Şimdi Ara

1. Sınıfa Giden Kardeşim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim 7 yaşında inatçı bir kardeşim var. malum 1. sınıftada okuma yazma öğrenilir. her ne kadar bizim zamanımıza göre okuma yazmayı öğrenmeyi iyice zorlaştırmışsalarda çoğu çocuk zoru başarıp bildiği harfleri okumayı yazmayı öğrenmiş durumda kardeşimin sınıfında. Ama malesef kardeşim o çocuklardan değil. çok inatçı bir çocuk bilmiş bişeydir. okul ilk başladığında ödevlerini tam anlamıyla aklını verek yapmadı bunun önemini kavrayamadı bazı ödevleride birike birike bu güne kadar geldi. ödevlerinin bazılarınıda eksik eksik yaptığı için şimdiye kadar öğrendiği harflerle tek tük kelime okuyabiliyor o kelimelerde ezberlediği kelimeler. annem ve ben çok uğraşıyoruz okutmaya ama yapamıyoruz ödevlerini çok yavaş yapıyor dikkatini tam olarak veremiyo bir çok şeyle ilgileniyo okuldada fazla dersi dinlemiyomuş şimdi bu noktadan sonra biz evde eskileri yaptırmaya çalışsak bi acayip olucak bildikleri yeni öğrendikleri fln karışıcak okuldada yeni kelimeler ,harfler ,heceler öğrenicekler

    neyse lafı çook uzatmıyım kardeşime okumayı öğretemiyoruz yardım edin çok üzülüyoruz annem ve ben ne yapmalıyız belki sınıf öğretmenliğinden veya çocuk psikolojisinden anlayan vardır yardım edin lütfen







  • Yapay Zekanın Yanıtı

    1. Sınıfa Giden Kardeşim Okuma Yazma Öğrenemedi

    1. sınıfa giden kardeşin okuma yazma öğrenmekte güçlük çekiyorsa, bu durum ebeveynler için endişe kaynağı olabilir. Ancak bu konuda yalnız değilsiniz ve kardeşinize yardımcı olmak için atabileceğiniz adımlar mevcuttur.

    1. Sınıfta Okuma Yazma Öğrenemeyen Öğrenciler

    1. sınıfta okuma yazma öğrenmekte zorlanan öğrenciler için çeşitli faktörler rol oynayabilir. Bunlar arasında dikkat sorunları, dil gelişimindeki gecikmeler ve öğrenme güçlükleri yer alabilir.

    1. Sınıf Anneleri Yorumları

    1. sınıf annelerinden alınan yorumlar, okuma yazma öğrenmekte zorlanan öğrencilerin farklı zorluklarla karşılaştığını gösteriyor. Bazı çocuklar harfleri ve sesleri eşleştirmekte zorlanırken, diğerleri kelimeleri birleştirmekte veya anlamada güçlük çekebilir.

    1 Sınıfta Okuma Yazmayı Öğrenemeyen Öğrenciler Sınıf Tekrarı Yapar mı?

    Okuma yazma öğrenmekte zorlanan öğrencilerin sınıf tekrarı yapıp yapmayacağı duruma göre değişir. Bazı durumlarda, öğretmenler öğrencinin ek desteğe ihtiyaç duyduğuna inanırlarsa sınıf tekrarı önerebilirler. Ancak bu karar her zaman verilmez.

    1. Sınıf Birleştirme Yapamıyor

    Birleştirme yapma, heceleri veya sesleri birleştirerek kelimeler oluşturmayı ifade eder. 1. sınıfta birleştirme yapamayan öğrenciler, okuma yazma öğrenmekte zorlanabilirler.

    Okuma Yazma Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

    Okuma yazma öğrenme süresi öğrenciden öğrenciye farklılık gösterir. Bazı çocuklar birkaç ay içinde okuma yazma öğrenebilirken, diğerleri daha fazla zamana ihtiyaç duyabilir.

    Okumaya Kaç Ayda Geçilir?

    Okuma yazma öğrenmek uzun vadeli bir süreçtir ve bir çocuğun akıcı bir şekilde okuyabilmesi genellikle birkaç yıl alır. Ancak bazı çocuklar daha kısa sürede okumaya geçebilirler.

    Kardeşinizin okuma yazma öğrenmekte zorlandığını düşünüyorsanız, bu durumu öğretmenine bildirmeniz önemlidir. Öğretmeniniz, kardeşinize ihtiyaç duyduğu desteği sağlamak için sizinle birlikte çalışabilir.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • a ve ş harfini bir araya getirince aş diye ş ile a yı yanyana getirince şa diye okuyabiliyorsa - bu onun harfleri birleştirmeyi öğrendiği anlamına gelir- onun sevdiği oyun,kahraman vs. adlarını gösterin onlardaki harfleri tanıtın. o isimleri okumak ilgisini çekebilir.
    ayrıca tv de köşelerde yazan yazıları okutmaya çalışın. bildiği harflerin bulunduğu ve ilgisini çekebilecek kelimeleri okutun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: merulaalba

    a ve ş harfini bir araya getirince aş diye ş ile a yı yanyana getirince şa diye okuyabiliyorsa - bu onun harfleri birleştirmeyi öğrendiği anlamına gelir- onun sevdiği oyun,kahraman vs. adlarını gösterin onlardaki harfleri tanıtın. o isimleri okumak ilgisini çekebilir.
    ayrıca tv de köşelerde yazan yazıları okutmaya çalışın. bildiği harflerin bulunduğu ve ilgisini çekebilecek kelimeleri okutun.



    şu anda bütün harfleri öğrenmedi bildikleri sınıflı ama şimdiki eğitim sisteminde birleştirmeyi pek öğretmiyolar direk kelimeye geçiyolar çok karışık bi sistem kardeşim her gün çalışıyo derslerine bu onu çok sıkıyo biliyorum ama anca öyle tamamlayabiliyo ödevlerini devamlı dikkati dağılıyo eğlenceli yapmaya çalıştım denedim puanlı oyunlar fln oynadık bilirse ona puan bilemezse bana puan çok iyi gidiyo ama bana puan verince veya puan alamayınca sinirleniyo dikkati dağılıyo hemen inatçı bi çocuk yani nası anlatıyım tma anlamda öğrenemedi o birleştirmeyi söyleyemiyo ama dikkatini verebildiğinde söylüyo mesela yazıda me yazıyo bunu oku diyoruz em diyo tersten fln okuyo veya me ye met fln diyo kendince harfler ekliyo:((




  • Dert etmeyin bence o kadar illa ki öğrenir
  • benimde 1.sınıfda bir kız kardeşim war Yeni eğitim sisteminde belirli bi zamana kdr okumayı sökemiyen çocukları kaydını tekrar alıcaklarmış öle diilsede bizim okulda böle oluomuş bunu söleyince birz gözü korktu ve okuyabiliyor hepsini okuyamasada okuyor okuduğunu yazabiliyor bide şu çıktı canı sıkılıyor dikkati dağılıyor ve okuduğunu kafasından atıyor mesela kalem diceği yerde atıo defter dio tekrar oku atma diyincede okuyabiliyor belki sizin sorununuzda böleyle bişi olabilir...
    nasılsa öğrenir diye bıraktırma
  • 1)yazık onaya yıllarca okuyucak
    2)bnde küçükken ders yapıçağım sıra başka şeylerle ilgilenirdm hiç ders yapmazdım hiç çalışkan olamadım
    hep bütün arkların 5 alırdı bn 2 iki alırdım
  • bunun sistemle ne alakası var. öğrenen öğreniyor. siz şımartırsanız öğrenmeyip ders yapmayıp sonra uğraştırır böyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle başka çocouklarla kardeşinizi kıyaslamanız yanlış.. Her öğrenci birbirinden farklıdır. Öğrenmeye hazır oluşları, gelişim düzeyleri, duyuş ve düşünüşleri..vs

    Daha okul açılalı 2 ay oldu.. Daha 29 harfin en fazla 10 harfi verilmiştir. Şu an için anlamlı okuma yapmaları (bazı istisnalar dışında) mümkün değil. Bu tür durumlarda sınıfın geneline bakılır ki şu nada sizin yazdıklarınıza göre kardeşinizin yaşadıkları normal.. Oyun çağından çıkıp, okul çağına gelmiş.. Kendini disipline etmesi (düzenli ders çalışma, işleri zamanında yapma..vs) beklenemez, beklenmemelidir de..

    Benim tavsiyem kardeşinizi fazla sıkmayın.. 1 sayfa yazacağına, 1 satır yazdırın.. 4 satırlık bir metnin 2 satırını okutun.. Genelde resimli okumalar yaptırın.. Resimler üzerinden harfleri buldurmaya çalışın.. Öğretmenin öğrettiklerinin dışında birşey öğretmeyin.. Eğer geri dönüşler yapacaksanız (öğrenilmiş harfler için)bunu resimli hikaye kitaplarından yaptırın.. (okul kitabından değil. Okul kitabını göre göre bıkıyorlar)

    Harflerin (el yazısı) yazılış şekillerini siz de öğrenin, harfleri başka şekillerde yapmayın, kurallarına uygun yaptırın.. Harflerin adını değil, sesini verin..

    Son olarak da kardeşinizi fazla sıkmayın, başka çocuklarla karşılaştırmayın.. Normal koşullarda Mayıs-Haziran gibi serbest okumaya geçilir..




  • ilköğrei kardeşin için 9 yıl olmuş demektir
  • ulan ben okumayi 2ci sınıfta söktüm gibi bişeydi 3 e geldim hala heceliyodum okul berbattı nefret ediyodum okuldan ödev ödev ne lan bu bize bi sınav yaparlardı matematikten bide sözlü mubarek lisans üstü doktora profesörlük sınavı gibiydi.
  • ben okumayı 2 donem ogrenmişdim su an .ok zuper okurum
  • Okumayı siz öğretemezsiniz.İyice şaşırır okulda farklı evde farklı çorba gibi olur.Ya öğretmene deyin öğretsin.Maddi durumunuz varsa özel öğretmene gönderin tek başına daha iyi anlar.Ayrıca sistemi eleştirmeyin.Öğrenen öğreniyor.Öğrenme ayrıca zeka ile ilgili değildir.Bunun için üzülme sonunda öğrenecektir.
  • @dejaay
    Yanlış konuşmayayım ama kardeşim sıradan bir devlet okulunda 18 harf öğrendi şimdiye kadar, annem de sınıf öğretmeni ve geçen sene 1. sınıfları okuttu ilk dönemin sonunda okuma hedefti [gene devlet okulu] ve bazı çok sorunl öğrenciler hariç 36/40 oranla okuma oldu sınıfta diye hatırlıyorum.. Kaldıki özel okullarda 3 hafta içerisinde okumaya geçiliyormuş, Doğuş koleji en azından öyleymiş diye duydum.. 1 sayfa yerine 1 satır okutmak da pratik yapamamasından dolayı daha da zorlaştırmaz mı işi? 1 sayfa yerine 2 okuması gerekmezmi? Arada selenadır, kara taş mı ne öyle bi dizi var o tarz şeyleri izletip ondan sonra okutmak ya da bugun şuraya kadar gelirsen selena izlersin demek daha doğru değilmi? Annem sınıf öğretmeni ve böyle yapıyor kardeşime, gayet de güzel gidiyor maşallah..
  • bana okula gitmeden ablam ve annem tarafından öğretilmişti .. birazcık üstüne düşerek okuma kitapları alarak halledebilirsin sanırım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SoundOfSilence

    @dejaay
    Yanlış konuşmayayım ama kardeşim sıradan bir devlet okulunda 18 harf öğrendi şimdiye kadar, annem de sınıf öğretmeni ve geçen sene 1. sınıfları okuttu ilk dönemin sonunda okuma hedefti [gene devlet okulu] ve bazı çok sorunl öğrenciler hariç 36/40 oranla okuma oldu sınıfta diye hatırlıyorum.. Kaldıki özel okullarda 3 hafta içerisinde okumaya geçiliyormuş, Doğuş koleji en azından öyleymiş diye duydum.. 1 sayfa yerine 1 satır okutmak da pratik yapamamasından dolayı daha da zorlaştırmaz mı işi? 1 sayfa yerine 2 okuması gerekmezmi? Arada selenadır, kara taş mı ne öyle bi dizi var o tarz şeyleri izletip ondan sonra okutmak ya da bugun şuraya kadar gelirsen selena izlersin demek daha doğru değilmi? Annem sınıf öğretmeni ve böyle yapıyor kardeşime, gayet de güzel gidiyor maşallah..



    Ben normal olan verileri söyledim.. Yani müfredatta yazan dönemlere göre hareket ederseniz, mayıs hazıran belki daha erken serbest okumaya geçersiniz...

    Tabi illaki müfredata gidecem diye de birşey yok. Sınıfınızın durumuna göre hafta da 3-4 harf de verebilirsiniz...

    Ben de öğretmenim.. Geçen sene 1. sınıfları okuttum.. Ben bu aylarda falan, harflerin ikinci grubundaydım ( i-n-o-r-m) :( Şimdi harf verişiniz ya da konuları hızlı gidişiniz tamamıyla okumaya hazırolunuşla ilgili birşey.. Ben doğuda görev yapıyorum ki burada öğrencileri okula getirmek için devlet üste para veriyor.. Okula Ekim sonu gibi geliyorlar.. Haliyle burada özellikle 1. sınıflara okuma yazma öğretmek oldukça zor.. Çok güzel bir okuma (bireye göre de değişiyor) 3 cü sınıfda gerçekleşiyor..

    Özel okullar hakkında yorum yapmaya gerek yok.. Oraya giden öğrencinin ve okul imkanlarını sorgulamnın bi anlamı yok.. (isterseniz 2 ayda okuma öğretmeyin bakalım)

    Kardeşinizin 18. harfe geçmesi normal.. Sonuçta öğretmen çocuğu.. Ne verilirse alıyordur.. Engellemeye gerek yok.. O zaten okula gelmeden önce hazıroluşluk düzeyine gelmiştir.. Önemli olan sınıftki öğrencilerin geneli.. Mesela ben bu seneki 1. sınıflara şöyle bir baktım.. Harf sırası şubeler arasında farklılıklar gösteriyor. Kimi e-l-a-t-i yeni bitirmiş, kimi (i-n-o-r) de...

    2 satır yazsın dememin nedeni de sık ama az yazmasını istememdir.. Böylelikle sıkılmayacağı kanaatindeyim. Zaten gerekli pratik okulda yaptırılıyor.. Evdeki yazı ödevi çocuğu sıkar, yazısını bozar..

    Bir de kanaatimce bir kişiye şunu yaparsan şunu veririm demek yanlış... Sanki bu rüşvet gibi.. Bak ödevini yaparsan sana para veririm, şunu alırım gibi birşey.. Eğer siz o vaat ettiğiniz şeyi almazsanız çocuk küser ödevini yapmaz ya da ödevini yapar sizden sürekli bir ödüllendirme ister. Bunu dozajında yapmak, çocuğa ödevini kendisi için, kendi hayatı için yaptığını anlatmak azım.. (bu arada bunları annenizi yargılamak ya da onun fikirleri çürütmek için söylemiyorum.. O bizden daha tecrübelidir, saygı duyuyorum.=




  • Ben sana şöyle söyliyeyim 7. sınıfa kadar gerçekten tam olarak alfabeyi öğrenemedim , zamanım yoktu yumuşak g ye kadar tamam gerisi yok karman çorman , özel emek olmadan olmuyor ...Boşuboşuna Eğitimi savunmayınız Yetersiz gerçekten...(okumam yazmam tamamda sırasını bilmiyordum pek önemi yoktu , yani önemsemiyordum..)(yukardada söylenmiş resili hikaye kitapları diye ... sayfasında 1-2 cümle olan resimli kitaplar var onlardan okutun...stratosfer falan gibi zor kelimeleri çocuğa göstermeyin) Amatörce bunlar yardımım olabilr
    O küçük kardeşimize çok fazla yazdırmayınız hayatı boyunca yazısı kötü olur ( tecrübe olarak 1-2 arkadaş ve ben)
    Çocuk bıkmasın

    Dersleri Kendi için olacağını yeterli düzeyde anlattıkdan sonra bunun bir devlet meselesi olduğuna geçin ve gözünü bireyden bütüne yöneltin ...
    Lise dönemlerinde Karı-Kız olayları bol olacaktır normal karşılayın fasa fiso ....bunları o dönemde konuşalım önemli olan ilk yazım...




  • Çocukların öğrenme hızları farklıdır ama sizin sorununuz sanırım dikkat. Oyunlaştırarak verilen tekrarları yaptırmaya çalışın. Anneniz öğretmen olsa da mutlaka sınıf öğretmeni ile konuşun ve evde ne uygulamanızı istediğini sorun. malum her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. 18 harf bana sorarsanız çok hızlı olmuş. Ben de sınıf öğretmeniyim ve ikinci grupta (i, n, o, r, m) devam ediyorum. İlk iki grup zaten pek çok metini okumaları için yeterli geleceği için üzerinde fazla duruyorum. Sesleri birleştirme konusunda harlerin isimlerini kesinlikle vermeyin ve seslerini öncelikle siz doğru çıkarmaya çalışın. İki sesin birleşmesini tekrar ettirirken (mesela: ne)
    yazılan seslerin ağız kapanmadan birleştiğini farkettirin. Kısaca bunu yavaşça yaparken sizin ağzınıza baksın. Fazla yazmak hem bıkkınlık verir hem de yazıyı bozar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.