Şimdi Ara

BIOS güncellemesinden sonra HDD'yi SSD,SSD'yi HDD olarak görüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: PalabıyıkRocky Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, ASUS N53SV bilgisayarımın BIOS'unu güncelledim. BIOS'u güncelledikten sonra BIOS'ta SSD, HDD adıyla(ST960320AS gibi bir şeydi), HDD de, SSD adıyla(Samsung 860 Evo 250GB) olarak gözükmeye başladı. Boot seçeneği olarak Samsung 860 EVO'yu seçtiğimde boot edilecek sistem bulunamadı diyor, ST960320AS'yi seçtiğimde ise sistemi BIOS güncelleme öncesindeki gibi sorunsuz açıyor. Sizce bunun sebebi nedir? Ne olabilir? Teşekkür ederim.

Son olarak, Samsung Magician yazılımı sorunsuz çalışmakta fakat Magician programında disk şu şekilde gözüküyor :

BIOS güncellemesinden sonra HDD'yi SSD,SSD'yi HDD olarak görüyor.

• Güncellediğim BIOS sürümü hatalı olabilir Döne biliyorsan eski BIOS sürümüne geri dön
  • quote:

Orijinalden alıntı: vka

Güncellediğim BIOS sürümü hatalı olabilir Döne biliyorsan eski BIOS sürümüne geri dön

Sanmıyorum hocam, ASUS'un kendi sitesinden indirdim.

• O zaman sorun ya donanımda ya da driverde
  • Son zamanlarda donanımı bozacak bir şeyler yaptın mı
  • Yani BIOS güncellemek biraz sıkıntılı iş belki de Güncelleme yaparken bir sorunla karşılaşmış olabilir
  • Bir sıkıntı çıkarmıyorsa ellemeyin derim, sonrasında bilgisayarım açılmıyor diye konu açarsınız çünkü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım SSD yi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bios load optimized default yapmayı dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: vka

Son zamanlarda donanımı bozacak bir şeyler yaptın mı
    Donanımı bozacak hiçbir şey yapmadım hocam. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 31 Aralık 2020; 8:35:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows ilk kurulum anında ön yüklemeyi diske yapmış olabilir. disk yönetim kısmından bunları görebilirsiniz. Böyle bir durum oluşmuşsa en temizi yeniden windows kurmak

• 9888 9 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim ne demek elimizden geldiği kadar
  • Kendi sitesinden de indirsen sorunlu olabilir. Gecen hp bir notebook un kendi sitesinden modeline uygun doğru biosu yüklerken komple bios çöktü. Öyle ki bios kurtarma yöntemleri de işe yaramadı. Belki chip i söküp yazmak çözüm olabilir ancak onun için de bios un imajının(bios dump) olması gerek.O da yok malesef. Yani bios komple uçtu. Pc çalışmıyor.
    İnternette araştırdık bisürü benzer şikayet var . Orjinal biosu, üreticinin yayınladığı bios pc yi mahfetti. Önce bios u resetleyin düzelmezse, eğer yapabiliyorsanız asus un eski biosunu yüklemeyi deneyin bakalım sorun düzeliyor mu.

Bios yüklemenin herzaman riski vardır siz hata yapmasanız bile üretici hata yapabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 2 Ocak 2021; 18:47:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipnoa

Kendi sitesinden de indirsen sorunlu olabilir. Gecen hp bir notebook un kendi sitesinden modeline uygun doğru biosu yüklerken komple bios çöktü. Öyle ki bios kurtarma yöntemleri de işe yaramadı. Belki chip i söküp yazmak çözüm olabilir ancak onun için de bios un imajının(bios dump) olması gerek.O da yok malesef. Yani bios komple uçtu. Pc çalışmıyor.
    İnternette araştırdık bisürü benzer şikayet var . Orjinal biosu, üreticinin yayınladığı bios pc yi mahfetti. Önce bios u resetleyin düzelmezse, eğer yapabiliyorsanız asus un eski biosunu yüklemeyi deneyin bakalım sorun düzeliyor mu.

Bios yüklemenin herzaman riski vardır siz hata yapmasanız bile üretici hata yapabiliyor.
    Öncelikle cevap yazan herkese tekrar teşekkür ederim.
    Hocam bildiğim kadarıyla eski sürüme dönüş imkanı yok, eski biosu yüklemek istemiyorum çünkü eski biosta bilgisayarı açtığımda boot logosunda ara sıra takılı kalma sorunu vardı. Konuda yazdığım sorun çok büyük bir problem değil ama basit bir şekilde çözülebilir mi diye merak etmiştim. Geçmiş olsun size de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 31 Aralık 2020; 20:45:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.