Şimdi Ara

Canon G7/G9 kullanıcıları için fotoğraflar ve bilgiler burada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
16.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni aldığım Canın G7 ile çektiğim fotoğrafları burada yayınlayacağım. Ayrıca yakında çıkacak G9 ile bilgileri de burada bulabilirsiniz. G7/G9 kullanıcılarını burada bekliyorum.

Canon PowerShot G7

# 10.0 Megapiksel CCD
    # Canon'a özgü DIGIC III ve iSAPS teknolojisi
    # Türkçe menü ile kolay kullanım
    # 6x optik, 4x dijital ile birlikte toplam 24x zoom gücü
    # Dijital Tele-Dönüştürücü ve Güvenli Zoom işlevleri
    # Kamera titremesini ve görüntü bulanıklığını ortadan kaldıran optik görüntü sabitleyici (IS)
    # 9 noktalı AiAF ve Flexizone AF/AE
    # İnsan çekimlerinde daha başarılı netlik için Yüz Tespiti AF/AE işlevi
    # Sahne modları dahil toplam 25 çekim modu, Renklerim fotoğraf efektleri
    # Sesli ve sürekli video çekim özelliği*
    # Geniş görüş açılı 2.5" LCD ekran
    # Flaşsız iç mekan çekimlerinde ve düşük ışık koşulları altında mükemmel sonuç veren ISO 1600
    # 16:9 geniş ekran formatında fotoğraf kaydı
    # Hızlı veri aktarımı için USB 2.0 Hi-speed bağlantısı
    # PictBridge ve Baskı/Paylaşım tuşu
    # Canon yazıcılarla direkt baskı imkanı
    # Canon EX serisi flaşlarla uyumlu aksesuar kızağı
    # Geniş aksesuar seçeneği

(Canon.com.tr'den alınmıştır özellikler)

Canon PowerShot G9

* 12.1 Megapixels (1/1.7” sensor), ayrıca RAW desteği de mevcut
    * 6x optical zoom lens ve SR coating
    * Kamera titremesini ve görüntü bulanıklığını ortadan kaldıran optik görüntü sabitleyici (IS)
    * DIGIC III ve iSAPS tekonolojileri ile hızlı ışık cevabı, net resim kalitesi ve geliştirilmiş Noise azaltması
    * İnsan çekimlerinde daha başarılı netlik için Yüz Tespiti AF/AE/FE işlevi ve arka planda Kırmızı göz düzeltme mekanizması
    * Geniş görüş açılı 3.0” high-resolution LCD ekran, PureColor LCD II
    * ISO 1600 ve Otomatik ISO Shift
    * Kompakt bir gövdeye sahip, üzerinde ISO ve çoklu kontrol düğmeleri mevcut
    * 25 ön tanımlı çekme modu, dahili ful manuel ayarlama ve iki tane özel ayarlanabilir modlar(kayıt edilebiliyor)
    * Digital Tele-Converter ve Safety Zoom özelikleri ile daha çok zoom yapılabilme imkanı
    * Canon EX serisi flaşlarla uyumlu aksesuar kızağı

Canon G9 henüz çıkmadı önümüzdeki 1-2 ay içinde piyasada olacak. Türkiye'ye ne zaman gelir tam bilmiyorum bu yüzden.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

G7 hakkında sorularınız varsa, ya da G9 bir nebze cevaplayabilirim. Bildiklerimi sizlere anlatırım, ayırca Canon G7 ile çektiğim fotoğrafları da burada yayınlayacağım, görmeniz açısından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yozi -- 27 Ağustos 2007; 15:50:32 >

• CANON 'G' serisi kesinlikle üst sınıf bir kompact modeli.
    Yeni makinen sana,açmış olduğun topik tüm 'G' serisi kullanıcılarına HAYIRLI OLSUN.
  • DNN teşekkür ederim yorumun için. Umarım faydali bir konu olur herkes için.
  • Yeşil ve maviler içinde - 1

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yeşil ve maviler içinde - 3

• Bekleyeceğim seni

• makine gerçekten de kalitesini belli ediyor. netlik, renklerdeki canlılık... uzun zamandır istediğim bir model. ama bu parayla bir dslr da almak mümkün. bakalım ne olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Qamiqaze benim de gönlümde dslr vardı, dediğin gibi o fiyat'a dslr de alınır. Fakat makineyi ailem de kullanacaktı, herkes için orta çözüm bu olduğuna karar verdim. İleride bu işi iyice kavardıktan sonra iyi bir dslr alınabilir.
  • sanırım makineyi almanyadan almıştın. peki geniş açı ve tele dönüştürücülerini de aldın mı? açıkçası bu lenslerle performansını çok merak ediyorum. (yurtdışında geniş açı dönüştürücünün fiyatı 130 dolar civarı fakat burada garantisizi 370 ytl.)
  • @Yozi;

Kadrajların çok güzel. Basit sahnelerde fotolar çekmişsin ama seyri güzel olmuş.

Ekleme : Basit = Sade sahne anlamında kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet1980 -- 28 Ağustos 2007; 17:24:43 >
  • @Qamiqaze evet Almanya'an almıştım. Tele dönüştürücüleri açıkcası almadım, almayı da düşünmüyorum. 2-3 sene bekleyip Dslr'e yatırım yapmayı daha uygun buluyorum. Fiyatlarını amazon.de'de bulabilirsin. Hemen hemen sokaktaki fiyat ile aynı.

@Ahmet1980

Teşekkür ederim değerli yorumun için.
  • Kendi blogumda yazdığım bir yazıyı burada da yayınlayım, G7 hakkındaki izlenimlerim:

Canon PowerShot G7 hakkında fotoğraflar ve bilgiler

****************************************************************************************************

Yeni aldığım kameradan sizlere bahsetmiştim. Onunla bir kaç fotoğraf da çektim. Malesef isteğim dışında dirseğim değdi, yere düştü ve optik mekanizmasında bir ariza meydana geldi. Aslına bakarsanız fotoğrafı tıpkı ilk gündeki gibi çekiyordu, fakat bilmediğim bir mekanik ses geliyordu Canon Ixus 950′den. Bu yüzden geri verdim bende makineyi. Almanya’da 14 gün için aldığınız tüm eşyaları geri verme hakkına sahipsiniz. İster beğenin ister beğenmeyin, satıcı almak zorunda çünkü kanunen böyle bir yükümlülük var(Amazon.de’de bu süre 30 gün bildiğim kadarıyla).

Gelelim asıl konuya bu kamerayı verdikten sonra orada daha önceden de araştırıp ve daha çok almak istediğim bir makine duruyordu. O da Canon G7 idi. Fiyatı yaklaşık 100-150 euro daha fazlaydı, ama gönlüm bundan yanaydı. Ne olur ne olmaz diye biriktirdiğim bir para miktarı vardı, onu da üstüne koyarak bunu aldım. Aldığımdam beri bir sürü fotoğraf çekmeye başladım.

Özelliklere gelince Canon.com.tr’de ayrıntılı bir şekilde var. Kısaca bahsetmek gerekirse 10 megapiksel Ccd, 6x optik zoom, Optik Görüntü Sabitleyici(IS), 9 Noktali AiAf, 2.5″ Lcd, 1024×768 çözünürlükte video çekimi . Canon’un sitesindeki tanıtımda biraz reklam da var elbette, fakat ben kendi kişisel tercihlerimi de belirteyim. Neden Canon G7 aldım ?

powershotg72fsrtopsf9.jpgBirincisi fotoğraf çekmeyi çok sevdiğim için Dslr makinesi almak istemiştim. Uygun fiyat’a da bulmuştum(Nikon D40+Kit 410 euro). Fakat fotoğraf çekme tekniklerini hemen hemen hiç bilmiyorum. Alacağım Dslr makineyi kullanamyacaktım bile. Araştırmalarım sonucunda Canon markası altında G7′i buldum. Ful manuel ayarlama imkanı veriyor çünkü. En önemli özelliği de bu bence. Bununla giriş seviyesinde öğrenmeye çalışacağım. Ardından(muhtemelen yıllar sonra) dslr’lere geçiş yapacağım. Ee diyeceksiniz bu Fiyata Nikon D40′da alınır , ne diye bunu aldın? Bu yüzden gelelim ikinci noktaya.

Bu makineyi sadece ben değil, ailem de kullanacak. Babam bu yüzden hem küçük hem de güzel ve net çekebilecen bir kamera istmişti. Kompakt makine sınıfında ful manuel ayarlama imkanı veren ve aynı anda güzel ve net fotoğraf çeken makinelerden tek Canon G7 vardı. Böyle olunca bende bunu aldım. Makine ile çekmek gerçekten çok keyifli. Kullandıkca kullanasım geliyor. Makinenin üzerinde ISO için özel bir ayar düğmesi bile var. En çok kullandığınız özelliği de bir tuşa atayabiliyorsunuz. 2 tane kişişelştirebilir modlar var, C1 ve C2 adında. Bunlara istediğiniz gibi oluşturabilir ve kayıt edebilirsiniz, böylece her seferinde manuel ayarlama seçeneğinden ayarları değiştirmeniz gerekmiyor. Örneğin ben manzaralar için özel bir ayarı kayıt ettim kendimce. Onun dışında netleşmeyi manuel olarak ayarlayabilirsiniz. 4 yön-tuş’un etrafında birde halka şekilde ayarlama düğmesi var. Bunu döndererek ayarlamaları çok kolay bir şekilde yapabiliyorsiniz.

Canon G710mp ile çekilmiş fotoğraflar 2-3mb yer kaplıyor. Ben yanında 2gb kart aldım, fakat 1gb de işinizi görür. Burada bir kaç noktaya dikkat etmeniz gerekiyor. G7 ile çekilen videolar 1024×768 şeklindedir. Yani diğer kompakt makineler’den çok daha büyük bir çözünürlüğe sahip, hal öyle olunca bu videolar daha da yer kaplayacak. Bu yüzden yüksek kapasiteli kart almanız iyi olacaktır. Fakat bence her makineyi kendi alanına göre kullanmak sizin için en iyi sonucu verecektir. Yani fotoğraf çekmek. Onun dışında içindek çıkan Bateri ile 200-250 tane resim çekmeniz mümkün. Yedek bir bateri almanız iyi olacaktır. Amazon.de‘de 20 euro’ya Hähnel marka bateri var. Orjinal bateri 50 euro tutuyor. Türkiye’de eminimki bu rakam çok daha yüksektir. O yüzden internet üzerinden uzuza geliyorsa sipariş verin.

Böyle güzel bir makinen eksik yanları olmaz mı ? Tabi ki. Hiç bir şey kusursuz değildir. Yukarıda da dediğim gibi Komapkt sınıfında yerini alıyor. Alıyor almasına da kompaktlar gibi şık ve modern bir tasarıma sahip değil. Ayrıca diğer kompakt makineler gibi küçük de değil. Ağır ve biraz büyük bir makine. Ben sevdim yine de. Nostaljik bir tasarıma sahip. Ama eğer öyle her zaman yanımda taşıyayım, cebime koyayım diyorsanız kesinlikle tavsiye etmem. Benim küçük bir çantam oluyor genelikle ya da okul çantam o yüzden sorun olmuyor.

Son olarak 1-2 ay içinde Canon PowerShot G9 adında yeni bir makine çıkacak. 12mp, 3 inc ekran ve Raw destekli. Ben pişman değilim G7 aldığıma çünkü G9′un öyle çığır atacak yeni özellikleri yoktu. Ayrıca Canon G7 hakkında sorularınız varsa seve seve yardımcı olabilirim bu konuda.

****************************************************************************************************

• süpermiş yav
  • ben g7 veya g9 almayı planlıyorum. bende bir tane nikon d70 var. özellikle yurtdışı gezilerinde ayaküstü çekimlerde ağırlık ve ebat açısından beni zorluyor. aradım durdum bu makinayı beğendim ancak ebatları point and shot makinelerden biraz büyük gibi. sanırım 320 gr. kullananlar uzun yürüyüş ve gezilerde rahat taşınabilir mi? ben özellikle sapa yerlerde, yağmurda karda acil çekimler için istiyorum makinayı, bir de arada aileme ödünç veririp onlarında kolaylıkla kullanabilmelerini uyuyorum. bana uyar mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yozi

Pembe'nin mutluluğu

Bu fotografın gerçekten çok güzel olmuş tebrik ederim...

Hatta fotograf paylaşım sitelerinden birine konsa günün fotografı seçilebileccek kadar iyi... Bayıldım...

Hatta hayrına büyük halini koyuver, arka plan yapalım... Ama monitör 22 inch, o yüzden bayaa büyük bir hali olsun mümkünse

Not: Fotografı koyarken exif bilgilerini silmeyi unutma, bazı uyanıklar çalıp kendi fotograflarıymış gibi sitelere yüklüyorlar...

• @dodi-- Teşekkür ederim

@superbia

Evet ebatları büyük. Diğerlerine göre büyük dediğin gibi, fakat taşıması o kadar zor değil. İçindne boynundan asabileceğin deri bir ip de çıkıyor. Canon G7 için özel tasarlanmış çok güzel. Ben örneğin yukarıdaki tarla resimlerini çekerken hep boynumdayken gezdim. Diğer küçüklerinde genelikle bir tane ip takılacak yerleri vardır, ama G7'de iki tane var.

Karda yağmurda nasıl olur bilmiyorum, fakat şöyle diyeyim. Yukarıdaki yazımı okuduysan orada Dslr istediğimi yazmıştım. Ama ailem de kullanacağı için bu tip bir makine aldım. İçinde auto mod da var. Ailen auto modunda çeker, sen de kendi isteklerine göre manuel olarak çekebilirsin. Örneğin yukarıda Gül resimlerini ben Manuel olarak çektim. Gövdesi çok sağlam makinenin, eline aldığında zaten çok güzel işlenmiş diyeceksin. Sağlam yani. Karde yağmurda boynunda taşıyarak nasıl çekersin bilmiyorum, ama öyle cebime koyayım diyorsan bu sana uymaz. Çünkü o kadar küçük bir makine değil. Küçük istiyorsan Canon Ixus 850, 950 tavsiye ederim. Onu da kullandım , forumda örnek resimler de var aratırsan bulursun.

Alırsan da kesinliklep pişman olmazsın, fakat isteklerine göre al. Küçük olsun cebime koyayım diyorsan uymaz, kompakt olsun, çantama, çeketime koyayım, yanımda olsun diyorsan olur. Çünkü dslr gibi büyük değil, objektif falan yok, yani daha esnek olursun.

@_uMaY

Fotoğrafı ben de beğendim, güzel çıktı açıkcası. Büyük hali üzerien tıklarsan linkin 1024x768 şeklinde var. Daha büyüğü(10 mp ile çektim) de bilgisayarımda var. Dediğin gibi çoğu insan alabiliyor.

• Pembe çiçekli foto harika

Üzerinde oynama yok değil değilmi?? Yani arka tarafı blurlaştırma maksadıyla?? (emin olmak için soruyorum)
  • @Ahmet1980

Kesinlikle oynama yok. Exif bilgileri flickr sayfasında da mevcut. Arkadaki blulaştırmayı F değeri ile oynayıp yapmıştım. Forum'da bu konuda eğitici bir yazı vardı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.