Şimdi Ara

100.000kmden daha yüksek dizel mi yoksa 1.6'dan daha düşük benzinli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben normalde bir konuyu 1-2 hafta araştırır satın alırdım. Çoğu ürünü de bu siteden araştırıp aldım.

Ancak arabada kafam patladı yeminlen. Beynim eridi ya

Dizele karar kıldım tam alacam, 100.000kmyi geçen dizel araba hele fiyatı 20.000tl civarınaysa hayatta alınmaz, onu alacağına düşük ccli bir benzinli (1.4 veya 1.2 gibi) al diyorlar.

Bu işin aslı astarı nedir? Bilen yardım etsin Allah aşkına

• düşük motor gücü olanlar yokuş bile çıkamıyor diyorlar. yani 1.2 benzinli ya da 1.4 benzinli için çok kötü yorum var.

1.2 veya 1.4 alacaksam illa minik araba mı almam gerekiyor??

ya da 1.6 reno megan aldım diyelim, o zaman lpg taktırdım, o araç 1.6 mı olur hala yoksa en ufak soğuk havada, kışta ya da yokuşta pırtlar mı?
  • çok yol yapacam arkadaşlar, şehiriçi bol bol kullanıcam arabayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkun30100

düşük motor gücü olanlar yokuş bile çıkamıyor diyorlar. yani 1.2 benzinli ya da 1.4 benzinli için çok kötü yorum var.

1.2 veya 1.4 alacaksam illa minik araba mı almam gerekiyor??

ya da 1.6 reno megan aldım diyelim, o zaman lpg taktırdım, o araç 1.6 mı olur hala yoksa en ufak soğuk havada, kışta ya da yokuşta pırtlar mı?

dızel iyi bakılmışsa 200000 kadar alabilirsin sorun çıkarmaz
    bızde 2004 megane 2 sedan 1.6 lpg var 135000 km çıkamadığı yokuş yok şımdıye kadar
    lpg benzınden daha temız tutar motoru
    ş.dısı 8 lıtre gaz
    ortalama 10 litre gaz
    sehir içi bıraz fazla yakıyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak 200.000 km ye kadar alınır(ben dizelde olsa benzinli de olsa almam)
    birde multijet ve cdti , dci hdi ve tdci lara göre daha sorunsuz
    tdi için birley soyleyemiyeceğim
    aracı uzun süre satmayacaksanız alınır.

• Eniştemin Fiorinosu var 270 bin'de. Tık yok. 100 bin dediğin nedir ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevket861

Genel olarak 200.000 km ye kadar alınır(ben dizelde olsa benzinli de olsa almam)

Ağa bana al diyorsun, ama ben almam diyorsun :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Normal mi? 1.5 Dci
    4 yıl önce açıldı
    1.4 egea motoru yeterli mi?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yani lpgye çevrilmiş 1.6 benzinli motor ve ya 1.2-1.4 normal benzinli motorlar değil, 150.000kmde dizel alabilirim??
  • quote:

quote:

Genel olarak 200.000 km ye kadar alınır(ben dizelde olsa benzinli de olsa almam)

Ağa bana al diyorsun, ama ben almam diyorsun :)

Al demedim hocam alınabilir dedim.
    Tabi expertiz sonucuna göre
    Boya takıntım vs yok.veya km takıntım.
    Genelde tutulmayan araçlar kullandığım için hem km yüksek hem de boya hasar vs varsa elimde patlayacağı için almam dedim.
    Bi arkadaş megane 2 aldı 2008 195kda 1.5 dci motor %79 çıktı aldı.
    ama ben almazdım.
    edit.duzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevketXR -- 12 Ağustos 2013; 15:10:50 >

• şaşır düşür mu bu soru?
  • Aracın kilometresinden ziyade nasıl kullanıldığı ne durumda olduğu önemli. Biner sürersin gidişine bakarsın, kondüsyonu iyiyse alırsın kilometre önemli değildir bana göre. Zaten 100bin km altı dizel alacaksanız da muhtemelen km'si düşürülmüş olacak, kilometre çok önemli bir kriter değil. Komple boyalı veya hırpalanmış olmasın araç, bakımını zamanında yapılmış olsun alınır.

1.4 1.2 alınmaz diyenler de işkembeden sallayan tipler, fazla aldırış etme devir ekonomi devri 1.8 aracım var yakında 1.0 lt Corsa almayı düşünüyorum.

Araçtan beklentiniz, bütçeniz, kaç yıl bineceğiniz, ne kadar km yapacağınız, kaç kişi bineceğiniz vs önemli.
  • quote:

Sanki bütün dizel motorları 200.000 km kullanmış gibi yorum yapmışsın..

Görmedin heralde hiç 500.000 km de dci taksi logan symbol falan, hala problemsiz çalışan.

Adam gibi kullanıp adam gibi bakımını yaptırdığın sürece hiçbirisi sıkıntı çıkarmaz...
  • 100 bin deki dizel alınmaz sadece bir şehir efsanesidir eğer iyi bakılmışsa alınır binilir ama "iyi bakılmışsa"nın altını çizmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

Sanki bütün dizel motorları 200.000 km kullanmış gibi yorum yapmışsın..

Görmedin heralde hiç 500.000 km de dci taksi logan symbol falan, hala problemsiz çalışan.

Adam gibi kullanıp adam gibi bakımını yaptırdığın sürece hiçbirisi sıkıntı çıkarmaz...

Yok gördüm logan var 570k da
    Bi tanıdıkta golf var tdi şirket aracı 610k saydı en son.
    mj albea gördüm 500kusurde
    corsa da gördüm 410k da
    ben alınmaz demedim ki ben almazdım dedim.
    ama 20.000 Tl ye dci ın temizi zor olmasın rağmen multijetin temizini bulmak kolay.

• quote:

yani lpgye çevrilmiş 1.6 benzinli motor ve ya 1.2-1.4 normal benzinli motorlar değil, 150.000kmde dizel alabilirim??

Temoz bakmli dizel olduktan sonra alinir
    Fakat lpgli araclar varken aveo gibi ayni ekonomiyi daha yeni aracta yapabilecekken dizel gereksiz
    Lpg onyarginizdan vazgecin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 12 Ağustos 2013; 15:51:06 >
  • Ağa sağolasın cevap için. Ama kışın soğukta motor çalıştırmaz, performansı berbat diye söylüyorlar lpglerde.
  • o zaman abicim, 20.000tlye normal 1.6 benzinli megan 2 alsam, üstüne de atiker sıralı lpg taktırsam olur mu?
  • 100 bin km'nin altındaki çoğu araç normalde 200 binlerde. Aracın geçmişi önemli olan.

• quote:

Ağa sağolasın cevap için. Ama kışın soğukta motor çalıştırmaz, performansı berbat diye söylüyorlar lpglerde.

1.2 16v dynamic paliom vardı
    o kasaya gayet yeterli performans veriyordu.
    kasa motor uyumuna bakın hocam.
    mesela 1.4 firelar palio ve puntoda yeterli iken ticarilerde resmen eşeğe dönüşebiliyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.