Şimdi Ara

10700k'dan 11700k geçilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lga1200 soket işlemcimden çok memnunum lakin gen3 olduğu için yeni aldığım m2'yi çalıştırmadı. gen4 destekli 11.nesil işlemciye geçsem m2'im çalışacak ve ekran kartım 3080 gen4 destekli onda da performans artışı yaşar mıyım?

• Yeni aldığınız ssd gen 3 gibi çalışır limit koyar yani.

10700K dan 11700K ya geçmekte sırf ssd yi gen 4 çalıştırmak için olacaksa mantığı yok.

Oyunlarda performans arttırır ama güç tüketimi çok fazla olan bir işlemci 11700K ve oyunlardan oyunlara göre değişiyor performans farkları 2 işlemci arasında ama 15 20 fps falan arttırırsa arttırır üst düzey sıçrama yaşamazsın ve bu dediğim gibi oyundan oyuna göre değişir.

1200 sokete gen4 için yatırım ya da işlemci değiştirmek gereksiz bence ölü yatırım o sokette artık.

İşlemci değişimi yapacaksın madem anakart ile beraber değişim yapın derim ben imkanın varsa ya AM5 sokete ya da Lga 1700 sokete yönelin onunda desteği bitti ama en azından 1200 soketi kadar eski değil. 12600K dan itibaren işlemciler daha sağlıklı olabilir ddr 5 desteği PCIe 5 desteği vs özellikleri de cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlowZone -- 23 Nisan 2024; 18:57:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında şuanda anakartın en üstteki slotuna m2 takılı fakat pc görmedi. m2 yada slot mu bozuk acaba :(

• tanerbaba396 kullanıcısına yanıt

Bazı anakartlar 2. m2 slotu için sata dan fedakarlık yapılmasını ister.Sistem de ayrıca sata arabirimine bağlı başka bir hdd olabilir mi? Anakartın marka modelini yararsan daha mantıklı olur. Yada en basiti windows dan sabit disk birimlerini görüyor musun ? yapılandırma istiyor olabilir.

• 10700 k dan 11700 k ya geçmenin çok bir getirisi olmaz. 11. nesil verimsiz ve çok ısınan işlemci ailesi. Gen 4 sizin için önemli ise m2 ler de o biraz farklı tabi.

Tercih meselesi ,10. seri gen 3 destekli çünkü .

• tanerbaba396 kullanıcısına yanıt

Onu deneme yanılma yoluyla da bulabilirsin elinde 2 tane m2 ssd varsa son yeni aldığın ssd yi çıkart yerine eski olanı tak çalışırsa problem yoktur slotta . M2 içinde taktığın yeri değiştirebilirsin 2 tane ise tek yeni aldığını takıp denersin bios üzerinden gözükür.

Ekstradan mesajını cevaplayan diğer arkadaşın dediği gibi anakartlarda kısıtlama da olabiliyor.

Anakartın model ve seviyesine göre değişir bunlarda. Gen 4 ssd yi çalıştırsanda ki normalde çalışan bir şey geriye dönük şekilde ama işlemciden dolayı Gen 3 gibi performansta verecek o ssd zaten. Yani 980 Pro olup 970 evo plus standartlarında performans almış gibi bir şey oluyor öyle olunca da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlowZone -- 25 Nisan 2024; 1:44:3 >
  • çalışsın da gen3 gibi çalışsın sorun değil. anakart z590 gaming plus. 3 tane m2 slotu var.

2 adet hdd

1 adet ssd

2 adet m2 var.

gen4 olanı en üste taktım hiç gözükmedi. diğer m2 3ncü slotda takılı.

1nci slot 11. nesil cpu olmadığı için hiç çalışmıyor olabilir mi yada 6tane sata girişin 2. 3. 4. slotları dolu olduğundan olabilir mi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerbaba396

çalışsın da gen3 gibi çalışsın sorun değil. anakart z590 gaming plus. 3 tane m2 slotu var.

2 adet hdd

1 adet ssd

2 adet m2 var.

gen4 olanı en üste taktım hiç gözükmedi. diğer m2 3ncü slotda takılı.

1nci slot 11. nesil cpu olmadığı için hiç çalışmıyor olabilir mi yada 6tane sata girişin 2. 3. 4. slotları dolu olduğundan olabilir mi.

Biostan slotu pcie gen3 olarak manuel seçerseniz çalışacaktır.

• görmüyor değilde aktıf etmemıs olabılırmısnız ?_

disk yonetımını acıp bı bakın ıstersenız.

• Falcon arkadaşın dediği yöntemi de bir deneyin bios üzerinden.
    Öyle yapınca düzelmezse Windows tarafında disk yönetiminden biçimlendirme yapılması falan oluyor o yapılır.

Gene olmazsa en son artık anakart ın Sata dan feragat etme konusuna gelebilir olay.

Onu da Windows kurulu depolaman hariç tüm depolama birimlerini çıkartıp yeni aldığın ssd yi takınca çalışır ise ortaya çıkar bu en son plan.
    İlk önce bios önerisi veren arkadaşın yöntemini deneyin.
    Sonra disk yönetimi olayı ki disk yönetimi olayından önce ssd yi taktığın halde Windows üzerinden biçimlendirme atama yapmasan bile bios tan görme durumunda olmalısın.
    Bios ta görünüp Windows ta gözükmüyorsa disk yönetimi çözer o işi.

Bunlar da olmazsa en son plan Windows kurulu olan depolama birimin ile yeni ssd in hariç tüm hepsini sökmek denemek öyle çalışırsa anakartın dan depolama birimi eksiltmek durumunda kalırsın.

Bunlar da olmadıysa aldığın yeni ssd yi çevrende arkadaşından rica ederek sisteminde deneyip çalışıp çalışmadığını kontrol etmek olur. Çalışmazsa SSD mefta.
    Slotlardan şüphelenmiştin onu da slot değiştirerek anlarsın ne olduğunu.

• biosda hiç gözükmedi. gen3 e ayarladım gene çalışmadı. gen3 olan m2 de 1nci slotda biosda hiç gözükmedi. galiba 1nci slot bozuk yada 11nci nesil işlemci istiyor.

• 1. Slot 11. Nesil ile çalışıyor. 10 ile 11. Nesil arasındaki tek fark bu. Geçmeye değecek bir fark yok hatta 11. Nesil daha fazla ısınıyor diyorlar.

• Deymez zaten oyun yuklemesinde bile gen3 ile gen4 arasında cok az fark var

• m2 için gerekmez bence ama online oyunlar oynuyorsan 11900kf öneririm. ben 11700k söküp tray 11900kf aldım 7992 liraya 11700k'yı da sattım. anakartını göremedim ama z590'dır herhalde çünkü iki fark gördüm birincisi 11900kf'de ram kontrolcü 1:1 çalışıyor 3600 mhz'de bir ayar yapmana gerek kalmadan ve 11700k 4.8 al daha belanı mı arıyorsun derken 11900kf gören anakart turbo 3 diye bir ayar açıyor yine bir şey kurcalamadan yani benim komple stok bios şu bir ayar var coolnquiet değil de başka bir şey hah speed step o disabled. direkt basıyor 5.3 ve fortnite'da inanılmaz farketti. aaa oyunlarda da daha iyi oldu yani 2021'de keşke direkt bundan alsaymışım dedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.