özet en altta Arkadaşlar günümüz futboluna baktığımızda yorumcular felan feşmekan ne diyor artık on numara kalmadı hızlı ve teknik adamlarla sonuca gidiliyor.
Katılmıyorum, neden:
Tabii ki en tepeden örneklerle başlayacağız real düşüş periyoduna girdi neden mesut bir şey yapamadımı kilidi açamıyorlar kaka zaten bitmiş. Çok fazla şey söylenilebilir ama son iki maça bakıyorum ronaldosu higuan i benzaması kilidi açamadılar.
barça ya bakıyorsunuz 10 numarasız oynuyor diyorlar messi gibi bir uzaylı var kilidi açmasını biliyor serbest oynuyor ve gerçekten o sistemde gizli 10 numara bana göre. (çok fazla şey söylenilebilir, uzay takımı sistemini çözebilen yok, 11 oyuncunun en az 7,8 tanesi kaliteli böyle olunca çürük elmalar sırıtmıyor. pedro valdez vs..)
arkadaşlar başarı elde etmiş takımlara baktığımızda hep bir on numara pozisyonunda oyunu okuyabilen ve skor değiştirebilen adamların olduğunu görüyoruz. Galatasarımızın Hagisi en büyük örnek, en son örneğimizi lincoln de gördük, misimovic bana göre o sistemde oynatılsa wolfsburg daki gibi gs mize uzun yıllar hizmet edebilirdi.
Gel gelelim Gs nin son yıllarda çektiği sıkıntıya gelen TD lerin hepsi skibbeden sonra lincolde gittikten sonra hızlı ve 4 3 3 e veya 4 2 3 1 e göre oynamaya çalıştı rijkaard arda ve keita sayesinde bayağı başarılı oldu ama o sistemde bile hep 10 numara ihtiyacı hissettik, ki hiç bir zaman bu süre zarfında kalıcı başarı elde edemedik kimine 5 attık kiminden 5 yedik, diyeceğim o ki şu andada 10 numaramız eksik ve o bölge bağırıyor selçuk la olacak iş değil, 4 3 3 oynayacaksan selçuk ve melonun önünde oynayabilecek 10 numara bir adama ihtiyaç var eğer 4 4 2 oynayacaksan gene 10 numara adama ihtiyacın var yani her halükarda var ama biz gidip abidik gubidik transfer politikası izledik takıma bir on numara kazandıramadık diego dediler olmadı forlan dediler olmadı gittiler riera kanat oyuncusunu aldılar iyi güzel de takma bacakla koşulur mu, takıma bile bile kuyuya attılar, 3 maç izledik durum ortada takımı sırtlayacak adam yok ve bu devre arasına kadar böyle devam edicek devre arasında çakma bi kaç adam gelir ve bu sezon böyle biter ama görünen durum bu çok başarılı olamayacağımız ortada 3 haftada 5 puan kaybettik yönetime yazık transferleri gerçekleştiremeyenlere yazık F.t yi takımın başına getirmenin marifet olmadığını da herkes anlamıştır.
Özet: takımı sırtlayacak kötü oyunda bile skoru değiştirebilecek bir 10 numaramız yok, ve devre arasındada böyle bir adam transfer edemeyeceğimize göre bu sene hüsran olmasada büyük başarı beklemek yanlış olur, yönetim beceremedi keita gibi bir adamı bile alamadılar ki on numara olmamasına rağmen takımı sırtlıyordu, fark yaratan adamımız yok ve bu o kadar belli oluyor ki o işi yapamayacak adamlardan yapmasını bekliyoruz.
Transfer donemı boyunca Dıego yu alın dıye boşuna demedık biz
modern futbolda 10 numara yer yok, ama şöyle bir gerçek var ki biz pek modern değiliz? şimdi 4-3-3 düşünelim bu sistemin orta saha ve hücum üçlüsü normal de hem teknik hem de mücadele eden oyunculardan kurulur 4-3-3 sistemi pas yapan,koşan ve hızlı bir sistemdir ama biz ne yapıyoruz. orta sahayı, ileriye dönük pas yapamayan ön liberolarla dolduruyoruz.takımda teknik oyuncu sayısı az kalıyor, takımlar iyi pas yapamıyorlar böylece hücum organizasyonları başarısız oluyor. peki biz ne istiyoruz: bütün takımın pas yapmasına falan gerek yok, 10 numara olsun ya gol ya asist yapsın maçı alsın gelsin, 10 numara harici adamlarda işte koşsun, defans yapsın yeter. 4-3-3 sisteminde türk takımlarının orta sahası pas yapamıyor, forvet ikiliside pozisyon üretemiyor. bütün takım geride bekliyor, tek forvet tek başına ilerde bekliyor. özetle bizim takımlarımıza 10 numara lazım, çünkü biz modern futbol oynamıyoruz,alaturka futbol oynuyoruz
Barça'da xavi ve messi araya iyi toplar atıyor, onlarda bu ihtiyaç yok ama biz arda gidince buna ihtiyaç duymaya başladık. reyes'i alabilmiş olsaydık belki o kapatırdı boşluğu. ya da eski sistem, lincoln gibi 10 numara olacak.
barcelonanın hepsi 10 numara
quote:
Orijinalden alıntı: antonidas
modern futbolda 10 numara yer yok, ama şöyle bir gerçek var ki biz pek modern değiliz? şimdi 4-3-3 düşünelim bu sistemin orta saha ve hücum üçlüsü normal de hem teknik hem de mücadele eden oyunculardan kurulur 4-3-3 sistemi pas yapan,koşan ve hızlı bir sistemdir ama biz ne yapıyoruz. orta sahayı, ileriye dönük pas yapamayan ön liberolarla dolduruyoruz.takımda teknik oyuncu sayısı az kalıyor, takımlar iyi pas yapamıyorlar böylece hücum organizasyonları başarısız oluyor. peki biz ne istiyoruz: bütün takımın pas yapmasına falan gerek yok, 10 numara olsun ya gol ya asist yapsın maçı alsın gelsin, 10 numara harici adamlarda işte koşsun, defans yapsın yeter. 4-3-3 sisteminde türk takımlarının orta sahası pas yapamıyor, forvet ikiliside pozisyon üretemiyor. bütün takım geride bekliyor, tek forvet tek başına ilerde bekliyor. özetle bizim takımlarımıza 10 numara lazım, çünkü biz modern futbol oynamıyoruz,alaturka futbol oynuyoruz
bu modern futbol anlayışı barçanın futbolundan sonra ortaya çıktı zaten barça rakibi uyutacak derecede pas yapıp adam kaçırmaya yönelik bir futbol oynuyor, bunu 3,4 sene üst üste yapıp başarılı olunca tüm dünya modern futbol diye bir şey çıkardı ama bu sistemi uygulayabilen başka bir takım yok, aslında bu yüzden modern futbol diyede bir şey yok sadece eskiden oynanan futboldan daha hızlı bir futbol var o kadar ama hızlılık da bazen kar etmiyor bknz real madrid çakılı defans oynayan takımlara karşı gol bile bulamıyor, 10 numaraları mesut formda olmadığında ronaldo di maria higuan benzema iş yapmadı son iki maçtır görüyoruz.
İsmine 10 numara diyin ve ya farklı birşey farketmez. Eksik olan şey hücumda adam eksilten, gol yüzdesi yüksek, asist yüzdesi yüksek ve zor anlarda takımı ipten alabilecek bir oyuncu eksiğimiz olduğudur.Ancak bu adam 10 numara denilince direk aklınıza gelen Lincoln,Misimovic tipinde adamlar olmak zorunda değil.Çift forvetli sistemde santraforun yanına hareketli, ortasahaya kadar gelen, top alan bir forvet oyuncusu aldığımızda da bu sorunumuz çözülür, örnek olarak Anelka bence bu tanıma cuk diye oturuyor.
Arda yı satınca Podolski,Diego,Arshavin den en az 1 ını almamız lazımdı .
quote:
Orijinalden alıntı: antonidas
Çok güzel yazmışsın.
Yabancı oyuncuları total futbola uygun olarak transfer etsen dahi maalesef yerli oyuncular bu sisteme uygun değiller. Servetlerle, Gökhanlarla, Hakanlarla, Ayhanlarla, Sabrilerle...vs. modern futbol oynanmaz. Bu nedenle arkadasın söylediklerine fazlasıyla hak veriyorum.
Peki cok iyi bir 10 numara aldik diyelim takimda presi kim yapicak birde onu söyleyin arkadasim bana Melo ve Selcuk demeyin hikaye. Gs takiminda ortasahada en azindan pres özelligi olan bir adam gerekliydi 1 tanede forvet icin ama bu adamlar yok. Bu durumdada kaptigin topla suratli cikacaksin onuda beceremiyoruz oda yok. Gs sadece 10 numara ile düzelmez takim olarak malesef Baris, Sarp, Topal gibi adamlar yollanirken kazma ya bunlar oyunun diger yönünü kazma ama kosan oyuncu yönünüde es gectik malesefde bu adamlar yollanir sözüm olmaz ama o tarz adamda alamadik. Dün Sabriyi sirf o yüzden aldi Terim ama Sabri orta sahada bu isi yapabilecek bir isim degil.
10 numaran yoksa çift forvet oynarsın. manu'da 10 numara yok mesela adamlar hep çift forvet oynatıyorlar. 10 numarası olan takımlarda çift forvet oynayamaz mesela real madrid, fb gibi .
Şimdiye kadar gördüğümüz kadarıyla, FT'nin aklındaki dizilişler 4-1-4-1 ve 4-4-2. Bunlarda da 10 numaraya yer yok. Ayrıca 10 numaralı sisteme dönülse bile yabancı kontenjanı engeli çıkacak, o yüzden bu şekilde devam etmek en mantıklısı. Karabük maçında 10 kişi kalmasak oyun ve skor çok daha farklı olabilirdi ben şahsen takımdan umutluyum.
quote:
Orijinalden alıntı: mancukya
Peki cok iyi bir 10 numara aldik diyelim takimda presi kim yapicak birde onu söyleyin arkadasim bana Melo ve Selcuk demeyin hikaye. Gs takiminda ortasahada en azindan pres özelligi olan bir adam gerekliydi 1 tanede forvet icin ama bu adamlar yok. Bu durumdada kaptigin topla suratli cikacaksin onuda beceremiyoruz oda yok. Gs sadece 10 numara ile düzelmez takim olarak malesef Baris, Sarp, Topal gibi adamlar yollanirken kazma ya bunlar oyunun diger yönünü kazma ama kosan oyuncu yönünüde es gectik malesefde bu adamlar yollanir sözüm olmaz ama o tarz adamda alamadik. Dün Sabriyi sirf o yüzden aldi Terim ama Sabri orta sahada bu isi yapabilecek bir isim degil.
Melo ve Selcuk bence gayet yeterlı onların onunde 1 tane on numara olsaydı onlar gorevlerının Pres yapıp top dağıtma olduklarını bılırlerdı suan kararsız kalıyorlar atak yaparkende katkı sağlamak ıstıyorlar ama 2sını 1 yapmaya calısırken yetısemıyorlar doğal olarak.Bence 10 numara olsaydı Selcuk ve Melo kesınlıkle yeterdı .Sezon arasında Hamıt gelebilir Real de forma şansı bulamazsa.ama bıze Dıego,Mesut,Arda gıbı ıyı ara paslar atan ceza sahası ıcınde gol arayacak adamlar lazıımdı ama alamadık ve bu sene sampıyonluk şansımız zor gıbı duruyor.İnşallah yanılıyorumdur.
quote:
Orijinalden alıntı: dore2006
quote:
Orijinalden alıntı: mancukya
Melo ve Selcuk bence gayet yeterlı onların onunde 1 tane on numara olsaydı onlar gorevlerının Pres yapıp top dağıtma olduklarını bılırlerdı suan kararsız kalıyorlar atak yaparkende katkı sağlamak ıstıyorlar ama 2sını 1 yapmaya calısırken yetısemıyorlar doğal olarak.Bence 10 numara olsaydı Selcuk ve Melo kesınlıkle yeterdı .Sezon arasında Hamıt gelebilir Real de forma şansı bulamazsa.ama bıze Dıego,Mesut,Arda gıbı ıyı ara paslar atan ceza sahası ıcınde gol arayacak adamlar lazıımdı ama alamadık ve bu sene sampıyonluk şansımız zor gıbı duruyor.İnşallah yanılıyorumdur.
Melo ve Selcuk kötü demedim zaten ama bu adamlar pres özelligi olan adamlar degiller Gs orta sahasindada malesef en azindan 1 bazi maclarda 2 tane pres özelligi olan bazi cok bilenlerin tabiriyle kazma adamda gerekli. Elde hem teknigi olan hemde pres özelligi olan Culio enayi gibi yollandi, gene mesala su Karabük gibi zorlandigin maclarda pres yapabilecek tek forvet tipi Stancu yollandi bunlar takim icin eksiklerdir. Tek forvet oynadigin maclarda orta sahanda bu tarz adamlar olmasi gerekliydi gecen seneki Baris demiyorum ama ilk Kalli dönemindeki gibi oyuncularda bir takima gereklidir. Bakalim zamanla bir seyler oturacakmi neticede son 2 macta oyun ne olursa olsun gelen 4 puanin verdigi bir güven ve hatalardan ders almak bizi belki iyi yerlere getirir ama Terim gibi Futbolun her seyinde usta bir hocaninda Culio, Melo, Selcuk seklindeki bir orta sahayi egolari yüzüne hic etmesini kabul edemiyorum be bu takimada kesinlikle bu tarz özellikte adam bulmalari sart devre arasina dek bu isi Sabriyle yapmaya kalkiyor ama Sabri hic bir hoca döneminde o bölgede basarili olamadi Kallide denemisti. Bu isin daha derbileri var ayrica madem futbol konusuyoruz Gerets ile sampiyon olurken orta sinif bir kazma oyuncunun Gs sampiyonlugunda etkisini unutmayin ismi aklima gelmiyor Fransaya giden sonrada Kayseride oynayan Kamerunlu zenciyi söylüyorum ayni sekilde son sampiyonlukta Topal ve Barisida unutmayin sadece teknikle bu is olmaz 2 sini birlestirmek gerekiyor. Sen topu rakipden alamiyorsan zaten oyun kuramazsin
Fatıh Terim den bende memnun değilim ama Culıo olayında Arda nın yuzunden sakata geldık .Arda kalıcam dedi baştan bızde Culio yu Ordu ya verdik sonra anıden Arda da satıldı .Benım dusuncem yonetımdekı bazı kısıler ve Fatıh Terim ın lıgı kucumseyıp sabrı ,g.zan ,kazım gıbı adamlarla ıdare ederız dedıler ama gorunen o kı ıdare edemıyorlar .
Culio'yu kiralamasaydık ofansif orta saha mevkisinde oynayabilirdi.Tamam kabul ediyorum o kadar yetenekli ve yaratıcı bir oyuncu değil fakat Türkiye standartlarına göre iyi bir oyuncu hem de o eksiklerini mücadelesiyle kapatabilirdi.Böyle mücadeleci ve defansa yardım eden üstelik yetenekleri ve oyun bilgiside kötü düzeyde olmayan bir oyuncu kolay kolay bulunmaz.
gitsinler lincoln ü geri getirsinler bir ayda toparlanır gözlerimizin pası silinir.
quote:
Orijinalden alıntı: Akşahin
gitsinler lincoln ü geri getirsinler bir ayda toparlanır gözlerimizin pası silinir.
quote:
Orijinalden alıntı: IFatalityI
Culio'yu kiralamasaydık ofansif orta saha mevkisinde oynayabilirdi.Tamam kabul ediyorum o kadar yetenekli ve yaratıcı bir oyuncu değil fakat Türkiye standartlarına göre iyi bir oyuncu hem de o eksiklerini mücadelesiyle kapatabilirdi.Böyle mücadeleci ve defansa yardım eden üstelik yetenekleri ve oyun bilgiside kötü düzeyde olmayan bir oyuncu kolay kolay bulunmaz.
katılıyorum iyi kötü takıma alışmış culio vardı gördük kardemirdeki oyuncular bile bizim adamları madara ettiler devre arasında culio geri gelebilirmi sonuşta Fatih terimde dedi arda yüzünden culio gitti diye
Diego gelseydi varya ne asistler yapardı, ne goller atardı offf off