Şimdi Ara

100 hrz 3sm önemli bir özellikmidir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar lcd özellikle full hd tv lerde genelde tepkime 8 ila 5 sm arası oluyor geçen phılıps in iki tv sine baktım sadece birnde tepkime 5 diğerinde 100 hrz dedikleri olay var oda tepkimeyi 3 sm indiriyormus fiyatlara gelince ikisinin arasında 600 ytl gibi bir fiyat farkı var bu okadar önemli bir özellikmidir tsk ler

• Sn.Dogan

Sen bana "harbi" Black2Black(ON-OFF) bir panel söyle onu alalım,şayet 3MS RT si varsa
  • 100 hz olması önemlidir. 3ms olayı hikayedir. Saygılar
  • samsungun sitesinde 50 hz için rt 14.5 ms 100 hz için 8.5 ms veriliyordu.8 ms nin altı bir anlam ifade etmiyo.
  • Benim TV 8Ms ama sanki 0Ms herhalde 8Ms böyleyse 5Ms nasıldır
  • 8MS RT nın altında sadece Sharp ASV paneller vardır 6MS ve ve 4MS olarak!!!
    IPS lerde bahsedilen 6MS doğru değer değildir,daha doğrusu ON-OFF değeri değildir!
    Phil de zaten IPS panel kullanıyor!!
  • Konuyu daha iyi anlayabilmen için bir link veriyorum aşağı doğru bakarsan özelliklerin neyi nasıl etkilediğini daha iyi anlarsın :D

http://www.amazon.com/Samsung-LN52A650-52-Inch-1080p-120Hz/dp/B001413DF8/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1223127115&sr=8-1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

Sn.Dogan

Sen bana "harbi" Black2Black(ON-OFF) bir panel söyle onu alalım,şayet 3MS RT si varsa

arkadasım açıkcası yazdıkalrından birsey anlamadım ben sadece bir tespitden bahsettim dükkandan bana 2 farklı phılıps full hd tv gösterdiler birinde tepkime 5 ms 2050 ytlaşağıda link de görünen tv sitesine bakarsanızhttp://www.kentalisveris.com.tr/uploaded/image/kampanya/3.jpg

diğeride hemen hemen aynı özellikleri olan ama sadece 100 hrz özelliği var dediler nedir dedim bu özellik tepkimesi bunda 3 ms dediler ama fiyata 600 ytl oynuyor den di ben bunu öğrenmek istedim 5 msn ile 3 ms 600 ytl fark için değermi

• quote:

Sn.Dogan

diğer phılıps 100hrz 3 ms olan model de bu

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=155051&productid=evph42pfl7403

• quote:

Orjinalden alıntı: doganbeyyy

quote:

Sn.Dogan

arkadasım açıkcası yazdıkalrından birsey anlamadım ben sadece bir tespitden bahsettim dükkandan bana 2 farklı phılıps full hd tv gösterdiler birinde tepkime 5 ms 2050 ytlaşağıda link de görünen tv sitesine bakarsanızhttp://www.kentalisveris.com.tr/uploaded/image/kampanya/3.jpg

diğeride hemen hemen aynı özellikleri olan ama sadece 100 hrz özelliği var dediler nedir dedim bu özellik tepkimesi bunda 3 ms dediler ama fiyata 600 ytl oynuyor den di ben bunu öğrenmek istedim 5 msn ile 3 ms 600 ytl fark için değermi

Albani hoca'nın demek istediği nacizane şöyle: Bu tepki süreleri ölçümü firmadan firmaya farklılık gösterebiliyor. Gerçek değer: Bir pixelin on-of açılma-kapanma süresi veya siyahtan-beyaza sonra siyaha tekrar dönebilme süresi hesaplanarak bulunması gerekirken bazı firmalar gray-gray denen ölçüm tekniği kullanıyorlar bu da doğal olarak daha düşük çıkıyor.

İşte karşılaştırma yaparken farklı yöntem kullanılarak ölçülen bu değerleri karşılaştırmak doğru sonuç vermiyor.

Ayrıca şu da var: Genelde doğru değeri ifade etmesede 3-5 ms. gibi tepki süresi var denilen tv'ler 100 hz. ve hareket düzeltici yazılımlarla destekleniyor. Böylece hareketli sahnelerde daha başarılı oluyor. Dolayısıyla bu tv'leri daha başarılı olduğunu gözlemlerken aslında gerçeği yansıtmayan tepki süresinin değil 100hz. gibi teknolojilerin başarısını görüyoruz.

• Sn.Dogan

-Belliki bu konuda fazla bir bilgin yok,ayrıca sana tavsiyem,Satıcılara böyle şeyleri sorma!
    Senin ilk msg ının altında yazdım durumu ama,konu hak.yeterli bilgin olmadığın için
    anlamaman normal tabiki.

Daha sonra 2.msg dada durumu kısaca açıkladım,yine belliki anlamamışsın!
    ---------
    Şimdi tekrar yazıyorum senin anlayağın şekilde;
    -2/3Ms gibi bir tepkime "IPS" panellerde yoktur
    -Bu konudaki ""gerçek ölçüm""(asıl olması gereken değerin hesaplanması yöntemi)yoluyla elde edilen değerlere göre,hiç bir panel üreticisinin
    4/6Ms gibi RT değeride yoktur!!!
    --8Ms ve üstündedir bunların gerçek RT leri,tek istisnası ise Sharp ın farklı teknololojide üretip,sadece kendisinin kullanığı "AdvancedSuperView"
    dediğimiz panellerinde 4ms ve 6ms vardır!!! 4ms leri ise High-End serilerinde kullanmaktadır+

4ms nin altında da bir değer yoktur!!

Gray2Gray değerleri ve diğer ölçümler sadece tüketiciye "Hileli" bilgi vermeye yöneliktir!
    ------------
    Bu arada Sn.Highway de bir şeyi açıklamış ki buda işlemin parçasıdır,Processor yardımıyla düzeltilen,işlemler vardır! 100Hz inde doğrudan bir etkisi denildiği
    kadar yoktur hatta bazı seri/modellerde bu özelliği OFF yapınca Motionhandling dahada başarılı olaibliyor>>salt 100/120Hz in tek başına çalışmadığıda
    artık anlaşılmıştır!

Phil in ben sadece High-End serilerini beğeniyorum 7/9 serileri gibi,ama processorde bir sorun çıkmazsa tabiki!!
    NXP deki 8xxx Front-chipset bazen su koyveriyor!!!süper bir processor ama hala stabil değil,sorun yoksa eyvallah ama sorun varsa
    High-End olmasıda durumu kurtarmaya yetmiyor!!

Toparlarsak,sen satıcıların dediklerini geç bir kalem!!
    Kafana takılan ne varsa burada sorabilirsin,kolay gelsin+
    Selamlar

• arkadaslar verdiğiniz bilgi için tşkler konu hakkında baya bir cahillimiz var biz tüketiciler ne yapalım bilmiyorum bu özellikleri çok büyük dediğimiz sony -phılıps gibi firmalar yazıyor benim ürününmde bu var diye bizede inanmak gerekiyor nitekim ne konunun mühendisi değiliz nede firmada çalısıyoruz dükkana girince modelleri görünce ağzımızın suyu akıyor özellikle bahsettiğim phılıpsin iki tv sinde aynı dvd oynuyordu ekrana bakınca bariz şekilde bize 100mhz 3ms tepkimesi olan lcd nin diğer 5 ms liden daha iyi gösterdiğini orda gördük bizede inanmak düstü ama tavsiyelerinizi dinleyecem sağolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.