Şimdi Ara

12 Maymun filmini anlayamadım.Anlayan varsa içeri gelsin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
23.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12 Maymun'u izledim sonunu pek anlayamasamda.

Şimdi bu James 8 yaşındayken havaalanında birisinin öldüğünü görüyor de mi.Ve bu salgın olup bitiyo 2030 yılına geliyolar işte.Ama bu James tekrar geçmişe götürülüyo ve geçmişte yaşarken ölüyo.Peki bu geçmişte yaşananlar zaten yaşanmışsa havaalalında ölen kim.Biraz karışık oldu sanırım ama çıkmaz sokak gibi geldi bana.Anlayabilen varsa anlatabilir mi?

• Güzel düşünce ama
    jeffrey aklındaki olay hayvanları serbest bırakmaktı sonuçta onun babasının yardımcısı turuncu kafalı herif istiyordu insanlığı öldürmeyi,ama benim kafama takılan kısım da o sondaki uçak sahnesiydi.

Bu arada film izlediğim en güzel filmlerden biriydi kesinlikle.
    Edit:
    Aklıma yeni bir fikir geldi,bence hikaye mutlu sonla bitiyor.Cole un gecmise yollanmasinda ki amaç virüsten örnek almak.Filmin sonunda mesajı ilettiğinde anlıyorlarki 12 maymunun aslinda virüsü yaymadığını onu yapanın doktorun yardimcisi olduğunu.Havalimanında virüsten örnek alabilmek için iki farklı senaryo yapıyor doktorlar birisi cole un yardimciyi oldurmesi diğeride "sigorta".Cole başarısız oluyor fakat havalimanında ikinci plan devreyi giriyor yani birşekilde virüsten örnek alınabiliyor ve ilerdeki insanlar kurtarılıyor./spoiler]

Ayrıca bu filme sadece sonuç olarak bakmak doğru olmaz.12 maymunu kült bir film yapan hem o yıllarda bukadar guzel islenen senaryo ,görsellik,kapitalizme gönderme,zaman kavramı,insan psikolojisi hemde mükemmel oyunculuk.
  • Biraz daha açık sorabilir misin ne yazacağımı şaşırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aseuz

Biraz daha açık sorabilir misin ne yazacağımı şaşırdım

Şimdi bu gelecekteki adam küçüklüğünde havaalanında birinin öldüğünü gördü ya hani o ölen adam yine gelecekten gelen adamdı.Yani normalde ölmedi ama öldü gibi oldu.Burası karışık geldi
  • Zaman olgusunun dışında değerlendir, adam belli bir yaşa kadar yaşadı ve öleceği vakit gelince öldü geçmişte veya şimdiki zamanda ölmesi önemli değil. Zamanda yolculuk mümkün olmadığı için film fantastik türünde de sayılabilir. Asıl önemli olan en sonundaki bilim adamlarının lideri olan kadın neden sigortacıyım dedi, bu kısım açıklanmamış. Bence elemanı yanlışlıkla 1990'a göndermedi bilerek gönderdi Jeffrey'in aklına o fikri sokmak için ve virüsün yayılmasını onlar sağladı. Dikkat ettiysen Jeffrey ve çetesi 6 kişi, bilim adamları da 6 kişiydi. 12 Maymun ismi burdan geliyor diye düşünüyorum. Biraz karışık film ama güzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neuroxena

Zaman olgusunun dışında değerlendir, adam belli bir yaşa kadar yaşadı ve öleceği vakit gelince öldü geçmişte veya şimdiki zamanda ölmesi önemli değil. Zamanda yolculuk mümkün olmadığı için film fantastik türünde de sayılabilir. Asıl önemli olan en sonundaki bilim adamlarının lideri olan kadın neden sigortacıyım dedi, bu kısım açıklanmamış. Bence elemanı yanlışlıkla 1990'a göndermedi bilerek gönderdi Jeffrey'in aklına o fikri sokmak için ve virüsün yayılmasını onlar sağladı. Dikkat ettiysen Jeffrey ve çetesi 6 kişi, bilim adamları da 6 kişiydi. 12 Maymun ismi burdan geliyor diye düşünüyorum. Biraz karışık film ama güzeldi.

Güzel cevapta hocam spoiler nerede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aseuz -- 9 Temmuz 2014; 20:23:41 >

• valla bende anlamadım boş boş izledim
  • Aseuz kullanıcısına yanıt
    Bu konuya ilk yorumu okuyup diğer yorumları da okuyan adam ya bu filmi izlemiştir ya da spoiler yemek istiyordur o yüzden gerek görmedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu film izlediğimde pek beğenmemiştim.Bana göre abartılacak bir film değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o çocuk büyüdü 40 yaşına gleince geçmişe gönderildi ve geçmişteki kendi küçüklüğünün bulundugu havalimanında öldü..bunda anlamayacak ne var.. havaalanında yetikin hali ölmesisyle küçük çocuk ölmüyor küçük çocuk yine hayastına taki geçmişe gonderilecek yaşına kadar yaşamaya devam ediyor..
  • M-A-R-S kullanıcısına yanıt
    ve bu da sonsuz bir döngünün başlamasına sebep olur
  • AnilYoruker A kullanıcısına yanıt
    kısır önolmasına gerek kalmadı bruce geçmişe gönderen yöneticilerden biri ucakta virusu yayan adamın yanına oturmustu yanı işi bitmiştir.. yani gelecek tekrar yazılmayacak..kadın hapise girer ya da girmez ve bruce büyümesini bekler..
  • Bende izledim pek açıklayıcı değildi film

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende anlamadım.Filmi sonunda çok fazla boşluk kalıyor.Böyle film olmaz.Seyirci filmi anlamıyorsa, o film seyirciye geçmiyorsa film vasattır.Böyle bilinmeyenlerle film yapmak marifet değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korkusuz Üye

Bende anlamadım.Filmi sonunda çok fazla boşluk kalıyor.Böyle film olmaz.Seyirci filmi anlamıyorsa, o film seyirciye geçmiyorsa film vasattır.Böyle bilinmeyenlerle film yapmak marifet değil.

Mindfuck deniyor böyle filmlere. Psikolojik filmlerin ortak özelliği budur zaten, o çıkarımları yapmak zevk verir. Bunu yapamayanlara da anlamsız geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

quote:

Bende anlamadım.Filmi sonunda çok fazla boşluk kalıyor.Böyle film olmaz.Seyirci filmi anlamıyorsa, o film seyirciye geçmiyorsa film vasattır.Böyle bilinmeyenlerle film yapmak marifet değil.

Mindfuck deniyor böyle filmlere. Psikolojik filmlerin ortak özelliği budur zaten, o çıkarımları yapmak zevk verir. Bunu yapamayanlara da anlamsız geliyor.

Ne dendiği önemli değil.Filmden çıkarım filan çıkmıyor sıkıntı orada zaten.Seyircinin anlamsızlığı beğenmesini bekliyorlar ama ben yemem bu numaraları.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

quote:

Ne dendiği önemli değil.Filmden çıkarım filan çıkmıyor sıkıntı orada zaten.Seyircinin anlamsızlığı beğenmesini bekliyorlar ama ben yemem bu numaraları.

Helal sana Sherlock.

• quote:

Zaman olgusunun dışında değerlendir, adam belli bir yaşa kadar yaşadı ve öleceği vakit gelince öldü geçmişte veya şimdiki zamanda ölmesi önemli değil. Zamanda yolculuk mümkün olmadığı için film fantastik türünde de sayılabilir. Asıl önemli olan en sonundaki bilim adamlarının lideri olan kadın neden sigortacıyım dedi, bu kısım açıklanmamış. Bence elemanı yanlışlıkla 1990'a göndermedi bilerek gönderdi Jeffrey'in aklına o fikri sokmak için ve virüsün yayılmasını onlar sağladı. Dikkat ettiysen Jeffrey ve çetesi 6 kişi, bilim adamları da 6 kişiydi. 12 Maymun ismi burdan geliyor diye düşünüyorum. Biraz karışık film ama güzeldi.

Güzel düşünce ama
    jeffrey aklındaki olay hayvanları serbest bırakmaktı sonuçta onun babasının yardımcısı turuncu kafalı herif istiyordu insanlığı öldürmeyi,ama benim kafama takılan kısım da o sondaki uçak sahnesiydi.

Edit:
    Aklıma yeni bir fikir geldi,bence hikaye mutlu sonla bitiyor.Cole un gecmise yollanmasinda ki amaç virüsten örnek almak.Filmin sonunda mesajı ilettiğinde anlıyorlarki 12 maymunun aslinda virüsü yaymadığını onu yapanın doktorun yardimcisi olduğunu.Havalimanında virüsten örnek alabilmek için iki farklı senaryo yapıyor doktorlar birisi cole un yardimciyi oldurmesi diğeride "sigorta".Cole başarısız oluyor fakat havalimanında ikinci plan devreyi giriyor yani birşekilde virüsten örnek alınabiliyor ve ilerdeki insanlar kurtarılıyor./spoiler]

Ayrıca bu filme sadece sonuç olarak bakmak doğru olmaz.12 maymunu kült bir film yapan hem o yıllarda bukadar guzel islenen senaryo ,görsellik,kapitalizme gönderme,zaman kavramı,insan psikolojisi hemde mükemmel oyunculuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DE286E09F -- 30 Ağustos 2015; 21:06:51 >

• Guzel filmdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-12 White

quote:

Güzel düşünce ama

Edit:

bende farklı bir yorum katayım...

öncelikle filmin en başındaki ' daktilo ile yazılan yazılara dikkat edin'

1- 97yılında 5 milyar insan virüs yüzünden ölecek
    2- hayatta kalanlar gezegeni terk edecek
    3- dünyayı yine hayvanlar yönetecek

bir paronayak şizofren ile yapılan söyleşiden bölümler. 12nisan1990

yani 1990 yılının nisan ayından bahsediliyor. O tarihte bir paranoyak şizofren hastasıyla yapılan söyleşiyi ele alıyor.
    bana kalırsa film içindeki gerçek zaman 1990 yılının nisan ayıdır. bu tarihten sonraki 1996-1997-2035 tarihleri ve virüs olayı v.s şizofren olan hastanın yani cole karakterinin beyninde yaratmış olduğu hayal ve buna gerçekmiş gibi inanması ve de 90yılında akıl hastanesindeki doktorlara bu durumu kabul ettirmeye çalışmasıdır. telefon açma çabası doktorları inandırmaya çalışması ve sonucu hüsran olması da önemli ayrıntı bence.

bence izleyicileri şaşırtan durum ise filme başlarken akıl hastanesindeki sahnelerden değil de, 2035 yılındaki doktorların gönüllü seçme sahnelerinden başlaması izleyiciyi şaşırtıyor.

belkide yanlış düşünüyorumdur ama bana bunu düşündüren en etkili faktör ise film başındaki seslendirilen daktilo yazısı olan kısımdaki cümleler.

• Bayadır izlemiyordum senin sayende akşama bir daha izleyeceğim hocam Dedikleriniz mantıklı geldi hepimiz direk gerçekmiş gibi ele aldık ,eğer sizin dediğiniz gibi ise bu film dünyanın en anlaşılmaz filmi olabilir ,benim sonuca varmak için bile 2 kez izledim filmi.

Bu arada bir daha okudum da çok mantıklı geldi fakat bu sonundaki sigorta kelimesi kafa karıştırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DE286E09F -- 4 Aralık 2015; 16:00:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.