Şimdi Ara

10 bin 385 litre kaçak motor yağı, 57 bin 515 adet markalara ait sahte etiket yakalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tanınmış motor yağı logolarını, etiketlerini ve benzer ambalajları kullanarak imalatını yapan ve orijinal süsü vererek piyasaya süren kişilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Düzenlenen operasyonda 10 bin 385 litre kaçak motor yağı, 57 bin 515 adet markalara ait sahte etiket, 4 bin 45 adet markalara ait koli, 4 bin 200 adet markalara ait plastik bidon, 11 bin adet markalara ait bidon kapağı, 1 adet indüksiyon folyo kapatma makinesi ele geçirildi.

İzmir jandarmasından baskın: Çok sayıda kaçak motor yağı ele geçirildi İhlas Haber Ajansı (iha.com.tr)

Arkadaşlar bu baskında görülüyorki: Fabrıkada bu kadar varsa su anda sahte olarak piyasada belki milyon litre sahte yağ mevcut. Bundan nasıl korunabiliriz artık bilemiyorum. Bunlar kaç yıldır üretim yapıyor bilemiyorum. Resimlere bakılınca castrol edge ve motul yanı sırf bundan kacmak adına delphi, elf vb daha az bılındık marka yaglara bıle yönlenmek mantıklı gelmeye başlıyor bana

• Helal kardeş. Ama şimdi bizim foruma buraya doill yağ aldım desen yok castrol yok motul... Hala daha anlamadı millet bu sahte olmayan castrol ile diğer marka sahte olmayan yağların arasında ciddiye alınacak fark olmadığını. Aracınıza ait yağ spesifikasyonunu sağlayan herhangi bir yağ işimizi görür. Biz yarış otomobili kullanmıyoruz. Dolayısıyla çok kaliteli bir yağ koymanın da araca pek bir faydası yok. Sadece sahte olmayan yağı bulup bakim aralığını dikkate alarak yağ değiştirmek yeterli. Castrol ün, Mobil in Türkiye de kaliteli yağ olarak anılma sebebi reklamdır.

• sırf bu namussuzlar yüzünden yüzlerce araba yağ eksiltiyor konusu açılmaya başlandı. castrol zaten artık sırf sahtesi yüzünden tarih oldu tanıdığım çoğu kişi Castrol kullanmıyor artık sahtekarlıkta dolandırıcılıkta taklitte gerçekten bir numarayız büyük başarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 5 Kasım 2023; 13:51:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yılda bir kullanılan motor yağı sırf üç beş lira ucuz diye trendyol hepsiburada kovalarsan bu haberler daha çok çıkar. Kendi alışveriş siteleri dışında yıllardır hiçbir yerden almam. İsterlerse 100tl desin kurana el bassın yine almam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 5 Kasım 2023; 13:56:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hepsi de castrol edge maşallah. Sanırım soldaki griler mobil1.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

yav ben artık kargoda değişebilirmi dıye ondan da korkmaya basladım. Gecen ptt kargo dan urun aldım artık ptt deposuna kadar gittim siparişim 1 ayda elıme geldı pekı bu yolda aracta fln bıyerlerde bısekılde değişimi falan yapılırmı yanı bılemıyorum bu kargo takıbıne guvenmemeye basladım. 3 gunde gelecek urun gelmedıgı gıbı kendım pesıne dustum gerisini sen dusun

• o marka oldugu ıcın sanırım rafa gırene kadar barkod numarasına kadar kayıtlıdır dıye dusunuyorum su adna en garantı yontem total ıstasyondan elf almak gibi bende elf aldım, zaten cıkısta yıne barkod okutuyor cıhaza, bıde delphi aldım o zaten ucuz ya sahtesını uretmeye tenezzul etmezler galıba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2EB38C4FC -- 5 Kasım 2023; 15:5:37 >
  • Son yıllarda yağ fabrikasından direkt (doill) ya da istasyonlardan (TP) alarak bakım yapıyorum. Bu kadar dayanıklı yağ görmedim. Neredeyse 8bin km oldu halen daha motor sessizliği çalışması dikkatimi çekiyor.

• Helal kardeş. Ama şimdi bizim foruma buraya doill yağ aldım desen yok castrol yok motul... Hala daha anlamadı millet bu sahte olmayan castrol ile diğer marka sahte olmayan yağların arasında ciddiye alınacak fark olmadığını. Aracınıza ait yağ spesifikasyonunu sağlayan herhangi bir yağ işimizi görür. Biz yarış otomobili kullanmıyoruz. Dolayısıyla çok kaliteli bir yağ koymanın da araca pek bir faydası yok. Sadece sahte olmayan yağı bulup bakim aralığını dikkate alarak yağ değiştirmek yeterli. Castrol ün, Mobil in Türkiye de kaliteli yağ olarak anılma sebebi reklamdır.

• zaten yaglarda bellı standartlar var ama markalı yaglar bu standartlarında bıraz ustunde yanı farkı ne dersenız 500 bın km de olan motor omrunu belkı 750 bıne cıkartabılır kanaatındeyım cunku surtunme testlerı vs mevcut bolca. Helekı turbo dizel gibi asınc altındakı araclarda bu omur daha da uzar. Ama motorsılk , mannoll cera ester vb katkı maddelerı bu farkıda kapatır arada uygulama yapılınca o nedenle orjınal yagı almak yeterlı goruyorum bende. Ha su anda total benzınlıkten elf almaktan baska care yok gibi gozukuyor yada castrol edge zaten ABD gibi ulkelerde bile dunyada 1 nol teknolojı kabulş edılıyor tıtanıum teknolojısı ama castrol edge yı castrol hepsıburada da kendı de satsa kargoda gelırken basına bısey gelırmı bılemıyurm

• İnternetten yağ almaya korkar olduk, firmanın kendisine barkodu şişeyi çekip atıyoruz bu gerçekmi diye onlar bile mantıklı cevap veremiyor. Koskoca online satış siteleri sahteciliğin önüne geçemiyor. Fazladan para ödeyip petrolden yada çok merkezi bilindik parçacıdan almak dışında seçenek kalmadı resmen

İşlemci : İntel Core i7 4790 \\ Anakart : Msi Z97 Pc Mate \\ Ekran Kartı : XFX AMD RX 5700 XT 8 Gb \\ Ram : Corsair Vengeance 16 Gb \\ Hdd : 2.5 TB Sata 3.0 \\ Ssd : Sandisk ssd plus 120gb+480gb \\ Monitör : Lenovo ThinkVision 22” \\ Ses Sistemi : Creative x-fi xtreme gamer sound card -- Creative T6160 5+1 \\
  • xmxksk kullanıcısına yanıt

parcacıda rısk hocam parcacıya getiren eleman kendı değiştirip parcacıya bırakma sansı cok yuksek asla takıbı mumkun degıl. Hatta damacana su kamyonunun bıle dereden su doldurdugu gorulmustu bı kere haberlerde. Bu işte tek care tam takıplı olan total gibi marka benzınlıkten elf yagı almak cunku barkod indi araca bındı markete gırdı sonra musterıye cıktı hepsı kayıtlı , aradakı arac yolda gıderken bıle gps kayıtları var. Yada marka olmayan yaglara yonelmek gerekıyor malum ulke sartları artık muz kabugu gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 6 Kasım 2023; 2:46:26 >

arkadaşın cezası 17 kasımda biteceği için bu üyelikten devam arkadaşlar.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmut_emmi -- 6 Kasım 2023; 8:46:7 >

internete hayatta guvvenmem artık cunku kargo giriyor arada kargoda noluyor bılemem

Hepsiburada ve N11 gibi sitelerden 0-30 yağın 4 litresini 150-200 TL' den alıp dizele koyuyorum senelerce,

Sorun çıkarmadı...

Satıcı önemli uzun zamandır satış yapan satıcılar var. Yorumları okumak lazım en ucuz olanı değil en iyi yorum alan firmadan almak önemli. Tabi firmaların kendi satış kanalları en iyisi. Şunuda belirteyim yazın n11 belsin petrol satıcısından petrol ofisi aldım. petrol ofisi doğrulama sistemi yapmış çok beğendim. Keşke kazı kazan gibi kapalı kod olsa kazıyıp doğrulatsak.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.