Şimdi Ara

100 KM de 14 LT YAKIYOR NORMALMI? TEST ETTIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
5.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 14 lt. çok max 11-12 olması lazım, 65.000 de demişsiniz şimdiye kadar yapılmadıysa eğer enjektör temizliği lazım, bir de lastiklerin durumunu ve basıncını sık sık kontrol etmekte fayda var.
  • çok fazla bir tüketim değeri var 11 lt falan yaksa normal ama 14 lt de fazla gerçekten bence bir sorun vardır araçta servise göstermenizde fayda var
  • Yazan arkadaslar cevaplariniz icin tesekkur ederim.

Taner Gode Ustat; Daha oncede bir cok konuda oldugu gibi LPG konusunda da önerilerinizi esirgememistiniz. Ama cok km yapan biri degilim ve aracin orjinalligi uzerinde degisim yapmamak adina bu sartlarda bile LPG dusunmuyorum.

ChymerA; Aracta herhangi bir degisen yok servise gosterip oneriler dogrultusunda aldik.

Aracin: Lastik hava basinci, enjektor, Buji v.b kısımlarinda herhangi bir islem olmadi. Zaten en son yetkili servise gidip Carbon clean ve Bujilere bakitmayi dusunuyorum. Bu sekilde de 12 lt ye filan dusmez ise bu araca az kullanmama ragmen veda edecegim.
  • 1.6 180 bg astra gtc bile şehir içi 10.3-10.5 lt yakarken 1.6 golfün bu kadar yakması gerçekten garip
  • kendin ölçüm yaptınmı
    yol bilgisayarında sorun olabilir.
  • Eswod;

Depo Fullendi, Km sıfırlandi, 360 km sonra yine depoyu doldurdum. 50 LT benzin aldim. Yani bizzat denedim. Zaten Yol bilgisayarinda 100 km 14 lt yaziyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Eswod;

Depo Fullendi, Km sıfırlandi, 360 km sonra yine depoyu doldurdum. 50 LT benzin aldim. Yani bizzat denedim. Zaten Yol bilgisayarinda 100 km 14 lt yaziyor.

50 lt benzinle 360 km baya bir az fondip yapıyor sizin araç benzini rus votkası görmüş gibi
  • 50 litreyle 360 km kabul edilemez! 150 TL demek kilometreye 42 kuruş demek. LPG'de 12 kuruştan başlayan değerler için bu kadar fazla bence bir otomobilin iktisatlı seyahat aracı olması fikrine aykırı. Aşırı bir değer bu. Hesapladım, aracım şehiriçinde 25 kuruş yakıyor, 125 TL'lik benzinle (42 litre) 500 km yapıyorum, ki hem daha ağır hem işe gidiş 5 ve geliş 5 km. Bence motorun iyi bir şekilde elden geçirilmesi gerek.
  • Çok yakıyor gerçekten. 1.4 otomatik micra var bizde oda 10 lt standart yakıyor:)
  • Bence de cok cok fazla. Bendeki Accord Type-S 2400 motor ve otomatik. Ben o kadar yakmiyorum sehir ici. En fazla 14Lt gordum yogun trafikte. Sen bence arabani kontrol et. O araba acikcasi o kadar yakit parasi odemezdim. Parana yazik.
  • Taner Bey siz beni hepten korkuttunuz. Motorun elden gecmesi gerekir derken ne tur islemler yapilir.

Ikinci el arac aldigima pisman olmak uzereyim.

• Motor için henüz erken..

'99 e200 kompressör 2.0lt 186 beygir aracım bile daha az yakıyor..

Bir kaç ay önce '00 model a160 triptonik varken, soğuk havalarda ve sürekli dur kalkda kompressör kadar yakıyordu..

Buji değişimi ile bir nebze ile azalır fakat aşırı düşmesini bekleme yakıtın..

• Sabah motoru çalıştırdığınızda çiğ benzin atıyor mu? Veya benzin kokuyor mu? Rölanti'de dengesizlik var mı?

Dün gece de sormuştum bujiler ne durumda ?
  • Değerli cemele arkadaşım,

Amacım (ve eminim de diğer arkadaşların amacı) sizi ikinci el araç aldığınız için pişman etmek ve sizi korkutmak değil, aracınızdan azami istifadeyi asgari maliyetle elde etmeniz. Buna aracınızın az yakmasını sağlamak dahil, hatta ilk sırada. Motorun 50 litre ile 360 km yakması çok dikkat çekici. Yetkili servise göstermekte fayda var. Bakım elbette ki yapılacak ve yağ, filtre vb. değişecek, fakat çok yakması

- Kompresyon (motor)
    - Yakıt Besleme (motor)
    - Aktarma (vites)
    - Yavaşlatma (fren)

Sorunları ile ilgilidir. Hiç beklemediğiniz bir yerden dahi neden çıkartabilir (arka fren balataları sıkıştırıyor ve siz gaza basarken aslında fren basık gidiyor olabilirsiniz). Emin olun ki kilometreye yakıt maliyetinizi düşürmek için düşüncükçe yazıyorum. Motorun 65.000 km'de olması çok fazla yol aldığını göstermez, aracınız da henüz 5 yaşında, yani olgun bir otomobil. Sorunun bir yerde olduğundan ve bunun da kısa sürede ortaya çıkacağından eminim.

Gelişmelerden haberdar ederseniz memnun olurum.

Selamlar ve sevgiler,

Taner Göde

• Aracta en ufak bir bisey yok zaten ben anlamam en ufak bir degisiklik oldugunda gider gosteririm. Zaman zaman direksiyon hidroliginin oldugu yerden cit cit ses geliyordu bu ses yakit deposundaki havanin pompalanma olayi imis. Bunun haricinde bisey yok calisma, devir ayari, hizlanma, 3000 devirde 90-95km hiz araliginda oluyor. Hic stop filan etmedi aracin gaza basinca gidiyor frene basinca duruyor baskada hic bisey yok denebilecek bir arac. Sadece bu yakit tuketimi beni endiselendiriyor.
  • 2.0 sıralı 1600 kiloya yakın araç bile 14 yakıyor...(e39)
    trafik rahat olursa sakin kullanımla 13 civarına düşebiliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 8 Mayıs 2009; 12:11:19 >
  • hocam aracın gerçekten 65 bin kmde olduğuna emin misiniz?

eğer aracı galeriden aldıydanız,km ile oynanmamış araç bulma ihtimaliniz çok düşük.

bunun dışında, aracın boğaz kelebeğini mutlaka bir temizlettirin. potansiyometre düzgün çalışıyor mu bir kontrol ettirin.

benim 2.0 turbo aracımda bile şehir içi en fazla 12 litre gördüm şimdiye kadar.sizin araçta kesin bir sorun var ,ama bakımla halledilmeyecek bir şey olduğunuda sanmıyorum.

not: aynı araçtan teyzemde de var. (2003 golf4 pacific otomatik vites) şehir içi 10 litre civarı yakıyor. 14 litre hiç görmedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 8 Mayıs 2009; 11:58:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

2.0 v6 1600 kiloya yakın araç bile 14 yakıyor...(e39)
    trafik rahat olursa sakin kullanımla 13 civarına düşebiliyor..

Dostum BMW'ciler seni döver, V6 değil sıralı 6.
  • 1.6 otomatik bir araç 8 valf olsun 16 valf olsun şehir içi yakış değeri 8.5 lt ile 11 lt arasındadır(normal kullanımda). ama bu rakam normalde 9.5-10 aradı seyreder. çok düz ve trafik olmayan bir güzergah kullanıyorsan 8.5 lt dir. biraz yogun trafik, yokuşta dur kalk, 10.5-11 lt dir. normal kullanım koşullarında bu rakamın altına da üstüne de çıkmaz/çıkmaması gerekir. 14 lt denilen rakamı 2.0 motorlar bile yakmıyor neredeyse. ha birde sürekli sport modda 4000-5000 devirde vites atarak kullanıyorsan ozaman normal, hatta az bile. sen en kısa zamanda aracını bir servise göster
  • benim aracımda 1.6 otomatik ve sakin kullanımda 12,5 lt lpg tüketiyor, ki araçlar lpg yi benzinde fazla yakıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.