Şimdi Ara

100 Bin Tl İle Halı Yıkama İşine Girilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Halı yıkama işi kafama çok yatıyor. Eskiden dışarıda halı yıkayan ablalar görürdük ama artık sayıları azaldı. Çoğu kişi halı yıkama ile uğraşmıyor.

40 Bin liraya kadar otomatik halı yıkama makinaları var. Kurutma sistemi filan ortalama 60 bin lirayı bulur sanırım. 25-30 bin liraya da geniş bir araba alsak tamamdır. Sizce girilir mi ? İlk zamanlar biraz zarar edebilir ama işi otutturduk mu tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YOURMOVE -- 3 Temmuz 2016; 12:42:06 >

• girilmez bimden su al sat işçi tut o paraya onlarda satsın
  • Dh olarak ulkedeki herkesi sucu yapicaz yakinda,yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu isi yapmis ve bilen birine danis. Esnaf isleri disardan gozuktugu gibi degildir, isin sirri ayrintidadir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen burdakilere sorma gir bir kaç dükkana selamını ver durumunu izah et
  • bulunduğun yerde az sayıda veya hiç yoksa girilir. orda tekel olursun
  • Çevremde bir kaç kişi bu işe girdiler. 2-3 yıl oluyor. Şuan boş durmuyor adamlar. Ne zaman görsem koşturuyor adamlar. Güzel halı yıkıyorlar ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Bu işi yapmış biri olarak söylüyorum ki koşuşturmalı ve sıkıntılı bir iş. En büyük sıkıntısı usta. Evet döner ustası gibi halı yıkamanın da ustaları var maalesef o 40 bin TL dediğiniz makine usta olmadan bir işe yaramıyor. Ben işi yapıcam diyorsanız önünde geniş açık alan bulunan(halıları kurutmak için) büyük bir işyeri bulmanız gerekir buraya askılar yapacaksınız halılar için. Açık alanın üzerini kapatmanız gerekir ki yağmurda çamurda halılar ıslanmasın. Halıları asmak zorundasınız çünkü fırın kurmadığınız sürece hiç bir sistem halıyı %100 kurutmaz. Araç konusuna gelirsek bir araç ilk aşamalarda yeterli olabilir. Ancak iş hacminiz büyüdükçe tek araç yetmeyecektir. Çünkü bir araçlar hem kirli halı toplayıp hem temiz halı dağıtmanız sıkıntılara yol açabilir. Yukarıda fırından bahsettim. Kışın da iş yapabilmeniz için dış havadan tamamen yalıtılmış kapalı bir fırın kurmalısınız halıları kurutmak için. Tabi bu dediğim kışları soğuk geçen yerler için geçerli. Yani iş dışardan çok kolay görünüyor ama içi oldukça karışık ve ilgi isteyen bir iş. Personel sıkıntısı yaşanan bir iş. Misal ilk başlangıçta kendim çalışmayacağım derseniz en az 3 personeliniz olması gerekir ki 3 personelle zar zor ilerler işler. 100 bin TL günümüz koşullarında büyük para yatırmadan önce iki kez düşünün derim. Bu işi yapmanın daha kolay ve yatırım maliyeti az olan yolları da var. Ama burada açıklamam doğru olmaz pm atarsanız oradan detaylı konuşuruz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.