Şimdi Ara

1 yıl araba almayın satmayın.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
1
Favori
16.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
111 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amanhem

    Bayide araba yok yalanına inanmayın. İsbirlikciler. Az önce Cevizlibağ Honda bayinin Yaninda Honda Cem tarafından kullanılan otoparktan çektim, 12-13 tane Honda civic, 12-13 tane civic 2-4 tane chr var. Bunlar muhtemelen ya dayatma aksesuar paketlerini kabul edenleri bekliyor. Ya da aracininucuza takasa verip birde aksesuar kabul edecekleri bekliyor. Nakit para+aksesuar istemiyorum diyenlere satılmayacak olan araçlar.

    vay şarapsızlar vay





  • amanhem kullanıcısına yanıt
    İnlerine girmiş helal

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amanhem kullanıcısına yanıt

    serdar beye opsiyonlanmıştır hepsi

  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt

    inlerine girmelik bi durum yok ki e-5 üzerinde bu yer acayip işlek bi yer foto attığı yer

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jakuboo

    90 lara geri donmek mi?

    90da arabayı rahat sekilde aliyorduk.3 aylik maasla lada samara almıştık ama şimdi mumkun mu?


    Talep olmazsa arz elde patlar mecburen fiyatlara dibe çakılır

    1992 yılında Showpa firması kampanya ile Lada getiriyordu acente şekilde,ucuzumuza gitmişti ve 3 tane hathback kasasından almıştık 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozay06

    "O zamanlar enflasyon vardı" diye eleştiri yapıyorlar ama şimdi de en az o kadar enflasyon var Herşey geçen yıla göre %50 60 artmış ama enflasyon resmi olarak %8 9


    Dediğiniz gibi o zaman emekli olan bir öğretmen veya memur ev alabiliyordu Şu anda 25 yıl çalışan bir öğretmen emekli ikramiyesi 100k 30 yıl çalışan bir öğretmen emekli ikramiyesi ise 120k civarında


    Almanya bizi kesin kıskanıyor

    O dönemler Emeklilik : Ev garantisi demek idi.Maaşlar ile olmasa da, emekli ikramiyesi ile garanti demekti ev alabilme olayı.


    Giriş seviyesi ya da Orta halli bir ev + şimdinin ismi literatürden kalkan ama o dönemin orta halli(Ascona,Taunus,Granada gibi) ikinci el görece temiz bir arabası alınabiliyordu,ya da çok iyi bir ev dayalı döşeli zevkince tıka basa dolu şekilde alınabiliyordu.


    Araç ve emlak piyasası yabancı para birimi olacaksa genelde Alman Markı üstünden dönerdi o dönemler.Dolar bugünkü gibi hakim değildi piyasaya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 5 Ekim 2020; 15:33:56 >




  • Ülkenin 90'lardan farkı işçi maaşlarının erimesi. Çalışan kesimin alım gücü sürekli düşüyor.

    Burada kastettiğim kesim maaşlı, bordroyla çalışanların alım gücüdür. 90'larda devlete giren kamu işçilerinin maaşları hala iyidir.


    Bu ülkede asgariye veya hadi 2 katı olsun o maaşlarla çalışarak birşey almazsın. Ülkede fakir fakirleşti zengin zenginleşti. Asgari ücret belli senelik 30 bin lira etmez. Hadi o 30 binle ev al araba al nasıl olacak? İki katı olsun 60 bin lira. Yemesen içmesen hiç harcamasan eline geçen para bu işte.


    90'lar diyenler sürekli enflasyon diyor ancak devlet %100 enflasyon varken yok enflasyon %100 değil %50 senin maaşına %50 zam yaparım demiyordu. İş bulmak daha kolaydı. O yıllarda sıkıntı belli banka kredisi yoktu. Ev için kooperatife girerdin arabayı taksitle alırdın o taksitlerin toplamı neredeyse 2 katı ederdi arabanın.

    Lada samaraya lüks diyenler olmuş. Neresi lüks? Güldürmeyin adamı. Şahinlerden ucuzdu o araba. Babam 1978 murat 131'i 13 milyona satıp 26-28 milyona 92 lada samara almıştı. Bu mu lüks araba? Sanki 5.20 bmw'den bahsediliyor.





  • yasin_92 kullanıcısına yanıt
    Biliyorum dostum bende bu beter şehirdeyim maalesef, sadece sacma bir konuya sacma bir mesaj atmak istedim 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt

    bende lanet ediyom bu şehre artık çok boğuyor aşırı kalabalık yetmezmiş gibi mülteciler akın etti, bide artık sıcağı çekilmiyor havası kötü olduğundan son senelerde dayanılmaz bi hal aldı

  • Konu sahibi olması imkansız bir boykotu tavsiye ediyor. Ülke nüfusu 82 milyon, araç sahiplik oranı 1000 de 281. Avrupa ortalaması 1000 de 602. Araca ihtiyaç hem sayısal olarak çok hem de ülkenin fiziki ve sosyal şartlarından dolayı bir elzemliği söz konusu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Ya buradaki Z kuşakları mı kandırmaya çalışıyorsunuz, siz nedir sizin derdiniz. 2001 de iyi hatırlarım aynı sokakta yaşıyorum hala neden sadece bir tane Şahin i olan biri vardı başka da kimse de yoktu, kalkmış bana ne yazıyor.

    Madem bugün kötü neden yazar kasa atmıyor insanlar ya da eylem yapmıyor tabi akp den bu millet korkuyor dersiniz neden madem o günler iyiydi de akp yi neden seçti bu insanlar ve de üstüne neden bu insanlar hatta yarısı akp yi yaklaşık 20 yıldır iktidar bak koalisyon olarak başbakan değil tam tersi neden iktidar yapıyor? Sallayın da destekli sallayın ya Tempra dediğiniz araç bile üst seviye olarak görülüyordu bu ülke de Toroslar reno 9 lar Şahin lerden doğanlardan geçilmiyordu bu ülke.

    Niye bu kadar sasirdin onu anlamadım. 90'lardaki asgari ücret ve otomobil fiyatlari mukayese edildiğinde simdiki kadar uçurum yok. Cok zor değil yani dostum bunun hesabını yapmak...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

    O kadar da değil, doksanlarda bakkala bir teneke peyniri 6 milyon liraya alıp 7,5 milyon liradan satardık, ertesi hafta yeni peynir tenekesini almaya gittiğimizde 9 milyon liradan alırdık. Şimdi yine gıda sektöründeyim böyle bir enflasyon söz konusu değil... öyle sermaye eritecek kadar büyük bir enflasyon yok...


    Araç fiyatlarından doğan tepkinizi anlıyorum, ama doksanlar gerçekten facia yıllardı... 5 nisan kararlarının yansımaları 10 yıllar boyu sürdü.

    Millet sefaletle mücadele edip doksanları bitirmek üzereyken deyyusun biri anayasa kitabını fırlattı faizler rekor yaptı, ekonomi yarı yarıya küçüldü..


    Hepsini geç, parayı pulu boşver, şimdiki özgürlükler de yoktu doksanlarda ve bu ülkenin vatandaşlarının büyük bir çoğunluğu ikinci sınıf vatandaş sayılıyordu... devlet mafyadan, ekonomi de krizlerden yakasını kurtaramıyordu..


    %80, %90, %100 enflasyonu görüp yaşadık biz... Bunun ne demek olduğunu yaşamayan bilemez, Allah bi daha yaşatmasın...


    Şimdi bolluk bereket içindeyiz, süperiz muhteşemiz demiyorum elbette ama 90lardan beteriz demek de kabul edilebilir değil kusura bakmayın çok mübala etmişsiniz...

    Sevgiler..



    Alıntıları Göster

    Dogru söylüyorsun ama atladigin nokta su;

    90 yıllarda enflasyon %90 iken biz zeytin üreticisi olarak enflasyondan payımızı alıyorduk.yani bu sene zeytin 10 tl ise seneye 18 oluyordu.o yüzden fahis krediler ödeniyor.simdiise enflasyon çalışıyor ama sattığımız ürünler ayni para.

    2011 yılında 41 tane zeytin 4 tl idi şimdi ise 5 tl.ama aradan geçen 9 senede hersey en az 4 kati arttı yani yuzde 400 civari.2011 de 65 beygir çiftçiler traktör 45bin tl idi şimdi ise 180 bin tl.gubre ve ilaç masraflarını saymiyorum bile.

    Son 20 senedir çiftçi kadar ezilen ve gelir kaybına uğrayan bir grup daha yok sanirim.

    Bu nedenle köylerde nüfus kalmadı.sehirler doldu taştı.su an çiftçilik ile uğraşanlar 50 yas ve üzeri.20 sene sonra kim koyde çalışır bilmem?

    O zaman geldiğinde gıda fiyatları nasıl olur bilmem.

    Dışarıdan ithal etmekle olmuyor bu isler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bende diyorum ülke neden gelişmiyor meğersem bu yorumları gördükten sonra fırsatçılara ve milleti kazıklamaya çalışsanların neden böyle bir rol yaptığını şimdi anladım arkadaş diyorki 1 yıl araç alım satım yapmazsanız devlet ötv mtv kdv faiz ne varsa hepsini mecburen kaldırmak zorunda kalacak 1 yıllığına milletin için ferahlayacak şuan alınan ötv mtv kdv faiz zaten o araçla beraber bir araç daha alınır mantık bu yok görmüşüz yok büyüyüz yok 90 larmış ula siz büyüksünüz ama gerçekten çok cahil kalmış birisiniz markete gidiyorsunuz bir ürün alıyorsunuz pahalıdır diye almıyorsunuz marketçide mecburen onu satmak için dahada indirime sokar ;) bu cahilliğinizi bir kenara bırakın cahilliğinizle milletin düşüncesine saldırmayın   





  • quote:

    Orijinalden alıntı: pruvap

    Söylediklerine katilmiyorum, yaşadıklarımı ben bilirim o ayrı. Benim kızdığım noktalar şunlar, iktidara gelmeden ne söz verdilerse tam tersini yaptılar, lüks ve şatafata boğuldular, insanların ceplerindeki ekmek parasına bile türlü çaba ve çalımlarla göz koydular. Dünyada ki teknolojik , lojistik vs gibi gelişmeleri kendilerine mal ettiler. 20 yıl önceye kıyaslama yapılıyor ve hala refah seviyemiz bı gram ileri girmemişse ve hatta gerilemissek bunun suçlusu ne ben ne sensin. Tamamen kendileri. Milli gelir 25000 dolara ciktida benim mi haberim yok? O yüzden, hiç kusura bakma senin gibi anlayışlı olamıyorum. Benim derdim, çocuklarımızın geleceği, vatanım , gerisi lafı güzaf. Benim tuzum gayet kuru, senin gibi savunma derdine düşmem gerek, ama yapamıyorum kaldırmıyor midem. Feristahini tanımam bu konuda. Babam gelsin onu bile eleştirim yanlış yaptığında. Çünkü, 80 k kişinin vebaliyle oynamak bu kadar kolay olmamalı.

    Bak ben buna katılıyorum ama önceki mesajların bana başka bir ülkeden bahsediyorsun gibi geliyor ve görünüyor. Neyse dediklerinden dolayı yani bu alıntıladigim mesajından dolayı dediklerin oldu yaşanıyor ve bizde sende herkes bunların olmasını istemiyor sen araba alamıyorsan bugün bende alamıyorum ve bugün bu yaşananları çözmemiz lazım yani bugünkü hükümet çözmesi lazım çözemiyor mu, gitme vakti de zamanı gelince giderler, en azından gelenlerin değiştirme şansı düşük bile olsa bir şansı olur derim ve 5 sene beklerim neler değişeceğini. Saygılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Farkında olmadan katıldığım eylem

    70 bine getz sattıklarını görünce araç almayı 2 3 sene erteledim. Parayı altına dolara koydum ve para biriktirmeye devam ediyorum.

    Ihtiyacim olunca araç kiraladım.

    Isyerine zaten servis var.

    2010 corsa getz alacağıma 3 sene sonra istediğim aracı alırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yil 1990 OYAK `ta alinan emeklilik ikramiyesi ile merkezi yerde bir 3+1 sifir ev arti Reanult 9 Spring alinmistir...

  • Aracın bir maliyeti döviz kuru ve vergi var. (Yeni çıkacak sembolun satış fiyatı kar dahil 8-9 bin EUR.) Sence bayi hiç kar etmese nakliye ücreti ve vergi dahil aracın fiyatı ne olmalı. Ayrıca satış adedi azalması bayinin fabrikanın adet başına karını arttırması ile sonuçlanacaktır. Başka açılardan bakmayı deneyin olaya



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyncvr -- 5 Ekim 2020; 21:40:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugunun kotu oldugunu mu saniyorsunuz? bir yil daha bekleyin de gorun.

  • Gelen ağlamış giden ağlamış arkadaş bölgedeki evleri arabaları kim oluyor merak ediyorum. Kendi hayatınızdaki eksiklikleri genele yayma huyunuzdan vazgeçin. İşini bilen kazanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağlama duvarına döndü iyice. Birisi 1 sene araç almayın, diğeri 1 sene sonraki zamları görün. Eline 20 liraya klavye alan yazıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.