Şimdi Ara

11.SINIFIM YGS VE LYS YE NERDEN BAŞLAMALIYIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 11.sınıfım ygs ye başlamayı düşünüyorum ama siz büyüklerimizden tavsiye almak isterim. Ygs ye ilk hangi derslere başlamalıyım ve ygs yi bitirdikten sonra yani ygs den sonra 3 ay kalıyor lys'nin başlamasına lys 3 ayda biter mi yoksa onuda Ygs yi erken bitirip mi çalışmalıyım.

Her türlü önerinizi bekliyorum.

• Lys 3 ayda bitmez. Ygs yede matematik ve geometriden başla, diğerleri çerez zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuları şimdi unutabilirsin başlarsan.
  • konuları felan unutmazsın , başlaman kesinlikle yararına olur. ilk yapman gereken hedefini belirlemen , eğer mesajında ciddiysen yani çalışmaya başlayacaksın DÜZENLİ şekilde sana garanti verebilirim ki istediğin yeri kazanacaksın.
    Temelin kötüyse YGS Mat-Geo hallet , bana kalırsa 11 bittiğinde YGS bitirmiş ol , yaz tatilinde LYS bakarsın , başarılar
  • Magoalene kullanıcısına yanıt
    Hocam bir yandan matematik bir yandan sosyal bir yandan fen bunları bitirirsem bu sene unuturmuyum diye endişeliyim yani matematik yap ondan sonra fen de ve sosyal de ezber yapmaya çalış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soldierrrr kullanıcısına yanıt
    Abartma.

MF değil misin? Önceliğin 11. sınıf konuları olmalı. Onları çalışmadıktan ve pekiştirmedikten sonra YGS'ye bakmanın anlamı kalmaz. 11. sınıfı 11. sınıfta halletmek demek LYS'nin %50'si tamam demek.

Herkesin ihtiyacı farklıdır, eksiğini ve yoğunlaşman gerekeni kendin belirlemelisin. Hem matematik, hem sosyal hem şu bu olmaz. Sosyal dediğin üç ders zaten ve Felsefe'ye bakmanın anlamı yok. Tarih ve coğrafya için ben senin yerinde olsam eski sınavlardan 2-3 tanesinin sosyalini çözer tarihte mi yoksa coğrafya'da mı daha yüksek oranda doğru yapıyorum ona bakarım. Eğer tarihim daha iyiyse tarih, coğrafyam iyiyse coğrafya çalışırım. Zayıf olan ders için zaten yoğunlaşabileceğin yeterli vaktin olacak ileride.

Matematik ve Fen'de ise tam tersine en zayıf dersim hangisi ise onun YGS konularına çalışmaya başlarım. Tavsiyem Matematik ve Fizik çalışman olacak.

Son olarak dersleri bitirdim unutur muyum diye bir soru olmaz. Elbette unutacaksın. Ama ne kadar erken öğrenirsen o kadar fazla özümsersin ve ileride hatırlaman kolaylaşır. YGS'de son anda öğrenilen şeylerin katkı vermesi çok düşük bir ihtimal çünkü süre sıkıntısı olan strestli bir sınavda taze bilgiler ortamı terkederken özümsediğin bilgiler senin yanında kalırlar, bir yere gitmezler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 ayda tyt matematik (ve fen)
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.