Hocam ben error verdim . Söylediklerinizin hepsini detaylıca araştırıp ürünleri satın alacağım ürünler geldikten sonra uygun olursanız tekrar rahatsız ederim . Alacağım ürünler; Mini Voltaj Düşürücü Step down MP1584 Fiyatları ve Özellikleri https://urun.n11.com/diger/mini-voltaj-dusurucu-step-down-mp1584-P360054432?gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAjwsNiIBhBdEiwAJK4khuTtZtamVk2tiGCCxw-CbN0qt90Ij5q5npXPsgl4Z30w-EJeHGVIyBoC-kQQAvD_BwEOrion 12V 9Ah Jel Akü ve Şarj Aleti Seti Fiyatları ve Özellikleri https://urun.n11.com/aku/orion-12v-9ah-jel-aku-ve-sarj-aleti-seti-P485670417https://www.hepsiburada.com/myrobotech-dijital-kirmizi-voltmetre-0-56-inch-dc-0-30-v-panel-tip-3-kablolu-p-HBV00000UVEBF |
12 Volt 7 Amper Kuru Akü Hakkında... (7. sayfa)




-
-
quote:
Orijinalden alıntı: IItwentysixII
kendiniz diyorsunuz 2 adet pil bulunduğunu. iki pil seri olsa 3,7v x 2 7.4 volt yapar, paralelse 3.7 volt yapar ve lambanın bozulması muhtemel. o bağlantı ile olmaz. araya voltaj düşürücü gerekir. linkini attığım buck converter işinizi görür 12 voltu bataryaların yerine buck converter aracılığı ile uyguluyacaksınız. lineer dönüştürücü (LM317t gibi LM7805 gibi) kullanmayın, smps kullanınhttps://www.n11.com/urun/vision-12-v-17-ah-bakimsiz-kuru-aku-1498519
Hocam bu iki ürünü aldım , toplam 400 tlye mal oldu yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Voltaj düşürücü kart ve usb şarj kartını da en kısa zamanda temin edip sistemi geliştirmeyi düşünüyorum .(Akşama resimlerini de atarım)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo1903 -- 25 Ağustos 2021; 8:34:6 >
-
kolay gelsin 👍
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: IItwentysixII
kolay gelsin 👍Çok saolun hocam.
-
-
Kendi devresini neden kullanmıyorsunuz anlamadım. Dış kutusu ile ne işiniz var ki ? Küçük bir peynir kutusuna koyun devreyi. İzole etmiş olursunuz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Prize giren fişler kırıldı o yuzden içine koyacak dıs plastik kabı yok.devrenin fis çıkışlarını normal kabloyu kesip baglasamda olur yani.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba apc marka ups'mde kullanmak üzere 2 tane orion 12v 9ah jel akü aldım 140w çekiyor pc oratalama beni ne kadar idare eder elektrik kesintisi durumunda?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1 saat gibi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ups de dahili zaman ayarı olabiliyor, akü kapasitesi örneğin 2 saat olsun, ups inatla 5dk içinde kapanır. akü kapatma voltajı 11v dur veya genelde 10.8v olur. akü daha 12.5v ken ups 5 dk olmadan kapanırsa, ups ana kartı bu duruma sebep. bilginiz olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biiyorum. genellikle 5dk olarak kullanıyorum pc başında değilken boş açık kalmasın diye. pc başındayken ihtiyaca göre aksiyom alırım zaten. Aküyü taktım akü değiştim tarihi güncelle seçeneğini seçtim 30dk gösterdi. yuasa aku vardı bundan önce 4. senesi yeni bitti.o 12v 7ah ilk taktığında o da 30dk civarı demişti. akünün üretim tarihi yazmıyordu akünün köşesinde ezikte vardı iade ettim bende :( tarih sorup başka yerden alacağım artık bi ara.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar;
Yazınızı okudum ve harfi harfine her şeye katılıyorum, fakat mevcut kullandığımız Line interactive veya Online UPS'lerde aküler üst üste konumlanıyor, bu da özellikle iki akülü bir ups'te ;örnek : (Tunçmatik Digitech Pro 2200VA )akülerin devamlı aşırı ısınmasına sebeb oluyor. Bu yüzden akü 1 senede nalları dikiyor. İçerisinde ki fan sadece elektrik gittiğinde çalıştığı için, ups'in içi sauna gibi sıcak oluyor. Bu bağlamda aküleri güvenli bir şekilde ikisi de birbirine temas etmeyecek şekilde 10.50v altına düşürmeden dışarıda kullanırsak bence en az 4-5 sene gider diye düşünüyorum.
Bu aküler mevcut ups'lerde üst üste bindiğinden ve içerisindeki trafo ile beraber dehşet ısınıyorlar, kesinlikle devamlı çalışması gereken bir fana ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum.Ben stok fanı noctua ile değiştirdim zira sadece elektrik gittiğinde çalışıyor, onu devamlı bir şekilde çalışmasını sağlarsak, aküleri de dışarıda kullanmak zorunda kalmayız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X