Şimdi Ara

1 Kilo Pamuk mu Ağırdır 1 Kilo Demir mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
2
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ferhat Tarçın

Forumda konu açmak için açılan 5829387363. Konuyu açtığından dolayı tebrikler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: insansıvarlık

quote:

Orijinalden alıntı: Sokollu Mehmed Paşa

Demir daha ağırdır.

1 kilogram demir ve 1 kilogram pamuk aldığınızı düşünün. Pamuğun hacmi çok daha fazla olduğundan hava daha fazla kaldırma kuvveti uygular. Bu nedenle daha hafif olur. Şimdi dağılabilirsiniz

Söylediğin saçma bir terori gibi geldi bana.Çünkü zaten o tartılırken kaldırma kuvveti vs. herşey arada kaynıyor ? Yani adam uzayda tartmıyor ki bunu...

+1 zaten cevabı soruda.ikiside tartılmış ve 1 kilo gelmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: by_web

Bu videoyu koymak için gelmiştim

• 1 Kilo JB
  • quote:

Demir daha ağırdır.

1 kilogram demir ve 1 kilogram pamuk aldığınızı düşünün. Pamuğun hacmi çok daha fazla olduğundan hava daha fazla kaldırma kuvveti uygular. Bu nedenle daha hafif olur. Şimdi dağılabilirsiniz

Gerçekten mi cevapladın ironi mi yaptın bilmiyorum ama dediğin şey yanlış.

• quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

1 gram beyin.

5 yaşındayken sormuşlardı bu soruyu gelmiş foruma konu açmış
  • Ciddi ciddi cevap vermeye çalışanlar olmuş yazık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rammer

Demir daha ağır gelir.
    Kütle ve ağırlık farklı şeydir.

dogru yaklasim ama eksigin var. ağırlık bir cisme uygulanan kütle çekim kuvvetidir. ozkutle olarak daha yuksek degere sahip olanin cekim kuvveti yuksek olacagindan ozkutle degeri daha yuksek olan daha agirdir. sanirim bu konuda hem fikiriz.

bu mantikla basit dusununce 500gr demir bile 1 kg pamuktan daha agir oluyor.

ama yanildigin iki nokta var.

1. hava bu tarz deneylerde hesaba katilmaz. yani ayni kgdaki iki cismin agirliklari da ayni olur.

2. havayi hesaba katsan bile pamugun sikistirilmis olabilme ihtimali var. yani sikistirilmis 1kg pamuk demirden daha agir bile gelebilir. bu yuzden ozkutle degeri verilmediyse ikisini de ayni agirliga sahip kabul edersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Demir daha ağırdır.

Bunu söylemeye gelmiştim. Şimdi gidiyorum.

• ayni agirlikta tabi

• havasız ortamda hacmi daha büyük olan daha ağırdır yani pamuk ağırdır ama havalı ortamda demir daha ağırdır.

Not:Eşitte olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: i run each teen me

quote:

Orijinalden alıntı: Rammer

Demir daha ağır gelir.
    Kütle ve ağırlık farklı şeydir.

dogru yaklasim ama eksigin var. ağırlık bir cisme uygulanan kütle çekim kuvvetidir. ozkutle olarak daha yuksek degere sahip olanin cekim kuvveti yuksek olacagindan ozkutle degeri daha yuksek olan daha agirdir. sanirim bu konuda hem fikiriz.

bu mantikla basit dusununce 500gr demir bile 1 kg pamuktan daha agir oluyor.

ama yanildigin iki nokta var.

1. hava bu tarz deneylerde hesaba katilmaz. yani ayni kgdaki iki cismin agirliklari da ayni olur.

2. havayi hesaba katsan bile pamugun sikistirilmis olabilme ihtimali var. yani sikistirilmis 1kg pamuk demirden daha agir bile gelebilir. bu yuzden ozkutle degeri verilmediyse ikisini de ayni agirliga sahip kabul edersin.

Şimdi tam hatırlamıyorum ama etkileyen faktörlerden bazıları hava basıncı ve ağırlık merkezinin kütle çekim merkezine uzaklığı mesela.
    Hava olmasa bile demir biraz daha ağır gelir.
    Pamuğu demirin hacmi kadar sıkıştırabilirsen tabi birbirine eşit olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: DraJeS

havasız ortamda hacmi daha büyük olan daha ağırdır yani pamuk ağırdır ama havalı ortamda demir daha ağırdır.

Not:Eşitte olabilir

Havasiz ortamda hacimin bir ise yarayacagini sanmiyorum
    Ben esittir diyorum ama yanlis da olabilir

• Einstein Jr'lar toplanmış yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktaymert97

quote:

Orijinalden alıntı: insansıvarlık

quote:

Demir daha ağırdır.

Söylediğin saçma bir terori gibi geldi bana.Çünkü zaten o tartılırken kaldırma kuvveti vs. herşey arada kaynıyor ? Yani adam uzayda tartmıyor ki bunu...

+1 zaten cevabı soruda.ikiside tartılmış ve 1 kilo gelmiş

Kilogram kütlenin birimidir. Yani tartmayla falan ilgisi yok, cismin madde miktarı. Ağırlık ise yerçekimini vs. dahil ederek hesaplanır ve birimi newtondur. Yani cevap sorunun içinde değil. 10 N pamuk mu 10 N demir mi deseydi o zaman cevap.soruda olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Alp

quote:

Demir daha ağırdır.

Bunu söylemeye gelmiştim. Şimdi gidiyorum.

Bu dediğiniz havasız ortam için geçerli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

1 gram beyin.

+1

Özkütle falan diye saçmalayan arkadaşlara sesleniyorum birim hacmin kütlesi öz kütledir. Kütle ise Öz kütle ile hacmin çarpımıdır. 1kg pamuk demire nazaran daha hacimlidir fakat içerisinde barındırdı boşluk sebebi ile daha az yoğundur. Demir daha yoğun olmasına rağmen hacimce daha az yer kaplar. Kütle bu ikisinin çarpımıdır, eşit kollu terazi ile ölçülür. Ağırlık ise buna etkiyen yer çekimi ivmesi ile çarpımdır. Vektörel niceliktir. Yerin merkezine doğrudur. Yer çekimi ivmesi ise cismin kütlesinden bağımsız hesaplanır. Bkz. kütle çekimi. Dünya şartlarında yaklaşık olarak 9,6 m/s^2 gibi bir değeri vardır. O yüzden kütleleri de ağırlıkları da eşittir, her ikisinin ağırlığı da yaklaşık olarak 9,6 Newton civarıdır. Bunu yazmamdaki amaç artistlik ya da saçmalamak falan da değildir. Yazdım çükü üzüldüm. Bazı arkadaşlar dalgaya almış ama bazıları için cidden artık umut yok. Çok yazık. Şu yukarıdakiler de 8. sınıf bilgisi, kütle çekimi hariç, o 11. sınıf. Çok yazık çok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8AC7DD5C3 -- 21 Aralık 2013; 12:56:54 >

• Dağılabilirsiniz.
  • soruya yeni boyut katalım 1 lt pekmezmi daha ağırdır 1lt su mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HÜSAMCIK

soruya yeni boyut katalım 1 lt pekmezmi daha ağırdır 1lt su mu?

Pekmez daha yogun oldugundan kutlesi dolayisi ile agirligi daha fazladir.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.