Şimdi Ara

Allahını seven ya da sevmeyen biri şu GSYNC olayını bir anlatsın bana

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
3.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1070+G-sync monitör kullanıyorum.Monitör 60 hz.Gsync ı açtığım zamanla kapattığım zaman arasında hiç bir fps farkı olmuyor.

    yani açıkken de kapalı iken de 90 fps alıyorum.Şimdi bu gsync in olayı monitör frekansı ile kare sayısını eşitleyip aynı anda göndermek değil mi?
    neden g sync açıkken fps 60 değil de 90 oluyor??

    İkinci soru ise gsync + vsync kullanıp güçten tasarruf etmek ne kadar mantıklı?



  • Gsync in olayı zaten fps yi vsync gibi sabitlemek değil. Monitörün tazeleme hızını, aldığınız fps ye ayarlamak. Böylece yırtılmadan daha akıcı bir oyun deneyimi sunmak. Gsync aldığınız fps yi etkilemez. 144hz gsync olsa 90fps de 90hz ayarlanır.

    Hangi monitör ü kullanıyorsunuz? Fast sync belki daha çok işinize yarayabilir 60hz lik G-sync monitörde, bu oynadığınız oyunda. Ancak vsync açmak iyi olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 14 Nisan 2018; 12:14:25 >
  • Gsync ve Freesync ciddi anlamda balon teknolojiler insanlar gözünde çok fazla büyütüyor özellikle de kullanmayan kesim. Bu iki teknolojinin tek amacı oyun esnasında oluşan yırtılmaları en aza indirmek başka bir halta yaradıkları yok he işe yarıyor mu dersen ehh bana göre çöp teknolojiler.

    Ayrıca g-sync fps i sabitlemez o vsync de oluyor. FPS i sabitlemek istiyorsan ikisini aynı anda açarsın.
  • Hocam yanlış duyduğunuz ya da okuduğunuz bir durum var. Gsync ve Freesync kare sayılarını eşitlemek için değil; oyun içi fps ne olursa olsun yırtılmayı engellemek için çıkartıldı. Ancak ne kadar övülse de (ben freesync kullanıyorum) pek bir etkisi olduğunu ben pek göremedim. Bazen iş görüyor bazen görmüyor. Daha yolları var yani. Vsync ise direk monitördeki kare hızına eşitlediği için (yani monitör kare hızını geçmesine izin vermiyor) yırtılmalara karşı diğer ikisine göre daha iyi durumda şimdilik.

    Benim sistemde Freesync 75hz monitör ve R9 380 (freesync desteği var) bulunuyor. Bağlantı tipi DP 1.2, Amd sürücüsünde Freesync aktif, monitörde otomatik olarak zaten kullanımda; BF1 Ultra ayarlarda 90-100 fpste yırtılmalar oluyor. Bunu freesync engelleyemiyor. Ama vsync açınca yırtılmalar gidiyor. Ben pek faydasını gördüm diyemem. Yalnız Tomb Raider'da durum daha iyi. Yani BF1'e göre Freesync daha iyi sonuç veriyor. Şu an için vsync'nin daha önde olduğunu düşünüyorum. Tabi bu durum sistemden sisteme değişiklik gösterebilir ancak olmazsa olmaz illa olacak denilecek ve çokta kayda alınacak teknolojiler olduğunu şimdilik düşünmüyorum.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    birazcık muallaklık gitti gibi kafamda.Ekran harici ekran yok laptop ekranında gsync var.

    Dediğim gibi g sync acıkken 60 üstü fps almak bana saçma gelmişti bu şu manaya gelir hala ekranımda göremediğim kareler çiziliyor ekran kartımda.Fps limiti koymak gsycn calışmasını engeller ve ya bozar mı biraz da bunu merak ediyorum.Mesela 90 fps aldığım oyunu 65 hz verecek şekilde sınırlasam gsync çalışmasında bir problem yaşar mıyım? Çünkü biraz ısınma problemi çekiyorum bilgisayarda o yüzden aradaki ölü kareleri çizdirmemek benim için ilaç gibi olacaktır.

    Oyun konusunda sınırlama yok her şeyi oynuyorum yeni çıkan.
  • MexeSs kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam tekrardan teşekkürler yorumların için :)

    Ben gsync acıkken daha smooth bir görüntü alıyorum yani fark ediliyor aslında.

    "Hocam yanlış duyduğunuz ya da okuduğunuz bir durum var. Gsync ve Freesync kare sayılarını eşitlemek için değil; oyun içi fps ne olursa olsun yırtılmayı engellemek için çıkartıldı." burda vsync den farklı olarak ekran kartını monitöre değil de monitörü ekran kartına uydurmaya çalıştığı anlatmak istediniz sanırım.Eğer hal böyle ise vsync + gsync kullanmanın bir problem yaratmayacağını düşünüyorum doğru mudur? :)
  • Teknopattan birinin anlatımı,beğendiğim için yazıyorum



    -Ekran kartı ile monitör SLI yapıyor(deyim olarak yani,gerçekten değil)



    -Ekran kartı monitöre "şu anda x fps vereceğim" diyor



    -monitör anlık olarak kendini x hz ye çekiyor



    Ha işe yarıyormu onu bilemem
  • Sen GSYNC'i çok yanlış anlamışsın, GSYNC'i açıp kapaman FPS'yi etkilemez, GSYNC için amacı şudur;

    -Monitor hz'sini oyunun FPS'sine anlık olarak eşitleyerek tearing'i ve stuttering oluşmasını engeller bunuda en çok düşük gecikme ekleyerek yapar.

    VSNYC ile GSYNC aynı anda kesinlikle açılmamalıdır, zaten GSYNC'in olayı VSNYC'in olumsuz etkilerinin yerine çıkmıştır. VSYNC ister gsync monitorun olsun olmasın hiçbir şekilde açılmamlıdır, çok yüksek miktarda gecikme ekler.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    bu durumda g sync acık olması demek ekran kartını %100 load ile kullanmak demek anlamına geliyor??

    çünkü kart çiziyor da çiziyor görüntüyü....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Bilinmeyen -- 14 Nisan 2018; 17:13:35 >
  • Her şey okey de 60Hz G-Sync panel mi varmış?

    Benim bildiğim min 75Hz G-Sync panel var o da laptoplarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 14 Nisan 2018; 17:17:6 >
  • By_Bilinmeyen B kullanıcısına yanıt
    GSYNC herhangi bir FPS sınırlaması getirmediği için GPU LOAD'a etki etmez.
  • By_Bilinmeyen B kullanıcısına yanıt
    Ben zaten kabaca ifade etmiştim. Sizin söylediğinizde kabaca benzer bir ifade. O yüzden buna evet diyebilirim. Ancak teknik detay biraz farklı. Biz anladığımız dille ifade ediyoruz. Sadece bu eşitlemeyi sağlıyor.

    Sadece yırtılmada değil aslında gsync monitör yüksek fpste görseli okuyamadığı zaman gecikmelere de sebep olur. Bu bize donma ya da takılma olurak yansır. Gsync bunu da minimize etmekle görevlidir.

    Yani daha belirgin ifade etmek gerekirse; monitörün yenileme hızı ile ekran kartının yenileme hızını eşzamanlı hale getiriyor. Eşitlemek birebir aynı seviyede tutmak demek olacağı için; eşzamanlı hale getirmek demek daha doğru bir tabir olur. Sadece yakın seviyelerde tutar, birebir sıfıra sıfır eşitlemez yani. Ama bu yakın seviye de bizim işimizi görüyor zaten.

    Hatta bazı oyunlarda gsync ve freesync halen iyi durumda olmadıkları için (her oyunda grafik yapı farklılık gösterdiğinden dolayı) firmalar (amd-nvidia veya bunlara ait ürünleri satan firmalar) eğer ki oyun içinde bu teknoloji bozulmalara sebep oluyorsa destek konusunda sıkıntı vardır kapatabilirsiniz diyorlar.

    Vsync + gsync kullanmak bir sorun teşkil etmez. Ancak bu işlemlerin aynı anda kullanılması yine de yırtılmalara falan sebep oluyorsa ya da gecikmelere sebep oluyorsa sırası ile kapatıp hangisi buna sebep oluyorsa tespit etmek ve ona göre kullanmak gerekir. Yani gsync-freesync illa açık olacak diye bir kaide yok. Görüntüyü düzeltemiyorsa kapatırsınız. En kötü ihtimalle sadece vsync ile kullanırsınız. 75hz + 75 fps bana yettiği için çoğu oyunda vsync+freesync kullanıyorum. Zaten freesync sürekli aktif. Akıcılık olduğu içinde hiç freesync kapalıyken test etmedim.

    Bir kaç oyunda freesync kapalı ve açık şekilde bi kaç test yapıp sonucu da buradan size yazarım.
  • Ekran kartının verdiği her kare arası süreler devamlı değiştiği için , monitöreler de ise bu süre sabit olduğu için tearing ve shutter ların oluşması kaçınılmazdır. Gsync ile monitör bu zamanlamaları eşitleyerek sana pürüssüz bir görüntü sunar yada sunmaya çalışır.
    Aşağıdaki 2 video yu izleyerek GSync nin tam olarak ne işe yaradığını öğrenebilirsin.
    https://www.youtube.com/watch?v=EMsRjSOLw3M
    https://www.youtube.com/watch?v=oT8f_1oRsLU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOLL0 -- 15 Nisan 2018; 0:33:56 >
  • 144 hz mıntor istemlerde fps daha dalgladır. Fps yüksek değerlerde yırtılır çubuğun 2 parça görünmesi gibi çok ufak zamanlarda kendini kasarsan yırtılma ları bulcam dediğimde farkediyorum ben. Yırtılma çok büyğk bir dert değil.
  • 90 fps aldığın oyunda gsync çalışmıyor zaten. 60hz panelde gsync çalışması için 60 altı fps alman lazım.
  • Gsync son driverlar la kullanıcısına anlatılan şekilde çalışmıyor. Keza bir çok bug yaratıyor. Geforce forumunda çoğu kişi şikayetçi. Ben 60 fps altında hala kasma ve yırtılma hissediyorum bi çok oyunda
  • R.Romanoviç kullanıcısına yanıt
    G-Sync, çakma FreeSync'tir. Sonuçta uyumlu olması gerekiyor. Bunu, olması gerektiği gibi göremiyoruz.
  • Kardeşim Bu video sana yardımcı olucaktır.
    https://www.youtube.com/watch?v=VMXngJVQiUs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak Yovyov -- 17 Nisan 2018; 2:4:19 >
  • Çok gereksiz bi olay ya, bir dünya da para basılıyor bunun için.
  • PC döneminde son yıllarda çıkmış en balon şey olduğuna inanıyorum, zira rekabetçi oyunlar inputa laga yaptığı olumsuz etkiden ötürü tam manasıyla f/p konusunda soygun nitelikli bir "teknoloji" eğer tearing problemi yaşıyorsanız Nvidia panelden Fast Sync i aktif ediyorsunuz ve tatataaam çok az input lagla görüntüde kırılmalar olmuyor.

    Zaten sync açılan oyunlar kısıtlı, single player ya da offline oyunculara hitaben iş yapar, diğer türlü bir artısı yok verilen paraya oranla. Buradaki asıl kıstas 144hz bir panele sahip olmak ve gerektiği zaman Fast Sync kullanmak ben de BF1 oynarken bundan şikayetçiydim Vsync gereğinden fazla input lag yaparak hem de fps yi sabitleyerek oyun zevkime ket vuruyordu. Fast Sync ise fps sınırlaması yapmadan görüntüyü "smooth"laştırıyor sadece, Vsync e nispeten daha az input lag da cabası.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.