Şimdi Ara

100ohm dirençle ilgili sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 100ohm direnç ne kadar düşürür 5.09v vericem akımı multimetreyle ölçtüm yine 5.09v verdi anlamadım gitti

• 100R yani Ohm ile gerilimi düşüremezsin ancak gerilim bölücü yapman lazım .

Gerilim bölücü basitçe iki direncin seri bağlanarak aralarından çıkış almaktır.

Formül ise şöyle:

Vin
    V-out=-----------------=XR2
    R1+R2

ege

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egealtay -- 26 Nisan 2014; 19:28:28 >
  • bu yöntemle 5.09v yi 2.545v olarak alabilirim yani?
  • çaylakmühendis Ç kullanıcısına yanıt
    evet alabilirsin ama voltaj ve ma seviyesinde akım alabilirsin. yani o voltajla bişeyler besleyemezsin.

aslında tam olarak ne yapmak istediğini yazarsan daha iyi yardım bulabilirsin.
  • TheMindOfManyyoutube
    How to make a portable USB charger
    http://www.youtube.com/watch?v=YsC4SpbV8Yo&list=WLJvI9OWaZONOJPdjNoiaQmQ&index=3
    bu videodakini yaptım ama 5.09v aldım datalardan yani voltajı düşürmedi ama ordan 1.93v gibi bir voltaj almam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaylakmühendis -- 27 Nisan 2014; 20:47:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

voltajı direnclerin arasından alacaksın :) videoyu izlemedim ama muhtemelen o yuzden alamamısınızdır.
  • başka dirençler kullandım dediğiniz gibi yaptım 2volta düşürdüm data çıkışları
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ac Voltajda Ters Bağlı Diyot
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 0,6v düşürmek için kaç ohm dirençleri seri bağlamam lazım ama en az 500mAh almalıyım 9v 1A adaptörü 8,4v ye düşürmem lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaylakmühendis -- 29 Nisan 2014; 4:13:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaylakmühendis

0,6v düşürmek için kaç ohm dirençleri seri bağlamam lazım ama en az 500mAh almalıyım 9v 1A adaptörü 8,4v ye düşürmem lazım

9 volt cıkısına seri bir diyot bagla. o sana 0.6-.07 volt bir voltaj düşümü sağlar. 1-2 amperlik bir diyot baglayabilirsin.
  • hocam diyotlara yabancıyım ama bildiğim kadarıyla ledler de diyot yani bir led bağlasan faydası olur mu nasıl bağlamam gerekir o olmazsa bağlayacağım diyotun türü ne olmalı

led olmaz sanırım.

1n4007 bagla mesela. artısı 9 volta gelsin. eksiside senin devrene gitsin.
  • akımı ne kadar düşürür peki

akımı düşürmez. sen 1 ampere kadar cekebilirsin. güç kaynagın 1 amperlik demissin. eleman devreye seri dolayısıyla sen ne kadar akım cekersen o kadar akım diyot üzerinden akar. voltaj düşümü olur akım diyot seri baglı oldugu için aynı kalır. yani ne kadar cekersen.
  • teşekkürler hocam

çalıştırdıgında diyota bak ısınıyorsa daha yuksek akım değerli bir diyot kullanabilirsin. 1n4007 1 amperliktir. 2-3 amperlik biraz daha buyukçene bir diyot.

500 ma cekeceğim demissin diyot ısınmaz sanırım ama emin değilim.
  • adatörü li-ion 2şerli grup halinde seri bağlanmış pilleri paralel bağlayarak elde ettiğim 7.4v li-ion pilleri şarj için kullanacağım bana 8.4v lazım piller toplamda 4800mAh şarj sırasında ne kadar akım çektiklerini bilmiyorum malesef
    bu sarj işleri hakkında cok bir fikrim yok ama bildiğim kadarıyla bazı piller patlayabiliyormus. ve aynı zamanda akımi sinirlandırman lazım. araya diyot koymak voltajı düşürür evet ama akıma bir etkisi olmaz. pilin boşken iç direnci düşükse cok yüksek akımlar cekip hem pillere hemde adaptöre zarar verebilir.
  • maddi durumu düzeltiyim profesyonel şarj aleti alacağım zaten hocam şimdilik idare etmeye çalışıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaylakmühendis -- 30 Nisan 2014; 3:06:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaylakmühendis

arkadaşlar 100ohm direnç ne kadar düşürür 5.09v vericem akımı multimetreyle ölçtüm yine 5.09v verdi anlamadım gitti

Yüke bağla ondan sonra ölç voltajını..
  • o sorunu hallettim hocam sağolun yine de
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.