Şimdi Ara

12-13 Bin Liraya Hangisi ? Doblo-Combo-Partner-Kangoo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizden yardım istediğim olay ; 12-13 bin lira - ki bu rakam maksimum oluyor - , bizi üzmeyecek, yürütme-yakıt ve parça masrafı nispeten ucuz olan Doblo-Combo-Kangoo-Partner tarzı bir araç önermeniz.
    Ticari amaçla kullanılacak olsa da en çok dikkat edilen nokta aracın HUSUSİ OTOMOBİL olarak tescil edilmiş olması. Daha sonra yakıt tüketimi geliyor.
    Araç ticari kullanılacak olsa da taşıyacağı maksimum yük 200-300 kg. Arka koltukları çıkarıp geniş alan sorununu da böylece halledebileceğiz.
    Kullanan ya da araçları tanıyan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar..

Önem arz eden noktalar : HUSUSİ OTOMOBİL ruhsatı, Yakıt tüketimi.

• Dedigin paralara husisi ruhsatlı zor iş. Saydıgın bütün araçları uzun dönem kullandım. Önemli olan hangi motor seçenegi ve model yılı istedigin. Eski nesil 1.9 dizelleri var 1.6hdi 1.5dci 1.3 multijet var gibi gibi. Tüketimde tabi bunlara göre degişiyor ki ben tüketimi takip etmedigim için saglıklı bilgi veremem.

Ama büyük ihtimal 200bin den aşagı olmıcak ve haşatı çıkmış olcak bu fiyatlara baktıgın ticariler.

Orijinalden alıntı: Respect_vti

Dedigin paralara husisi ruhsatlı zor iş. Saydıgın bütün araçları uzun dönem kullandım. Önemli olan hangi motor seçenegi ve model yılı istedigin. Eski nesil 1.9 dizelleri var 1.6hdi 1.5dci 1.3 multijet var gibi gibi. Tüketimde tabi bunlara göre degişiyor ki ben tüketimi takip etmedigim için saglıklı bilgi veremem.

Ama büyük ihtimal 200bin den aşagı olmıcak ve haşatı çıkmış olcak bu fiyatlara baktıgın ticariler.

Hocam öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim. Aslında teşbihte hata olmaz eşşek niyetine binilecek bir araç olacak. Tek soru işareti motoru eline alma olasılığı. Onun için de araştırıyoruz. Az çok da hususi otomobil ruhsatlı fena halde olmayan araçlar var piyasada. Hemen hepsini kullanmış birini bulmuşken sorayım. Hocam Kangoo 1.9d ve Doblo 1.9d'ler için ne düşünüyorsunuz ?

• Doblo 1.3 multijet olanından kullandım sadece. Kangoo ya gelecek olursak şu an 250.000 km de. Yılda 1 yag dışında tek bir masrafı yok. İlk 3 vites çok seri 1.9 eski nesil dizel. Gürültülü çalışıyor dogal olarak, camlar manuel,klima yok, kaset çalar direksyon altından degiştirme fonksiyonlu tek sevdigim özelligi. 40 lira mazotla daglı virajlı 140 km yol gittim arka full. Bunun 45 dk sı sürekli dur kalk trafik. Renolarda kalkışlarda biraz daha fazla gaza basılıyor yoksa titreme yapıyor. Eve geldigimde daha sarı ışık yanmamıştı artık hesabını yaparsın. Firenleri çok zayıf sayesinde sol ön çamurlugu parçalamışlıgım var. Gittigi gibi durmuyor malesef, 100 km hızı geçmiyorum ciddi anlamda rüzgardan çok etkileniyor zerre güven yok araçta. 70 80 le gidersen bir sorun yok.

Ama bana soracak olursan peugeot partner 1.9 öneririm. Frenleri çok iyi kesinlikle kangoo gibi rüzgardan etkilenmiyor hemen hemen aynı yakıyor ikiside çok hafif araçlar. Virajlarda kıyasla çok daha iyi, 160 km hıza kadar çıktım kesinlikle savrulma yapmadı yere daha yakın buda güven veriyor. Kalkışları gürültülü degil debriyajdan ayagını çek gaza dokun kendi kendine gidiyor kangoo daki olay yok. 2006 modeldi bizdeki. Kangoo da öyle. 220.000 km de kronik sorunu yok ufak tefek bir kaç masraf açtı ama dogaldır okadarda. Eşşek niyetine sonuçta.

Uzun lafın kısası benim tercihim saydıklarının içinde partner olurdu. 2006 dan sonra önü makyajlandı galiba geniş farlı olanlar. Hayırlısı olur inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Respect_vti

Doblo 1.3 multijet olanından kullandım sadece. Kangoo ya gelecek olursak şu an 250.000 km de. Yılda 1 yag dışında tek bir masrafı yok. İlk 3 vites çok seri 1.9 eski nesil dizel. Gürültülü çalışıyor dogal olarak, camlar manuel,klima yok, kaset çalar direksyon altından degiştirme fonksiyonlu tek sevdigim özelligi. 40 lira mazotla daglı virajlı 140 km yol gittim arka full. Bunun 45 dk sı sürekli dur kalk trafik. Renolarda kalkışlarda biraz daha fazla gaza basılıyor yoksa titreme yapıyor. Eve geldigimde daha sarı ışık yanmamıştı artık hesabını yaparsın. Firenleri çok zayıf sayesinde sol ön çamurlugu parçalamışlıgım var. Gittigi gibi durmuyor malesef, 100 km hızı geçmiyorum ciddi anlamda rüzgardan çok etkileniyor zerre güven yok araçta. 70 80 le gidersen bir sorun yok.

Ama bana soracak olursan peugeot partner 1.9 öneririm. Frenleri çok iyi kesinlikle kangoo gibi rüzgardan etkilenmiyor hemen hemen aynı yakıyor ikiside çok hafif araçlar. Virajlarda kıyasla çok daha iyi, 160 km hıza kadar çıktım kesinlikle savrulma yapmadı yere daha yakın buda güven veriyor. Kalkışları gürültülü degil debriyajdan ayagını çek gaza dokun kendi kendine gidiyor kangoo daki olay yok. 2006 modeldi bizdeki. Kangoo da öyle. 220.000 km de kronik sorunu yok ufak tefek bir kaç masraf açtı ama dogaldır okadarda. Eşşek niyetine sonuçta.

Uzun lafın kısası benim tercihim saydıklarının içinde partner olurdu. 2006 dan sonra önü makyajlandı galiba geniş farlı olanlar. Hayırlısı olur inşallah.

İlginiz için teşekkür ederim hocam çok sağolun. Bu tarz araçlarının hemen hemen hepsinin kaderi rüzgarlardan aşırı derece etkilenmek.
    Eski nesil dizel hakkında yazdıklarınız aslında içimi rahatlattı. Ufak tefek masraf olacak zaten yeter ki büyük bir şey olmasın.
    Benim gönlüm doblo'dan yana siz de partner dediniz bakalım diğer arkadaşlar ne diyecekler.

• Aralarında en güzeli Doblo diyebilirim. Donanım , konfor , sürüş zevki , dış tasarım olarak ön plana çıkıyor. Fakat gerisini bilmem. İyi araç olmasa kaç senedir satılmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lego95 -- 12 Temmuz 2012; 23:41:27 >
  • Benim tercihim Partner 1.9 dizel olur. Bizde 2011 model eski kasası var (Origin Adventure Pack 1.6 HDi), aracın frenleri ve sürüş zevki gayet iyi. Konforu ve donanımı yeterli, parasını hak eden bir araç.

Bu dördü arasında Partner 1.9 dizeli seçerdim. 1997-2003 kasanın havalandırma ızgaraları 3008 ve 5008'i andırıyor biraz.
    Alternatif olarak Berlingo 1.9 Dizeli de öneririm, Partner'den farklı olarak bazı 1997-2003 kasalarında yukarı açılır bagaj kapağı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bykush99

Aralarında en güzeli Doblo diyebilirim. Donanım , konfor , sürüş zevki , dış tasarım olarak ön plana çıkıyor. Fakat gerisini bilmem. İyi araç olmasa kaç senedir satılmazdı.

Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum hocam. Ancak beni düşündüren nokta 1.9 motor ?

Orijinalden alıntı: -ahmetgakgo23-

Benim tercihim Partner 1.9 dizel olur. Bizde 2011 model eski kasası var (Origin Adventure Pack 1.6 HDi), aracın frenleri ve sürüş zevki gayet iyi. Konforu ve donanımı yeterli, parasını hak eden bir araç.

Bu dördü arasında Partner 1.9 dizeli seçerdim. 1997-2003 kasanın havalandırma ızgaraları 3008 ve 5008'i andırıyor biraz.
    Alternatif olarak Berlingo 1.9 Dizeli de öneririm, Partner'den farklı olarak bazı 1997-2003 kasalarında yukarı açılır bagaj kapağı var.

Şimdi Ahmet hocam sizdeki araçla bizim alabileceğimi,z aracı kıyaslarsak adamı döverler

2000 teknolojisi nerde 2011 teknolojisi nerde. Etrafınızdan ya da servisten duyduğunuz kadarıyla nasıldır eski 1.9 motorlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: omer-asit

quote:

Aralarında en güzeli Doblo diyebilirim. Donanım , konfor , sürüş zevki , dış tasarım olarak ön plana çıkıyor. Fakat gerisini bilmem. İyi araç olmasa kaç senedir satılmazdı.

Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum hocam. Ancak beni düşündüren nokta 1.9 motor ?

1.9 Motor her 60-75.000 km'de ( kullanıma göre artabilir) sanırım rektefiye istiyor diye duymuştum. Ne derece doğru bilmiyorum. Akrabam 80.000 km 'de Doblo almıştı . Şu an 140.000 binde sorunsuz kullanıyor fakat motorun rektefiye istediğini söylemişti.

quote:

quote:

1.9 Motor her 60-75.000 km'de ( kullanıma göre artabilir) sanırım rektefiye istiyor diye duymuştum. Ne derece doğru bilmiyorum. Akrabam 80.000 km 'de Doblo almıştı . Şu an 140.000 binde sorunsuz kullanıyor fakat motorun rektefiye istediğini söylemişti.

Forumumuzda konusu da mevcut hatta bu motor ömrü olayının

Başka arkadaşlara da yardımcı olması açısından konunun linkihttp://forum.donanimhaber.com/m_36739911/mpage_2/key_/tm.htm

• quote:

quote:

Benim tercihim Partner 1.9 dizel olur. Bizde 2011 model eski kasası var (Origin Adventure Pack 1.6 HDi), aracın frenleri ve sürüş zevki gayet iyi. Konforu ve donanımı yeterli, parasını hak eden bir araç.

Şimdi Ahmet hocam sizdeki araçla bizim alabileceğimi,z aracı kıyaslarsak adamı döverler

2000 teknolojisi nerde 2011 teknolojisi nerde. Etrafınızdan ya da servisten duyduğunuz kadarıyla nasıldır eski 1.9 motorlar ?

Ne hocası abi estağfirullah 15 yaşındayım ben, bana kardeşim dersen daha memnun olurum

Benim kastettiğim, motor hariç aynı altyapıya sahip olması. Yoksa tabii ki 2000 ve 2011 teknolojiler farklı birbirinden

1.9 dizelde performans ve konfor aramamak lazım. Atmosferik dizel motorlar hakkında duyduğuma göre, atmosferik dizel performansça yarı ölü bir motor olduğu için bir 1.3 Multijet Doblo kadar iyi ivmelenemiyor tabii ki. Ağır yüklere gelebilen, sağlam ama güçsüz bir motora sahip.

Temiz, sorunsuz bir Partner ya da Berlingo bulursanız alın. Eğer aile iseniz sürgüsüz olanı sıkıntı yapabilir, en azından tek ya da çift sürgülüyü öneririm. Otomatik camlı, klimalı, az km'li (düşürülmemişse tabii) temiz bir araç sizin için en iyisi olur

Efsaneler ölmez, sadece şekil değiştirir...

• quote:

quote:

quote:

Ne hocası abi estağfirullah 15 yaşındayım ben, bana kardeşim dersen daha memnun olurum

Benim kastettiğim, motor hariç aynı altyapıya sahip olması. Yoksa tabii ki 2000 ve 2011 teknolojiler farklı birbirinden

1.9 dizelde performans ve konfor aramamak lazım. Atmosferik dizel motorlar hakkında duyduğuma göre, atmosferik dizel performansça yarı ölü bir motor olduğu için bir 1.3 Multijet Doblo kadar iyi ivmelenemiyor tabii ki. Ağır yüklere gelebilen, sağlam ama güçsüz bir motora sahip.

Temiz, sorunsuz bir Partner ya da Berlingo bulursanız alın. Eğer aile iseniz sürgüsüz olanı sıkıntı yapabilir, en azından tek ya da çift sürgülüyü öneririm. Otomatik camlı, klimalı, az km'li (düşürülmemişse tabii) temiz bir araç sizin için en iyisi olur

Tamamdır kardeşim gece gece güldürdün beni

Gönül istiyor tabi kmsi düşük, klimalı, temiz aracı ama bütçe el vermiyor pek. Zaten yukarıda da yazdım bize eşşek lazım

Sağa sola da haber verildi, artık buradan da birkaç bir şey daha öğrenirsek bu işi alnımızın akıyla halledeceğimize inanıyorum

• Valla 0 doblo var bende 2 depo kullan az yakar dediler arabaya aldigim ilk mazot 0.222222 tl yakti dahada dusecek bu cok dur kalk yaktik birazda otobanda bastik klima felanda actik ama sanirsam klimanin pek etkisi yok

• eskiden doğuda kaçak mazot vardı bu mortorlar 75tdi connectler
    tutuluyordu. 1.9lar ortalama 100.000kmde rektefe istiyor
    ama o zamanlar 2motor parası yakıttan kazandıyordu.
    tüketmleride fazla değil şdışı 5lt civarı.

Orijinalden alıntı: fb1907fb1907

Valla 0 doblo var bende 2 depo kullan az yakar dediler arabaya aldigim ilk mazot 0.222222 tl yakti dahada dusecek bu cok dur kalk yaktik birazda otobanda bastik klima felanda actik ama sanirsam klimanin pek etkisi yok

Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin hocam. Mjet bizim bütçeye zor da 1.9 d ya da jtd olur ancak

Orijinalden alıntı: bytradm

eskiden doğuda kaçak mazot vardı bu mortorlar 75tdi connectler
    tutuluyordu. 1.9lar ortalama 100.000kmde rektefe istiyor
    ama o zamanlar 2motor parası yakıttan kazandıyordu.
    tüketmleride fazla değil şdışı 5lt civarı.

Bizim alacağımız araç da kaçak kırsal ne varsa yakmış bir araç olacak büyük ihtimalle. Şu rektefe olayı düşündürüyor. Duruma göre acil satılması bile gerekebilir aracın o yüzden seçici davranmaya çalışıyoruz.
    1.9lar şehir içi biraz da sömürüyor galiba malum eski teknoloji.

Orijinalden alıntı: bytradm

kasası temiz olsun gerisi kolay pompaları pahalıdır 1000-1500tl.
    kangolarda bosch pompa vardı galiba =yağ yakmak için en uygunu
    diye hatırlıyorum.

Hocam 1.9d'ler hakkında okuduklarım içimi kararttı valla. Doblo 1.9 jtd en uygunu gibi şimdilik.
    kullandığım en keyifli iş aracıydı. sadece elektrikli cam ve merk. kiliti vardı. diğer donanımları yoktu. arkadaşlar torostan hallice derdi.
    sağlam bir motora sahip. biz rektefe yaptırdık ama yağ lambası yanıp yanıp sönüyordu. servis tam çözemediği için şirketten onay alıp motoru yeniledi. nasıl olsa kullanılıyor.
    şu an hala kullanımda araç.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.