Şimdi Ara

100 KM de 14 LT YAKIYOR NORMALMI? TEST ETTIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
5.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cevap yazan arakadaslara tesekkur ederim.

Taner Bey kesinlikle sizin aracimdan pismanlik duymamda etkiniz yok. ZYazilarinizi zevkle takip ediyorum ki bir cok kisiye cevap verdiginiz icin daha once bana bir cok konuda vermis oldugunz cevaplari hatirlamaya bilirsiniz. Ozellikle 8v mi 16 v mi konusunda acmis oldugum topikteki cevaplarinizi baska arakadaslarlada paylastim.

Ilk aracim pek bisey olmamasina ragmen 1000 tl vererek keyfe keder islemler yaptridim. Nedir bunlar, yagi suyu filtreler ilk mesajda yazdim. Sonra RCD200 teyp taktirdim. Ufak tefek tamponda filan cizikler vardi onlari duzlettirdim silecekler degistirdim , pas paslari yeniledim, Yine burdaki degerli arkadaslarin onerileri ve cesaret vermeleri sonucu cok ucuza cockpit kaplamayi kendim gerceklestirdi, Karter korum v.b bir cok islem yapildi.

Bunlari yazmamin sebebi ben aracin teknik kısmından anlamam bisey de yaptiriyorsam butcem dahilinde en iyisini yapmaya calisiyorum. Simdi bu kadar ozen gosterdigim pastasini cilasini eksik etmedigim aracimin yakitinin bu duzeyde olmasi normalmi degilmi, degilsede ne yaptirabilirim onun cevabini forumdaki degerli arkadaslardan almaya calisiyorum. Zira tanidik bir servis filan yok gittigimde sunuda yaptik bunuda yaptik demesinler diye benim sıkıntım yakit ile burdan yakita neler etki eder toplamaya calistim. Bir kac ufak denemeden sonra yetkili bri servise gitmek sart oldu gibi. Her iki depo fullemem ayni benzinlikte oldu. Ilk olarak Shell den aliyordum bu sefer BP ye filan gidip yine fulleyecegim ve 100 km lik bir otobanda aracin 90-100km hizdaki yakit oranini kontrol edecegim. Sonuc ne olursa olsun servise yinede ugrayacagim.

Sonuclari da burda sizlerle paylasacagim

Ilginize tekrar tesekkur ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

2.0 v6 1600 kiloya yakın araç bile 14 yakıyor...(e39)
    trafik rahat olursa sakin kullanımla 13 civarına düşebiliyor..

Dostum BMW'ciler seni döver, V6 değil sıralı 6.

arabayı satacamız geldi hala v6 diyorum bi alışamadım sıralı 6 demeye
    yaşlılar gibi ramlere nasıl yazıldıysa öyle kalıyor bazen

saol düzeltme için

• Rica ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Cevap yazan arakadaslara tesekkur ederim.

Taner Bey kesinlikle sizin aracimdan pismanlik duymamda etkiniz yok. ZYazilarinizi zevkle takip ediyorum ki bir cok kisiye cevap verdiginiz icin daha once bana bir cok konuda vermis oldugunz cevaplari hatirlamaya bilirsiniz. Ozellikle 8v mi 16 v mi konusunda acmis oldugum topikteki cevaplarinizi baska arakadaslarlada paylastim.

Ilk aracim pek bisey olmamasina ragmen 1000 tl vererek keyfe keder islemler yaptridim. Nedir bunlar, yagi suyu filtreler ilk mesajda yazdim. Sonra RCD200 teyp taktirdim. Ufak tefek tamponda filan cizikler vardi onlari duzlettirdim silecekler degistirdim , pas paslari yeniledim, Yine burdaki degerli arkadaslarin onerileri ve cesaret vermeleri sonucu cok ucuza cockpit kaplamayi kendim gerceklestirdi, Karter korum v.b bir cok islem yapildi.

Bunlari yazmamin sebebi ben aracin teknik kısmından anlamam bisey de yaptiriyorsam butcem dahilinde en iyisini yapmaya calisiyorum. Simdi bu kadar ozen gosterdigim pastasini cilasini eksik etmedigim aracimin yakitinin bu duzeyde olmasi normalmi degilmi, degilsede ne yaptirabilirim onun cevabini forumdaki degerli arkadaslardan almaya calisiyorum. Zira tanidik bir servis filan yok gittigimde sunuda yaptik bunuda yaptik demesinler diye benim sıkıntım yakit ile burdan yakita neler etki eder toplamaya calistim. Bir kac ufak denemeden sonra yetkili bri servise gitmek sart oldu gibi. Her iki depo fullemem ayni benzinlikte oldu. Ilk olarak Shell den aliyordum bu sefer BP ye filan gidip yine fulleyecegim ve 100 km lik bir otobanda aracin 90-100km hizdaki yakit oranini kontrol edecegim. Sonuc ne olursa olsun servise yinede ugrayacagim.

Sonuclari da burda sizlerle paylasacagim

Ilginize tekrar tesekkur ederim.

Bu arada yeni aklıma geldi, simdi soyliyceklerim cogunuza sacma gelebilir ama artık bilgisayar cagındayız biliyosunuzki. Serviste Golf V icin en guncel adaptasyonu yukletmenizi oneririm boyle yakıt hatalarında sadece mekanik degil ECU hatalarıda olabiliyor. sonucta nezaman nekadar benzin tuketilecegine sadece gaz pedalınız karar vermiyor ayrıca dedigim gibi benimkide 10.5 LT yakıyor. ama baya yogun trafik ve okula gidip geliyorum kasisler fln derken 4. vitese bile gecemiyorum normalmi sizde bu deger?

• 2.0 motor 200 beygir 1.5 ton aracım var şehir içi sakin kullanım 11-12 lt seninki çoşmuş bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blue_Knight

2.0 motor 200 beygir 1.5 ton aracım var şehir içi sakin kullanım 11-12 lt seninki çoşmuş bence

Benmi yoksa cemele mi ?
  • sehırıcı 100 km'de 10 litreden daha az tüketen tam otomatik araç zaten yok. 14 fazla olabılır ama ne yaparsanız yapın 11 lıtrenın altını bıraz zor gorursunuz.
  • 14 biraz çok 10-11 normal gibi geliyor bana
  • Yazilanlara bakinca nerdeyse benim aracin deposunun delik oldugunu dusunecegim. Yarin bi konrol edeyim sizma filan varmı:) Ne olursa olsun ben bu sekilde de son derece memnunum aracimdan bu sekil de de kullanirim. Çözebilirsek de super olur.
  • Tubo;
    Arac hafta ici yatiyor. Bugun Cuma aksam ustu yıkadim araci calistirdim, motorda bir titreme vardi silecekler havadaydi onlar da titriyordu. Sonra egsoz a baktim su gibi bisey atiyordu elimi koydum benzin kokusu filan yoktu. Sormus oldugun ciğ benizn bu olabilirmi? Ama koku yoktu kısa bir sure sonra da gecti. Bu arada arac orjinal km sinde bundan kesinlikle eminim.

quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

Sabah motoru çalıştırdığınızda çiğ benzin atıyor mu? Veya benzin kokuyor mu? Rölanti'de dengesizlik var mı?

Dün gece de sormuştum bujiler ne durumda ?
  • Tekrar Selam;

Bugun araci trafigin yogun omadigi TEM otobaninda denedim.

Hızı 90-95 km de sabit tutmaya calistim ve Yol bilgisayarindaki verilerden kontrol etmeye calistim. Eger dogru yere baktiysam (Çap isaretine benzer bir sembol ve L/100KM : burda degerler vardi. Öncelikle 20 lt basladi ve arac isindikca degerler dusmeye basladi. yaklasik 60 km yol yaptim. En son 50 km den sonra degerler 6.1 ve 6.4 lt arasindaydi. Cunki onume araclar geliyor ve yavas yada hızlanmam gerekiyordu.

Benim baktigim bu degerler Yolbilgisayari dogru olctuyse 100km de duz yolda ki degerler olabilirmi? 7 lt bile kabul ederim.

Ayrica dun araci VW özel serviste VAG-COM programi ile Bilgisayara bagladik. 4 tane hata verdi ama hic biri yakitla ilgii degildi. Zaten sildiler ve Radyotör ile ilgili olan harici digerleri gelmedi. Radyatör müsürü degisti ve sorun halloldu. Motorun ısısı 90-94 dereceye gelince fan otamatik girmeye basladi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lazarotti

Motor için henüz erken..

'99 e200 kompressör 2.0lt 186 beygir aracım bile daha az yakıyor..

Bir kaç ay önce '00 model a160 triptonik varken, soğuk havalarda ve sürekli dur kalkda kompressör kadar yakıyordu..

Buji değişimi ile bir nebze ile azalır fakat aşırı düşmesini bekleme yakıtın..

m 271 motormu sizdeki

100 km de şehir içi -dışı ne yakıyor lazorotti
  • yakar yakar, eğer sıkışık bir trafikte ve atraksiyon da yapıyorsanız o kadar yakabilir. Ben bir depo ile 400 km ancak giderdim, adam gibi kullanırsam belki 430'u filan bulurdu, golften soğumamın başlıca sebebidir, o 8 süpaplı motor ile eski tip otomatik vitesi birleştiğinde canavar olup adamın cebini yer, üstelik bir de performans alamazsınız bas bas gitmez.
    Ek: söylemeyi unuttum araç 2003 primeline' idi, yani ağırlık olarak nisbeten düşük ama lastik ebatı 205

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umit -- 10 Mayıs 2009; 17:38:21 >
  • Tekrar Selam

Araci 6 km sehir ici 69 km tem otobanda hiz 100-110km arasinda tekrar denedim.

Depomu Fulledim, ve yola ciktim. Baslangic noktama geldigimde 6 km si sehir ici, 69 km si tem otoban olmak uzere toplam 75 km yapmistim ve tekrar fulledim ve 22 tl odedim.

Bu durumda 1 kmde yakılan = 22/75= 0.293= 29.3 krs yakmis oldu. Bu nasil normalmidir. 70 KM düz yol un yeteri kadar veri olacagini sanmiyorum daha uzun yolda biraz daha dusebilir diye dusunuyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Tekrar Selam

Araci 6 km sehir ici 69 km tem otobanda hiz 100-110km arasinda tekrar denedim.

Depomu Fulledim, ve yola ciktim. Baslangic noktama geldigimde 6 km si sehir ici, 69 km si tem otoban olmak uzere toplam 75 km yapmistim ve tekrar fulledim ve 22 tl odedim.

Bu durumda 1 kmde yakılan = 22/75= 0.293= 29.3 krs yakmis oldu. Bu nasil normalmidir. 70 KM düz yol un yeteri kadar veri olacagini sanmiyorum daha uzun yolda biraz daha dusebilir diye dusunuyorum.

kabul edilebilir değerlere yaklaşmış. ama agırlıklı olarak tem de 100-110 km/s diyorsun. biraz daha düşük olabilirdi. ama yinede kabul edilebilir.geçmiş olsun
  • O Pancar motoruna ne yapsaniz 12 litrenin altina inmeyecektir. Bende de vardi 2004 Bora Otomatik. Dunyanin en kalas ve en cok yakan araclarindan birisidir... Satin kurtulun ya da tupleyin...
  • 25 Kuruş yakıyorum şehiriçinde 1.4 TSI motor, 122 HP, ama araç da 1500 kiloya yakın. LPG uygularsanız (BRC, LANDI-RENZO tavsiye ediyorum) bu değer 15-17 kuruşa iner. Kullanım tarzı ile ilgili tabi ki de. Çok binecekseniz en az yakıtı ödemek isteyeceksiniz, az binecekseniz aracınıza yakıt için yatırım yapmanın anlamı pek de fazla yok. Yılda 50.000 km yapsaydım çoktan 2.0 TDI 170 HP alırdım, ama yılda 6.000 km için 2000 TL'lik LPG ve 20.000 TL'lik dizel farkı gereksiz.
  • Normal 1.6 102 ler bile İstanbul da 10 lt' nin altına düşmez, düşer diyenler nasıl araç kullanıyor bilemiyorum.. 10-12 lt arası yakar..
  • 14lt çok fazla bir değer.Faakt görülmez diyemeyiz devirli ve çok sıkışık trafikde olabilir.
  • Valla bizim araba 10,5 litre yakıyor diye kızıyordum az bile yakıyormuş
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.