Merhaba, 10 yıla yakındır kullandığım emektar sistemimi (GTX 1070 – Ryzen 5 1600) yenilemek istiyorum. 100.000 TL (esneyebilir) civarı sadece kasa için bütçem var. Rekabetçi (FPS vb.) Oyun hiç oynamıyorum. Sadece Destiny 2 PvE modlar. Hikayeli AAA Cyberpunk, Red Dead Redemption, Elden Ring gibi oyunlar oynayacağım. Asıl uzun süreler oynayacağım oyunlar; Victoria III, Crusader Kings III, Total War Warhammer III, anno, AOE, Starcraft serisi gibi rts, Grand strategy, City builder türleri. CPU: Özellikle strateji oyunlarında iyi performans veren bir AMD Ryzen işlemci arıyorum. Render vb. iş amaçlı kullanmayacağım. GPU: NVIDIA RTX 5070 Ti ve üzeri bir model (bu bütçeyle 5080 olur mu bilmiyorum) düşünüyorum. AMD tarafında muadil önerilerine açığım. Anakart: Wi-Fi ve Bluetooth olsun isterim. Depolama: En az 2 TB NVMe SSD istiyorum. (daha uygunsa 2 adet 1+1TB şeklinde de olur.) RAM: Bahsettiğim strateji oyunlarına uygun bir RAM talep ediyorum. PSU: Yarı veya tam modüler, en az 80+ Gold. Kasa: Lian Li O11 vision gibi fakat uygun kasalar tercihim. Şart değil, fakat hem ön hem yan camlı, anakarta yatay fanların gözüktüğü kasalar çok güzel duruyor. (modele akvaryum deniliyor sanırım) sadece soğutma açısından bir problem yaratıyor mu bilmiyorum? Şimdiden tüm destekleriniz için teşekkür ederim. |
Bildirim