Şimdi Ara

1000-800YTL İÇİN EN İYİ FOTO KAMERA SLR-LİKE SLR OLABİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Kesinlikle SLR ve Kesinlikle Pentax
  • Nikon D40 spot
  • Öncelikle tercihinin DSLR mi yoksa DSLR-Like mı olması gerektiğini net bir şekilde belirlemelisin.
    Eğer tercihin SLR-Like olursa çok fazla alternatifin var.Çünkü bu sınıf makinalarda mevcut ve yeni cıkmış olan pek çok model bulunmakta.
    Ama DSLR dersen;verdiğin fiyat aralığı içerisinde sıfır bir DSLR bulmak pekte kolay olmasa gerek.Sanırım sadece NİKON D40 ile PENTAX K100 var.
    Bu iki model arasında da benim şahsi tercihim PENTAX K100 olurdu.
  • Tabi bu Türkiye Garantili veya dükkan(spot Pazar) olarak çok değişir. Şunu kabul edelim ne marka olursa olsun her türlü makine Türkiye' de 2 misli bir fiyata satılıyor. Sorun şurada 2 makine fiyatına 2 yıllık garanti değer mi değmezmi? Bu risk alıp almama cesaretinizle ilgili bir konu.
    800-1000 YTL aralığında bir fiyata Türkiye garantili bir SLR almanız imkansız bu nedenle spot piyasaya veya yurt dışı imkanlara yönelmeniz gerekir.
    Nikon D40X Canon D350 veya D400 veya Pentax K100 olabilir.
    Bu fiyat aralığında ancak Türkiye Garantili dSLR/like, Fuji S6500fd veya Canon S5 IS veya Panosonic FZ50 (Bu son 2 makine için bir 200 YTL daha ilave edebilirsiniz) Olabilir. Veya 2. el. dSLR. O da ne derece güvenilir olabilir, Tanrı bilir......
    quote:

Orjinalden alıntı: meethot

Aynen dediğim gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 2 Eylül 2007; 16:05:21 >

• +1 katılıyorum. PENTAX bu fiyata alınabilecek eniyi SLR dır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 2 Eylül 2007; 16:10:18 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eğer makinede videoda çekmek istiyorsan slr-like alman gerek ama ben foto çekecem dersen 1200 ytleyede çıkarsan pentax k10d güzel bi tercih olurhttp://fotozeynep.com.tr/index.fz?do=shop&show=viewproduct&productid=1558
    ama slr-like senin söylediğin fiyatat aralığında canon s2 ıs ve fuji6500fd herkezin beğeniyle kullandığı makinalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentozi1905gs -- 2 Eylül 2007; 17:30:51 >
  • k100d'nin görüntü sabitleyicisi gerçekten çok çekici [ 1/4 enstantane hızında dahi blursuz görüntü sunuyor] ama görüntü kalitesi sanki eos 350d kadar kaliteli değil. canon'daki cmos ve 8 mp'e karşın cdd ve 6 mp bunda etkili olabilir, ya da ben yanılıyorum, bilemiyorum...
  • Arkadaşlar kafamdaa iki model belirdi sizce fz50 mi k100d mi veya neden o mesala fz5ode 10x zoom var 10megapiksel gibi yardımlar için herkese teşekkürler...
  • Cumartesi günü Hayyam'daki Macro Fotoğrafçılık'tan D40 aldım.
    Şiddetle tavsiye ediyorum.

Eğer 200 lira daha eklersen birde 55-200 vr lens alırsın.
    Olaya son noktayı koyarsın

Kesinlikle nikon,kesinlikle D40...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alessandro81

Cumartesi günü Hayyam'daki Macro Fotoğrafçılık'tan D40 aldım.
    Şiddetle tavsiye ediyorum.

Eğer 200 lira daha eklersen birde 55-200 vr lens alırsın.
    Olaya son noktayı koyarsın

Kesinlikle nikon,kesinlikle D40...

Arkadaşım peki link verebilirmisin lens ve makina için uygun fiyatlı birde bu aletin estantene hızı kaç acaba...
  • nikon d40 alsam bide bu lensi alsamhttp://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=97096&productid=bd94336&SKU=BD94336-NIKON nasıl olur acaba bu lens kaç x optik zooma eşit arkadaşlar bi yardım ederseniz...
  • quote:

nikon d40 alsam bide bu lensi alsamhttp://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=97096&productid=bd94336&SKU=BD94336-NIKON nasıl olur acaba bu lens kaç x optik zooma eşit arkadaşlar bi yardım ederseniz...

arkadaşım ...

burda bir çok arkadaşımız senin icin güzel makinalar tavsiye etmiş, baya konuşulmuş falan ama
    malesef hepsinin yanıldıgı bir nokta var ki çok büyük....

Sakın yanlış anlama ama sen daha fotografcıığın cok başındasın (okdugum ve sordugun sorular itibarıyla) ....
    o yüzden bence senin icin bu makianlar cok gereksiz ve seni bu işlerden sogutucak cihazlar.
    Gayet komplike olabilecek ayarlara, lens lere sahipler... bunlarla başa cıkabilmek icin bu işte gercekten ilerlemek ve gercekten hevesli olmak lazım ...
    en basitinden başlangıc seviyesinde olan biri için büyük bir çantayı yanında bile taşımak pek kolay bi olay diil...

Bunlar tabiki senin hevessiz, yeteneksiz vs gibi anlam taşımıyo ... yerinde olsam eğer bu iş ile ilgileniceksem manuel ayarları olan portatif dslr olmayan, nispeten ucuz bi cihazla başlar, bu makina yetmemeye başladıgı zaman dslr arayışı içine girerdim.

• O zaman fz50 alıyorum önceden kullandım çokda acemi değilim hevesliyim...
  • quote:

O zaman fz50 alıyorum önceden kullandım çokda acemi değilim hevesliyim...

ona alternatif olarak fuji 6500 ü düşünmelisin ...

iso hassasiyeti bakımından panasonicten cok ama çok önde.
  • Fuji 6500 ; Canon S3 uygun seçimler olabilir SLR-Like açısından.
    Ben Canon A540-> Canon ^S3 ile devam ettim :) inş DSL de olacak :)
    Atoprak a katılıyorum bu arada :)
  • Ben uzun süredir dijital fotoğraf makinası kullanıyorum.Senın gıbı bende ılk once kararsız kaldım slr mi yoksa slr like mı diye geceleri uyumadım forumları okudum araştırdım araştırdım.artık olekı esntanteneyı diyaframı herşeyi yaladım yuttum diyebılırım. e eskidende fotoğraf çekmişliğim var.slr alayım derken en son fuji s6500fd de karar kıldım ve aldım ilk elıme aldıgımda afalladım dıyebılırım sana.o bildiklerim birbirine karıştı 2-3 gün sonra sonra kendımı topladım 5 gundur 2000 e yakın çekim yaptım. ama hala eksiğim ve iyikide direk slr almamışım.(slrciler kızmasın 1 sene sonra bende slr alıcam) bu makinede kendımı geliştiriyorum.bence slr değilde slr like sınıfı düşünürsen senın ıcın daha sağlıklı olacağına ınanıyorum.bu arada slr like sınıfında ise önerebılecegım en iyi makina fuji s6500fd dir. alırken çok korkmuştum is özelliği yok nasıl yapıcam dıye.... ama emin ol endişelerimden tamamen arındım. ve pişman değilim s6500 topicine veya fuji topicine bakarsan s6500fd nın tripodsuz gece çekimlerini bulabılrsın. Seçiminde iyi şanslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerx -- 4 Eylül 2007; 0:14:22 >

• arkadaşlar FZ50 alıyorum hepinize teşekkürler...
  • Hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.