Şimdi Ara

100 KM de 14 LT YAKIYOR NORMALMI? TEST ETTIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
5.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracim 2004 Golf Otomatik vites. 65000 Km de asagidaki bakimlar yapildi. Araci sehir icinde hic mi hic hirpalamadan oldukca yumusak ve nazik kullaniyourm ama arac 100 km 14 lt benzin yakiyor. Aracin Otomatik vites olmasi, yanlis kullanim, 8 valf olmasi sehir icinde 14 lt yakmasi icin yeterli sebebmi?

65000 km de bunlar yapildi

Hava Filtresi
    Yag Filtresi
    Polen Filtresi
    Benzin Filtresi
    Motor Yag
    Cam Suyu
    Karter Tapasi
    Bogaz Temizlemesi
    Motor ici Temizleme ABRO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 21 Mayıs 2009; 11:03:59 >

• Normal değil , bir yerde bir terslik var.
  • Sert kullanmıyorsan ciddi bir terslik olabilir.
  • Bujiler ne durumda acaba?
  • Ilk aracim 3 ay once aldim oldukca nazik kullaniyorum tamam park filan ederken kullanim hatalarim vardir ama bu 14 lt yakmasini saglayacak duzeyde degildir. Daha gaza sonuna kadar basmayi birakin yarısna kadar zar zor bastim. Otobanda da da bir sefer 2-3 km 130 km hizi gordum sonra dusurdum 90-100km bandina demek istedigim sert kullanim hic mi hic yok.
  • aşırı yoğun bir trafikse 14 litre normal. 1000cc manuel yaris ile yol bilgisayarında 7,8 litre gördüğüm oldu.
  • valla 16v 2.0 motor 96 model 140 bin kmdeki aracım 300 kmde 35 lt yakıyorsa sende cıddı bır terslık var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bakımdan sonra mı 14 litre yakmaya başladı ? Bakımın üzerinden ne kadar geçti ? Daha önce ne kadar yakıyordu?
  • Henüz motor ideal sıcaklığa geldiğinde yolun az bir kısmı kalıp kısa süreli yolculuklar yapıyorsanız, aşırı dur-kalklı trafiğe kalıyorsanız, önünüz açılınca da dipgaz gidiyorsanız normal sayılaiblir. Aksi koşullarda aracınızı işten iyi anlayan bir servise gösterin derim. Örnek olması açısından bir sürü modifiyesi olan 200 beygirlik bir araçla bile, 100 liralık benzinle 250-300 km. civarı menzil yakalıyoruz.
  • Rabies* Trafik yogun sayilir isiklarda surda burda yogun sekilde karsilasiyorum ama Istanbulun trafigi yogun meshur yerleride degil.
    Tubo* Bakim oncesini bilmiyorum cunki cok kısa süre sonra aracin ivir ziviri degissin diye özel servise götürdüm.

quote:

Orjinalden alıntı: Tubo

Bakımdan sonra mı 14 litre yakmaya başladı ? Bakımın üzerinden ne kadar geçti ? Daha önce ne kadar yakıyordu?
  • Benim arabadada aynı motor var. 1.6 102hp 8valve. manuel vites 04' a3. Benim aracta sehir icinde 10.5 LT civarı yakıyor trafik yogun sayılır.. Sanırım buda biraz fazla sanki ne dusunuyosunuz??
  • Sık sık yoğun trafiğe giriyorsan 11 lt, girmiyorsan 9 lt civarında olması beklenebilir, servise danışın.

Yanlış kullanım ile ilgili bir sorun olacağını sanmam. Ne kadar yanlış kullanabilirsiniz ki? D'ye (ya da VW'deki karşılığı neyse ona) atıp gideceksiniz. Zaten gaza da korkarak basıyormuşsunuz. 8V olması yakıtı biraz arttırıyor ama 16V ile kıyaslayınca ancak %10 fark ettirir ki bu da 14 lt yapmaz.
  • Ben kullanim seklim ve bölge itibari ile bu yakit oraninin fazla oldugundan kesinlikle eminim ama sorun nerden kaynaklaniyor bilemiyorum.

Ozel VW servisine gidiyorum ordaki ustaya da ilk full depo denememde soyledim 50 lt benzin(150 tl) 360 km yol yaptim. O da fazla yakmis 500 km gitmesi gerekirdi dedi. Ilk kullanima filan vererek ayrildim ama ikinci denememde bu sefer biraz daha sert kullandim 340-350 km anca yapacak gorunuyor. Verilen tavsiyeler dogrultusunda yetkili bir servise gidip Carbon Clean yaparak enjektorleri temizletmek sonra bujilere filan baksinlar ne yapalim yoksa cok sevdigim ve cok masraf yaptigim arac ile arama kara kedi girecek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oflazca

Sık sık yoğun trafiğe giriyorsan 11 lt, girmiyorsan 9 lt civarında olması beklenebilir, servise danışın.

Yanlış kullanım ile ilgili bir sorun olacağını sanmam. Ne kadar yanlış kullanabilirsiniz ki? D'ye (ya da VW'deki karşılığı neyse ona) atıp gideceksiniz. Zaten gaza da korkarak basıyormuşsunuz. 8V olması yakıtı biraz arttırıyor ama 16V ile kıyaslayınca ancak %10 fark ettirir ki bu da 14 lt yapmaz.

11lt benim icinmi yoksa konu baslıgını acan arkadas icinmi?
  • 1.4 80 hp tiptronik polo için fabrika şehir içi verisi 9,7lt/100km. genelde fabrika versinden de fazla yakar araçlar.

şanzıman tipleri aynı ise 1.6 motora sahip ve daha ağır olan aracınızın 14 litre değerleri çok normal.
  • biraz fazla otomatik sanırım 1.6 lt motoor için
  • Muhteşem ,üstün teknoloji VW motoru. Atikere tam uyumlu
    LPG takın bence.

Ayrıca bizim de 1.3 otomatik Getz var , benzinde bizde 13- 14 yakıyorduk ama aşırı şehir içi.
  • 100 kilometreye 14 litre fazlası ile anormal tabi,

Aracınızdaki tork konvertörlü otomatik vites kutusu mevcut çift kavramalı otomatik vites kutuları gibi yüksek verim değerini sahip olmadığından ortalama yakıtınızı 1 litre ile arttırabilir, şehiriçinde 8 litre yakması gereken araç otomatik olduğundan 9 litreyi, çok sık dur-kalk durumlarından ötürü de bu 10 litreyi bulabilir ama 14 litre mekanik bir sorun demek.

Spor modunu devamlı açık bırakmadığınızdan ve aracınızda servise göre bir arıza bulunmadığından eminseniz bence doğrudan LPG'ciye gitmenizde fayda var. Petrol yine 60 dolara dayandı, bu da bu yaz yine kara altın kâbusu göreceğimiz demek. Aracınızın motoru LPG'ye % 100 uyumlu (FSI değilse) ve zaman kaybetmeden bu işlemi yaptırmanızda fayda var.

Taner Göde
  • Ben 1.6 otomatik Audi A3 kullaniyorum, yani fazla yaktiği için yakiniyorum ki çok yaktiği bir gerçek, sizin araçta ciddi bir problem var gibi geldi.Araci almadan önce servise gösterdiniz mi? Birde aldiğiniz kişi motor aksamda bir değişiklik olup olmadiğini söyledimi size?
  • Bu motor zaten özellikle LPG düşünülerek üretilmiş/üretilmektedir. Almanya'da yeni versiyonu elektromekanik direksiyon (EPS), elektronik gaz pedalı ve 7-DSG çift kavramalı vites kutusu ile yeni GOLF VI'de sunuluyor. Ayrıca LPG seçeneği de fabrika çıkışı sunuluyor (BI-FUEL).

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.