Şimdi Ara

1 kg Kahve Atölyem türk kahvesi 30 lira ücretsiz kargo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.021
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 1 kg türk kahvesi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Fiyat iyi ama nasil urun acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    yorumlarında
    içimi güzel demişler ben 3 kg sipariş verdim ofiste içiyoruz zaten
  • 100g 3₺’ye geliyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilmediğim kahveyi sipariş etmem. Kahveseverlerin de bu riske gireceğini sanmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kerros kullanıcısına yanıt
    Tercih meselesi.

• teşekkürler eşime kahve dayanmıyor aldım gitti 😂

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kahveden anlıyor ve iyi bir çekirdekten kendiniz öğütmüyor ya da öğüttürmüyorsanız paketlenmiş, öğütülmüş satılan marketteki Türk kahveleri kalitesiz çekirdeklerden yapılır.
    Bunu denemediğim için yorum yapamam ama fiyat iyi olduğu için denenebilir. İyi çıkarsa ne ala, kötüyse zaten diğer market kahvelerinden çok farklı değildir, en azından ucuza aldım denir.

• Mehmet efendi harici gerisi yalan.

• 10 liralık gıda çeki vardı 2 kg kahve 51 liraya geldi teşekkürler

• Bir Türk kahvesi tiryakisi olarak 1 aydır kendi çekirdeğimi alıyor, ve kendi değirmenimde kendim öğütüyorum. Keyfime göre Tchibo ya da diğer markalardan, farklı aramalarda 100gr lık paketler alıp deniyorum. Bir süre sonra damak tadımız hangisinde karar kılarsa onunla devam edeceğiz. Evet çekirdek öğütmek zahmetli ve yorucu ama onu içmek de ayrı bir zevk ve tat. İleride mümkün olursa otomatik öğütücü alıp onunla da devam edebilirim. Gerçekten Türk kahvesi tiryakisi iseniz size de bu yolculuğa çıkmanızı tavsiye ederim. İnanın her çekirdek türünde farklı tatlar var. Evet Mehmet Efendi de kötü değil ama o hazır kahvelerin yapımında kullanılan çekirdekler ve bu çekirdekler arasında dağlar kadar fark var, araştırın göreceksiniz.

• Adana da 30 tl zaten kral kahveler

• Bu ürün çöp değilse bende Karpuzum.

Trendyol gibi sitelerde sokaktaki esnaf sattığından, durum ortada.

Ben bu trendyolu Ankara Ulus hali vardır, ordaki esnafa benzetiyorum. Ulusa haline varınca fiyatlar sanki 5-6 yıl geriden geliyor gibidir. Ama ne içeriği ne de kaliteyi sorgulamamalısınız.

Mesela 15tl bir kilo tulum peyniri rahat alınır :-D

• quote:

Orijinalden alıntı: Marjinal01

Bir Türk kahvesi tiryakisi olarak 1 aydır kendi çekirdeğimi alıyor, ve kendi değirmenimde kendim öğütüyorum. Keyfime göre Tchibo ya da diğer markalardan, farklı aramalarda 100gr lık paketler alıp deniyorum. Bir süre sonra damak tadımız hangisinde karar kılarsa onunla devam edeceğiz. Evet çekirdek öğütmek zahmetli ve yorucu ama onu içmek de ayrı bir zevk ve tat. İleride mümkün olursa otomatik öğütücü alıp onunla da devam edebilirim. Gerçekten Türk kahvesi tiryakisi iseniz size de bu yolculuğa çıkmanızı tavsiye ederim. İnanın her çekirdek türünde farklı tatlar var. Evet Mehmet Efendi de kötü değil ama o hazır kahvelerin yapımında kullanılan çekirdekler ve bu çekirdekler arasında dağlar kadar fark var, araştırın göreceksiniz.
    Hocam tchibo ile piyasadaki Türk kahveleri arasında fazla fark yoktur. Hatta bazıları tchibodan daha iyidir çünkü daha yeni kavrumdur.
    Öyle büyük zincir kahvecilerin (tchibo avrupadaki en büyük dağıtıcıdır) taze olma ihtimali yoktur. Kahve taze değilse isterseniz Kopi luwak olsun farketmez.

İş Türk kahvesine gelince öğütüm derecesi de devreye girer. Mesela A101 kahvesiyle Mehmet efendi kahvesini böyle kıyaslayabilirsiniz. Mehmet efendi tamamen pudra gibidir pişirilirken salar kendini ve krema oluşturur. Ucuz olanların bazıları pudra gibi olmadığından tam çözünemez ve kreması zayıftır. Telveyi parmağınızla yoklayın farkı anlarsınız.

• Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    Hangi öğütücüyü kullanıyorsunuz

• Dedim ya yolun başındayız henüz, deneye deneye öğreniyorum. Hazır kahvede hep Mehmet Efendi tercih ettik, evet hazırların arasında yine en iyisi bu sanırım. Çekirdek konusunda da haklıymışsınız, alıp eve gelince anladık. Ama burada asıl amaç denemek ve çekirdek türleri arasındaki tat, aroma farkını anlamaya çalışmaktı. Öğütücü olarak manuel tercih ettim başlangıç olarak, Arzum Beangourmet modelinden aldım, fena değil malzeme kalitesi vs İlk denemede alttaki ayar vidasını tam sıkmamışım biraz filtre kahve kıvamında hafif taneli olmuştu, sonrakilerde tam sıktım, toz kıvamına geldi. Amma velakin çok yorucu, çekirdek değil de güç ve zaman öğütüyor resmen. Bugün en ince ayarda öğüteyim biraz dedim abartmıyorum, yarım saat uğraştım ancak 2 fincanlık çıkarabildim, çok ama çok yorucu ve o kadar uğraşıya sonucu çok az oluyor. Keşke otomatik öğütücü alsaymışım demeye başladım. Aldığım öğütücü çok pahalı bir şey değil ama hem otomatik alsam ne seçeceğimi bilemediğimden, birkaç model baktım fiyatlar bir hayli yüksek, hem de daha yeni aldığım için bir süre daha elde çekmeye devam. Çekirdek seçimi (nereden hangisini alayım tazelik açısından) ve otomatik öğütücü konusunda tavsiyesi olan varsa memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: direkt3d

Adana da 30 tl zaten kral kahveler
    Tamam Adana ya geliyoruz o zaman hemen.

• 1 kg kahve alırsınız çeyreğine gelmeden bayatlar çöpe atarsınız mehmet efendiden daha pahalıya gelir size ucuz kahve, Türk kahvesi hatta kahvenin geneli bekleyince bayatlamasıdır hele hele çekilmiş kahve ise 100 gramdan fazla ambalajı kesinlikle tavsiye etmem. öyle forumdaki kahve gurmelerinden değilim günde 2-3 fincan Türk kahvesi için bir mütezelim sadece

• Bu kahve 100 gr lik paketlerde satılmalı. Yani 100gr x 10 paket şeklinde. Yoksa hemen bayatlar. Buzlukta saklar ve parça parça çıkarıp tüketirseniz olur. Bu arada Kurukahveci Mehmet Efendi yi ben beğenmiyorum. Köpürmüyor bile ve fazla kavrulmuş. Tabi beğenenlere saygım var, zevk meselesi. Ben Kocatepe tercih ediyorum.

• ali222 A kullanıcısına yanıt
    Mehmet Efendi eskisi gibi değil,bozdu.Kocatepe güzel evet.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.