Şimdi Ara

1080p HD videolarda donma ve takılma problemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
71.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Power DVD 8 in neden daha iyi sonuç verdiğini az önce keşfettim. 800mb olan 1080p bir videoyu önce Power DVD 8 ile açtım. Görev yöneticisinden ne kadar işlemci kullandığına, ve ati catalyst ten ne kadar ekran kartı gpu su kullandığına baktım. Video tam ekran çalışırken bilgisayarın işlemcisi %20, ekran kartının işlemcisi %30 kullanmakta ve hiç dalgalanma ve takılma olmamakta. aynı videoyu vlc, bs( k lite codeğin son sürümü kurulu), gom ile açtım hepsindede bilgisayarın işlemcisini %95, ekran kartının gpu sunu %5 kullandığını fark ettim. Yani Power DVD 8 1080p videolarda ekran kartının gpu sunu kullanıyor, bu nedenle kasılma olmuyor.
  • 1080p videolar mkv uzantılı ve x264 video codeği ile oluşturulmuştur bu tip videolar dvd mpeg r5 xvid videolar gibi ekran kartının donanım hızlandırmasını kullanmıyor neredeyse bütün yük codecleri çözerken işlemciye biniyor o yüzden ekran kartınız ne kadar iyi olursa olsun işlemciniz yavaşsa takılma yada sesler ile senkron uyumsuzluğu yapar. codec olarakda ffdshow öneririm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhan26

    1080p videolar mkv uzantılı ve x264 video codeği ile oluşturulmuştur bu tip videolar dvd mpeg r5 xvid videolar gibi ekran kartının donanım hızlandırmasını kullanmıyor neredeyse bütün yük codecleri çözerken işlemciye biniyor o yüzden ekran kartınız ne kadar iyi olursa olsun işlemciniz yavaşsa takılma yada sesler ile senkron uyumsuzluğu yapar. codec olarakda ffdshow öneririm


    Konu hortlamış ama dediğinizde haklısınız şu anda

    E8400 3.0 ghz işlemci var takılma problemim yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dfdtmh

    ekran kartı ile alakalı olması IMKANSIZ IMKANSIZ IMKANSIZ...
    işlemci ile alakalı deseniz bi yere kadar ama sorun çok büyük ihtimalle codecler de


    quote:

    Orjinalden alıntı: iso614300

    Storm codec de virüs var,onu geçin.Kardeş sen ekran kartını servise gönder bi.Normalde çalıştırabilecek güçte.Belki videolarında bir sorun vardır??


    393 mesaj atan bir yüzbaşı nasıl böyle bir şey söyleyebiliyor aklım almıyor cidden...


    Böyle mesajlar atınca post artıyor işte




  • Ekran kartının güncel driverını yüklemek çözüm olabilir belki. K-lite bildiğim kadarıyla tüm yükü işlemciye vermiyor bu yüzden ben bunu kullanıyorum
  • imzamdaki sistemde bile takılıyo ama sadece bs playerla denedim.
  • Klite yükledikten sonra

    C:\Program Files (x86)\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic

    klasöründen Media Player Classic Home Cinemayı açın ve film dvd ise klasörü player üzerine sürükleyin... Yüksek çözünürlüklü filmlerde iyi sonuç veriyor ama DualAduio olanları yine KmPlayer ile açmak zorunda kalıyorum çünkü ses seçme ayarı çalışmıyor genelde MPC in.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: achfighter

    kimisi işlemci kimisi ekran kartı yetersiz demiş
    arkadaşın donanımı 1080p videoları sorunsuz oynatacak güçte, sorun yazılımsal
    bende de everest açıkken videolarda ve müziklerde takılma oluyor
    ayrıca sadece bir değil birçok media player ile dene
    vlc, media player classic, windows media player, gom player, bs player
    bunlar içinde 1080p mkv uzantılı videolarımı en sorunsuz media player classic ile izledim
    k-lite mega codec pack içinden çıkıyor zaten

    ben de de aynı sorun var işlemci performansı %10'ların altındayken böyle bir video açtığımda 100'e çıkıveriyor bir anda.Gerçekten problem işlemcide.
    Ayrıca başka bir şey de bunu tetikliyor mu bilmiyorum?son codec pack yüklü,gom player,vlc media player,real player falan hemen herşey var.denemediğim şey kalmadı.acayip kasılıyor.eskiden çok raht izliyorum.ha hatırlatayım eskiden çalışıyordu diyorum bu xp'deydi,şu an aynı sisteme (gerçi 2 gb ram daha eklettim) buna rağmen takılıyor (ram'le ilgisi varsa).

    sistem özelliklerim:

     1080p HD videolarda donma ve takılma problemi




  • Media player classic'le de denedim sonuç aynı.
  • kmplayer'da sesler normal olarak geliyor ama görüntü-ses uyumu (senkronizasyonu) yok.diğerlerine göre en iyi bunda oluyor ama görüntüde yine ufak donmalar yaşnıyor.diğerlerinde ise görüntü donduğu gibi ses de gidiyor.
  • arkadaslar donma problemı yasıyanlar splash ex player dıye bır programı deneyebılır..sorunsuz ve akıcı bır sekılde ızlenebılıyor..donma ve takılmaların nedenı kesinlıkle donanımsal degıl..onemlı olan entegre hızlandırıcı olup yada olmaması..iste tum mesele bu:D
  • Bu sorun donanımsal faktörlerden kaynaklansa gom player da takılan 1080p formatında ki film, media player classic programında da takılırdı ama öyle olmuyor. Media Player Classic ile aynı filmi açtığınızda hiçbir takılma olmuyor. Sistem yetersizliğinden kaynaklanıyor diyelim benim sistemim 4 çekirdek Amd Pheanom 3.6 Ghz, ekran kartım gtx 460 gddr5 256 megabit, ramlerim gskill 8 gb. Bu sistemde bile takılma oluyor. Bu sorunun farklı bir nedeni var ama çözemiyorum bir türlü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilhuman -- 30 Ocak 2013; 14:28:44 >
  • Arkadaşlar DivxPlanet forumlarında dolaşırken sorunun çözümünü buldum.

    Gom Player üzerinden 1080p Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşü (Extended 28 gb) üzerinde denedim ve artık izleme esnasında takılma sorunu yaşanmıyor.

    Öncelikle bilgisayarınızda bulunan codec program veya programlarını kaldırın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. (Önerilen)

    Sonra CoreAVC isimli programı herhangi bir yerden temin edip bilgisayarınıza yükleyin. (Ben bu programın Pro 1.8.5 sürümünü denedim) Bu program sisteminizdeki çekirdekleri hesaba katarak işlem yapıyor.

    Bu işlemlerden sonra takılma sorunu ortadan kalkıyor. (Sistemi düşük olan bilgisayarlar da nasıl bir sonuç verir bilemem.)


    Sonradan düzenleme: Arkadaşlar hiç uğraşmayın farklı bir filmde denedim yine takılmalar oluyor. Media Player Classic ile idare edeceğiz artık. =(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evilhuman -- 30 Ocak 2013; 16:10:28 >




  • arkadaşlar ne inteernette nede bilgisayarda olan herhangi bir 720p videoyu bile oynatmakta güçlük çekiyorum. Aynı zamanda kendim de oynatmak üzereyim millet P4 2.6 Ghz ile oynatırken...

    Sistem ;

    P4 3.0 GHZ oc li 3.4 GHZ nominal çalışma frekansı

    Asus P4-p800 Anakart

    Sata Harddisk

    Sapphire HD 3850 Agp 8x Grafik kartı (256-bit veri nakli 512 MB Bellek )

    4 x 512 MB Dual 400 MHZ ram oc ve köprüden dolayı 182 MHZ çalışma frekansı

    FSB:DRAM ratio 5/4

    Windows 7 32 -bit


    Hemen hemen hertürlü codec pack denendi. Sıkıntı HD videolar açıldığında işlemci % 100 e gidiyor. Bazı arkadaşlar CPU yerine GPU kullanılması gerektiğini bunun için bazı şeyler gerektiğini söylemişler ama çoğu şeyi denedim hala bir sonuç yok. 720p de kısmi izlenebiliyor. 1080p ise hak getire ne netten ne bilgisayardan.

    Çözüm önerisi olanlardan yardım bekliyoruz :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakos -- 10 Şubat 2013; 14:07:13 >




  • Splash player'ı deneyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x

    Splash player'ı deneyin.


    ilgin için sağol dostum ancak sistem sence de oynatmak için yeterli değil mi ? hemen deniyorum. ama internetteki donmalara da bir çözüm olabilecek mi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakos -- 10 Şubat 2013; 14:44:07 >
  • Fazlasıyla yeterli. Sorun olarak aklıma işlemci veya ekran kartının normalden fazla ısınması geliyor. Termal macunları yenilemek fan temizliği yapmak çözüm olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x

    Fazlasıyla yeterli. Sorun olarak aklıma işlemci veya ekran kartının normalden fazla ısınması geliyor. Termal macunları yenilemek fan temizliği yapmak çözüm olabilir.

    Dostum program sayesinde bilgisayrımda olan 1080p videolar sorunsuz izleneblir hale geldi teşekkür ederim :)

    Ciddi ciddi bilgisayarı atacaktım. Yarın tv falan bağlasak da izletmeyecek diye ..


    Yanlız hala netten 1080p izlerken aynı problem devam etmekte. CPU yerni GPU kullandırmayı nasıl öğretecez bu bilgisayara..

    Sıcaklıklar da kontrol altında, kasa püfül püfül :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakos -- 10 Şubat 2013; 15:19:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakos

    quote:

    Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x

    Fazlasıyla yeterli. Sorun olarak aklıma işlemci veya ekran kartının normalden fazla ısınması geliyor. Termal macunları yenilemek fan temizliği yapmak çözüm olabilir.

    Dostum program sayesinde bilgisayrımda olan 1080p videolar sorunsuz izleneblir hale geldi teşekkür ederim :)

    Ciddi ciddi bilgisayarı atacaktım. Yarın tv falan bağlasak da izletmeyecek diye ..


    Yanlız hala netten 1080p izlerken aynı problem devam etmekte. CPU yerni GPU kullandırmayı nasıl öğretecez bu bilgisayara..

    Sıcaklıklar da kontrol altında, kasa püfül püfül :/

    Rica ederim. İnternetten izlerken videoyu sağ tıklatıp ayarlara girip donanım hızlandırma özelliğini etkinleştirde tik var mı yoksa koy. Varsa kaldırıp dene bir de. Bazen çözüm olabiliyor.




  • Malesef daha önceden denediğim birşey.. :/
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.