Lenovo Z580 İLGİNÇ Açılmama Problemi
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 12-13 senelik laptopum olan Lenovo z580 model cihazımda ilginç bir sorun var.
Cihazı güç düğmesinden açtığımda bazen 2. bazen 15. bazen de 30. denememde falan açılıyor. Açılmadığı zamanlarda da fanlar çalışıyor, klavye dokunmatik tuş aydınlatmaları çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Tamamen rastgele deneme sayılarında açılıyor.
Yakın zamanda termal macunlarını, fanını falan da temizlemiştim. Herhangi bir ısınma sorunu da mevcut değil fakat bu sorun düzelmedi. Ram'leri ayrı ayrı takıp denedim. Teker teker takarak çalıştırmaya çalıştım fakat sorun yine çözülmedi.
Açıldığı zamanlar saatlerce kullanıyorum. Herhangi bir sorun olmuyor ya da kapanmıyor.
Sizce bu sorunun çözümü ya da sorunun kaynağı ne olabilir?
Merhaba arkadaşlar. Epic games üzerinden oyunu "trilogy" 3 oyun set olarak satın aldım. Sistem/driver güncellemelerim tam. Oyunu başlatıyorum en ilkel grafik ayarlarıyla açılıyor. Özelleştirip ultra yüksek ayarlara çekiyorum. Oynamaya başlıyorum. Kayıt noktalarında da kaydedildi gösteriyor. Her şey iyi güzel.
Sonra oyundan çıkıyorum. Tekrar oynamak için girdiğimde bumm.. Oyun sanki sıfır kurulmuş gibi tüm ayarlar eskiye dönüyor. Ayrıca daha önce oynayıp kayıt edilen kısım da uçmuş. Sanki oyunu yeni kurmuşum gibi sıfırlanıyor her şey. Korsan oyun indirsek böyle saçma sorun yaşamazdık sanırım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sistem özelliklerim:
✅ 5070 ti ekran kartı
✅ Ryzen 9800x3d işlemci
✅ 32 gb ram
✅ Windows 11 Pro
Meslek: DBU
İlgi Alanları: Teknoloji.
|
Msi Mag Pano 100R PZ White - Msi Pro x870-P Amd Ryzen 7 9800x3d - Asus Tuf Gaming RTX 5070 Ti Xpg Lancer 64 Gb (2x32) 6400 Mhz / CL32 Msi i360 360mm Sıvı Soğutma - Asus Prime 850w 80+ Gold Samsung 990 PRO 4 TB Heatsink - Kioxia Exceria Pro 1 Tb Hawk Fab v4 - Havit Gamenote KB923L Pro - Razer Basilisk V3 Lian Li 24P ve 16+8 Wireless Strimer - Gigabyte mo27u2 OLED 4k 240hz |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 208
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 86)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 137 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Android Bölümü

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
11 Yanıt
0
GÜNCELLEME
Kendi fikrimce, uzun soluklu kullanım için sorunsuz, sıkıntısız, serin çalışan, 2K çözünürlüklü ve bolca ARGB'li bir kasa oldu. Ayrıca görsel olarak çok keyifli bence. Arada kasayı izlemeye dalıyorum ahah
Aşağıya görseli bırakıyorum.