kadar çıktığı da pek anlaşılmıyor. Ben geçen hafta baktım rüzgar sesi biraz arttı, kadranda 150'yi görünce ayağı biraz gazdan çektim
geçenlerde bi dergide dizeller arasında yapılan testte peugeot 308 bi araç ile birinciliği paylaşıyordu.hangisi hatırlayamadım.ama genel olarak çoğu hızda diğerlerinden sessizdi.
sıralamada auris, astra, golf, ve emin olmamakla birlikte i30 vardı sanırım.hangi motor hacimlerinin olduğunu bilmiyorum ama hepsi dizeldi...
golfle 120 ile giderken rüzgar sesi duymuyorum ancak 200 de giderken duydum..
focus
quote:
Orjinalden alıntı: onboardx
golfle 120 ile giderken rüzgar sesi duymuyorum ancak 200 de giderken duydum..
200'le giderken bi zahmet duy yani
i30 ne rüzgar sesi ne motor sesi, sadece hankook lastik sesi
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme