Şimdi Ara

1 yıl araba almayın satmayın.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
1
Favori
16.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pruvap kullanıcısına yanıt

    Ya buradaki Z kuşakları mı kandırmaya çalışıyorsunuz, siz nedir sizin derdiniz. 2001 de iyi hatırlarım aynı sokakta yaşıyorum hala neden sadece bir tane Şahin i olan biri vardı başka da kimse de yoktu, kalkmış bana ne yazıyor.

    Madem bugün kötü neden yazar kasa atmıyor insanlar ya da eylem yapmıyor tabi akp den bu millet korkuyor dersiniz neden madem o günler iyiydi de akp yi neden seçti bu insanlar ve de üstüne neden bu insanlar hatta yarısı akp yi yaklaşık 20 yıldır iktidar bak koalisyon olarak başbakan değil tam tersi neden iktidar yapıyor? Sallayın da destekli sallayın ya Tempra dediğiniz araç bile üst seviye olarak görülüyordu bu ülke de Toroslar reno 9 lar Şahin lerden doğanlardan geçilmiyordu bu ülke.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkanick

    90lar rahat alım gücü,1yıllık birikimle araba almalar,refah daha iyiydik falan fıstık feşmekanlar. Ula biz hangi doksanlarda yaşadık acaba.
    Şu an ülke rezalet tamamda yapmayalım beyler 90larada daha iyiydi demeyelim yani .

    Aynen 90 lar o kadar güzeldi ki can sıkıntısından DSP gitsin biraz acı çekelim diye akp belasını isteyerek severek getirdik. Biraz daha zorlasalar böyle yazacaklar. ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok haklısın hocam ne zaman bir şey alacak olsam bakıyorum fiyatına acaba düşermi dediğim ne varsa arttı şu ülkede şuan iki katı hatta almadığım herşey

  • 2021 de yeni araçlar ülkeye girecek. Fiyatlar muhtemelen düşmez, ya yukselir yada sabit kalır. O noktada tamamen kampanya beklemeye başlayacağız. Yeni tanitilan araclarda lansman fiyatlari kovalayacagiz. Piyasa doyunca, bu sefer araç satmak için bayiler uğraşacak. Fakat bu kisa surede olacak gibi durmuyor. Belki 6 aylik bir süreçte toparlanma olur.

    Bu seneyi, eger arabasiz kalmadiysaniz kesinlikle geçiniz.

    Ben 2015 model pejo 308 170 bin liraya sattim
    2019 kazali leonu 90 bin liraya attim.
    28500 liraya kelepir palio buldum, onunla idare edebilecegim kadar edecegim. Alt sinif araclardaki ana yukselis sebebi de, benim givi arasini satip parayi degerlendirenler yuzunden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dünya para merkezi fed 2023 dek faizleri çok düşük seviyede tutacağını söyledi malum bizim ülkeyi yöneten kişide düşük faiz delisi onun bu istediğine yardım edecek faizler düşük kaldıkça tr de araba fiyatları düşmez benim fikrim bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Hep aynı terane, demagoji, sallayıp durma. Sizin ülke filan derdiniz değil. Tek bir kişi ve ailenin refahı ve geleceği için didinip duruyorsunuz. Yazik.
    Hekeside kendiniz gibi sallıyor sanmayin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • konu eşittir ekmek ve su almayın yemeyin yedirmeyin.

  • Niye 1 yıl araba alıp satmayalım kardeşim? Buna biz değil devletin başındakiler çözüm bulsun! Her işin üstesinden halk gelicekse bu canına yandığımın hükümeti ne işe yarıyor? Ne yemeye biz vergi ödüyoruz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pruvap kullanıcısına yanıt

    Gerçekleri yazıyoruz ve biz o günleri yaşadık, bugün iyi diyen yok ama o günler kral gibiydik yazanlar siyasetin adamlarıdır çünkü o günlerde koalisyonlar vardı o partilerin adamı isen çıkıyi iyi dolduruyor mussun demek ki o günler iyiydi bir yıl da araba alıyorduk diye algı kasıyorsun aksi hal de siyasetin adamı olmayan biri bir yıllıkla arabayı rüyasında görür. 89 2001 yolları arasında dolar 1057 kat artış yaşamış kalkmış bana ne anlatıyor o günler insanlar parasını yüzde 85 lere kadar faizi gören bankalara parasını yatırırdi kimse yatırım yapmazdı çünkü TL nin değeri yoktu bak 1057 kat artıştan bahsediyorum ve bugün iki senedir dolar 2 3 katını gördü 2017 2018 lerden beri ne oldu aynı o günler gibi oldu millet parasını faize ya da altına ya da dolara gömüyor neden TL nin değeri düşüyor ve parasını korumaya çalışıyor insanlar yani o günlere dönüş yapıyoruz ha ne zaman yazar kasalar ya da pos cihazları eylemler cart curt artar o zaman o günlere kesin olarak net olarak dönmüş oluruz. Şimdilik insanlar orada burada parasını koruduğu için lak lak etmiyor ediyorsa da internet köşelerinde anonim hesaplarla yapıyor bu işi o yüzden anonim değil gerçek bireyler olarak yeri göğü inletecek bu insanlar ki bir şeyler değişsin bu ülke de ve o günlere döndüğümüzun resmi olsun.


    2001 de tanıdığım biri 1,5 milyon TL değerinde işhanına kepenk vurdu bir gece de battı yıllardır hala altından kalkamıyor bunları yaşamış insanlar ki o insan akp yi zerre sevmez bunlar yaşanmış kalkmış bir yıllıkla araba alıyorduk diye Z kuşağına algı yapın siz anca.


    Rahmetli Ecevit bile ekranlarda mazota benzine şeker su buya zamları okurken adam yüzünden belli oluyordu kahroldugu kalkmış bana araba alıyordum ben dersin o günlerde araba alıyorsan bugünler de al sat yapan arabaların fiyatlarını coşturan kişilerdensindir herhalde nasıl düşünmeliyim acaba senin için. ;)

    Arkadaş çok zor değil gerçekleri yazın, bu ülke de çalışmayanlar zaten sittin sene araba alamayacağını öğrensin yok öyle bir Dünya çalışmadan araba sahibi olacağını sanan yönetim hükümet değişse bile o hayali kimse kurmasın ve de ülke battı bitti diye ağlamasın zaten batan bir şey varsa kimse anlamaz bile battığını bittigini. ;)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Koca ülkeyi 10 kişilik WhatsApp grubu mu sanıyorsunuz arkadaş :) 1 sene araba almayın satmayın ne demek ya ? Lüks değil bu beyler, öyle 1 sene ertelenecek mevzular hiç değil, ihtiyaç özellikle pandemi döneminde çok ciddi bir ihtiyaç haline dönüştü.

    Fırsatçıların oluşmasını sağlayan sebeplere yönelin sonuçlara değil, fiyatlar uçmuş kur uçmuş, bayilerin kur dengesizliğinden fiyat ve araç sayısında belirsizlik oluşmuş elbette bundan faydalanacak birileri çıkacak...acı ama gerçek bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kredi çekip iphone alan adamlara ne diyorsun ayıp  

  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Ee öyleyse, al bı d sınıfı araç da görelim. Emekli olduğunda ikramiyenle bir ev bir araba al da görelim.
    He alırsın araç ikramiyenle ama motoru bitik bilmem kaçıncı el. Zaten yakında onuda almayacağız. Ona bile göz dikildi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pruvap

    Ee öyleyse, al bı d sınıfı araç da görelim. Emekli olduğunda ikramiyenle bir ev bir araba al da görelim.
    He alırsın araç ikramiyenle ama motoru bitik bilmem kaçıncı el. Zaten yakında onuda almayacağız. Ona bile göz dikildi

    2014 te memur bir tanıdığım emekli oldu ve aldığı tazminat 90 k idi ve yakın zamanda birinin duydum 200 k civarı tazminat aldığını belediye çalışanı bu tâbi fark etmiyor aşağı yukarı hepsi bu civar para alıyorlar ben devlette çalışan biri değilim babam emekli oldu işçi olarak 2008 de patronun verdiği para 1,5 1,3 ya da 1,8 k civarı paraya bak cuk kadar para ama neden bu oldu o günlerde SGK bu kadar ağır gitmiyordu işyeri sahiplerinin üzerine daha 2006 Lara kadar bu ülke de milletin SGK si pardon SSK si ödenmiyordu ne çabuk unuttunuz o günleri şimdi tazminat alan işten çıkan işçi kesimini duyuyorum 20 40 k arası para alıyoruz dediklerini bu insanlar asgari ücret ve az üstü çalışanlar oluyor 10 15 yıl arası olanlar hatta yakınlarda biri pandemiden dolayı işi bırakacağını söyledi patron hesaplatmis muhasebeye pandemi de işten çıkarmak yasak o olay kalksın 20 yıl kadar çalışan kişinin alacağı tazminat 50 k civarı imiş. O yüzden eskisi gibi değil o işler. Eskiden memur emekli olduğunda alacağı tazminat ile bir araba alıyordu bugün de benzer durum devam ediyor, 130 k dan başlıyor araçlar ha bugün özel olarak ÖTV olayı oldu devlet kendine göre önlem aldı bu ÖTV olayı böyle devam etmeyecek eğer devam ettirmek istiyorlarsa da 2023 te secilmezler olur biter bu millet sandıkta hesap sormasını bilir bana bunu reva mı görüyorsun diye. Olan biten bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araç bir ihtiyaçtır fakat alırken satan kişinin en az 1 sene sahip olduğuna bakılmalı. Yoksa alınmamalıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet arabadan alamadığı vergiyi senden almayacak mı sanıyorsun böyle yaparsan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ali bey amca kullanıcısına yanıt

    Babam ve amcam 90larda işçiydi. 2 kişi çalışıp hali hazırdaki arsaya varlarını yoklarını kullanıp tüm işçiliğini kendileri yaptıkları halde 5 senede 2 katlı binayı zor diktiler.


    Evli değiller birde o zaman. Giderleri faturalar ve yemek o halde bile 5 sene sürmüş. Memur tabiki o zaman daire alır araba alır. Rüşvetin sonu mu vardı ? En ufak işte bile rüşvet almadan iş yapmıyorlardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Söylediklerine katilmiyorum, yaşadıklarımı ben bilirim o ayrı. Benim kızdığım noktalar şunlar, iktidara gelmeden ne söz verdilerse tam tersini yaptılar, lüks ve şatafata boğuldular, insanların ceplerindeki ekmek parasına bile türlü çaba ve çalımlarla göz koydular. Dünyada ki teknolojik , lojistik vs gibi gelişmeleri kendilerine mal ettiler. 20 yıl önceye kıyaslama yapılıyor ve hala refah seviyemiz bı gram ileri girmemişse ve hatta gerilemissek bunun suçlusu ne ben ne sensin. Tamamen kendileri. Milli gelir 25000 dolara ciktida benim mi haberim yok? O yüzden, hiç kusura bakma senin gibi anlayışlı olamıyorum. Benim derdim, çocuklarımızın geleceği, vatanım , gerisi lafı güzaf. Benim tuzum gayet kuru, senin gibi savunma derdine düşmem gerek, ama yapamıyorum kaldırmıyor midem. Feristahini tanımam bu konuda. Babam gelsin onu bile eleştirim yanlış yaptığında. Çünkü, 80 k kişinin vebaliyle oynamak bu kadar kolay olmamalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Şimdi Türkiye yakın tarihlerinden en kötü dönem 99-2001
    Yılları arasindaydi, deprem olmuş ve ekonomi göçmüştü, bitik durumdaydık.

    Merhaba ben 2000 yılina örnek vereyim: biz 16bin dolara 2000 model Opel Astra g kasa sedan aldık. Fiyat tam 10.200.000.000TL idi ve o zaman 16.000 dolar yapıyordu çünkü babam dolar bozup peşin almışti.

    Ilk sifir arabamiz oldugu için unutmuyorum.

    Ertesi sene develüasyon oldu, dolar 2 katına çıktı ama araba fiyatları iki katı olmadi, böylece arkadaşım 12.000.000.000 gibi bir paraya makyajlı kasa aldı. Daha donanımliydi vs.

    Ve maliyeti 10.000 dolar artına geliyordu.

    2000 yili temmuz ayinda asgari ucret kac paraydi , simdi kac para, buna bakarak anlayin ne zaman faha kolaydi.

    Simdi o araç 35-40bin dolar civari.

    Yani TR yakin tarihinin en kötü dönemiyle bugünu karşılaştırdığımızda fark bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 5 Ekim 2020; 14:24:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alamıyoruz ki zaten

  • Abim 180 e megan aldı suan 230bin oldu 1 ayda mı ne zamandı, cidden bu ne saçma bir fiyat değisimi hani araba da mükemmel bir araba değil bence yazık cidden paranızı çöpe atmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.