Şimdi Ara

1080P için 5600XT ya da 5700XT? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvdia için yeterli bütçeniz olsaydı seçenekler arasında bir modelini görürdük diye düşünüyorum. 1080p için 5600 gayet yeterli bir kart. Mart sonundan beri kullanıyorum herhangi bir yamuğunu görmedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kartı muadili'nden ucuz diye alacam ama yanına pahalısı'ndan 1'de psu alacam, oh ne âlâ memleket ve siteler'de incelemeler'de fln, o'nun sorun çıkarttığı, patlattığı psu ile yakın/benzer güç tükettiği gösterilen muadili, hatta üst modeller'i bile çatır, çatır çalışacak, üstelik o güç tüketimi ile extra'dan rt core + tensor cores fln'da çalıştıracak'lar ve ne kendileri, ne de psu'yu yamultmayacak'lar.

Bu işte 1 iş var ama ne, acaba bu rx5000'ler, siteler'de fln, ölçtük şu kadar W çekiyor, diye verilen değerler'de güç tüketmiyor olabilir'ler mi ?
  • @Timeguard hocamın tavsiyesi üzerine Sapphire Pulse 5700xt ve Highpower 750w Gold PSU aldım. Şimdiye kadar sürücü veya ekran kartı ile alakalı bir sorun yaşamadım çok şükür. Bu 5700 ler galiba anlık olarak fazla watt çekiyor ve o ihtiyaç karşılanmadığı taktirde sorun çıkartıyor gibi. Ben olayı aslında şuna benzetiyorum. Mesela işlemciye oc yapıyoruz sistemi açıyor. Fakat yüke girdiği zaman voltaj yetersiz kalırsa ya sistem kitleniyor ya da mavi ekran. Şahsen konuda yüklenilen arkadaş ile baya sohbetimiz oldu. Kendisi sağolsun her türlü yardımcı oluyor

• O "arisaka" hep sorun peşinde vega56 pulse almıştı iade etmede kullan dedim sağlamdı kart psu değiştir iyi fiyata denk geldi güzel kart demek istedim o dönem için aslında yani sağlam kartı iade etmesin diye ozaman 5000 serisi yok gidip 2.el 1070 alacaktı onu düşündüğüm için tutsun diye uğraştım biraz kartını samsung bellek sıfır çok uyguna alınmış kart , o gün anlamadı hatta gitti ters anladı ondan sonra yıl geçti 2-3 kart değiştirdi hiç düşünemedi gene anlamadı ya bu adam bana yardım olsun diye mi öyle dedi acaba demeyi aklına getirmedi üstüne sürekli sabotaj yapıyor iki insana yardım ediyoruz onuda sabote ediyor sulandırıyor birde küçük düşürme çabaları lakayitlikler için çaba sarfediyor karın ne?? Ben bloklamışım geçmişim.. Önüne bak kardeşim işine bak bukadar terbiyesizliğin lüzumu yok sen kendi yoluna bak sabote edip durunca eline ne geçiyor bak onca insanın sorunu çözüldü psu dan ondan bundan bir çoğu benim yardım ettiğim insanlar var , eğer ki senin dediğin gibi düşünülüp şu önyargıdan öte bir fikir "sürücü bozuk" ortaya atılmasaydı okadar insan mağdur olacaktı peki bunun günahı kimin boynuna olacaktı?? Edep yahu çözemiyorsan ortada bariz bir sıkıntı var işte uyarıyoruz karışmada insanlar sorunlarını gidersin edep edep yahu terbiyeli ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 18 Ağustos 2020; 20:24:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5700xt ile 144hz 1080p kullanıyorum. Daha önce rx580cf ile 1080p 75 hz maceram oldu.
    Bütçeniz ve 144hz monitörünüz var ise 5700xt öneririm . Akıcılık gerçekten farkediyor.
    Birçok kişi 2k da kullandığını ve 2k kartı olduğunu söylüyor ama kart 2k ultra + ultra da cortluyor ve freesync aralığının dışına çıkıyor. Bu nedenle kasmalar bariz belli.

Şuanki sürücülerle ben herhangi bir sorun yaşamadım.

5600xt şuan 1080p yi rahat çeker. Ama ileride ne olur bilemeyiz. Biliorsunuz ki rx580 de 1080p 60fps kartı olarak çıktı ama şimdilerde ufak ufak gölgelerden kırpıyorlar. Daha uzun ömürlü olsun derseniz 5700xt nitro+ tavsiyemdir. Bu tip orta üst kartları ileride satması da kolay olur her zaman. Hep bir avantaj oluşturur.

• Cevaplar için herkese tek tek teşekkür ediyorum arkadaşlar. PSU olarak Corsair 950w kullanıyorum. Sorun çıkaracağını sanmıyorum. Diğer konu ise driver. Bu zamana kadar nvidia kart pek kullanmadım, bir önceki kartım rx 480 8gb idi. Çoğu oyunu 1080p ile oynayabiliyordum ancak ayarları kısmak gerekebiliyordu bazen. Driver sorunu hiçbir zaman yaşamadım kullandığım AMD kartlar süresince o yüzden driverdan yana çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. Bütçem max 2800-3200 arası. O yüzden AMD kartlara bakıyorum. İndirimleri bekleyip en mantıklısını seçeceğim o zaman
  • GuitarMania kullanıcısına yanıt
    rx 480 rx 500 serisinde driverların da nadir sıkıntı 5000 serisinde baş gösteriyor sürekli sıkıntı

2800 3200 arasına alacagın ürünler
    sinerji.gen.tr
    Palit GeForce RTX2060 Dual 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
    https://www.sinerji.gen.tr/palit-geforce-rtx2060-dual-6gb-gddr6-192-bit-ekran-karti-p-33805

sinerji.gen.tr
    MSI Radeon RX 5600 XT Gaming X 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
    https://www.sinerji.gen.tr/msi-radeon-rx-5600-xt-gaming-x-6gb-gddr6-192-bit-ekran-karti-p-34978

sinerji.gen.tr
    Gigabyte GeForce GTX1660 Super OC 6G 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
    https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-geforce-gtx1660-super-oc-6g-6gb-gddr6-192-bit-ekran-karti-p-33005

https://www.incehesap.com/sapphire-pulse-rx-5600-xt-11296-01-20g-gaming-ekran-karti-fiyati-45032/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 18 Ağustos 2020; 23:33:42 >

• merhaba
    timeguard'a laf atmışsın hocam ama adamcağız her amd konusuna mutlaka yardımcı olmaya çalışıyor. mesela benim call of duty warzone fps drop sorunum var. kendisi yardımcı oldu ve o günden sonra 144 fps akıcı oynuyorum. ekran kartı boştayken 800 mhz kullanıyordu bu yüzden fazla kafaya takmıyordum, fakat bazı oyunlarda freesync problemleri oluyodu. sonra yine timeguard bana özel mesaj ile yardımcı oldu. onun dediği gibi güç kaynağımdan 2 farklı kablo ile ekran kartına 8+8 pin güç verdim. hem boştaki kullanım 50-55 mhz'ye düştü hem de freesync sorunları büyük ölçüde gitti. timeguard'ın dediği gibi maalesef 5000 serisi amd kartlar, güç kaynağı seçiyor ve 2 farklı pcie kalbosu ile bağlamak lazım güç kaynağından, display port kablo seçiyor (kaliteli lazım) . yazılımsal sorunları zaten var ama bunları da gözden geçirmek lazım. adama haksız yere yüklenmişsiz sanki amd'den para alıyor.. yaptığı şeyi tamamen sevabına yapan birisi. lütfen forumda böyle insanları kırmayın. sonra forumda yardımlaşma dayanışma azalıyor. 11 yıllık forum üyesiyim, bir problemim olduğunda reddit'ten önce ilk baktığım yer dh oluyor. timeguard ve nice yardımsever insanlar sayesinde bu forum yıllardır bağlıyor bizi.

bir 5700 xt kullancısı olarak iyi akşamlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nty35 -- 19 Ağustos 2020; 0:40:43 >

• 5700xt nitro kullanıyorum. Undervolt profili ile kart 195W'ı geçmiyor. ve 2 ghz da stabil çalışıyor ramlerde 1750 yerine 1850 mhz da üstelik.
    400W çekmesi imkansız bu kartın.
  • Kesinlikle 1080p ve akıcı oyun için rx 5700 xt alınmalı. rx 5600 xt kullanıyorum. Ac oddysey açtım fps 40-50 60-70 arası böyle tutarsız oynamalar yapıyor. İleride çıkacak oyunlar için mesela cyberpunk 2077 rx 5600 xt mediuma çektirecek sanırım. Ben aldııgma pişman olmadım ama bence yetersiz bir kart 1080p için. Bu kartı 2018 de falan alacaktık tam zirveleri oynardı. 2021 e gelecegiz artık 1080p için rx 5600 xt önermem. rx 5700 xt lazım.
  • harunefetr kullanıcısına yanıt
    2020 ocak çıkışlı kartı nasıl 2018 de alacaktın, 7 ay önceye kadar yoktu, 6-7 ayda çöp oldu diyorsun yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 19 Ağustos 2020; 20:44:27 >
  • Timeguard ile dün bu konu üzerine özel mesajlarla tartıştık. Sonrasında bugün RX 5700 XT'yi R5 3600 ile 3 farklı PSU ile test etmeyi başarabildim. Sonuçlar hiç iç açıcı değil ve bu kartın güç tüketimiyle ilgili kesinlikle bir sıkıntı var.

Ben 980 Ti ile full yükte buz gibi çalışan 600W 80+ Gold PSU'nun RX 5700 XT ile ütü gibi ısınmasını ve fanının spontane olarak belli periyotlarda deli gibi dönmeye başlamasını kabul edemem. Çalışıyor mu? Evet, çalışıyor. Bu kartı kullanır mıyım? Önerir miyim? Sırf spesifik bir ekran kartını çalıştırması için kullanıcılara sanki SLI/Crossfire yapıyorlarmışçasına üst seviye PSU aldırır mıyım? Hayır.

Lütfen insanların deneyimlerini, gözlemlerini hiçe saymadan önce bir bakın adam ne anlatmaya çalışıyor diye. Bunları forumda hiçbir zaman 600W üstü PSU önermemiş biri olarak yazıyorum.

Eklemek istediğim önemli bir not da işlemcinin PBO fonksiyonu kapalıyken, statik voltaj girildiğinde sistem (HP1-J600GD-F12S) Cinebench R20 testinde yeniden başlatmayı kesmiştir. Buna istinaden ekran kartının OCP ve OVP devreleriyle geçinemediğini söyleyebiliriz. İşlemcinin yükselen ve düşen voltajı, RX 5700 XT'nin ani spikelarıyla birleşince PSU ne oluyor bu PC'de diye duruma el koyuyor olabilir. İşin daha da garip yanı bu olay yaşanırken ekran kartı full yük altında değildi. Yük sırasındaki güç tüketimiyle alakalı olmayan bir durum. Tamamen PSU'nun voltaj değişimlerine olan toleransıyla ilgili.

Test için kullandığım PSU'lar:
    Seasonic X-750, High Power HP1-J600GD-F12S, Thermaltake W0204

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Griffith -- 19 Ağustos 2020; 21:0:43 >

• Hocam kart seçerken şunlara bakarak alın.

Bir kart beğendiniz ve bu kart örnek veriyorum 1080p ultra detayda ortalama oyunlarda 80-90 arası oynuyor.Eğer durum böyle ise bu kart sizi 5 yıl 1080p de aşşağı yukarı ultra detayda üzmeyecektir ve 5 yıl sonunda 40-45 fps düşecektir.
    Eğer alacağınız kart 2k da 80-90 fps veriyorsa aynı mantık ama bir tık gerisende düşünerek 4 yıl boyunca 2k ultra da 45-55 arasında performans verecektir.Bu durumda kart alırken bunlara bakarak kart seçerseniz uzun ömürlü kart kullanmış olursunuz.
    Son olarakta mutlaka sıcaklık seviyelerine bakarak alacağınız kart ile ilgili son kararı verin.Güç tüketim dengeside buna dahildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 19 Ağustos 2020; 21:12:32 >
  • harunefetr kullanıcısına yanıt
    Tutarsızlığın nedeni yazılım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Griffith

Timeguard ile dün bu konu üzerine özel mesajlarla tartıştık. Sonrasında bugün RX 5700 XT'yi R5 3600 ile 3 farklı PSU ile test etmeyi başarabildim. Sonuçlar hiç iç açıcı değil ve bu kartın güç tüketimiyle ilgili kesinlikle bir sıkıntı var.

Ben 980 Ti ile full yükte buz gibi çalışan 600W 80+ Gold PSU'nun RX 5700 XT ile ütü gibi ısınmasını ve fanının spontane olarak belli periyotlarda deli gibi dönmeye başlamasını kabul edemem. Çalışıyor mu? Evet, çalışıyor. Bu kartı kullanır mıyım? Önerir miyim? Sırf spesifik bir ekran kartını çalıştırması için kullanıcılara sanki SLI/Crossfire yapıyorlarmışçasına üst seviye PSU aldırır mıyım? Hayır.

Lütfen insanların deneyimlerini, gözlemlerini hiçe saymadan önce bir bakın adam ne anlatmaya çalışıyor diye. Bunları forumda hiçbir zaman 600W üstü PSU önermemiş biri olarak yazıyorum.

Eklemek istediğim önemli bir not da işlemcinin PBO fonksiyonu kapalıyken, statik voltaj girildiğinde sistem (HP1-J600GD-F12S) Cinebench R20 testinde yeniden başlatmayı kesmiştir. Buna istinaden ekran kartının OCP ve OVP devreleriyle geçinemediğini söyleyebiliriz. İşlemcinin yükselen ve düşen voltajı, RX 5700 XT'nin ani spikelarıyla birleşince PSU ne oluyor bu PC'de diye duruma el koyuyor olabilir. İşin daha da garip yanı bu olay yaşanırken ekran kartı full yük altında değildi. Yük sırasındaki güç tüketimiyle alakalı olmayan bir durum. Tamamen PSU'nun voltaj değişimlerine olan toleransıyla ilgili.

Test için kullandığım PSU'lar:
    Seasonic X-750, High Power HP1-J600GD-F12S, Thermaltake W0204
    Vallahi sizi tebrik ediyorum işte bu şekilde konuya ciddiyetle yaklaşan bir şekilde test edip işin aslının ne olduğunu daha fiziksel bilimsel deney sonucunda açığa çıkarmak için uğraşan insanlar sağ duyulu insanlar bu işlerle uğraşırsa böyle " sürücü bozuk ya o kadar işte.." vb.. herşeyin öyle yada böyle veriye dayalı olduğu bilgisayar gibi bir konuda el yordamıyla veya canım olmamalıydı ama gibi basit yaklaşımlar ile ne doğru sorunun tespiti yapılamayacağını nede doğru çözümlerin üretilemeyeceğini göstermiş oldunuz elinize sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 20 Ağustos 2020; 1:33:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Bu mesaj silindi.
    @Siyah Kalem

Arkadaşımın kardeşi bu ekran kartını almıştı. Bu saçma fiyattan alınmadı. Aylar önce daha ucuzken ve indirimdeyken 2750 tl'ye alınmıştı. Siyah ekran sorunu yaşıyordu. Güç kaynağını değiştirdikten sonra sorun çözüldü. Yeni psu High Power Performance Gd 600w Gold. Eski psu FSP Hyper K 600W 80+. Aslında psu değiştirme sebebi sesli çalışmasıdır. High Power Performance Gd al dedim. Sesten kurtulayım derken siyah ekran sorunundan da kurtuldu.

Bakın burada sorun sadece psu demiyorum. Nerdeyse 1 sene oldu Amd siyah ekran ve benzeri sorunları çözemedi. Bu Amd'nin ayıbıdır. Bazı durumlarda sebeplerden biri psu olabiliyor. Psu değiştirip bu sorunu çözeceğinizin garantisi yok. En kaliteli psu'da da sorun yaşayanlar var. Bu mesajımı okuyarak gidip başka psu alın demiyorum. Çevresinde bilgisayarı olan arkadaş varsa ekran kartını o bilgisayarda deneyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 20 Ağustos 2020; 0:54:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Metality

@Siyah Kalem

https://www.hepsiburada.com/msi-amd-radeon-rx-5700-gaming-8gb-256bit-gddr6-pci-e-4-0-ekran-karti-radeon-rx-5700-gaming-p-HBV00000P4SC7?magaza=Hepsiburada

Arkadaşımın kardeşi bu ekran kartını almıştı. Bu saçma fiyattan alınmadı. Aylar önce daha ucuzken ve indirimdeyken 2750 tl'ye alınmıştı. Siyah ekran sorunu yaşıyordu. Güç kaynağını değiştirdikten sonra sorun çözüldü. Yeni psu High Power Performance Gd 600w Gold. Eski psu FSP Hyper K 600W 80+. Aslında psu değiştirme sebebi sesli çalışmasıdır. High Power Performance Gd al dedim. Sesten kurtulayım derken siyah ekran sorunundan da kurtuldu.

Bakın burada sorun sadece psu demiyorum. Nerdeyse 1 sene oldu Amd siyah ekran ve benzeri sorunları çözemedi. Bu Amd'nin ayıbıdır. Bazı durumlarda sebeplerden biri psu olabiliyor. Psu değiştirip bu sorunu çözeceğinizin garantisi yok. En kaliteli psu'da da sorun yaşayanlar var. Bu mesajımı okuyarak gidip başka psu alın demiyorum. Çevresinde bilgisayarı olan arkadaş varsa ekran kartını o bilgisayarda deneyebilirler.

Alıntıları Göster
    Siyah kalem?

• 1080P için 5600XT ya da 5700XT?

1080P için 5600XT ya da 5700XT?

• Sapphire 5600 XT Pulse kullanıcısıyım. 1060 6GB'den geçtim. Karttan memnunum. 144 hz 1080p monitörde kullanıyorum. Beni 3 sene götürür. Önceki kartımı da 3 sene kullandım. Bazı driverlarda problemler var. İlk aldığımda ben de yaşamıştım bu problemleri ve bir kaç driver denedikten sonra 20.2.2 sürümünde problem yaşamadım. Şuan 20.7.1 sürümündeyim sıkıntısız kullanıyorum. Güç kaynağını değiştirmedim, 3 yıl önce aldığım 750 W 80+ güç kaynağını kullanmaya devam ediyorum ve PC genellikle 7/24 çalışır.

Benim sana tavsiyem 5600 XT alman yönünde olur. Zaten 1080p için kullanacağını belirtmişsin. 3 sene rahat tatmin eder. Ha, 5 sene de kullanırsın sıkıntı olmaz ama benim bir ekran kartı için biçtiğim maksimum ömür 3 sene. 3 senede bir imkân buldukça değiştiririm. Bu yüzden 5700 XT almak yerine 5600 XT tercih ettim. 5700 XT alsam 5 sene beni tatmin edecek miydi? Hayır. O zaman niye 5700 XT almaya gerek var ki? 1080p için gayet tatmin edici 5600 XT, ayrıca 5600 XT, 5700 XT'ye oranla daha sorunsuz bir kart. Bunu da göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

Bu arada, konuya ilk 2 mesajı Timeguard ve Arisaka yazmış. Timeguard AMD fanboy olduğu için blokladıydım ama yine de troll olduğunu söylemem biraz aşırı fanboyluk var tam ciddiye almasan da yazdıklarını değerlendirebilirsin. Ama Arisaka'nın yazdıklarını okuyarak boşa vakit kaybetme, kendisi ağır trolldür.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.