Şimdi Ara

1000 liraya şu 3 lü nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    intel i3 6100
    gskill 8 gb aegis ram

kendi kullandığım amd tabanlı sistemi intele çevirmek istiyorum
    oyunlarda fazla sıkıntı yaratmaya başladı, sizce nasıldır? 1000 liraya daha iyi bi şey yapılabilir mi?

• amd athlon 6000+ işlemcili sistemi mi, asus h110m-d ddr4 anakart i3 6100 4 gb rem bu şekilde çevirdim. Allah belasını versin amd nin boşta iken işlemci yüzde elli kullanıyor, ısınıyordu. senin anakart daha iyi
  • O işlemci yeni oyunlarda sıkıntı yaratabiliyor, bence AMDnin zen mimarisini bekleyip öyle karar verin
  • dadaş orhan kullanıcısına yanıt
    2008den kalma işlemciyle i3 6100ü kıyaslayabiliyorsan bence amd iyi iş başarmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

2008den kalma işlemciyle i3 6100ü kıyaslayabiliyorsan bence amd iyi iş başarmış

sorun o değilki, asıl sorun intel ve amd farkı. çünkü güç değerleri ve ısınma olayıdı var. Hatta ısı artması sebebiyle anakart çevresi bile etkileniyordu. İntel gerçekten çok stabil.
  • https://www.youtube.com/watch?v=aPpMUNFqo_I i 3 gaye başarılı bir işlemcidir. i3-6100 Hyper-Threading destekli bir işlemci. 14 nm ddr4 yeni nesil performansı hesaba katılmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dadaş orhan

https://www.youtube.com/watch?v=aPpMUNFqo_I i 3 gaye başarılı bir işlemcidir. i3-6100 Hyper-Threading destekli bir işlemci. 14 nm ddr4 yeni nesil performansı hesaba katılmalıdır.

Bizzat kendim kullanıyorum anlatmana gerek yok.
    Rx470 ile darboğaz problemi yaşıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.500 iyi para mı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • GTX 960 RX 470 Nerdeyse yarı yarıya performans veren bir ekranı nasıl bir araya getirdin mübarek. Keçiye diyorsin ki fil yavrusu doğur nasıl doğursun.
  • dadaş orhan kullanıcısına yanıt
    ısınma sorunu harcadığı watt kaynaklı bir durum x4 840 kullanıyorum ısınma durumu yok çünkü 65watt ile çalışıyor g4400dende toplamda güçlü bir işlemci benchmark sonuçlarına ve modellere bakıyorum amd yada intel olmasına değil öyle olunca 2013den kalma fx 8300 ile i3 6100 kıyaslanıyor e yeni olan daima iyi oluyor tabikide intel p4 ile athlon 6000+yı kıyaslasak amd öne geçiyor bu seferde hani mesele marka değil tdp ve performans değerleri benchmarklarda yazdığı üzere...

• şu an kullandığım sistem; fx 6100, msi g46 ve 4 gb ram
    ama cidden amd tekli çekirdek performansında berbat ve çoğu online oyunda sıkıntı yaratıyor
    i3 6100 hem 1151 hem de çekirdek performansı yüksek bi işlemci.. bu yüzden baktım
    bir de artık amd kullanma konusunda tamamen olumsuzum :)
  • Benim kafamdansın. Amd intele göre acayip soğutma istiyor. wat değerleri tümünde yüksek, millete anlatamıyoruz.
  • amd daha az ısınıyor bknz:
    https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Athlon+X4+845&id=2721
    https://cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-760+%40+2.80GHz&id=773

burada amd 65watt tekil:1774 toplamda 5489 puan almış ama gel görelim ezik i5 tekil:1195 toplamda:3915 puan almış birde utanmadan 95watt gibi ısı üretebiliyor olamazzz intel yanıyor...

dersem çok doğru bir laf söylemiş olurum ancak bakınız tarihlere:
    i5 760: Q2 2010
    Athlon X4 845:Q1 2016 6yıllık fark var işlemci teknolojileri arasında...

yani fx 6100 çıktığı zamanlarda(2011) i3 6100 yoktu şuanda fxi savunduğum yok ama o zamanlara geri dönersek fx serisi i3e göre daha tercih edilebilirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 27 Kasım 2016; 20:50:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dadaş orhan

GTX 960 RX 470 Nerdeyse yarı yarıya performans veren bir ekranı nasıl bir araya getirdin mübarek. Keçiye diyorsin ki fil yavrusu doğur nasıl doğursun.

Aga 960 ne alaka, adam 960 alacagim mi demis? Yeni oyunlarda sorun cikariyor mu cikariyor. Belki adam yanina 1070 takip mafia 3 oynamak isteyecek.
  • Biraz bekleyin yeni işlemciler çıkmak üzere.
  • Benim konu cok farkli yerlere geldi :) yine de tesekkurler zaman ayirdiginiz icin
    Gtx 750 ti ile kullanacagim
    Dedigim gibi su an oynadigim belirli oyunlarda tek cekirdek performansinin zayifligi yuzunden zevk alamiyorum
    Orn; guild wars2, wow, knight online vs

I3 6100, gtx 750 ti, 8 gb ram gayet iyi 3 lu olur diye dusunuyorum
    Almak istedigim anakart zaten baslikta belirttim

Yeni cikan oyunlari ultrada oynamak isteyen birisi degilimdir :)
    bakalim yarin falan alirim gibi duruyor simdilik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.