Şimdi Ara

1 Milyon Doları Olan Biri Zengin midir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ülkesine göre değişir. Türkiye'de zengindir, tartışmaya kapalı.

Ancak AB ülkelerinde zengin sayılmaz. İsveç'te yaşıyorum, Allah'ın unuttuğu kasabada bir bahçeli ev 8 milyon kron=800 bin euro aşağı yukarı. Yani bir ev bir araba alabilirsin o paraya en fazla.

Yıllık gelirin 120-150 bin euro değilse orta direksin burada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 999.999USD ve azına sahip olandan zengin, 1.000.001 USD ve üzerinde parası olandan fakirdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

10.Ağustos.2018 krizinde dolar 2x arttı. yatırım amaçlı 1Milyon TL'den fazla parası olan bir arkadaşım, "durduğum yerde param yarı yarıya azaldı" dedi. 1939-45 arasında bankerlerin oyunu sonucu (II. dünya savaşı sonucu değil) Almanya'da mark çöpe döndü. 2001'de Euro'ya geçerken de 2x degeri azaldı, yani Euro'ya geçerken Alman vatandaşlarının parası 2x azaldı.

konuya bu açıdan bakınca parasal anlamda zenginlik mecazi olarak patrona bağlı işçinin zenginliği gibi yani oradaki 32günlük vade faiz hesabı aslında gerçek zenginlik değil. Para sadece bir enstrüman.
    Sizin verdiğiniz örmekler biraz extrem durumlar hocam şuan 7 milyon liram olsa 32 günlük kısa vadeye bağlar aylık 73 bin tl mi alırım anaparamdanda hiç bir şey eksilmez 32 günün sonunda tekrar bağlarım 7 milyonu ve 73 bin tl ile hayatıma bakarım bir daha ki ay tekrar gelicek risk yok kaybetmek yok paran çalışıyor işte

• 2500 lira maaş alan bir insandan gelir vergisi kesiliyor ise yani geliri yüksek görüldüğü için kesinti oluyor ise sence 1 milyon doları olan zengin değilmidir. sorumu bu şimdi
  • 1 milyon doları olmayan adama göre zengin 1 milyon dolardan fazla parası olan adama göre fakirdir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 200 bin dolara istediğin yerden istediğin güzellikte bir ev alabilirsin. 200 bin dolara gene istersen spor yada lüks araçlara binebilirsin jaguar maserati tarzı. Geriye 600k kalıyor. 100k ev döşeme desen ki çok abartı kesin 100 tutmaz ama paranın çokluğu anlatmak için söylüyorum. Geriye 500k kalıyor ona da gene 2 tane 150k civarında bir yazlık ve yayla evi alsan 200k kalıyor. Sence zengin değil misin ?

• Bir cok DH`linin hayatini kurtaracak bir paradir. Direk bi ab ulkesini yatirim yapip oturma izni hatta vatandaslik alinacak bir mevladir. Gayri menkul yatirimi sayildigi icin alinip kiraya verilse hayat boyu kiyat bi yasam saglar
  • Dünyanın tüm ülkelerinde, tüm şehirlerinde zenginsindir.

1 milyon dolar sadece nakit değil, mal varlığı olarak da olsa zengin olursunuz.

2 ev parası diyor. Küçümsemeye bak.

Sıfır km Ford Mustang alırsınız o paraya. Tam 40 tane.

40 tane sıfır km Mustang sizi zengin statüsüne sokar.

Alacağı üründe 1 dolarlık indirim çeki bulsa 7 kere takla atacak adamlar 1 milyon doları beğenmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yorumları okudum da yine zenginin malı züğürtün çenesini yorar hesabına gelmiş durum.

1 milyon dolarım olmayacağı için şuan hiç yormadım aklımı buna.

Boşverin 1 milyon doları olanlar düşünsün 😀

• quote:

Orijinalden alıntı: Çırak Web Master

Yorumları okudum da yine zenginin malı züğürtün çenesini yorar hesabına gelmiş durum.

1 milyon dolarım olmayacağı için şuan hiç yormadım aklımı buna.

Boşverin 1 milyon doları olanlar düşünsün 😀
    hahahaha aynen hocam en iyisi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AFV

1m villayı ancak dağ başında bulursun hocam İst te merkezi yerde o fiyata zor. Benim ev 3+1 700 bine gidiyor şu anda istanbulda. O bmw zaten zenginlik göstergesi olamaz. Kimler kimler alıyor imkanı olmasa bile kendini kasıp.
    Ama zenginlik çalışmadan yaşayabilmek , her anını istediğin gibi geçirebilmektir bana göre. Benim elime öyle bir para geçse çalışmadan yaşarım , başka evde almam arabamıda çok lüks tutmam. Mis gibi gelecek kaygısı olmadan yaşar giderim. Zenginlik benim anlayışıma göre budur. Ama genel anlayışa göre hemen bir villa yatlar arabalar göz önüne geliyor. Ona yetmez işte.
    Hocam yazdıkların yine benim dediğime geliyor.
  • 1 milyon dolarin varsa baskada hic bi seyin yoksa cok zengin sayilmazsin, orta gelir denilebilir. Misal amerikada orta duzeyde bi ev icin 300-400 bin dolar vermen gerekir (buyuk sehirlerde merkezdeki evleri bu fiyata alamazsiniz zaten oralari gec). 2 araba alsan orta ust duzeyde 100 bin dolar. 500 bin dolara 2 ev alip kiraya versen aylik masraflari ciktiktan (vergisi, amortismani vs) sonra kemiksiz eline 2500 dolar girer.

Yani 1 milyon dolarla amerikada orta duzeyde bir hayat surersin gerekli yatirimlari yaparak bir aileyi guzelce gecirirsin ama ekstra calismiosan ortalama hatta ortalama alti bir hayatin olur.

Turkiyr icin 1 milyon dolar yaklasik 6 milyon tl demek. 1.5 milyona guzel bi villa alirsin. 3 milyona tanesi 7000 tl getirecek iki ev alirsin. Masraflar ciktiktan sonra cebine 10 bin net para girer. 500 bine de 2 orta seviye araba alirsin. Cebinede 500 -600 bin tl kalir. Rahat gecinirsin. Orta ust bir hayatin olur. Ama 10 bin tl gelirle 4 kisilik aile biraz zor gecindirilir, mesela cocullarini ozel okula gonderemezsin yada o cebine kalan 500-600 den yemen gerekir.

• aylık faiz getirisi bile net 60 bin TL'dir. Türkiye de asgari ücretli ailenin eline net 2500 geçtiği düşünüldüğünde 25 asgari ücretli ailenin geliri kadardır. bence gayet zengindir. hatta milyonerdir. ortalama bir hayatla 5 ayda aylık 1000 tl kiraya verebilecek ev alınabilir. arsa alıp yatırım yapılabilir. doğru kullanıldığında parana para katarsın.
  • Kalbini soruyorsun herhalde

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.