Şimdi Ara

1080p MKV (x.264) filmler için E6550, E6750 mi ? __ E4400 aldım - SONUÇ : (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
0
Favori
12.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Kumandan

quote:

Orjinalden alıntı: mertkatar

....hem aynı anda iki film açamanın mantığı nedir anlamadım sol gözle birini sağ gözle diğerini mi izliyosunuz? Bu şekilde frame atlasa da problem olmaz zaten gözden kaçar

ben çift monitör kullanıyorum ve her birinde farklı filmler izleniyor, ben kulaklıkla kendi monitörümden izliyorum diğerleri ses sistemi ile tv den izlioyor nasıl olacak ?

Bende bu nasıl oluyo diye merak ediyodum; görüntüyü anladık tamam da sesi nasıl hallediyosun, iki ayrı sesi iki ayrı yere nasıl ayarlıyorsun
    Diğer konuda cevaplamışsın zaten geç gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertkatar -- 25 Mart 2008; 0:48:12 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

quote:

....hem aynı anda iki film açamanın mantığı nedir anlamadım sol gözle birini sağ gözle diğerini mi izliyosunuz? Bu şekilde frame atlasa da problem olmaz zaten gözden kaçar

ben çift monitör kullanıyorum ve her birinde farklı filmler izleniyor, ben kulaklıkla kendi monitörümden izliyorum diğerleri ses sistemi ile tv den izlioyor nasıl olacak ?

Bende bu nasıl oluyo diye merak ediyodum; görüntüyü anladık tamam da sesi nasıl hallediyosun, iki ayrı sesi iki ayrı yere nasıl ayarlıyorsun
    Diğer konuda cevaplamışsın zaten geç gördüm

coax cikabilir yada optik cikar verir sesi iki ayrı yere sorun değil o
    1080P yi bakın TEKRAR Diyorum 1080P diyorum
    i değil....
    P diye i olan birsürü var şaun piyasada:)

ati 3bin ve nvidia 8bin serisi altındaki kartlarla izliom diyen varsa anlını karışlarım...
    işlemcisi 3ghz altı için olanlardan bahsediyorum...

kesinlikle en az 2.5ghz ve ss4 kesinlikle olması gereken bişi özellikle bluray filmlerde diğerleri hikaye zaten:D
    Codec yüklüosunz
    çözünürlük ok 1080 alıosunuz ama Traş bi görüntü frameler patlak şekilde izlersiniz:)

• MKV filimleri DVD yada Divx çeviren iyi bir yazılım biliyormusunuz arkadaşlar
    Bende Total video converter 3.11 var açamadı bile
    Gom player çok güzel oynatıyor,tvde seyretmek için dvd çevirmek gerekir onuda yapamadım,açamadı total video converter
  • quote:

Orjinalden alıntı: soygar

MKV filimleri DVD yada Divx çeviren iyi bir yazılım biliyormusunuz arkadaşlar
    Bende Total video converter 3.11 var açamadı bile
    Gom player çok güzel oynatıyor,tvde seyretmek için dvd çevirmek gerekir onuda yapamadım,açamadı total video converter

DVD ye çevirmen görüntüsünü bozman demek tir bilmem anlatabildimmi :)
    ayrıca hd filmleri çevirmek için 4çekirdekli 3ghz ve ekran kartının 8bin serisi 256bit olmasını yada kesinlikle ati serisi olması gerektiğini açıklamalıyım :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: nixniz

ayrıca hd filmleri çevirmek için 4çekirdekli 3ghz ve ekran kartının 8bin serisi 256bit olmasını yada kesinlikle ati serisi olması gerektiğini açıklamalıyım :)

40-50 mb MKV videoları dvd-divx çeviriyor,görüntüsüde tvde mükemmel düzeyde
    İşlemcim Pentium D 3.2 Total video converterde 4Gb Dvd bile sorunsuzca Divx çevirdim,İş 500 mb MKV dosyalara gelince açamadı bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 7 Nisan 2008; 10:38:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: soygar

quote:

40-50 mb MKV videoları dvd-divx çeviriyor,görüntüsüde tvde mükemmel düzeyde
    İşlemcim Pentium D 3.2 Total video converterde 4Gb Dvd bile sorunsuzca Divx çevirdim,İş 500 mb MKV dosyalara gelince açamadı bile

HD için dedim ben zaten diğerlerinde sorun yaşamazsın

www.dvd.box.sk

Bu site sana yardımcı olucaktır. kolaygelsin ;)

• Aradan baya zaman geçmiş ama söylemeden edemeyeceğim.1080P lik bir mkv film için kaliteden ödün vermeden düşük işlemci ile izlenmez arkadaşlar.İsterseniz aynı anda 2 tane 1080p film açıyorum deyin ama sonuç kalitesizdir.Yoksa uygun codec ile p4 gibi bir işlemciyle bile rahatça izleyebilirsiniz ama sonuç kaliteden bariz bir şekilde ödün vermeniz olacaktır.Buyrun resimler.K-lite codec paketi ile KMPlayerı karşılaştırdım.K-lite codec paketi takılmadan oynattı fakat görüntü kötüydü ayrtıntılar yoktu.KMPlayer ise normal ayarlarda çok güzel görüntü verdi ama işlemciyi zorladı.Ama hız moduna getirince sorunsuz oynattı fakat K-lite ile aynı görüntüyü verdi.Buyrun SS'ler.

1.K-lite Codec pack=KMPLAYER HIZ MODU (ikisindede aynı görüntü aynı perfonmans)
     1080p MKV (x.264) filmler için E6550, E6750 mi ? __ E4400 aldım - SONUÇ :

2.KMPLAYER normal.(Kaliteden ödün verilmeden)
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Metal yüzeye dikkat!
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Aşağıdaki görüntüler 720p olmasına rağmen 12mbite rate oranına sahip.
    Sorunsuz izlenmekte Core2duo e 4500 ,fakat görüntü aşağıdakine oranla detaysız kötü.

2.KMPLAYER kalite.(Kaliteden ödün verilmeden)
    Kaliteden ödün verilmiyor detay üst seviyede renkler daha canlı fakat takılıyor görüntü.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bariz fark var.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kendi görüşüme göre ister 720p olsun ister 1080p olsun her türlü işlemcili bilgisayarda takılma olmadan izlenebilir,fakat kaliteden ödün verilerek.1080p mkv filmi kalite kaybı olmadan hatta daha da ayrıntılı izlemek ve takılma olmadan izlemek için kesin kez iyi işlemci gerekiyor.Doğrudan bağlantılı işlemciyle.Yani pentium 3 ile pentium 4 ile takılmadan sorunsuz 1080p izliyorum diyenler bilmeliler ki kullandıkları codecler kaliteyi düşürerek işlemcinin bu videoları oynatmasını sağlıyorlar. Minimum 2,5ghz mümkünse 3ghz Core2 işlemci gerekir kalite kaybı olsun istemiyorsak.Özellikle büyük boy tv de izleyenler için kalite çok daha önemli bu yüzden iyi bir işlemci almalarını tavsiye ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 27 Eylül 2008; 3:07:56 >

• bende imzamdaki laptop da 1080p film izliyorum sorunsuzca codec olarak kaza mega pack kullanıyorum

laptopun vga çıkışından 40" sony lcd ye görüntü aktarıyorum ve sonuç mükemmel
    program olarak da kmplayer kullanıorum ve öle donma vs vs olmuyor

askerdeyken kullandığım pc 1.7 celerondu 128kb l2 liklerden socket 478platformu
    onda 1080p lik bir video dona dona oynuyordu ama centrino 1.8 cpu su olan laptop da sorunsuzca oynuordu
    keşki konuyu daha önce görseydim
    olay cpu da değil kodec de ama cpu nunda ii olması gerekli yoksa en ufak bişeyde kasıntı olması muhtemel
  • Bende diyorum ki yukardaki mesajımda evet codec ama kalite kaybı olmadan izlemek için işlemci şart Aksi takdirde yukarda verdiğim 2. sslerde takılma olmadan izlemek o kalitede imkansız. core2 duo e4500 gibi işlemcide takılıyor o kalitede takılmadan izlenebilmesi için kalitenin düşmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 26 Eylül 2008; 17:18:39 >
  • bende öle dedimde cümleyi tam toparlayamadım

izlemek için codec yeterli ama maximum kalite için cpu da önemli olmalı
  • Kardes KMPlayer yukledim, yukleme sirasinda bana kalite ayari sordu bende 3ghz lik secenegi sectim simdi senin normal kalite dedigin bu ayar mi oluyor. Eger bu ayarsa ben hem bunula hem de media player classic +Kazaa lite codec pack ile ayni sahneye bakiyorum bi fark yok. Sen bu sahne farklarini KMPLayer yuklemesindeki 3ghz ve dusuk secenekleri ile mi yakaladin. Yoksa kazaa lite da dedigim gibi farki goremedim?
  • Farklı player'larda görüntü kalitesi ayarı nasıl yapıyoruz? Sadece KMPlayer'da mı var kalite seçimi?
  • Çift çekirdek işlemci sahiplerine önerim: filmleri PowerDVD 8 kurup Media Player Classic ile izlemeleri.
  • O SCREENSHOOtlardaki nası aynı kalite diyebilirsiniz anlamiyorum YA birazdaha bakın smoothları görmüyormusunuz ne bi keskinlik var ne birşey....

HD olmasının anlamı kalmıo UPscale bi videoya benziyor...

KMPLAYER SUX ! ha 19" monitörde izliosanız zaten izleyin km playerla ... bişi demiyorum...

iyi bi işlemcisi olmayanlar tabiki izleyecekleri yöntem hiç izleyememektense kmplayer

AMA YOK o işlemciye gerek yok km player açıo demek ÇOK SAÇMA !
  • quote:

Orjinalden alıntı: venomvenom

Kardes KMPlayer yukledim, yukleme sirasinda bana kalite ayari sordu bende 3ghz lik secenegi sectim simdi senin normal kalite dedigin bu ayar mi oluyor. Eger bu ayarsa ben hem bunula hem de media player classic +Kazaa lite codec pack ile ayni sahneye bakiyorum bi fark yok. Sen bu sahne farklarini KMPLayer yuklemesindeki 3ghz ve dusuk secenekleri ile mi yakaladin. Yoksa kazaa lite da dedigim gibi farki goremedim?

KMPlayerda film izlerken sağ tıklayıp video(gelişmiş) sekmesinde öntanım modları var Hız(1ghz),Normal,Kalite(3ghz) diye onlar arasında geçiş yapabilirsiniz. Ben ilk resimleri K-lite codec packte aldım.Aynı görüntü Kmplayerdaki Hız(1ghz) modunda. Yani hem k-lite codec pack hem kmplayer hız modu görüntüyü takılmadan oynatıyor fakat kalite düşürerek.Nerden mi anlaşılıyor KMPLAYER da kalite ayarı ya da normal seçildiğinde fark belli oluyor zaten. Bu arada KMPLAYER da film izlerken Ctrl+F3 'e basın, temel keskinleştirme açılacaktır ayrıntılar tavan yapacaktır ama işlemciye artı yük binecektir.kazaa lite ta kurayım bakalım aynı görüntüyü verecek mi.Ama SS çekmek şart karşılaştırma yapmak için.

quote:

O SCREENSHOOtlardaki nası aynı kalite diyebilirsiniz anlamiyorum YA birazdaha bakın smoothları görmüyormusunuz ne bi keskinlik var ne birşey....

HD olmasının anlamı kalmıo UPscale bi videoya benziyor...

KMPLAYER SUX ! ha 19" monitörde izliosanız zaten izleyin km playerla ... bişi demiyorum...

iyi bi işlemcisi olmayanlar tabiki izleyecekleri yöntem hiç izleyememektense kmplayer

AMA YOK o işlemciye gerek yok km player açıo demek ÇOK SAÇMA !

Bilmiyorum yanlış mı anladım.Zaten SSler arasında ki fark apaçık ortada aynı kalite diyen yok ki aksine arada fark var diye koydum onları herkes görsün diye.İlk Screenshoot lar K-lite codec pack ile alınmıştır yani KMPLAYER DEĞİL.Yani anlatmak istediğim düşük işlemcili pc de 1080p oynatılan videonun kalitesi düşürüldüğü bu codec packlerle.2.resimler ise kaliteli ayrıntılı olanlar KMPlayerın kalite ayarında verilmiştir Açıkça da yazım gerçi.KMPlayerda çeşitli ayarlar var hız modu kaliteyi düüşürür ama takılmadan oynatır 1080p yi ve yüksek bitrate ornaına sahip videoyu ve K-LİTE ile aynı görüntüyü verir.Kalite modu ise ayrıntıyı arttırır ama düşük işlemcileri zorlar. Daha araştırıcam bakalım verdiğim 2. sslerdeki kaliteyi takılmadan oynatan bir codecleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 27 Eylül 2008; 3:05:52 >

• Kardes tam dedigim gibi oldu. Yani KMPlayerin 3ghz modu ile normal kazaa lite codec pack + Media Player Classic ayni kaliteyi veriyo. Kaliteyi dusuren KMPlayerin hiz modu, o mod filmin normal kalitesi dusurup daha hizli calismasini sagliyo.
  • Kazaa lite dediğiniz K-lite mi? Pek çok yerde aynı diye geçiyor üretici firmada aynı diyor.Eğer K-lite ise işte yukardaki sonucu aldım.Fark oluyor yani.
  • http://www.free-codecs.com/K_Lite_Codec_Pack_download.htm
    buraki codeclerden bashediyorum. Dedigin gibi farkli ureticileri var kazaa lite nin de ama ben hep burdan indiriyorum.
  • KmPlayer ı şimdi denedim güzel ve basit ben ve 1Tb Hd arşivim teşekkür ederiz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

Evet, iki gün önce E4400 aldım, dün de Corsair 2x1Gb Xms2 Ram aldım ve huzura erdim ! Hemen Vista kurdum tabi.
    Sizlerle tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle hiç voltaj arttırmadan, sadece FSB değerini değiştirerek 2.8Ghz'ye OC yapabildim ve 20 sn.'de Super Pi aldım.
    Buna rağmen 1080p MKV codec'li filmleri oynatırken tek çekirdeğin kullanımı hemen %100'e dayanıyordu.
    Bu arada bir not, yukarıda örnek diye verdiğim 50 MB'lik Sample dosyasında bu sorunu yapmıyordu. Sadece 12 GB'lik filmin kendisinde yapıyordu.

Ben de bunun üzerinde CCCP codec'ten tamamen kurtuldum ve K-Lite Codec Pack'ın içinde Haali Media Splitter (MKV codeği) de olan STANDARD versiyonunu yükledim. Sonraki ilk denememde, 1080p filmleri sorunsuz şekilde izleyebildim. Halbuki ben daha önceden K-Lite Codec Pack'ın BASIC versiyonunu kullanıyordum ve onda meğersem Haali Media Splitter yokmuş.

Açıkcası belki de P4 2.8 Dual Core işlemcim bile yetecekti bana eğer en baştan K-Lite STANDARD versiyon kursaymışım.
    Neyse artık almış bulunduk ve aslında fena da olmadı; Vista süper hızlı çalışıyor.

Öncelikle güle güle kullan diyelim

1. mesajını okuduğumda şaşırmıştım doğrusu.. Neden donanımsal hızlandırma çalışmamış diye..

Çünkü bende AMD 3000+ overclocksuz + 2600XT ve 1 GB ram olmasına rağmen, full hd ripleri lcd tv'de sorunsuz izleyebiliyorum.

Neyse, halletmiş olmana sevindim

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.