Şimdi Ara

12 volt 14 amper jel akü 6 amper ile şarj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • resimdeki şarj cihaz ile 12 volt 14 amper jel aküyü şarj ediyorum şarj cihazında herhangi bir modu değiştirmedim AGM/ JEL ayarında şu anda önce 2A 3A amper ile şarj etmeye başladı sonra bu değer 6 Ampere yükseldi ve bu şekilde şarj ediyor. 6 Amper ile bu aküyü ne kadar sürede şarj eder

• akü sanırım çok deşarj olmus normalde yüksek amperle şarja başlayıp sonra düşerdi aküde şişme ısınma var mı kontrol edin cihaz otomatik kesmelidir diye tahmin ediyorum öyle değilse akım almayana ve sorun çıkmayana kadar şarj edin 0.5a lerde voltajı kontrol edin işlemi bitirin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aküye resimdeki şarj kontrol cihazı aracılığıyla 5 volt 5 wattlık bir USB LED lamba bağlamistim ve iki gündür lamba yanıyordu. şarj kontrol cihazında lambayı söndürme voltajını yani akü fazla deşarj olmasın diye o ayarı 11 Volt olarak ayarlamistim fakat buna rağmen lambayı yakmaya devam etti. galiba jel aküyü fazla deşarj ettik

• şarj cihazı 3 amper ile hala aküyü şarj etmeye devam ediyor akü aynı zamanda şarj kontrol cihazina da bağlı ondaki değer ise 14.8 volt gösteriyor

şimdi baktım şarj değeri 2.7 ve 2.6 amper gibi değerlere düşmeye başladı ve şarj devam ediyor

şarj cihazında akü sıcaklık değeri 11 derece görünüyor aküde fazla bir ısınma yok oda sıcaklığı da 10 derece

şunu da merak ediyorum şarj cihazı aküyü tam şarj ettikten sonra otomatik kapanacak mı

şarj değeri 2..5 Amper'e kadar düştü

• Kapasitesinin %10-20 kadarıyla şarj etmelisiniz yani 14A jel aküyü 1.4-2.8 amper aralığında şarj etmek gerekirdi.

Tam şarj voltajı ise 14.2-14.6 volt aralığıdır. Jel akü için genel değerler bunlardır, gördüğüm kadarıyla.

En doğru bilgileri üretici bilir, bilgileri bizimle paylaşmışsa oradan bakarız.

Yıl olmuş 20xx, alfa kuşağı bile gelmiş, herkes akü ve batarya kullanıyor,

genç, yaşlı herkes, akü ve bataryaları en azından şu şekilde bilse, daha güzel olur;

"Şarj/deşarj etmek zor ve teknik bir iştir", uğraşacak olan kişi olursa, bu zorluğa göğüs germelidir.

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.