Şimdi Ara

105 Kilo ve Göbekliyim, Body'e Başladım. Yardım ve Tavsiyeleriniz? (SS'Li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    uzun zamandır yoğun miktarda alkol alıyordum. sigara da içiyorum. tamamen düzensiz besleniyor ve düzensiz uyuyordum. sporla falan aram hiç olmadı bugüne kadar. yaşım 24 ve fakültenin son sınıfındayım. boyum 182-183cm. üniversiteye başladığım yıllarda 75-80 kilo civarındaydım ve gayet düzgün bir vücut yapım vardı. (göbek hariç, küçükte olsa bira göbeği dediklerinden gene vardı) o zamanlar çalışıyordum ve sürekli hareket halindeydim sanırım bu yüzden çok fazla kilo almıyordum. sonra bazı sıkıntılar yaşadım özel hayatımla ilgili olsun maddi olsun. bunla birlikte son 2 yıldır tamamen hareketsiz, bilgisayar başından kalkmayan gerekmedikçe dışarı çıkmayan a-sosyal biri haline geldim. tabi bilgisayar başında oldukça kola,bira,cips v.s. abur cubur hiç eksik olmadı. fast food ağırlıklı besleniyordum. alkol almadığım gün en az 2.5 lt kola içiyordum. ve sonuç aşağıda resimlerde gördüğünüz hale geldim. ama bu hale gelmemde en etkili olan zaman aralığı geçtiğimiz 3-5 ay... tatil sonu, yani eylül gibi okulun başladığı dönemlerde 93 kilo falandım. bir anda hızlı bir şekilde kilo alıp 105 civarına çıktım. pantolonlarım hep atıl vaziyette. sığamıyorum hiç birine. ve artık bu noktadan sonra bazı şeyler tak dedi kafama. dedim ne yapıyorum ben? böyle yürümez, bazı şeyleri düzeltmem lazım. işin özü salona gitmeye başladım. hocaya kilo vermek istediğimi fakat aynı zamanda kol ve göğüs bölgelerimi de biraz geliştirmek istediğimi söyledim. kardiyo ağırlıklı bir program hazırlayacak bana. dün 2. kez salondaydım ilk gün tamamen kardiyo yaptım. neyse dün kardiyonun sonunda 7.5 kg dumbbellar ile dumbbell fly, dumbbel bench, z Bar'da 15kg ağırlık ile ön kol falan çalıştım bir kaç farklı aletle de çalıştım ama isimlerini bilmiyorum. şu an kollarımın eklem yerleri çok fena acıyor. ama kaslar değil kesinlikle sadece eklem yerleri, ağrıda değil bu daha çok darbe almış morarmış bir yeriniz acır ya o tarz bir şey. her neyse hoca tam olarak nasıl bir program verecek yarın gittiğimde göreceğim fakat bu işte çok bilgili olduğunu sanmıyorum salon çalışanlarının. bu işle daha yakından ilgilendiğini düşündüğüm sizlerden bir çalışma tarzı tavsiyesi, neler yapmam gerektiği, beslenme konusundaki detayları, ne yemem ne yememem gerektiği gibi aklınıza gelebilecek her türlü konularda yardım istiyorum. her türlü fikre görüşe kritiğe ihtiyacım var. şimdiden vakit ayırıp okuyanlara çok teşekkür ediyorum, yazacaklarınız için ayrı ayrı teşekkür edeceğim.

Bu arada basen bölgelerimde çok kötü durumda, t-shirt üstüne gömlek giymezsem dışarı çıkamıyorum. ayrıca fotoğraflarda gözüken çizikler-izler kilo yarıkları hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZlatanAhmedovic -- 22 Mart 2013; 18:31:36 >

• İlk başlarda ön kol falan çalışman anlamsız olur.Dar alanlara etki eden hareketleri yapman sana bu aşamada bir şey kazandırmaz.İlk başlarda squat,deadlift,barbel row,bench press,barbell biceps curl gibi temel hareketleri doğru bir şekilde yapman daha yararlı olacaktır.Bu hareketlerin doğru yapılması önemli.O yüzden ilk başlarda hareketlerin yapılışını öğrenene kadar az ağırlıklarla yapman iyi olur.Sonra kademeli olarak artırırsın.Kendine güvenip ağır kaldırmaya çalışma.

http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/ buradan hareketlere bakabilirsin.

Beslenme konusunda da basit şeker içeren her şeyden uzak dur.Zayıflamada en büyük yardımcılar baklagiller,ev yapımı yoğurt,yumurta,tam bulgur gibi besinlerdir.Bunlar hem protein açısından hem de tok tutan karbonhidrat açısından zengindir.Günde 3 öğün yemek en doğrusu.Sağlıklı yağlar fındık,ceviz, badem(çiğ) yenebilir.

Bunlar genel bilgiler.Günde 2.5lt kola içen bir insana bu genel bilgiler ilk aşamada yeterli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 6 Mart 2013; 23:17:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ZlatanAhmedovic
    1-uzun zamandır yoğun miktarda alkol alıyordum. sigara da içiyorum. tamamen düzensiz besleniyor ve düzensiz uyuyordum. sporla falan aram hiç olmadı bugüne kadar.
    2-bunla birlikte son 2 yıldır tamamen hareketsiz, bilgisayar başından kalkmayan gerekmedikçe dışarı çıkmayan a-sosyal biri haline geldim. tabi bilgisayar başında oldukça kola,bira,cips v.s. abur cubur hiç eksik olmadı. fast food ağırlıklı besleniyordum. alkol almadığım gün en az 2.5 lt kola içiyordum. ve sonuç aşağıda resimlerde gördüğünüz hale geldim. ama bu hale gelmemde en etkili olan zaman aralığı geçtiğimiz 3-5 ay... tatil sonu, yani eylül gibi okulun başladığı dönemlerde 93 kilo falandım. bir anda hızlı bir şekilde kilo alıp 105 civarına çıktım.
    3-hocaya kilo vermek istediğimi fakat aynı zamanda kol ve göğüs bölgelerimi de biraz geliştirmek istediğimi söyledim. kardiyo ağırlıklı bir program hazırlayacak bana. dün 2. kez salondaydım ilk gün tamamen kardiyo yaptım. neyse dün kardiyonun sonunda 7.5 kg dumbbellar ile dumbbell fly, dumbbel bench, z Bar'da 15kg ağırlık ile ön kol falan çalıştım bir kaç farklı aletle de çalıştım ama isimlerini bilmiyorum. şu an kollarımın eklem yerleri çok fena acıyor. ama kaslar değil kesinlikle sadece eklem yerleri, ağrıda değil bu daha çok darbe almış morarmış bir yeriniz acır ya o tarz bir şey.
    4-her neyse hoca tam olarak nasıl bir program verecek yarın gittiğimde göreceğim fakat bu işte çok bilgili olduğunu sanmıyorum salon çalışanlarının.

önce zılgıt geliyor haberin olsun.

3. kısımda kilo vermek istediğini ve üst vücut hatta kısmı üst vücut (sırt omuza ihtiyacımız yok, hadi türkiye şartlarında bacağı geçtim)
    istediğini yazmışsın. yani sen daha spora alışma aşamasını bitirmişsin de kendine hedefler koymak istiyorsun... bu arada da mevcut olmayan kondisyonunla bırak kasların ağrımasını büyük ihtimalle eklemlerin bile şaşırmış (adeta gacırdamışlar) üstüne de 4. maddede bu haldeyken hocanın bu işte çok bilgili olmadığını sanmışsın... Şİmdi sana soruyorum. hoca gerçekten bilmese bile sen nasıl bilip bilemediğini söylüyorsun... herhalde kiliseye gidip ayin görsen peder fos, zangoçun performansı daha iyi dersin herhalde...

2. birincisi o kadar uzun süre vücuduna kötü davranıp bir anda düzelip gelişebileceğini sakın düşünme... sporu çok kontrollü ve azar azar arttırarak ancak demir bir disiplinle yapmak zorundasın... o yüzden öncelikle internetten bu iş hakkında biraz bilgi edinmeye çalış. internet derken forumlardan falan değil bilimsel, sağlam kaynaklardan... araştır ki şu ana kadar yaptıklarının ne kadar kötü, yağacaklarının da ne kadar önemli olduğunu anla...

1-bahsettiğin alışkanlıkları sürdürdüğün sürece düzelmen mümkün değil. bunu düzeltmen için bu alışkanlıkların yerine iyi alışkanlıklar koyman ve eski alışkanlıkları tetikleyen ortamı ve olayları ortadan kaldırman lazım... birincisi spor salonunda öncelikle kardiyo çalış ve yoğunluktan ziyade süreyi uzatmaya ve salonda daha fazla zaman harcamaya odaklan... 2.si mens health gibi fitness dergilerinden temin et (para sıkıntısı varsa sarraflarden eski sayıları al) boşta kaldıkça bu dergilere bak hem bilgilen (vücut geliştirme dergilerini alma) hem de istediğin şey devamlı gözünün önünde olsun... 3.sü bir defter al. ön tarafına gün içerisinde yaptığın sağlıklı şeyleri (egzersiz, sağlıklı öğünler, yaptığın araştırma ve okuduğun dergi kitaplar, diğer tarafına da kötü (daha doğrusu sağlıksız şeyleri). bu defter basit bir iki ortalı bir defter olsun orta okuldakiler gibi. iyi şeyleri bir satır arayla, kötü şeyleri 3 satır arayla yaz. defterin ortasına hangi taradın ilk ulaşacağını gör.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.