Şimdi Ara

1 Milyon Lira Bulamazsa Ölcek..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tekirdağlı 23 yaşındaki Refiye Yılmaz, milyonda bir görülen Gardner Sendromu hastalığının pençesinde, yaşam savaşı veriyor.

Tedavi olmazsa 6 aylık ömür kalan Refiye’nin yaşaması için Amerika’da ameliyat olması gerekiyor. Tedavi için 1 milyon dolar paraya ihtiyaç duyulan Refiye için başlatılan yardım kampanyasında sadece 300 TL toplanabildi.

Tekirdağ'da yaşayan Refiye Yılmaz, 7 yıl önce yakalandığı Gardner Sendromu hastalığına karşı yaşam mücadelesi veriyor. Babasının genlerinde pasif (taşıyıcı) olan hastalığın kendisinde aktif hale gelmesiyle 16 yaşında kalın bağırsağı alınan genç kızın yaşabilmesi için şimdi de ince bağırsak nakli olması gerekiyor. Refiye'nin Amerika Miami Hastanesi'nde yapılacak nakille sağlığına tamamen kavuşabilmesi için 1 Milyon Dolar gerekiyor.

Yaşadıklarını ilk kez Refiye Yılmaz ise Sağlık Bakanlığı'na sesini duyurmak istiyor. Tüm ümidiyle sağlığına kavuşacağı günü bekleyen Yılmaz, tek isteğinin bir gün normal insanlar gibi her istediğini yiyebilmek olduğunu söylüyor. Bir yıldan bu yana sadece özel mamayla beslenen Refiye, ekmek başta olmak üzere normal bir insanın tüketebildiği hiç bir gıdayı tüketemiyor.

6 AYLIK ÖMRÜ KALDI

Tedavi olmazsa 6 aylık ömrünün kaldığını gözyaşları içinde ifade eden Yılmaz, “Hastalımı öğrendikten çok kısa süre sonra geçirdiğim ameliyatla kalın bağırsağım tamamen alındı. Şuanda 22 santimlik bir metal pipetle yaşıyorum. Acilen ince bağırsak nakli olmam gerekiyor. Bu gerçekleşirse sağlığıma kavuşacağım.” dedi.

1 KUTULU İLACI 3 BİN TL

Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki kontrollerinin devam ettiğini bildiren Yılmaz, 1 ay süreyle kullandığı 1 kutu ilacın fiyatının ise 3 bin TL olduğunu söyledi. İlacın, Türkiye'de literatürde yer almadığını bu yüzden de Türkiye'de bulunmadığını anlatan Yılmaz, kendisi için hayati önem taşıyan bu ilacın İstanbul'da bir milletvekili aracılığıyla getirtilebildiğini söyledi.

AİLESİ ZOR DURUMDA

Babasının emekli olduğunu ancak tedavi masraflarını karşılabilmek için annesinin ve babasının çalıştığını ifade eden Yılmaz, “Ailemin benim tedavim için çektikleri banka kredisinin taksitlerini ödemelerine yardım etmek için ben de bir markette çalışıyorum. Zaten benim hastalığım da burada arkadaşlarım tarafından öğrenilince kamuoyuna duyuruldu. Sürekli üşüdüğümü ve halsiz olduğumu gören arkadaşlarım bunun sebebini sorunca hastalığımı onlara anlattım. Benim için sosyal medyada destek sayfası oluşturdular. Bu sayede kamuoyunun belli bir kitlesine ulaştık. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor sağolsun" şeklinde konuştu.

HUKUK FAKÜLTESİNİ KAZANDI GİDEMEDİ

Hastalıkla mücadele eden Refiye Yılmaz, öte yandan 7 yıl önce girdiği üniversite sınavlarında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandığını, ancak maddi imkansızlıklar ve hastalığı nedeniyle okula gidemediğini açıkladı.

‘SAYIN BAŞBAKANIM SESİMİ DUYUN’

Ölmek üzere olduğunu söyleyen Yılmaz, “Ameliyat olmazsam yaşamıma devam edemeyeceğim. Sayın başbakanıma ve eşine sesleniyorum. Sizde bir baba ve annesiniz. Evladınızın bir tırnağına bir şey geldiğinde canınız nasıl acıyorsa beni de öyle düşünün. Benim annemin canı o kadar çok yanıyor ki buradan bana yardım etmenizi istiyorum.” dedi.
    />
    /> SADECE 300 TL YARDIM TOPLANDI

Yılmaz, Tekirdağ Valiliği tarafından Halkbank Tekirdağ Şubesi nezdinde yardım kampanyası için hesap açıldığını belirtti. Hesapta ise bir hafta içinde 300 TL biriktirildiği öğrenildi.

Valiliğin, kampanya hesaplarını yönetmek ve düzenlemek üzere görevlendirdiği Selime Günder Yazıcı, Sevilay Bozdoğan ve Filiz Koyuncu isimlerine yapılacak bağışların tedavi giderlerinde kullanılmasının amaçlandığını anımsatan Yılmaz, büyük umutlarla hayırsever vatandaşlardan gelecek yardımları bekliyor.

Yardımsever vatandaşlar, Valilik tarafından Halk Bankası Tekirdağ Şubesi'nde Refiye Yılmaz için açılan hesaba 3 ay süreyle bağışta bulunabilecek.

Selime Günder Yazıcı, Sevilay Bozdoğan veya Filiz Koyuncu adına Müşteri No : 10291531 I-Ban : TR54 - 0001 - 2009 - 3040 - 0001 - 0362 - 91
    Haber linki:http://gundem.milliyet.com.tr/1-milyon-dolar-bulamazsa-olecek/gundem/gundemdetay/13.01.2013/1654840/default.htm

• Sonra sağlık sektörü en büyük ticarethanedir deyince kızın. Değil mi? Tıp okuyanlar kızıyor özellikle ama dönüp bir bakın; çok büyük bir ticarethane. Gerek ilaçlar, gerek hastane, ekipmanlar vs. vs. o kadar çok şey var ki. Doktorlar bu ticarethanede işçi görevinde bence çünkü onlar tedavi ettikçe, teşhis koydukça ilaç, ekipman firmaları, hastanenin cebi doluyor. Hastaya sigorta bakarsa bu cepleri devlet dolduruyor.

Neyse, yazasım geldi.
  • 1 milyon tl ile kac kişi kurtulur bi bilsenizz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

Sonra sağlık sektörü en büyük ticarethanedir deyince kızın. Değil mi? Tıp okuyanlar kızıyor özellikle ama dönüp bir bakın; çok büyük bir ticarethane. Gerek ilaçlar, gerek hastane, ekipmanlar vs. vs. o kadar çok şey var ki. Doktorlar bu ticarethanede işçi görevinde bence çünkü onlar tedavi ettikçe, teşhis koydukça ilaç, ekipman firmaları, hastanenin cebi doluyor. Hastaya sigorta bakarsa bu cepleri devlet dolduruyor.

Neyse, yazasım geldi.

Önce aşısını ve ilacını çıkarttılar sonra hastalığı. Bkz. domuz gribi.
  • Bugün haberlerde izledim ve üzüldüm gerçekten, yardım kampanyası yapılıyor toplanan para 300 lira. Gencecik bir kız hayat mücadelesi veriyor bile bile ölmesine müsaade edilmez inşallah. Ben yarın kendimce yardımda bulunacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: pofeenk

1 milyon tl ile kac kişi kurtulur bi bilsenizz

Böyle yorumlar yapmadan önce empati yapmayı denersen şu yorumu yazdığına utanırsın genç Sadece bu kızın kız kardeşin olduğunu düşün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 14 Ocak 2013; 2:12:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 dolar 100 lira olur mu?
    geçen hafta açıldı
    1 Dolar 10 TL Ne Zaman Olur ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Suriyeli teröristlere milyonlarca dolar yardım yapılırken, kendi vatandaşımızın göz göre göre ölmesi, bu ülke için utanç kaynağı olur.
  • Ailemin kredi çekip yıllarca borç ödemektense ölürüm daha iyi..1 Milyon lan boru mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: butze

Param olsa 1 milyon doları karşılar tedaviden sonra bu kızla evlenirdim o kadar güzel temiz bi sıfatı var ki

• yorum yazacaklarına 1 tl atsalar bankaya milyonlarca tl birikir ama akıl nerdeeeeee
  • Bir tarafta milyonları beğenmeyen futbolcular, şarkıcılar, iş adamları.Diğer tarafta bu paralara muhtac olan insanlar. Adaletini sevdiğim dünyası....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

Suriyeli teröristlere milyonlarca dolar yardım yapılırken, kendi vatandaşımızın göz göre göre ölmesi, bu ülke için utanç kaynağı olur.

ayakta alkışlıyorum seni
  • Ulan futbolcu veya sanatci olsam gozum kapali bu kizi tedavi ettirir tum masraflarini karsilardim. Yazik ya.. Biri ciksa da keske elinden tutsa. Agaoglu filan... Ayrica medyada reklamin kralini yapar. Hos bu isi yapacaksan o kiz icin yapacaksin Allah icin yapacaksin gerisi bos.

• En basitinden Süper Lig'de bir takım dandik bir futbolcuyu transfer etmek için bu paranın 2-3 katını ödüyor.

Parasızlık yüzünden ölmek çok acayip , bir sürü kişide var , bol bol var ama kimse vermiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byfe

Suriyeli teröristlere milyonlarca dolar yardım yapılırken, kendi vatandaşımızın göz göre göre ölmesi, bu ülke için utanç kaynağı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: butze

Param olsa 1 milyon doları karşılar tedaviden sonra bu kızla evlenirdim o kadar güzel temiz bi sıfatı var ki

param olsa paranın benim için hiçbir değeri yok hep orta halli yaşadım 2 milyonum olsa 1 milyonunu böyle bir işe verirdim şüphesiz varsın istediğiyle evlensin
  • Türkiye'de her gün bir sürü insan tedavi imkanı olmadığı için ölüyor zaten ama basın yazmadığı sürece sorun yok tabi ölebilirler.
  • RY yazıp 2868'e SMS yollayarak 5 liralık bir yardımda bulunabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

quote:

Orijinalden alıntı: pofeenk

1 milyon tl ile kac kişi kurtulur bi bilsenizz

Böyle yorumlar yapmadan önce empati yapmayı denersen şu yorumu yazdığına utanırsın genç Sadece bu kızın kız kardeşin olduğunu düşün

Adam hakli bosuna empati kurmasina gerek yok bir suru olumcul hastaligi olan hasta var 1 milyonla kac tanesi sagligina kavusur biliyormusun sen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.