Bildirim
1 IDE kablosunu hem harddisk hemde cd rom bagladım bilgisayarı acıyom
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
master slave ayarını yapmanız gerekir -
yanlış olmasın ama benim bildiğim harddisk ve cd dvd rom ayrı kablolara bağlanmazmı -
Optik okuyucuyu de monte ettiğinizde aynı hatayı almaya devam ediyor musunuz ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: CRAZYOZYY
yanlış olmasın ama benim bildiğim harddisk ve cd dvd rom ayrı kablolara bağlanmazmı
o kurasl satalar için geçerli ide yani 40 pinli bağlantı sistemlerinde tek kablo üzerine hem optik okuyucu hemde
hdd takılabilir ama jumper ayarını yapman lazımki sistem hangi uçta ne takılı bilebilsin -
"Power saving enable the monitor will shut down in few seconds" uyarısı zaten monitörün uyarısı.. Onun fabrika ayarları o şekilde.. Güç tasarrufu sağlamak için monitörünüz birkaç saniye sonra kapanacaktır uyarısı veriyor. Onu değiştiremezsin...
Sorun o değil. Ekran kartı ile ilgili bir sorun var sanırım... Bilgisayarınız bir problem nedeniyle kapanıyor ve ekrana bu görüntü geliyor sanırım. bios ekranında birkaç saniye kalıp kapatıyorsa işlemci soğutucusunu ve fanını bir kontrol edin.
Monitör ile veya bu HDD ve Optik okuyucunun aynı İDE kablosuna bağlı olmasıyla alakalı değil. İstersen AGP veya PCI bir ekran kartı takıp çalıştırmayı deneyin veya PSU ile ilgili olabilir.
Master/Slave Ayarı Nedir? Nasıl Yapılır? konusunu inceleyin.
-
olmuyor knklar .no ıde master hdd decter... yazıcıyo sonra harrdisk gör müyor acaba ...biir yanıt verinseniz sevinirim.. -
kimse bilmiyormu lütfen yardım edin ...... -
Kardeş jumper ayarlarını düzeltmen gerekir büyük ihtimalle ikisi çakışıyor. -
jumper ayrlarını yaptım olmuyor yine aynı yazılar. no ıde master hdd detected onu altında F1 resum basıyom başlıyom anca windosa tam girekende "power saving enable the monütör will shut down in few second "çıkıyor ve yeni baştan başlıyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: salihbaba28
jumper ayrlarını yaptım olmuyor yine aynı yazılar. no ıde master hdd detected onu altında F1 resum basıyom başlıyom anca windosa tam girekende "power saving enable the monütör will shut down in few second "çıkıyor ve yeni baştan başlıyor.
sürücüler çakışıyor master ve slave ayarlarını doğru bir şekilde yap ıde kablosunun orta kısma master üst kısmı slave dır
1-orta kısıma hdd bağlayacaksan hdd üzerinde nasıl master olacağı belirtilmiştir (orta kısım hdd master)
2-daha sonra cd rom bağllayacağın slave olacak o da cdrom un üzerinde yazar (üst kısım cd-rom slave)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_erk92 -- 2 Ağustos 2009; 18:07:28 >
-
Benim de bir sorum olacak. Bilgisayarımın IDE kablosunun iki çıkışına da hard disk bağladım ve çalışıyor. Disk okuyucuya giden kabloya da üçüncü hdd bağladığım zaman o da çalışıyor. Ancak kalan son kısma CD RW'ı bağladığım zaman onu bir türlü görmüyor. Aynı anda onu da göstermenin bir yolu var mı acaba?
Bu arada HDD'lerden ikisinde de işletim sistemi yüklü. Ama bir sıkıntı çıkarmadı.
CD RW'da SATA. Ama ona dönüştürücü taktım. Tek başına taktığım zaman normal çalışıyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: muhabbet35
Benim de bir sorum olacak. Bilgisayarımın IDE kablosunun iki çıkışına da hard disk bağladım ve çalışıyor. Disk okuyucuya giden kabloya da üçüncü hdd bağladığım zaman o da çalışıyor. Ancak kalan son kısma CD RW'ı bağladığım zaman onu bir türlü görmüyor. Aynı anda onu da göstermenin bir yolu var mı acaba?
Bu arada HDD'lerden ikisinde de işletim sistemi yüklü. Ama bir sıkıntı çıkarmadı.
CD RW'da SATA. Ama ona dönüştürücü taktım. Tek başına taktığım zaman normal çalışıyor.
Bios'u karıştırmanız lazım. -
Neden monitör cevabı veren arkadası kimse umursamamıs acaba bosunamı yazmıs monitöre görüntü gitmiyorki monitörün hatası o :D bilgisayar açılmıyor bile disk ve cd romu birbirinede soksanız bios ekranı gözükür bilgisayar kapanmaz RAM ve ekran kartını kontrol edin bi bir cok sebepten olabilir... -
İlgilendiğin için çok teşekkürler. Ama bios'tan da denedim bi türlü yemedi.
Bios'ta otomatik tanılıyor sanırım.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X