herkese merhabalar aracımı satmak gibi bir düşüncem olmadığından dolayı a dan z ye bakım yenileme yaptırıyorum ben 57 binde aldım anık km 130 bince şuana kadar yapılan işlemler aşağıdaki fotoğraflarda mevcut belirli zaman aralıkları ile değişen parçalar bunlara ilave başka neler değişmeli ARAÇ: nissan qashqai 2008 1.6 tekna lpg+benzin listelerde olmayan parçalar: 1 hafta önce 2021 üretim 4 takım petlas suv tipi sıfır lastik 2600-tl 1 ay önce varta blue dynamic 74 amper 680en akü 650-tl 4 ay önce motor alt takozu değişti bu gün motor üst takozu değişti en son olarak lpg sistemi komple kontrol edilip elden geçirilecek ayar v.s yapılacak burada prins servisi olmadığından geçici olarak ertelendi elektrik tesisatı genel olarak kontrol edildi (şarj dinamosu voltajları v.s) kısa uzun sis farı parklar tamamı takım şeklinde led beyaz ampül değişimi yapıldı arka parklar elden geçirildi yanmayan plaka lambaları da led ile değişim yapıldı bunun haricinde extra yapılan birçok parça var onları yazmıyorum not: ateşleme bobinleri 4 dü de değişimi yapılması gerekliydi ellerinde olmadığı için şu anlık 1 adet değişim yapıldı kalan 3 bobin 1 içerisinde değişimi yapılacak onu dikkate almayın bosch marka takıldı çıkanlarda bosch markaydı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yaklaşık olarak 30 35 bin km önce bosch double platinum buji değişimi bosch yetkili servisinde yapıldı ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 1 Haziran 2021; 22:25:22 > |
100 bin km bakımı değişmesi/kontrol edilmesi gereken parçalar bol ss-li

-
-
fotoğraflar gözüküyor yeniden yüklemeye gerek kalmadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 1 Haziran 2021; 20:10:5 > -
80 90 şanzıman yağı çok kalın. vites geçişlerin ne durumda? Renault grubu genelde 75 80 ister.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Antifiriz ve direksiyon yağı değişimi de eklenebilir.
Fren yağına 25 lt yazmışlar internette baktım 500ml 25tl çoğu izlediğim videoda 1 litre yağ alıyor fren sistemi aracınızın fren sisteminin yağ kapasitesini araştırın derim.
Biraz ekleme yapıp komple 1 kutunun parasını almışlar gibime geldi benim.
quote:
Orijinalden alıntı: e30 m3
80 90 şanzıman yağı çok kalın. vites geçişlerin ne durumda? Renault grubu genelde 75 80 ister.hocam renault değil nissan kaşkai 2008 model vites geçişleri normal herhangi bir sorun yok yada ben alıştım diye öyle geliyor ama yine de olmaz derseniz değiştireyim onu da
not: evet arabaya genelde renault parçaları takılmakta uyuyor mesala bü gün takılan rapro motor üst takozu takıldı dacia parçası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 1 Haziran 2021; 22:26:1 > -
quote:
Orijinalden alıntı: bnym97
Antifiriz ve direksiyon yağı değişimi de eklenebilir.
Fren yağına 25 lt yazmışlar internette baktım 500ml 25tl çoğu izlediğim videoda 1 litre yağ alıyor fren sistemi aracınızın fren sisteminin yağ kapasitesini araştırın derim.
Biraz ekleme yapıp komple 1 kutunun parasını almışlar gibime geldi benim.olabilir hocam doğrudur ona hiç dikkat etmedim siz söyleyince farkına vardım sonuç olarak 25 tl bile olsa boşa vermeye gerek yok zaten yeterince masraf ettim onu sorarım ustaya bidaki gidişimde
antifiriz yaklaşık 1 hafta önce alttaki linkteki ürün tamamı koyuldu ve 1 1.5 litre saf su eklenerek değişim yapıldı onu yazmayı unutmuşum değişimden önce hortumla su basarak içindeki pislik çıkarıldı zaten hep antifirizle kullandığı için pislik yoktu yenisi kondu saf su eklendi havası alındı araç fan açana kadar çalıştırdılar malzemey (antifiriz -i) internetten satın aldığımdan sadece 2 litre saf su 10-tl + işçilik 30-tl ödedim
asıl merak ettiğim konu direksiyon yağı maliyetli bir şey mi hocam bu yağ ve kesinlikle değişim yapacağım direksiyon yağ haznesi kolay yerde midir ? son olarak hangi marka en kaliteli yağı koymamı önerirsiniz
-
Direksiyon yağı çok pahalı bir şey değil. Değişimi de kolay sizin araçta kap nerede bilmiyorum sadece fikir olması açısından söyledim.
Kullanım kılavuzundan araçta bulunan tüm ağlar için gerekli şartları öğrenebilirsiniz en doğru bilgi her zaman oradadır.
quote:
Orijinalden alıntı: bnym97Direksiyon yağı çok pahalı bir şey değil. Değişimi de kolay sizin araçta kap nerede bilmiyorum sadece fikir olması açısından söyledim.
Kullanım kılavuzundan araçta bulunan tüm ağlar için gerekli şartları öğrenebilirsiniz en doğru bilgi her zaman oradadır.
anladım hocam teşekkür ederim iyi akşamlar kitapçığı bulursam kontrol edeceğim
-
Bu gün son işlem olarak silecekleri yenilendi başka yapıcak bir işlem kalmadı artık diye düşünüyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X