Şimdi Ara

120 İLE GİDERKEN RÜZGAR SESİNİ AZ ALAN C SEGMENTİ ?_? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
4.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En iyi rüzgar direnç katsayısına sahip araçlardan biriydi

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

Tempra

made in TURKEY
  • focus un sessiz oldugunu nerden cikardiniz? Bence sinifinin en gurlutulu araclarindan biridir. Hatta bazi alt sinif araclardan (misal 2006 polo) bile daha gurultuludur. Yol seside alir bol miktarda motor seside ve ruzgarda. Arabada yalitim namina nerdese hic bi sey yok cunku. Golf yada baska bir arabayi anlarimda focus hicte gurultusuz bir araba degildir.
  • ya millet focus nasıl sessiz hele çukurda yaylanıyormuş komik bu sınıfın en sert susp bu araçta 2 kasasınıda kullandım yoldaki tüm çukur tümsek ne varsa hissedersin hele geçen bir arkadaşın o aldığı focus 2 nin arka koltuğundaydım arka kapıdan resmen cam açıkmış gibi ses(yol) geliyordu 1 gün sonra 1.9 dizel jettaya bindik aradaki fark uçurum sonraki gün benzinli (150 binde )toyotaya oda forddan konforlu neyse uzun lafın kısası şahininden toureg ine hemen her aracı kullandım c segmenti için sessiz araba (yol motor rüzgar falan filan) vw al kafan rahat etsin
  • TİPO 2,0 tekkapi vardi arkadasimda orjinal italyan ne arabaydi be
  • rüzgar bu genelde tüm orta sınıf araçlarında ses oluyor, ama focus biraz daha az alıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kyokushin

ya millet focus nasıl sessiz hele çukurda yaylanıyormuş komik bu sınıfın en sert susp bu araçta 2 kasasınıda kullandım yoldaki tüm çukur tümsek ne varsa hissedersin hele geçen bir arkadaşın o aldığı focus 2 nin arka koltuğundaydım arka kapıdan resmen cam açıkmış gibi ses(yol) geliyordu 1 gün sonra 1.9 dizel jettaya bindik aradaki fark uçurum sonraki gün benzinli (150 binde )toyotaya oda forddan konforlu neyse uzun lafın kısası şahininden toureg ine hemen her aracı kullandım c segmenti için sessiz araba (yol motor rüzgar falan filan) vw al kafan rahat etsin

Bir galerici olarak yine tarafsızca bir açıklama yapiyim rahat etsin bazıları
    Sınıfın en sert süspansiyonu Audi grubundadır yol tutuşu iyi olsun diye yapılmıştır, Focus II nin ses yalıtımı Jettadan kötüdür, jetta içeriye daha az ses alır, Cam açıkmış gibi yol sesi gelmez yok öyle bişi. Focusun sorunu lastik sesidir çünki orjinalde bazen Trendline larda Hanhook veriyorlar, Sert tabanlı olduğu için içeriye ses yapabiliyor. Süspansiyonuna gelince herşey ortada yol tutuşu serisinin üstünde bir araçtır. Toyotada ne konfor farkı vardı Toyotanın modeli nedir? bunlarıda yaz ben sana izah ederim GERÇEKLERİ.

• Kıyaslama yapabilmek için tüm c sınıfı araçları kullanmış olmanız gerekir. Bazı dergilerde desibelmetre ile ölçümler yapılsada pek inandırıcı gelmiyor bana, biraz yanlı gibi geliyor. Yani çok afaki bir soru, kullandığınız bir araç 80 bin km dedir sağından solundan ses gelir, darbe almıştır tekrar yapıldığında yalıtım problemi olur ses gelir, başka bir modelin daha 5 bin km de aracını kullanmışsınızdır. Ses duymazsınız. Yani göreceli bana göre.
    Bende kullandığım c sınıfı araçlar arasında yorum yapayım tarafsız olarak bari. Araçlar; 1998 Kia Sephia, 2000 Reno Megane BVA,2001 Opel Astra AT,2003 Megane II , 2003 Kia Shuma AT , 2004 Ford Focus , 2006 Jetta Primeline, 2007 Lancer , Bunların hepsi 0 km alınmış en az 10 km kullanılmış araçlardır. Benim sessizlik sıralamam ise şudur:
    1- Jetta: gerçekten özellikle motor sesini duymanız çok zor fakat lastik yapısından olabilir yol sesini çok alıyor.
    2- Lancer: Hem motor sesi yalıtımı hem yol sesi yalıtımı çok iyi jetta ya göre eksisi 130 km den sonra motor sesi kabine gelmeye başlıyor.
    3- Kia Shuma : konforuna hayran olduğum araçlardan biri Otomatik vites olmasının ve Over drive bulunması sayesinde yüksek süratlerde düşük devir çevirmesi yönünden sessizdi orjinal hankook ları , michelinle değiştirdikten sonra yol seside kalmadı ,keyifliydi
    4- Opel Astra : Ben de çok fazla bir etki bırakmayan sıradan bir otomobildi bana göre
    5- Kia Sephia :üretildiği yıl a göre oldukça sessizdi onunda kumho lastik problemi vardı. Bir defasında 150 km ile radara girip ceza yedik ve 150 km ile gittiğimizi farketmediğimiz için polise bir müddet itiraz ettik biz o kadar sürat yapmadık diye
    6- Focus : çok sevemedim ve özellikle söylendiğinin aksine yol tutuşu da çok iyi olmayan, keyifsiz bir araçtı bana göre
    7- 2000 megane : Otomatik olması dolayısıyla yeni kasadan daha sessiz ve özellikle daha performanslı ve yol tutuşu da daha iyiydi.
    8- 2003 Megane II : donanımı ile öne çıkmıştı düşük süratlerde sessiz olmasına rağmen 120 den sonra inanılmaz motor sesi alıyordu ve yol tutuşu çok kötüydü
    Bu arada geçici kullanma fırsatı bulduğum diğer araçlar olan ;
    1998 Tipo: inanılmaz rüzgar sesi alıyordu özellikle aynalardan
    2006 Ford Focus Ghia Diesel: Çok sessiz değildi, belki dizel olduğundan
    2005 Kia Cerato Diesel : Gerçekten sessiz bilmedikten sonra diesel olduğunu anlamanız zor
    2004 Hyundai Elantra: Kia Shuma ile ikiz gibiydi fark yok
    2006 Opel Astra Diesel : araç 10 bin km de olmasına rağmen sağından solundan ses gelmesi beni şaşırttı sahibinin hor kullanmasında olabilir Focus Diesel tadındaydı.
    Bu yorumlar, bu araçları kullandıktan sonra bende bıraktıkları etkilere göre kendi fikirlerim olup herhangi bir markayı kötüleme maksadı ile yazılmamıştır.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shuma II -- 28 Kasım 2007; 11:44:04 >

• C sınıfının en sessiz aracının Auris olduğunu okumuştum...
    Bendeki 2004 Corolla bozuk yol seslerini pek yansıtmıyor ayrıca motoru da sessiz ama hızlandığınızda kaymak asfalt değilse çok lastik sesi alıyor.
  • ford focus
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

ford focus

Aracınız Focus ve tecrübelerinize dayanarak yazıyorsunuz sanırım.
    Yine de tek kelime yerine sebepleriyle beraber altını doldurarak Focus deseydiniz bizler için dikkate değer, faydalı bir bilgi olurdu,saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: iakalinli

quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

ford focus

Aracınız Focus ve tecrübelerinize dayanarak yazıyorsunuz sanırım.
    Yine de tek kelime yerine sebepleriyle beraber altını doldurarak Focus deseydiniz bizler için dikkate değer, faydalı bir bilgi olurdu,saygılar.

aracım focus değil avensis
    ancak kiralık focus çok kullandım ve sessizliği ve kullanım yumuşaklığı çok hoşuma gitti.
    altı dolmadıysa devam edeyim

• quote:

Orjinalden alıntı: shuma II

Kıyaslama yapabilmek için tüm c sınıfı araçları kullanmış olmanız gerekir. Bazı dergilerde desibelmetre ile ölçümler yapılsada pek inandırıcı gelmiyor bana, biraz yanlı gibi geliyor. Yani çok afaki bir soru, kullandığınız bir araç 80 bin km dedir sağından solundan ses gelir, darbe almıştır tekrar yapıldığında yalıtım problemi olur ses gelir, başka bir modelin daha 5 bin km de aracını kullanmışsınızdır. Ses duymazsınız. Yani göreceli bana göre.
    Bende kullandığım c sınıfı araçlar arasında yorum yapayım tarafsız olarak bari. Araçlar; 1998 Kia Sephia, 2000 Reno Megane BVA,2001 Opel Astra AT,2003 Megane II , 2003 Kia Shuma AT , 2004 Ford Focus , 2006 Jetta Primeline, 2007 Lancer , Bunların hepsi 0 km alınmış en az 10 km kullanılmış araçlardır. Benim sessizlik sıralamam ise şudur:
    1- Jetta: gerçekten özellikle motor sesini duymanız çok zor fakat lastik yapısından olabilir yol sesini çok alıyor.
    2- Lancer: Hem motor sesi yalıtımı hem yol sesi yalıtımı çok iyi jetta ya göre eksisi 130 km den sonra motor sesi kabine gelmeye başlıyor.
    3- Kia Shuma : konforuna hayran olduğum araçlardan biri Otomatik vites olmasının ve Over drive bulunması sayesinde yüksek süratlerde düşük devir çevirmesi yönünden sessizdi orjinal hankook ları , michelinle değiştirdikten sonra yol seside kalmadı ,keyifliydi
    4- Opel Astra : Ben de çok fazla bir etki bırakmayan sıradan bir otomobildi bana göre
    5- Kia Sephia :üretildiği yıl a göre oldukça sessizdi onunda kumho lastik problemi vardı. Bir defasında 150 km ile radara girip ceza yedik ve 150 km ile gittiğimizi farketmediğimiz için polise bir müddet itiraz ettik biz o kadar sürat yapmadık diye
    6- Focus : çok sevemedim ve özellikle söylendiğinin aksine yol tutuşu da çok iyi olmayan, keyifsiz bir araçtı bana göre
    7- 2000 megane : Otomatik olması dolayısıyla yeni kasadan daha sessiz ve özellikle daha performanslı ve yol tutuşu da daha iyiydi.
    8- 2003 Megane II : donanımı ile öne çıkmıştı düşük süratlerde sessiz olmasına rağmen 120 den sonra inanılmaz motor sesi alıyordu ve yol tutuşu çok kötüydü
    Bu arada geçici kullanma fırsatı bulduğum diğer araçlar olan ;
    1998 Tipo: inanılmaz rüzgar sesi alıyordu özellikle aynalardan
    2006 Ford Focus Ghia Diesel: Çok sessiz değildi, belki dizel olduğundan
    2005 Kia Cerato Diesel : Gerçekten sessiz bilmedikten sonra diesel olduğunu anlamanız zor
    2004 Hyundai Elantra: Kia Shuma ile ikiz gibiydi fark yok
    2006 Opel Astra Diesel : araç 10 bin km de olmasına rağmen sağından solundan ses gelmesi beni şaşırttı sahibinin hor kullanmasında olabilir Focus Diesel tadındaydı.
    Bu yorumlar, bu araçları kullandıktan sonra bende bıraktıkları etkilere göre kendi fikirlerim olup herhangi bir markayı kötüleme maksadı ile yazılmamıştır.

Edit: imla

Eski kasa focustan bahsetmişsiniz, Birde yeni kasasını kullansanız bu kadar insanın neden Focus II dediğini anlıyacaksınız.

• En sessizini bilmem de en seslisi kesinlikle Megane II
    120'den sonra arabanın içinde fırtınalar kopuyor
  • 2006 ghia diesel kullandım yeni kasa, bir arkadaşımın vardı 200-300 km kadar kullandım. Bana çok sessizde gelmedi. Aynı Şekilde Diesel Cerato da kullandım ama Cerato yalıtım olarak focustan daha iyiydi.
    Eski Kasa 2004 model Benzinli kullandım Şirket aracı olarak.
  • galerici olunca otoritemi oldun bana gerçekleri anlatacan sen bizde bi tarafımızdan uydurmuyoruz bunları dergiden okuyupta yazıyorda değiliz vw bayiside değiliz ford düşmanıda kaldiki focus kötü de demedik iyi arabadır bizim cevabımız focus en sessiz c sınıfı diyenlere
  • megane II kadar kötülenen ve buna rağmen çok satan bi araç görmedim yaa meganeII si olmayanların alayı megane düşmanı olanlarında alayı meganeII aşığı bndede var seviorum arabamı ama sessiz diemem motor sınıfının en sessizlerinden ama rüzgar sesi var ama niyeyse bu aralar oda kalmadı ama var yani bn golf derim çünkü bindim gerçekten iidi
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkes

bu kouda octavia ve A3 üstüne ne tanırım nede tartışırım.
    yada bunlarıda test edin ondan sonra konuşalım.

haklısın hocam: octavia'yla 180'le bile giderken ibreye bakmasan anlamazsın o kadar yüksek süratle gittiğini.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

Orjinalden alıntı: serkes

bu kouda octavia ve A3 üstüne ne tanırım nede tartışırım.
    yada bunlarıda test edin ondan sonra konuşalım.

Tartışmaman güzel

tempra ile tanışman gerekicek

hocam ben tempraya binmedim ama rüzgar direnci katsayısının mükemmele yakın olduğunu bilyorum.
    sen karşılaştırdın da mı tempra diyorsun yoksa o katsayıya dayanarak mı?
    yani sesi etkileyen başka unsurlar da vardır diye düşündüğüm için soruyorum.

• Focus
  • GOLF V derim
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.