Şimdi Ara

11. Sınıf zor Permütasyon/Kombinasyon sorusu (soruları)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
5.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir tane soru var, hoca normalde bu soruları kendi hazırlamıştı, derste anlatıyordu bu soru sona kaldı ödev olarak bıraktı bunu bize ve Cuma günü de bu konulardan okul sınavım var Matematikten, soruyu çözemedim.
    Sorunun cevabını bilmiyorum sadece şıkları var.
    Önemli olan sonuç değil, sorunun mantığıdır benim için. Zaten cevabı en geç üç gün içinde öğrenirim sınavdan sonra.

SORU: 5 farklı nesne, 3 kutuya kutulardaki sıra da önemli olmak ve her kutuda en az 1 nesne bulunmak şartıyla kaç farklı şekilde dizilebilir?
    A) 60
    B) 120
    C) 240
    D) 360
    E) 720

Arkadaşlar konu kirliliği olmaması açısından başka bu konudan sorusu olan varsa da buradan paylaşabilirler, ben de bunun gibi zor olan ve çözemediğim birkaç soru daha eklemeyi düşünüyorum konunun altından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spycho -- 1 Ocak 2013; 20:59:52 >

• İlk kutuya 5 tane koyabiliriz, ikinciye 4 tane üçüncüye 3 tane. 2 tane kaldı bir kutuya 2 tane diğerinede 1 tane. 3 farklı kutularda konulabilceğinden. 5.4.3.2.1.3=720 sonuç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome99

İlk kutuya 5 tane koyabiliriz, ikinciye 4 tane üçüncüye 3 tane. 2 tane kaldı bir kutuya 2 tane diğerinede 1 tane. 3 farklı kutularda konulabilceğinden. 5.4.3.2.1.3=720 sonuç.

Hocam sondaki 2.1.3 kısmını anlayamadım taw. Bu arada soruya baktım da yanlış anlaşılmasın kutuların yeri önemli değil, her bir kutudaki nesnelerin yeri önemli. İlk kez bakanlar yanlış anlayabilirler diye söylüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Zor geometri sorusu
    2 ay önce açıldı
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.