Şimdi Ara

10 bit vs 8 bit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu soruyu sorup duruyordum 10 bit panelin artısı ne diye...

evet herkes yumuşak tonşar vs. diyecek ama...

işte benim bulduğum en tatmişn edici yanıt
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=967859

I have worked in the electronics feild specifically with tv for the pst 5 years and now more than ever this question is popping up. The simple answer is as of now it makes little to no difference if you have a 10 bit or 8 bit lcd. The reason is because there is no 10 bit source out there to feed this 10 bit panel, and when u send 8 bit to a 10 bit tv the tv has to do more processing which everyone knows more thinking done by the tv means a lower quality picture. With blu-ray now being the last form of mechanical source other then gaming there will be no source out there in the future either, the next generation of movies and such will be internet based and downloadable content, with compression rates of 13-1 and getting bigger online there is no need for 10 bit and satelite and cable company's have said they will not increase there bandwith wich means they cannot fit a 10 bit signal. You may also notice the biggest player in lcd Samsung has gone with an 8 bit panel in all of their new tvs and i can tell you i have seen a 8 bit samsung next to a 10 bit sony xbr on a panel comparison using an HQV disc and there is no real difference samsungs processing makes up the difference in colour recreation.So dont get caught up in the numbers game just see if you like the picture

Yabancı forum sitelerinden aldım. Adam son 5 yıldır elektronik sektöründe ve tvde özellike çalışmış ve basitçe 10 bit panel için 10 bit görüntü kaynağı gerekiyor diyor.

Ve şu an ve gelecektede en efektif kaynaklardan olan tv sektöründe bant genişliği 8bitten 10 bite çıkma ihtimali yok gibi diyor.

SOn söz en güzeli: Rakamlara takılmayın sadece resmi beğeniyormusunuz diye bakın diyor.

Beni tatmin etti, bilgili arkadaşlar mesaj atarlarsa sevinirim.

• arkadaşlar,

bizi aydınlatın lütfen bilenler söylesin doğrumudur?
  • ewt 10bit panelin verdigi renk skalasını günümüz medyalarında goremiyoruz..o yuzden 10 bit panelden ziyade bence tv de ilk bakılması gerekenler ;
    *hangi tip modül kullandığı,
    *işlemci başarısı
    *ve bu faktorlerin bir araya gelerek bize nasıl resim sunabildiğidir
    ..zaten bu unsurlar bir araya saglıklı bir şekilde gelirse 10 bit özelliğini arayacağızını düşünmüyorum...
  • Artık yeni nesil bütün panellerde büyük çoğunlukla 10-bit kullanılmaktadır!32" lerde 8-bit olarak kalıyor,32" üstünde artık her tip
    panelde 10-bit büyük çoğunlukla kullanılmaktadır!

Yukarıdaki bilgi diye verilen ise bir kullanıcı yorumudur!!olayıda çok basit kendince anlatmıştır!
    Ayrıca sapla-samanıda karıştırmıştır!!!!

Modüllerde sabit olan -bit değerini asıl geliştiren ve işleyen ise Processor dur!!!
    kimse kafasını 8/10-bit değerine takmasın lütfen!

Ama resim işleyen Proc.-bit değeri nedir buna bakmak lazım!!!
    Panel 10-bit ama görüntü hikaye olursa ne olacak veya tam tersi panel 8-bit ama mükemel resim üretiyor
    veya panel 10-bit süper resim üretebiliyor v.s v.s

Proc.işleme ne kadar başarılı/yüksek/stabil ise o zaman mükemmel demektir!
    Örneğin Phil 9xx serisinde>> 10-bit IPS lerde 17-bit işliyorum diyor,ama işleyemiyor!!!(burada bir sıkıntısı var)
    ayrıca 17-bit değerini kiç ölçtü????Phil diyor ama uzmanlar 14 diyor veya üstünü nasıl basıyor diyor!!!
    Aynı durum sony/Samy de vardır,verilen -bit işleme değerleri tam doğru değildir,sadece panel 10-bit demekle olmuyor ama
    10-bit artık günümüzde olmazsa-olmaz panel tipidir ancak işlemcide aynı derecede başarılı olup her ikisi uyumlu olduğu
    zaman elbette fark vardır,ama her fark elbette insan gözüyle farkedilmez vede insan bunu farketmiyor diyede böyle
    sistemler geliştirilmemezlik içinde de olamaz,olursa zaten bunun adıda "Teknoloji" olamaz!!!

İnsan gözü görmüyor vede algılamıyor diyerek olayı kimse kapatma,çünkü teknoloji bu mantıkla yürümez,dolayısıyla o kişi
    8-bit OK diyorsa ona göre bir panel alıp izlesin

Selamlar

• Arkadaşlar 10bit özelliği, panelle mi ilgili, yoksa işlemci ile ilgili bir özellik? Yani panel mi 10bit yoksa işlemci mi?
  • Panel zaten 8 veya 10 bit olur++
    Processor ise farklı bir işlemle bunu 12/14/16-bit gibi üretir,şayet üretebilirse!
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

Panel zaten 8 veya 10 bit olur++
    Processor ise farklı bir işlemle bunu 12/14/16-bit gibi üretir,şayet üretebilirse!

Usta Samsung 6 serisi 10bit modül mü kullanıyor? Araştırdım ama sağlıklı bir bilgi alamadım (bazı yabancı sitelerde 10bit ibaresi var)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet 40" ve üstü>>>>10-bit
    Sen bite-mite bakma bu arada,Processor nasıl basıyor ona bak OK+
    Yazdım bunu+
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

Evet 40" ve üstü>>>>10-bit
    Sen bite-mite bakma bu arada,Processor nasıl basıyor ona bak OK+
    Yazdım bunu+

Hocam doğru söylüyorsun, merak işte Processor'ü ben daha çözemedim; bir kanalda mantara bağlarken başka bir kanalda çok iyi olabiliyor(ulusal kanallar), bir dizide motion sorunlu olabilirken futbol yayını çok akıcı olabiliyor, hem kaynak hemde görüntü seçiyor, bir dvd süperken diğeri hayal kırıklığı olabiliyor. Aynı şey HD materyaller içinde geçerli. Ustam bu arada saygılarımı sunarım...
  • Bu teknoloji bugün için bu kadar dostum(CCFL eski klasik panellerden bahsediyorum,kendini hiç kasma)
    Bu teknolojinin daha ileriside yok(CCFL nin)Deniz bitti Kara göründü

Artık herkes yeni teknolojilere baksın>>LED TV ler gibi!!!ardından gelecek olan OLED/FED v.s gibi

++
  • Panelin kaç bitlik oldugunu kolayca okunacak yerlerine yazıyorlarda işlemcinin ne yaptıgını nereden bulacagız?
    Bunu sormaktaki amacım sadece meraktan.Yani bu işlemci şunu yaparsa daha iyidir yada kötüdür yorumu için değil.Bunlarla ilgili bir liste varmıdır mesela?Samsung sony philips toshiba için.
    Öğrenipte ne olacak derseniz;aslında hiçbir şey.Sadece bilgi birikimi.
  • PHILIPS 40PFL 7433 14 BITMI?
  • Ne panelin nede Processor un bit değerleri,panelin bir yerlerinde yazmaz!!!

Modğllerin zaten değerleri ya 8 yada 10 dur++

Processor deki işleme değeri ise hiç bir yerde yazmaz,yada bazı üreticiler çeşitli yerlerde bunları açıklarla
    yani bu bir sır değildir ama "sallama" varmıdır>>vardır tabiki!!!
    Peki 14-bit deyipte,bunu başaramayan varmıdır>>vardır tabiki!!

Kısaca burada işler biraz karışık,genel olarak günümüz Processorleri zaten 12/16-bit arası çalışıyor! ama nasıl çalışıyor işte bütün mesele burada!
    Yani 24-bit denen bir chipset,acaba 24-bit çalışıyormu!!! çalışmıyor tabiki!!!

Birde chipset lerdeki anlaşılmaz "manyaklıklar" da oluşursa tam su koyverir panel o zaman!!!

Bütün iş sistemi stabil ve başarılı çalıştırmada,değerlere fazla kafayı takmayınız,çünkü panellerde verilen değerler hem tam doğru değildir,
    hemde her panelde aynı stabilitede çalışmıyor,sıkıntı burada işte ve genelde Phil/Samy F/W leri bunlara yöneliktir(bazıları tabiki!)

TFT-LCD lerde teknikleri gereği bazı şeylerede sıkıntı halen devam etmektedir!

++

Arabaya 350KM Kadran koymuşlar ama basıyorsunuz-basıyorsunuz 150 yi geçmiyor meret şimdi bu araba 350-bit ama 150-biti zor basıyor yaw!!!
    işte aynen böyle bizim chipsetlerde panellerde

++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Ocak 2009; 22:55:52 >

• Cevap için tesekkürler.Bazı şeyleri işi bilen birinden öğrenmek pek mümkün olmuyor çünkü.
  • ALBANİ KRDŞM. SAMY B652 DE 16 BİT İŞLEMCİ YAZIYOR.YALANMI SENCE? C650 DE İSE 10 BİTMİŞ, EE HANİ C SERİLERİ İYİ DİYOLARDI. B DE CRİSTAL ENGİNE PANEL C DE REAL ENGİNE PANEL YAZIO. BU ARADA BU DTS OLAYI NEDİR? TAMAM GÖZÜNE HOŞGELENİ AL DİYOSUNUZDA, İLERDE KEŞKE ŞÖYLE OLANINI ALALIM DEMEK İSTEMİOM ACIKCASI. B 1300 TL C 1500 TL. KONTRAST FARKI YOKMU ACEP,İKİSİNDEDE ULTRA KON.YAZIO. BU PAZAR ALCAM, HANGİSİNİ ALIYM. 16 BİT İŞLEMCİ YAZIO B652 DE YALANMI BU?? HANGİSİNİ ALIYM? TEŞEKKÜRLER!!
  • Mustafa bana sen kaç tane o msg dan attın yaw bir sürü yere aynısını yazmışsın kardeşim ne iş anlamadım!

-Burada bahse konu olan Modülün BIT değeridir kardeşim ve Modğller ya 8-bit yada 10-bit olurlar!!!!

-Video processing ise 12/14/16 olur/olabilir;senin bahsettiğin budur!!!

Karıştırdın sen bütün bunları

Ayrıca kim neye göre iyi yada kötü diyor!! B ve C lere??

-Sen üretici bilgilerini hele hele Samy nin bilgilerini salla gitsin kardeşim,külliyen palavra bunlar
    Sadece tüketiciye güzel gelecek tanımlar kullanmak gerekiyor ve zaten bunuda çoğu üretici yapmaktadır!

Samy ise bu konuda en iyisidir

Mega Contrast;ülen bu ne demek varmı böyle teknik bir terim;yok tabiki
    Ultra Contrast ne demek kardeşim!!(hani lafım aslında sana değil o uyanık üreticiye tabiki)

Ayrıca Engine ne zaman Crystal oldu yaw,yada sen yanlış anlamışsın;Engine da Crystal olmaz,Panelde olur!
    buda ucu açık bir tanımdır;sadece o koruyucu katman özel olduğu için(parlak)onada böyle demişler!

"Real Engine" diyede bir tanım olmaz/olamaz

Yani çakma makine değil;harbi makinemi demek istiyor bu çakallar!!

Valla bunları okudukça ve duydukça kafayı yememek elde değil

Hani adamlar sallıyorlar ama bu kadarda sallanmazki yaw

++
    Samsung S-LCD fabrikasının üretimi olan S_PVA Modüller Native(Static) 8.000;1 Contrast değerlidir!!!
    Aktif(ANSI) değeri ise 2000/2100;1 Contrasttır!!!

O çakalların bahsettiği Dynamic Contrast ise Ultra/Mega cart-curt değildir ve zaten olamaz

Kardeşim sen geç bu yazılan ve denilenleri,gir çıplak gözle izle panelleri vede "acele etme"!!!
    Bırak bu teknik tanım ve değerleri,yoksa işin içinden çıkamazsın

Rastgele++

• albanez usta merhabalar

sizin son mesajınızla ilgili birşey söylemek ve sormak isterim.

Bu uaynık üreticiler genelde LCD, PLAZMA nın CRT den daha iyi olduğunu öne sürdüler ve ürettiler de ürettiler!

sonra üretmeye devam ettiler;

yok mega contras yok utlra akışkanlık bilmem ne dediler durdular salladılar öyle bir salladılar ki son damla düşmesindiye itinalı sallıyorlar

bunların bence en büyük sebebi CRT kadar sabit bir standart tutturamadıkları için sürekli habire birşey üretiyorlar e piyasada zaten bunlara aç!!!!!!!

adınıda koydular marketing tool (tabi ben bu marketing tool olayına çok güldüm sizden ilk duyduğumda)

acaba yanılıyormuyum__???

saygılar

• yaw Bonsai kardşeim;yalandan kim ölmüşki
    dolayısıyla istediğin kadar salla atış-serbest!

Zaten panel dünyası en baştan "sallama" ile başladı 1998/1999 dan bahsediyorum bu arada!!
    2000/2001 geldiğimiz zaman ise LİDER sallamacı Samy olmuştu

İlk sallama tanımı;"Dynamic Contrast"

Şimdi ben o tarihlerde bir sürü UK/USA sitelerinden takip ederken olayı,insanlar ......yaw "Dynamic Contrast" ne demek..... diye birbirlerine sormaktaydılar?????
    yani adamların ana-dili İngilizce ama burada Dynamic ne manaya geldiğini herifler bilemiyor ve birbirlerine sorup gülüyorlardı,hatta ciddi
    "Geyik" yapıyorlardı(sene 2002/2003 lere geldik)

Daha sonra bu uyanıktan çeşitli "içi boş" cevaplar v.s geldi ama bunlar dahada "palavraydı"!!!

En büyük Dynamic palvrası o zaman(sene 2006 bu arada)F96 dan geldi(Samy nin hala "referance" panelidir bu!!! kısaca mal süper ama CR değeri
    öyle yazdıkları gibi değildi)

F96>>CR 500.000;1 olarak veriliyordu o zaman(Dynamic),neyse sonra panel piyasaya çıkıp satılmaya başladı v.s ve USA bunu test ettiler ve çıkan
    değer ortalama 185.000;1 idi Dynamic olarak;500bin ile 185bin arasında çok ciddi fark vardı!!

Ayrıca ANSI CR değerini ise bu uyanık Samy hiç açıklamamıştı ve oda Testte ortalama 2.500/2.800;1 çıktı(normal ve doğru değeri buydu panelin CR olarak!!)

Bu bir basit Dynamic CR sallama olayıdır,sonra bu işi özellikle Phil/LGE iyice abartarak verdiler

Ben daha RT olayına girmiyorum zira bunlarda ciddi palavra

++
    Evet pixel tabanlı paneller "mıçını" yırtsa yine CRT gibi olamaz çünkü buna ne Fizik nede Matematik kuralları elverir

Bak sana dahada ilgincini vede gerçeğini yazıyorum şimdi;

Bu işteki teknoloji geliştiren/bulan USA lı dev bilim firmaları ve Üniversiteler v.s dahil;yaw biz neden CRT gibi bir sistem ve hatasız v.s bir sistem
    yapamıyoruz ve nasıl yapsakta CRT yi yakalasak(bakınız herifler sadece ve sadece "yakalamaktan" bahsediyorlar geçmekten değil!!!)diye senelerce
    kafa patlattılar(10 sene kadar sürdü bu iş!!)

Baktılarki yakalamak olmuyor/olamıyor>>>aslında herifler neden yakalanamadığını biliyorlar ama ısrarla bir şekilde bugünkü sistemi(pixel tabanlı)
    CRT den öteye götürmek istiyorlardı ve tabiki bu asla mümkün olamıyordu!!

O kafayı patlatma ile uğraşırken,sonunda bu işte dünyanın bir numaralı dev firması olan NANO Prop./USA "SED" paneli bulduğunu açıkladı!! ve olayda bitti o zaman
    CRT yakalandı ve hatta ciddi rakip bile oldu!!!

Neydi "SED" çok basit tanımıyla CRT nin panele uyarlanmış hali ve yine pixeller var ama sistem çok başka tabiki

"SED" i geçmişte çok anlattım TF/DH de ve bende bunun özel BLOG unda üyeydim geçmişte ve dünyada böyle bir SED manyaklığı oluşmuştu,ama sonra iş yatınca
    BLOG filanda kalmadı bunların çoğu Amerikalı ve Japon idiler,Avrupalılar pek yoktu,çünkü Avrupalılar o zaman uykuda idi

Ardından aynı tabanlı FED geldi(FED Inc/USA) ve bunun Lisansını AUO/Sony satın aldılar,SED lisansı ise sadece Canon un elinde bulunuyor(Tosh ta vardı bu işte
    ama sonra çekildi SED ten Tosh)yine bildiğim kadarıyla Pio da Sony ile kendi eski tesislerinde FED üretmek için anlaşmalara başlamışlardı ama netice nedir şimdilik
    belli değil)

Diğer tüm sonu ....LED ile biten panellerde(ki bunlar yeni nesildir)CRT esaslı/tabanlı sistemler gibidir!!

Kısaca herifler son 20 senede gitmediklri yer kalmadı ama hiç bir otu bulamayıp yeniden CRT ye döndüler

Kısaca günümüz panelleri gerçeği aynen budur!!

++

• albanez usta cevaplarınız için teşekkür ederim

saygılar
  • ULAN HELAL OLSUN ALBANİ USTAYA, TEKNOLOJİ MÜHENDİSİMİDİR NEDİR:) ABİ BU BİLGİ DAĞARCIĞI NERDEN BU KADAR YA. İYİ TAMAM YA BEKLERİM BENDE ACCIK:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.