Şimdi Ara

Robert Koleji ve Burs

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
2
Favori
31.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gerçekten Robert Koleji'ne gitmeyi çok istiyorum.Ailemin geliri 2700 tl.

    Teog1=119 doğrum var, bir yanlış ve o da şansıma Türkçeee.

    6.sınıf ortalamam=100 7.sınıf ortalamam=99,8857
    8.sınıf ortalamam=1.dönem 99,82 ikinci dönem daha bitmedi

    Umarım 2.Teog full.

    Gelelim asıl konuya.Robert Koleji'nden %100 burs alabilir miyim?Adana'da oturuyorum.Ingilizceme ve matematiğime aşırı güveniyorum üç yıl olimpiyat sınıfında bulundum.MAA(Mathematical Association of America) Matematik Olimpiyatları'ndan bronz madalyam var.Tübitak 2016 girdim.Sonuçları bekliyorum.(Aslında fazla bir şey beklemiyorum bu sınavdan.)Böyle böyle acaba %100 alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Reklam mı yapıyorsun birader girersin tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • full yaparsan neden olmasın, yalnız oradakiler genelde kafası çalışan zengin çocukları. para olmadan onlara uyman zor olur.
  • Robert'te 12. sınıfım. Burslar ihtiyaca göre veriliyor. Burs için ailenin ayrı olarak başvurması gerekiyor. Bütün mal varlığınızı soruyor okul ev araba vs. %100 burs alan kişi sayısı az. %50 %25 %75 falan veriliyor burslar. Ailen okulun masraflarını karşılayamayacak bir ekonomik durumdaysa burs alırsın.
  • Herkes zengin çocuğu değil ve okulda pek de züppe yok açıkçası. Okulda 5. yılım ve şu ana kadar kimsenin ekonomik durumu nedeniyle ne bir dışlandığını gördüm ne de farklı sınıf muamelesi gördüğünü. Paran olsun olmasın Robert'e geldiğinde herkes aynı şekilde Robertli oluyor.
  • KKP kaç?
  • Roberte gitmemelisin. Orası yabancı bir okul. Size yavaş yavaş kötü şeyleri bilinç altınıza sokuyorlar. Siz oradan çıktığınızda neyin ne olduğunu anlayamıyorsunuz. Kaldı ki oradaki büyüklere hep abi diyorsun. Robertten çıktığında da aynı şeyi yaptırıyorlar sana abi diyorsun. Ve diyelim bir iş yerinde birini almak istemedin ama abin al dedi sende almak zorundasın.
  • Sanırım birinci TEOG'u ele alıyorlar. %100ü nadir verirler ama şansını dene derim, yabana atılacak birisi değilsin Fakat ben bir öneride bulunayım ki özel lise reklamlarına inanma Devlet lisesi çıkışlıyım, buradaki sözde özel liseler her yıl şu kadar birinci falan geveliyordu, bir geldim 12. sınıfa, hepsini katladım, geneli değil dersleri ayrı ayrı ele alıyorlar, Hey Allah'ım
  • burslu olmak icin okula dereceyle girmene gerek yok. girdikten sonra ihtiyacina gore veriyorlar bursu
  • Abilerim ablalarım toplanın ikinci TEOG full.Ama çoğu kişi full çekti.Şu an tek yapabildiğim "inşallah gsl,iel ve robert'in puanı artmaz" diye dua etmek.



    Kısacası ikinci Teog full gsl azıcık düşse gidebiliyorum.Tabi ikisini de full çekenler var.Umarım çok yoktur onlardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizde aynı pozisyondayız, ilk sınavda 1 Türkçe fire, 2.Sınav firesiz.
    GSL biraz zor gözüküyor, ilk sınavda 900küsür full vardı.

    2.sınavda 10binin üzerinde fullden bahsediliyor.
  • Bence burs konusunda sıkıntı yaşamazsın. Babası okul müdürü olan bir arkadaşım orda okuyordu ki sizin maddi durumunuz ondan daha iyi değil sanırım. Dediğin gibi çok fazla ful çıkaran oldu madalyalarına olsun, dediğin gibi geçmişteki başarılarına bakarlar.



    Umarım oraya yerleşirsin çünkü eğitim şartları olanakları çok çok farklı . O okuldan çıkıp Oxford, yale gibi dünyanın en kaliteli üniverisitelerinde okuyabilirsin. Hayırlısı olsun 🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci sınavı kolay yapmaları cidden çok kötü oldu. Bence haksızlık oldu. Arkadaşım iki hafta kala çalışmaya başladı(LoL bağımlısı) Full çekti.



    Bence Robert puanı artarsa orası da zor ki artacak.



    Ne yapalım artık Koç Lisesi'ni istiyorum. Robert'le eğitim sistemi aynı. Hedef Harvard hadi bakalım.



    İnternational Baccaulerate yanlış yazmadıysam bu sistem Harvard vs. tarafından tanındığı için diplomatik da iyi olursa lisede Harvard'da zor olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harvard biraz üst derecede bir hedef olmamış mı? (Her türlü hedefe saygılıyım ama yazmadan duramadım.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takvim-i Vekayi -- 31 Mayıs 2017; 11:13:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takvim-i Vekayi kullanıcısına yanıt
    Enes Ayaz Koç Lisesi google'a yazın neler çıkıyor.

    Enes Ayaz Koç Lisesi Öğrenci Birliği Başkanı
    Basketbol takımında oynuyor.
    Volvo Çevre Peojeleri'nde dereceleei var uluslararası.

    Kısacası şu an bulunduğum okulda basketbol takımındyım ben de ve zaten iyi öğrenciler Başkanlığa seçiliyor. Onu geçtim matematikte daha şimdiden uluslararası başarım var ve daha lisede katılacağım onlarca uluslararası matematik olimpiyatı var.

    Hiçbir şey zor değil. Hedef Harvard 2022'de oradayım konu açarım 2022'de.

    https://i.hizliresim.com/kW33Q7.jpg

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canım benim aynı madalyadan benim de var. Almak çok kolay AMC sınavında. Özgüven iyidir ama fazlası zarardır. Biraz büyük şahsiyetlerin hayatlarını okursan aslında ne bu yolların ne kadar çetrefilli olduğunu görürsün. O madalyayı bulursam atayım hatta.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera çok kalitesiz ama şu an elimde bu var.
    Robert Koleji ve Burs

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de kendi çapımda hedeflerim var. Mesela Ilber Ortaylı gibi bir şahsiyet olmak... Şu an Zaman Kaybolmaz adında ona ait bir söyleşi kitabı okuyorum işte ona hayatıyla ilgili sorular falan soruyorlar vs. Okudukça görüyorum ki onun gibi biri olmak benim için bir hayal. Bir kere adamın doğduğu ortama bak: Babası ta o zamanlarda "Uçak Mühendisi" annesi de çok kültürlü bir hanım hatta DTCF'de filoloji falan okutuyor herhalde bir aralar. Adam Türkçe, Rusça ve Almanca duyarak büyüyor. Bu adamlar gerçekten kalifiye insanlar. Evde akşam oturulunca konuşulan konulara baktıkça iç çekiyorum. Ev o dönemin her milleten üniversite hocaları, konsolosları gibi bilgili insanlarıyla dolup boşalıyor. Daha yazamadığım birçok avantaja adam doğuştan sahip. E zaten kapasite desen azim desen maşallahı var. Işte böyle bir ortamda yetişmiş. Kendi imkanlarımla kıyasladığımda durum belli zaten. Ama bu benim kendi çapımda ilerlememe mani değil elbette. Bu noktada şuna değinmek istiyorum ki, insanlara çizilen kaderde herkesin bir üst sınırı mevcut. Bunu Yaradan böyle çizmiş. O yüzden her zaman manasız, ayakları yere basmayan hedeflerden uzak durmaya dikkat ederim/etmeliyiz. Harvard olmayabilir ama herhangi bir eyalet üniversitesi neden olmasın? Şimdi bazıları burda "Işte insanlar hayal etti de ilerleme kaydetti insanlık bla bla..." edebiyatı yapmasın. Gerçekçi olmak her zaman iyidir.

    Bir de tekrarlıyorum, büyük şahsiyetlerin hayatlarını oku sonrasında bu "Başarılarım." dediğin şeyler gözünde nasıl küçülecek göreceksin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takvim-i Vekayi kullanıcısına yanıt
    Fazla özgüven diye bir şey söz konusu değil. Benim burada takıldığım konu benim hedefimle alay etmemiz neden olmasın ki yani?

    Enes Ayaz'ı iyi bir araştırın bence.

    Burafa ben ego yapmadım zaten. Ben ailesinin toplam geliri 2000 TL olan biriyim ve ben bu yaz Arduino seti almayı düşünüyorum. Parasını nasıl çıkaracağım onu düşünüyorum. Biliyorum o büyük kişiler de zorluklar çekti. Bizim de villamız yok yani. Gelirimizi en başa yazmıştım. Benim hedefimle dalga geçmeniz beni kırdı. Yni benim durumum da iyi değil.

    Nikola Tesla, Feynmann hepsinin kitapları var bende ve oyun oynayabileceğim nir nilhisayarım tok çünkü boş zamanlarımda tek yaprığım kitap okumak. Emin ol benim ailemin Nikola Tesla'nın Avusturyalı ailesinden ve benim öğretmen babamınmonun papaz babasından durum olarak nir farkı yok. Ve emin ol ne durum içinde olursan ol yükselmek zor değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takvim-i Vekayi kullanıcısına yanıt
    İşte sendeki eksiklik ne biliyor musun içinde bulunduğu duruma rağmen umutsuzla düşmemek. Yeri geldi babamın tayini çıktı Adana'ya. Teyzemlerde kaldık 2-3 ay. Ben de zorluklar çekiyorum. Ailemin durumunu anlattım ve daha 14 yaşındayım. O büyük adamlar ve senin arandaki tek ve en büyük fark azim. Diyorsun ki onun ortamı öyle. Büyük insanlaeın hayatlarını gerçekten okumakta fayda var. Onlar vazgeçmedi. Ben de jer şeye rağmen vazgeçmeyeceğim. Hayallerimle yaşıyorum ve biliyorum bir gün gerçekleşecekler. İçinde bulunduğum, ortam yüzünden (aile vs.) vazgeçersem gerçekten senin dediğin gibi bir hayalden ibaret kalırlar.

    Ama vazgeçmeyeceğim. Onlar da vazgeçmedi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.