Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12-13bin lira büyük şehirlerde "normal" yaşayabilmek için bir para. Bu bağlamda Anadolu'da da normal üstü, iyi seviyede yaşamanız çok normal.

Saydığın kalemlerden nereden baksan 3-4bin lira artar aylık. Mutluysan harcadığına bakma, ancak evlendiğinde denk gelirde bir eşin olmaz ise psikolojik olarak zor zamanlar geçirirsin.
  • Konuyu açan arkadaş haklı , eskiden beyaz yaka maaşı dolar bazında çok iyidi ve kral gibi geniş takılabiliyordu.
    Şimdi 12 bin tl maaş 2 bin dolar bile etmiyor, eskiye kıyaslarsan tabi sorun var diyebilirsin.
    Sonuçta A'dan Z'ye herşey dolara endeksli.
    Konuyu açan arkadaş bu konuya değinmek istemiş fakat adamı linç etmişler :D
  • 12-13k ile geçinemiyorum kuşkusu yaşıyorsa bekar bir insan 2.324 TL ile aile geçindirenleri ayakta alkışlamak lazım.

Türkiye standartlarında saydıklarınız lüks bir yaşam. 12-13 gitmesi çok doğal. 1.200 TL mont almışsınız. Geçim derdi olan bir aile bırakın 1.200 TL'yi 250 TL'lik bile bir mont alırken 5 kere düşünüyor.

Ayda 13k'lık yaşıyorsunuz. 20k kazancınız olsa aylık 20k'lık yaşarsınız. Yaşadığınız şartlar lüks. 50k kazansanız yine elinizde ayda 1-2k kalır. Bu sefer 1.6k'lık evde değilde 7-8k'lık evde oturur, 1.200 TL'lik mont değilde 10k'lık bir mont alırdınız.

Yine de CSB.
  • Yaşıyorsun bu hayatı
  • Tr şartlarında lüx. İnsanlar üstüne başına birşey olmuyor araba zaten hayal. Gezme tozma işini mümkün olduğunca minimize ediyorlar.elektronik ürünü de mümkün olduğunca idare ediyorlar. Bunun dışında sigara alkole birşey diyemeyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • finansal kölem olabilirsin sana yardım da ederim bütün maaşını bana vericeksin ben belirlediğim bi kısmını sana göndericem o parayla yaşicaksın. o zaman gerçekten ihtiyacın olan şeyleri alırsın gereksiz harcama yapmamış olursun sana ödeme planı da çıkarabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

1000 lira alkol sigarayı sil ordan

çok rahatlayacaksın. sağlıklı olacaksın.

biz 9-10 bin lira ile gül gibi geçinip gidiyoruz Allah'a şükür, ev aldık tokiden 2000 lira taksidi var, araba aldık 100 bine şimdi 170 küsür bin oldu borcu bitti bi 5 bin kaldı o da önemsiz, toki bu iki ay taksit almıyor onu ekleyip öderim kısmetse dedim. ev lüks değil seninki gibi ama sıfır bina sıfır daire, sitede kiralık ev arayan yüzlerce kişi var boşta ev yok öyle tercih edilen güzel merkezi bir yer. toki bundan sonra bu kadar merkezi yerde site yapmaz zaten sanırım, şehrin dışına doğru kayıyor artık.

diğer harcamaları sırasıyla yapmalısın. misal bu ay 500 teknolojik cihaz aldın eş dost ıvır zıvırı ertelersin, onu yaptığında teknolojik harcamanı ertelemelisin

misal araba için 1550 lira bakım 1300 lira kasko sigorta yaptırdım geçen ay, tabi kredi kartı olduğu için ödemesi bu ay olacak haliyle. (kasko 600 lira sigorta 703 lira çıktı sigostacı bile hayret etti o ayrı konu da )

klima aldım 2600 lira, bilgisayarı yeniledim 4550 lira 6 taksitle ıvır zıvır aldım. sana derken ben de üst üste harcadım ama mecburen artık.

üst üste biniyor ister istemez bazen ama ona göre de bilgisayarı yenilemeyeli yıllar olmuştu, ikinci klimayı bir yıldır erteliyordum vs vs...

bazı şeyler ertelenebilir. bazılarından vazgeçilebilir, özellikle de SAĞLIĞINI BOZAN ÜSTÜNE Bİ DE PARA ÖDEYİP ALDIĞIN KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR
    Aylık 9 10 bin lira geliri olana tokiden ev nasıl çıkıyor çok acayip. İşyerinde arkadaşlar 3 3.5 bin lira maaş alıyorlar kaç senedir başvuruyorlar çıkmıyor. Kayınpeder emekli ona da çıkmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? 1-2 senede amma değişmişsin ozaman.
  • kuzeydogulu K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle şunu söyleyeyim hocam, sigaram ve içkim yok. Karı kız derdim de yok, yani var da karıya kıza para yedirmem.

Lüks ve rahattan kastım şu: Çok şükür istediğim şeyi alır, istediğim yere gider, istediğim şeyi yer, istediğim zaman gezerim. Yemek, kıyafet vb. gibi şeylerde fiyata bakmam neredeyse, ama gidip de atıyorum Nusret gibi saçma bir mekana 1000 lira bayılmam Yemek ve kıyafete verdiğim paraya acımam. Her ay sürekli kıyafet alan biri değilim tabii bu arkadaş gibi. Genelde en çok para harcadığım yerler yemek ve gezmek. Her gün dışarda yerim. Abur cubur eksik olmaz. Her sene yurt dışına çıktım mesela. Geçen üç yılda Romanya, Gürcistan, Bosna-Hersek, Ukrayna ve Rusya'ya gittim. Yurt içinde de birçok yeri gezdim. Gezmek derken arkadaş ziyareti değil. Bildiğin planlı gezi. Bunun dışında mesela canım sıkılıyor, arkadaşlarıma yazıyorum, hafta sonu Antalya'ya gidiyorum takılıyoruz. Bu bana göre rahat ve lüks. Bu şekilde üç yıl para biriktirdim. Biriktirdiğim parayı da altın ve dolara yatırdım, al sat yaparak değer kaybetmemesini sağladım. Evimi aldım geçenlerde. Maalesef kredisiz olmuyor ama az bir miktar çektim. Bir yılda bitecek. Bir sonraki sene de araba inşallah.

Benimle aynı maaşı alıp da 50 bin borcu olanlar var. Ama adamlar yarın yokmuş gibi yaşıyor, sanki o maaşı bitirmek zorundaymış gibi. Ben 750 liralık evde kalıyorum, adam gitmiş küçük şehirde 1400 liralık evde kalıyor, olmayacak mekanlara 500-600 lira bırakıyor gibi mesela. Zamanın tadını çıkarmak lazım, ama biraz da yarını düşünmeli.

• Önce yaşadığın ülkeye tanı. Burası Türkiye, Avustralya değil. Ülkenin alım gücü bu yapacak bir şey yok.
  • geçinemediğin nokta nedir onuda yazarmısın.
  • hoopoe H kullanıcısına yanıt
    Bu kadar maaşın var o kadar zenginsen IBAN atayım 200 TL yollasana ihtiyacım var ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 milyon dolar kazanın yine geçinemezsiniz, hiç kimse geçinemez, bu sistem buna müsade etmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grozny -- 5 Mayıs 2020; 22:46:18 >
  • Şu konuya cevap verecek kadar boş vaktiniz varsa oturun biraz düşünün. Toplu blok konusu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkay AKSOY

12-13k ile geçinemiyorum kuşkusu yaşıyorsa bekar bir insan 2.324 TL ile aile geçindirenleri ayakta alkışlamak lazım.

Türkiye standartlarında saydıklarınız lüks bir yaşam. 12-13 gitmesi çok doğal. 1.200 TL mont almışsınız. Geçim derdi olan bir aile bırakın 1.200 TL'yi 250 TL'lik bile bir mont alırken 5 kere düşünüyor.

Ayda 13k'lık yaşıyorsunuz. 20k kazancınız olsa aylık 20k'lık yaşarsınız. Yaşadığınız şartlar lüks. 50k kazansanız yine elinizde ayda 1-2k kalır. Bu sefer 1.6k'lık evde değilde 7-8k'lık evde oturur, 1.200 TL'lik mont değilde 10k'lık bir mont alırdınız.

Yine de CSB.
    Kardeş 13 bin TL ile geçinemiyorum demek saçma ve csb haklısın. Ama 2300 TL ile geçinemezsin anca asgari yaşam kısıtlarını sağlarsın. O yüzden asgari ücretle geçinmek deyimini kaldırsak iyi olur.

En kötü şehirde kiralar olmuş 1000-1200 TL elektirik faturaların hepsi 1500 de minimum kalan 800 TL ile yol masrafımı karşılıcak yoksa eve mutfak harcamasımı yapacak... sabah öğle akşam makarna yese anca yeter. Tanıdığım asgari ücretli kim varsa anadan babadan ev kalmışta kira derdi yok diye yetiniyor. buda ne kadar yaşamak geçinmek muamma.

Şuan günümüz Türkiyesinde ikinci el 50 binlik arabanızın olduğu ortalama bir evde kirada geçinebilmek için düşünürsek benzin masrafı diğer masraflar çocukların masrafı 6-7 k para gerekli.

Ve unutmamak gerekli harcaman gelirinle orantılı artar. 13 k para alan adam geçinemeyebilir çünki artık dandik bölgede ev olmuş 400-500 k para en kötü dandik polo aracı sıfır alıcam de 150 k. bunların taksidine girsen ahiret taksit aylık 7-8 k yapar minimum. Elde kaldı 4-5 k desen birazcık müsrif adam geçinemeyebilir benzin parasını yediğini içtiğini faturasını düşünürsen. Arkadaş fazla taksit ödemeden müsrif davranmış bu yüzden sorunlu bu konuda haklısınız saçma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• selocanq S kullanıcısına yanıt
    Git ötede oyna. Blok

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.