Şimdi Ara

100.000 TL Bilgisayar Toplama Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

10 yıla yakındır kullandığım emektar sistemimi (GTX 1070 – Ryzen 5 1600) yenilemek istiyorum. 100.000 TL (esneyebilir) civarı sadece kasa için bütçem var. Rekabetçi (FPS vb.) Oyun hiç oynamıyorum. Sadece Destiny 2 PvE modlar. Hikayeli AAA Cyberpunk, Red Dead Redemption, Elden Ring gibi oyunlar oynayacağım. Asıl uzun süreler oynayacağım oyunlar; Victoria III, Crusader Kings III, Total War Warhammer III, anno, AOE, Starcraft serisi gibi rts, Grand strategy, City builder türleri.

CPU: Özellikle strateji oyunlarında iyi performans veren bir AMD Ryzen işlemci arıyorum. Render vb. iş amaçlı kullanmayacağım.

GPU: NVIDIA RTX 5070 Ti ve üzeri bir model (bu bütçeyle 5080 olur mu bilmiyorum) düşünüyorum. AMD tarafında muadil önerilerine açığım.

Anakart: Wi-Fi ve Bluetooth olsun isterim.

Depolama: En az 2 TB NVMe SSD istiyorum. (daha uygunsa 2 adet 1+1TB şeklinde de olur.)

RAM: Bahsettiğim strateji oyunlarına uygun bir RAM talep ediyorum.

PSU: Yarı veya tam modüler, en az 80+ Gold.

Kasa: Lian Li O11 vision gibi fakat uygun kasalar tercihim. Şart değil, fakat hem ön hem yan camlı, anakarta yatay fanların gözüktüğü kasalar çok güzel duruyor. (modele akvaryum deniliyor sanırım) sadece soğutma açısından bir problem yaratıyor mu bilmiyorum?

Şimdiden tüm destekleriniz için teşekkür ederim.

• İşlemci

AMD Ryzen 7 9800X3D 4.7GHz 96MB Önbellek 8 Çekirdek AM5 4nm Tray İşlemci

Anakart

ASUS TUF GAMING B850M-PLUS WIFI 8000MHz OC DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP mATX Anakart

RAM(Bellek)

Lexar 32GB (2x16GB) Ares RGB 7200MHz CL34 INTEL XMP/ AMD EXPO DDR5 Siyah Dual Kit Ram

Ekran Kartı

ASUS Dual GeForce RTX 5070 OC Edition 12GB GDDR7 DLSS 4 192 Bit Ekran Kartı

Bilgisayar Kasaları

FSP CMT318 Tempered Glass USB 3.0 Tempered Glass Rainbow E-ATX Kasa + FSP 750W PSU

İşlemci Soğutucular

FSP MP7 Siyah 12cm ARGB Hava Soğutucu

SSD

SAMSUNG 1TB 9100 PRO Gen5 NVMe M.2 SSD 14.700MB Okuma / 13.300MB Yazma

99.146,35 ₺

İtopyada bu fiyata bu var ama belki ekran kartı değişir ssd 2tb model seçilir sıvı soğutma düşünülür ama alınır güzel sistem yinede iyice araştırın daha ucuza denk getirebilirsiniz böyle bir sistemi...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Merhaba. Son 1 ay içerisinde, indirimleri falan da kovalayarak aşağıda açmış olduğum konudaki kasayı, monitör hariç 100 bin tl civarına topladım hocam. Aşırı memnunum şu an. Uzun süreli kullanıma ve ileride de geliştirmeye açık bir sistem oldu. Size de tavsiye niteliğinde linki bırakıyorum alta  

donanımhaber forum
    İleriye Dönük / Revize Edilebilir - Beyaz Kasa Toplama Hk. / TOPLANDI | DonanımHaber Forum
    https://forum.donanimhaber.com/ileriye-donuk-revize-edilebilir-beyaz-kasa-toplama-hk--161650078
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    20.000 - 25.000 TL PC TOPLAMA
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.