Şimdi Ara

%100 disk problemi ve harddisk'i ssd yapma - asus x555ln

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

windows 10'da bu %100 disk problemiyle epeydir karşılaşıyorum ve bir sonuca varamadım. son 3 ayda da bilgisyarın açılırken siyah ekran kalması nedeniyle 2 defa format attım. şu an 1-2 gün önce yeni format atmış olmama rağmen %100 disk/donma problemini yaşıyorum. bilgisayarın açılmasında bi problem yok ama o da tekrarlayacaktır snaırım. 4 partition'ım var, özellikle bir partition'da bir dosyayı silmeye çalışırken ya da içinde fazla dosya olan bir klasöre girmeye çalışırken bilgisiyara kilitleniyor bir süre sonra kendine geliyor. sorunun harddisk'de olduğunu düşünüyorum ve bunu ssd ile değiştirmeyi düşünüyorum. virüs taraması filan da yaptım bişey çıkmadı. sizin fikriniz nedir? bu bilgisayara uygun ssd'yi nasıl aramak lazım, önceki hard disk'i çıkarıp bunu takınca doğrudan görüyoru mu bilgisayar ya da hiç uğraşmadan bir bilgisayarcıya gidip ben ssd taktırmak istiyorum mu desem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quincampoix -- 15 Eylül 2018; 12:27:0 >

• hd tune programını indir. Bad sector var mı yok mu bir bak. Aynı zamanda görev yöneticisin diski bu yoran program ne ona bir bak.
  • flickRz kullanıcısına yanıt
    hd tune'u deneyeceğim. görev yöneticisi listesinde disk kullanımları hep 0-0,1 göstermesine rağmen totalde %100 görünüyor, ordan bişey çıkmadı.
  • Tüm kullanıcıları görüntüle dedin mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Windows 10 ile HDD kullanmak sıkıntılı. SSD şart.

Windows defender ve windows update kapatmanı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8MB AGP -- 15 Eylül 2018; 16:15:39 >
  • Hdd yerine ssd takıp temiz kurulum yapabilirsiniz. Sonrasında güncel driverları kurun. Son olarak windows defender'ı ve windows update'i kalıcı olarak kapatın. Google'da bunun nasıl yapılacağı ile ilgili çeşitli anlatımlar var.

• flickRz kullanıcısına yanıt
    bir kullanıcı var zaten yine de teyit etmek için baktım kullanıcılar sekmesinde de bir kullanıcı görünüyor. hdtune'da error scan yapınca görseldeki gibi bi sonuç verdi. disk'te ciddi bi problem yok gibi sanırım?

%100 disk problemi ve harddisk'i ssd yapma - asus x555ln
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    windows defender ve update kapalı. onun dışında başka servisler, arkaplanda çalışan uygulamalar vs. de kapalı. ssd seçimi ve takımı konusunda şüphem var ama. yani bu işlerle haşır neşir değilim ama çok uzak da değilim. herhalde herhangi bir ssd alınca olmayacaktır, yani anakartla vs. uyumlu bişey almak lazım ve hdd çıkarıp bunu doğrudan takabilecek miyim, bilgisayar doğrudan boot ederken görecek mi vs. bunları bilemiyorum. bi yere götürüp yaptırsam daha iyi olacak sanırım. modeli bu yüzden yazmıştım aslında, bu modele uygun bi ssd öneriniz olabilir mi acaba?
  • Hocam hdd'de bad sector'ler oluşmuş. Büyük ihtimalle sebep bu. Ama arızanın sebebinden emin olmak için imkanınız varsa farklı bir hdd ile deneyin. Farklı hdd ile kullandığınızda takılma donma biterse kesin hdd'den kaynaklanıyor diyebiliriz.

Bilgisayarcıya verirseniz en dandik ssdyi takıp en yüksek ücreti alacak. Ben olsam kendim değiştiririm. Tabi karar sizin.

Şunun 240gb olanını birkaç yıldır kullanıyorum. Fiyat/performans ürünüdür:

• peki yazdığım modelde sata girişi var mı, ssd alınca doğrudan takabilecek miyim acaba bilgisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quincampoix -- 17 Eylül 2018; 9:38:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.