Şimdi Ara

1. ve 2. öğretim arasındaki farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
36.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bu iki öğretim türünde (-)'leri ve(+)'ları nelerdir?
    ne gibi avantajları vardır??
    birde internette şunu gördüm 2. öğretim oldugun halde derslerini 1. öğretimden alabilme ihtimali varmı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yokujin -- 29 Temmuz 2009; 22:05:54 >

• İkinci öğretimin hiç bir avantajı yok. Öncelikle diğerlerine göre öküz gibi para ödersin. Millet dönem için 400 öderken sen 1200 ödersin. Yaz okulu yine sana daha pahalıdır. İlk dönemler akşamları gitmek zorunda kalırsın. Bir çok yer sana burs vermez. Hatta belediye bile vermiyordu. Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla hiç bir avantajını duymadım.
  • 1.öğretim.
    Harç parası az
    2.öğretim
    Harç parası çok
    Bu kadar.Dersler aynı dersler konular aynı hocalar aynı.Hatta iyi bir üniversite ise 1.öğretim derslerine girebilirsin gece derse gitmek istemezsen.Bazı üni.ler geceye de bırakmıyor.2.30 da ders başlar 22.00a kadar yolu var.Bazı hocalar quiz yapıyor 2.öğretimde aynı sorular çıkıyor.
    Bu kadar.2. öğretim okuyorum Uludağ Üniversitesinde ister 1.öğretim ister 2. öğretim derslerine giriyorum.Harç dışında başka bir fark yok.Dİplomanda da 2. öğretim falan yazmıyor.
  • 2. öğretimde pek fazla ortamın olmaz, cafeye vs. gidecek zamanın olmaz dersten çıkar direk eve gidersin. (Sabah erken kalkıp o zamanı değerlendirirmisin bilemem)
    2. öğretimde sabahın köründe kalkma gibi derdin yoktur. Gece 4te bile yatsan zorlanmazsın.
    2. öğretimde okumanın dezavantajları bilindiği üzere harç paralarının yüksekliğidir.
    Şahsen 1. öğretimin ders açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum. Sabah taze kafayla derse giriyorsun, hocalarda öyle. 2. öğretim olduğun zaman hocalara zaten bıkkınlık gelmiş oluyor ve herkes ders bitsede gitsek modunda oluyor. Havanın kararması da buna etken.

Biraz düzensiz oldu kusar bakma, umarım fikir verebilmiştir.
  • 2. Öğretim

Yarasa ekibidir, sabah erken kalma derdi yoktur, fazla para öderler, öğretmenler o saatlerde daha yorgun olurlar,,,

1. Öğretim

Tam tersi
  • Yokmu hiç arkadaşı 2. veya 1. öğretimde okuyan daha detaylı anlatabilecek birileri
    forumda 1-2 aradım su konuyu buldum burdada 2. öğretim olsadan üni öğretmenin ve üni izin verdiginde 1. öğretiminden ders alabilindiği yazıyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32663624/mpage_1/key_//tm.htm#32665533
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigtiger

Yokmu hiç arkadaşı 2. veya 1. öğretimde okuyan daha detaylı anlatabilecek birileri
    forumda 1-2 aradım su konuyu buldum burdada 2. öğretim olsadan üni öğretmenin ve üni izin verdiginde 1. öğretiminden ders alabilindiği yazıyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32663624/mpage_1/key_//tm.htm#32665533

Sen aklındaki soruları sırala bizde yanıt verelim,,,

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben 2. öğretimde okuyorum. Tek dezavantajı harç parası. Hatta avantajı o paraya değiyor diyebilirim.
    Erken kalkma derdin yok. Geceler senindir. Ortamın olmaz diyenlere bakma 2. öğretimin ortamı daha kral olur. Ayrıca akşam üniversiteye gitmenin tadı hiç birşeyde yok. Böyle hafiften batan güneş serin bir ortam arkadaşlar sohbet muhabbet. Offf özledim ya..
  • 2. öğretim okuyorum.Yazdığımı oku Uludağ Üniversitesinde 1.2. öğretim farketmez İ.İ.B.F fakültesinde.İstediğin öğretimin dersine girersin.Bazı üniversitelerde bu böyle.Araştırman lazım hangi üniversitede.Ortam olmuyor demişler.2. öğretimin ortamı daha güzel oluyor.Gece gidiyor demişler.En geç 9.30 gibi dersin biter gece senin olur.Gündüz de erken kalkma sıkıntın olmuyor.Sorun varsa sor cevaplayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunNnN -- 29 Temmuz 2009; 22:23:33 >
  • 2. öğretim harç dışında bir dezavantajı yok.Ortam yok diyen arkadaşlar yanılıyorlar.Ortam olayın kişiden kişiye göre de değişir zaten.I . Öğretimden ders alabiliyorsunuz genellikle ilgili öğretim görevlisi ile konuştuğunuzda o size alıp alamayacağınızı söylüyor zaten
  • hort
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersow126

hort

Sebep?
  • şuan 2. öğretimlerin durumu nasıl? Okuyanlar bilgi verebilir mi?
  • hic farkı yok bızım sınıftakı kız ıkıncı ogertım olmasına ramen hep birinci ogertımle derse gırıyor
    ayrıcada gecen gun yanımda oturan adam derste hıc yazı yazmıyodu hoca ne yazıryorsa aynı kelımesı kelımesıne defterındeydı iskılendım sordum adam ikinci ogretımmıs cıft dıkıs yapıyodu derse
    tek fark harc oda ozeler yanında devede kulak sadece mühendıslık ıcın 1500 tl senelık
  • 1.öğretimler artık harç parası ödemiyor, ikinci öğretimler ödemeye devam ediyor. İnsanın kafası rahat oluyor, istediğin saatte yat, dersin 4te 5te başlıyor, uykunu rahatlıkla alıp gidebiliyorsun. Ayrıca 1.öğretimler quiz muiz olmuşlarsa haberin oluyor, genelde aynı sorular soruluyor vs.
  • ytü makine 1.öğretim olmazsa 2.yi gönül rahatlığıyla tercih edeyim mi sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kakashi hatake

hic farkı yok bızım sınıftakı kız ıkıncı ogertım olmasına ramen hep birinci ogertımle derse gırıyor
    ayrıcada gecen gun yanımda oturan adam derste hıc yazı yazmıyodu hoca ne yazıryorsa aynı kelımesı kelımesıne defterındeydı iskılendım sordum adam ikinci ogretımmıs cıft dıkıs yapıyodu derse
    tek fark harc oda ozeler yanında devede kulak sadece mühendıslık ıcın 1500 tl senelık

Nasıl yani hocam? Her derse 2 kere mi giriyor toplam?
  • 2. Öğretim öğrencilerine devlet burs vermiyormuş doğru mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dörtçeker

2. Öğretim öğrencilerine devlet burs vermiyormuş doğru mu ?

hayır doğru değil
  • anladık gece giriyolar da ders sayısı aynı mı saatleri falan?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.